وی در ابتدای نشست با اشاره به اینکه کشور ما دچار مسائل و مشکلات بزرگی هم به لحاظ تهدیدات خارجی و هم داخلی است، اظهار داشت: درجریان جنگ تحمیلی دشمن به قصد اشغال کشور و برهم زدن مرزهای بین المللی به کشورمان حمله کرد اما شهدای ما با دفاع و خون خودشان مرزهای ما را مستحکم کردند و این امر جز با فداکاری آنها چاره نشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بعد از آن ما به جای آنکه راه شهدا را برای حفظ ایران ادامه دهیم، مشغول مصرف کردن ایران شدیم به طوری که استخراج فراوان نفت و گاز بسیار زیاده بوده است.
وی با بیان اینکه برخی مسائل مثل مصرف آب، خشک شدن دریاچه‌ها و مهاجرت روستاییان به شهرها به نوع زندگی مردم بستگی دارد، تصریح  کرد:‌ برای مثال به دنبال خشکسالی روستاییان به شهرها می‌آیند و همچنین بسیاری از دریاچه‌های ما خشک شده و زمین‌های فراوانی تبدیل به شوره‌زار شده‌اند و طبق پیش‌بینی در ده سال آینده ده میلیون نفر به شهرها مهاجرت می‌کنند و حاشیه نشین می‌شوند و متأسفانه یک سوم جنگل‌های ما از بین رفته است.
هاشمی‌طبا با بیان اینکه اولویت‌های بنده از درون قانون برگرفته شده است، اظهار داشت: برای مثال بودجه کشور ۳۶۰ هزار میلیارد تومان است و دولت طبق قانون بودجه درآمد مشخصی دارد و  نمی‌تواند خارج از قانون هزینه کند.
افزایش درآمد کشور مصداق حرف زدن و عمل نکردن است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت از سه راه نفت، فروش ارز و گمرکات درآمد دارد، افزود: بر این اساس اگر کسی بگوید می‌خواهم درآمد کشور را اضافه کنم، این مسئله مصداق حرف زدن و عمل نکردن است.
وی ادامه داد: گاهی فردی در یک موسسه تجاری مشغول به کار است و شاید بتواند درآمدش را افزایش دهد اما وقتی در دولت قرار می‌گیریم باید چارچوب‌های اجرایی را رعایت کرده و طبق قانون عمل کنیم.
هاشمی طبا با بیان اینکه اولویت‌های بنده کاملا از درون قانون استخراج شده و نیازی به قانون جدید ندارد، گفت: اولویت‌ اول بنده رسیدگی سرزمینی است که طبق قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه دولت در چند بخش می‌تواند هزینه کند بنابراین اولویتی که انتخاب کردم طبق قانون و بودجه‌های مصوب است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه رسیدگی به محرومان یکی دیگر از اولویت‌هایم است، تصریح کرد: دولت برای رسیدگی به محرومان پول خاصی جز کمیته امداد ندارد که آن هم بسیار ناچیز است و همچنین بودجه‌ای را برای یارانه‌ها در نظر گرفته است.
 یارانه‌ها را باید برای کمک به محرومان برگردانیم
وی با تأکید بر اینکه یارانه‌ها را باید برای کمک به محرومان برگردانیم، اظهار داشت: یارانه فقط پول نیست و می‌توان برای مثال برای محرومان ابزار کار چون دار قالی فراهم کرد.
هاشمی طبا با بیان اینکه ادعای کسب درآمد جدید و دو برابر کردن درآمد دولت گزاف است و کسی حق ندارد این حرف را بزند چرا که عملی نخواهد بود، گفت:‌ وعده دادن باید مطابق با قانون باشد و قطعا درآمد جدید نیازمند گران کردن ارز و دریافت مالیات بیشتر از مردم است.
هاشمی‌طبا با اشاره به بحث ارز گفت: ارز ۳۰۰۰ تومانی می‌تواند به راحتی ده برابر شود چون اصولا راه آسانی است یک شب فکر می‌کنند و آن را چند برابر می‌کنند عده‌ای این مسئله را می‌فهمند و از رانت آن استفاده می‌کنند.

 دولت باید مطابق قانون درآمد و هزینه داشته باشد

وی  با اشاره به بحث قانون گفت: آنچه که باید در کشور انجام شود حتما باید با قانون تطابق داشته باشد در همین راستا قانون نباید دست دولت را باز بگذارد بنابراین دولت باید مطابق قانون درآمد و هزینه داشته باشد.
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به نقش مردم در رونق اقتصادی تصریح کرد: با صاف کردن جاده، سهولت فضای کسب و کار، کمک به کارآفرینان و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی همه اینها باعث می‌شود که سوالی که از طرف مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی مطرح شده شکل خود را بگیرد و عملی شود این مسئله‌ای که گفته شد برنامه جامع و کاملی است که تضمین ده ساله دارد.
هاشمی‌طبا با تاکید بر صنعت و کشاورزی به عنوان دو صنعت راهگشا در کشور بیان داشت: در زمینه کشاورزی باید تولیدات خوب و قابل صادرات داشته باشیم اصلاح آب و خاک را در دستور کار قرار دهیم همچنین در صنعت نیز باید عملکرد مشابه داشته باشیم که با اتوماسیون دقیق و برنامه‌ریزی منظم امکان‌پذیر است.

 معضل بیکاری تنها با صنعت کشاورزی خاتمه نمی‌یابد

وی در خصوص حل معضل بیکاری تصریح کرد: معضل بیکاری تنها با صنعت کشاورزی خاتمه نمی‌یابد چرا که ما سه میلیون در سال آمار بیکاری داریم و یک میلیون هر سال به آن اضافه می‌شود اما با گردشگری می‌توان به اوضاع نابسامان سامان بخشید.
یارانه‌ها باید برای کمک به محرومان صرف شود/ وعده دو برابر کردن درآمد دولت گزاف است

 بحث اشتغال را نباید محدود به ایجاد شغل کرد

نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با تاکید بر این مسئله که فقط شغل ایجاد کردن ملاک نیست گفت: بحث اشتغال را نباید محدود به ایجاد شغل کرد. در ابتدا باید دانست این کار به چه دردی می‌خورد و آیا درآمدزا است یا خیر بنابراین اشتغال‌سازی مفید و سازنده در شان افراد ایجاد کرد و کالایی که تولید می‌شود هم خریدار داشته باشد.
هاشمی‌طبا بازاریابی را امری مهم در بحث اشتغال دانست و خاطرنشان کرد: بازاریابی امری مشکل است و به همان اندازه صادرات نیز سخت و دشوار است و هر کسی نمی‌تواند آن را انجام دهد دولت هم نمی‌تواند در این امر مداخله کند. این کار باید به دست متخصصان و تجار قوی سپرده شود تا آنها با استفاده از تجارب خود بتوانند مفید واقع شوند. به طور مثال ما تعداد صادرکنندگان فرش در ایران انگشت‌شمار هستند و شاید از صد نفر هم تجاوز نکند.
وی با اشاره به شفاف‌سازی موضوعات در این امر که نباید انها را در قالب کاریکاتور به مردم ارائه کرد گفت: ما باید با حقیقت روبرو شویم و مردم را متوجه صحبت‌های سنجیده خود کنیم چرا که مسئولیت ریاست جمهوری ساده نیست و نمی توانیم هر کاری را که اراده کنیم انجام دهیم.
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مسائلی را که مطرح کردم در راستای برنامه پنج ساله دوم انجام می‌دهم و این مسائل می‌تواند نجات‌دهنده سرزمین‌مان باشد.
هاشمی‌طبا با اشاره به این مسئله که سرزمین خشک و سوخته، فاضلاب ارمغانی برای آینده است گفت: نادر شاه میراث بزرگی برای آینده به ارمغان گذاشت و ایرانی سراسر یکپارچه ایجاد کرد. اما شاه سلطان حسین کشورمان را تسلیم بیگانگان کرد پس بنابراین باید مشخص کنیم چه میراثی می خواهیم برای آینده بگذاریم.
هاشمی‌طبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما با پیشنهاد یکی از نامزدهای انتخاباتی مبنی بر اعلام لیست اموال موافق هستید یا خیر، گفت: بنده مخالف هستم برای آنکه پیشنهاداتی را که نتوان از آن نتیجه‌ای دریافت کرد را مهمل می‌دانم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: فرض کنید فردی اموالی ندارد و دیگری دارای مُکنت است، شما کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ بنده شاید اعلام کنم آن فرد دارا بهتر باشد. شاید شخص فقیر بعد از انتخاب فرصت را غنیمت شمرده و از بیت المال برای خود اموالی فراهم کند اما ممکن هم هست که آن دارا اموال خود را از راه غیرمشروع جمع آوری کرده باشد و شخص فقیر درویش صفت باشد لذا باید دید ملاک چه چیزی است.
وی تأکید کرد: بر اساس قانون کسانی که مسئولیتی در کشور بر عهده دارند مانند شخص رئیس جمهور باید در ابتدا و انتهای مسئولیت لیست اموال خود را قوه قضاییه اعلام کند تا تغییرات آن بررسی شود.
پیشنهاد اعلام لیست اموال نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری جوسازی بوده است
هاشمی‌طبا با بیان اینکه پیشنهاد اعلام لیست اموال نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تنها جوسازی بوده و ملاکی برای انتخاب نیست، افزود: ملاک در اسلام تقواست، اصل این قضیه را منطبق با حسن نیت نمی‌دانم لذا با این روش مخالف هستم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امروز جزئیات بیشتری از برنامه‌های انتخاباتی خود را اعلام خواهید کرد، گفت: خطوط اصلی برنامه بسیار مهم است مانند اینکه بنده مهندس کشاورزی نیستم تا از جزئیات اصلاحات کشاورزی مطلع باشم اما می‌دانم باید بذر خوب، آب و… استفاده کرد اما شخص  تصمیم گیرنده و طراحان افراد دیگری هستند.
وی ادامه داد: تخصص بنده مهندسی نساجی است و هر سوالی در این زمینه تا جایی که مطلع باشم را پاسخ می‌دهم اما معتقدم باید خطوط اصلی در کشور مشخص و این امر برای مردم شفاف شود.
هاشمی‌طبا اظهار داشت: روحیه مردم باید همانند زمان جنگ باشد و نمی‌شود که رزمندگان ما با یک روحیه شجاعت و ایثار مشغول حفاظت از مرزها باشند و ما با یک روحیه مصرفی و رفاه طلبی ایران را مصرف کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: مردم در تشخیص حقیقت یا دروغ تخصصی ندارند اما میراث ما باید برای آنها خوب باشد لذا بیش از بیان خطوط اصلی اشاره‌ای نمی‌کنم زیرا اطلاعی از آن ندارم. به طور مثال شش ماه به وزارت کشاورزی فرصت می‌دهم تا استان به استان بررسی کرده و طرح‌های خود را به دولت ارائه کند.
هاشمی‌طبا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نظرتان نسبت به امنیت ملی، مبارزه با تروریست و تهدیدات عربستان، چیست گفت: موضوع امنیت ملی در شورای عالی امنیت ملی مطرح می‌شود، برخی را دیده‌ام که اعلام می‌کنند که ما از موضع قدرت برخورد می‌کنیم که خیلی خوب است اما در عمل بیشتر از موضع مصلحت وارد می‌شویم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه افزود: اما سیاست‌های کلی که جمهوری اسلامی ایران بر اساس آن حرکت می‌کند را قبول دارم، به خصوص مسائل اصلی کشور زیر نظر مقام معظم رهبری، مسائل دفاعی در شورای عالی دفاع و مسائل امنیتی در شورای عالی امنیت تعیین می‌شود و رئیس جمهور هم نمی‌تواند در آن مسائل اعمال نظر کند زیرا افراد حاضر در این شوراها سیاست گذاری می‌کنند.
 ادامه دولت روحانی را به مصلحت کشور می‌دانم
وی در واکنش به اینکه آیا در روزهای آخر انتخابات ریاست جمهوری به نفع کاندیدایی کنار خواهید رفت تصریح کرد: بنده خودم بدون مشورت با هیچ شخصی به این انتخابات وارد شده‌ام البته اگر انتخاب هم نشوم ادامه دولت روحانی را به مصلحت کشور می‌دانم، در زمینه کناره‌گیری هم تاکنون با کسی صحبتی نکردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *