بحث اضافه شدن یک نماینده به جمع نمایندگان مجلس در مازندران که پیش آمد، هر شهر و حوزه انتخابیه ای برای خود دلایلی آورد که این یک نماینده را حق خود می دانست!! تنکابن و رامسر، توریستی بودن را دلیل قرار داده و قائمشهر جمعیت را و در این بین ساری به دلیل مرکز استان بودن در فکر سه نماینده ای شدن است!!! و اما جالب اینجاست که دلایل شهرستان آمل برای افزودن یک نماینده، جامع دلایل شهرهای دیگر است، که به بررسی این دلایل می پردازیم :

1.       واقع شدن شهر آمل در مرکز و دقیقاً نقطه ثقل استان مازندران و داشتن یک جغرافیای کاملاً استراتژک طبیعی و همچنین قرار داشتن در یک چهارراه ارتباطی شمال-جنوب و غرب-شرق که یک مدیریت جامع و کاملی را در جهت توسعه استان می طلبد. به گونه ای که نقطه اصلی و حساس ترانزیت کالا و عبور مسافر در استان، شهر آمل و راه های ارتباطی این شهر می باشد.

2.       تکمیل جمعیت و عبور حدنصاب جمعیتی این شهرستان از مرز دو نماینده ای شدن.

3.       وسعت این شهر در بین شهرستان های دیگر استان، که آمل با وسعت 3185 کیلومتر مربع و پنج شهر و روستاهای بزرگی که طبق قانون جدید قابلیت تبدیل به شهر شدن را دارا می باشند، وسیع ترین شهرستان استان می باشد. که این گستردگی توان مدیریتی بالایی را می طلبد و یک نماینده به سختی جوابگوی نیازهای مردم این شهرستان می باشد.

4.       گستردگی علمی، صنعتی، کشاورزی و فرهنگی ورزشی این شهرستان ایجاب می کند که دو نماینده مدیریت و نظارت این گستردگی را عهده دار شوند.

در حوزه صنعتی امروزه شهرستان آمل نیمی از صنعت و 64 درصد صادرات استان (که باز هم تاکید می کنم، همه اش خصوصی است) را در اختیار دارد. در حوزه فرهنگی لازم به ذکر است که فرهنگی ترین شهر استان و همچنین یکی از شهرهای مهم در تاریخ و تمدن اسلامی – ایرانی کشور، شهرستان آمل می باشد. شکوه و فرهنگ و تمدن آماردشهر قبل از سده های اسلامی به افسانه ها پیوست و این شکوه و عظمت تا بعد از ورود اسلام هم ادامه داشته و حتی بیش از پیش شد. چرا که افتخار تاسیس اولین حکومت و استقرار اولین پایتخت شیعه دوازده امامی جهان نصیب آمل شده و این افتخار را برای مازندران عزیز به ارمغان آورد. (و امروز می بینیم که با ناعدالتی موجود در مازندران، موزه شیعه شناسی کشور در شهرستان ساری قرار دارد) در حوزه گردشگری هریک از ییلاقات شهرستان آمل با جنگل و آبشارهای زیبا و همچنین وجود بلندترین قله ایران، قله با شکوه دماوند، سد و دریاچه لار و آثار تاریخی فراوان گنجینه گردشگری عظیمی را در این شهرستان فراهم آورده که یک نماینده از عهده نظارت بر این حجم و گستردگی بازمی ماند.

امروز آمل فقط متعلق به آملی ها نیست، بلکه شهرهای اطراف که زمانی بخشی از آمل بوده و امروزه از مادر اصلی خود جدا شده اند، هنوز از امکانات موجود در آمل بهره می برند و ما نباید فقط جمعیت 400 هزار نفری آمل را ببینیم که به تنهایی حد نصاب دو نماینده را تکمیل می کند. آمل هم شرایط جمعیتی را دارا می باشد و هم شرایط جغرافیایی را، دو شهرستان پرجمعیت استان دو نماینده ای شدند و حالا نوبت سومین شهر پرجمعیت استان است و اگر بخواهیم از لحاظ جغرافیایی به مسئله افزایش نماینده بنگریم، این منصفانه نیست که بزرگترین شهرستان استان یک نماینده داشته باشد. حال اگر چنانچه این یک نماینده مازندران را که حق مسلم و مدلل شهرستان آمل است، به آمل اختصاص نیابد، ظلمی آشکار و استعدادکشی بزرگی محسوب می شود، که نه تنها ظلم به مردم آمل، بلکه ظلم به استان سرسبز مازندران است، چراکه همانطور که مشخص است پیشرفت آمل، پیشرفت و سربلندی مازندران را رقم می زند.

فرشاد راعی

3 thoughts on “چرا آمل باید دو نماینده داشته باشد؟”
  1. بسم الله رالرحمن الرحيم
    آمل کهن شهر ايران , آمل داماد شهرها , آمل الماس خاورميانه

    با سلام سلامي دوباره به گرما و سرماي سرزمين طبرستان مازندران
    به مردم خوب و شريف اين ديار علويان و طبرستان و مرعشيان
    چند نکته جدي راجب آمل که امروزه نگاهي به آن نمي شود که مشکل اصلي مردم اين استان اين شهر آمل است را بازگو ميکنم
    نماينده محترم آقاي يوسفيان شما بر چه اصاصي ساکت نشسته ايد
    همان طور که ديروز در شبکه ? سيما تحليلگر تاريخي باستاني ايران صحبت کرده آمل را دومين شهر کهن ايران نام برد واينکه شما نگاهي به ليست شهر هاي باستاني فرهنگيايران بندازيد شيراز.يزد.آمل.بم.همدان.شوش.شهر سوخته.اصفهان.شهرهاي باستاني ايران هستند و همانطور که براي شيراز و شهرهاي دگر پروژه ومصوبه احداث مي شود و مصوب مي شود همان گونه براي آمل اجرا شود تا عدل در جمهوري اسلامي ايران عدل خواه برقرار و پايدار باشد و ما مي خواهيم توجه شود توجه..
    چرا با داشتن اين موقعيت استراتژيک 2یا ۳ نماينده داريم؟
    با دارا بودن مرکزيت و صنعت و مناطق باستاني و توريستي چرا فرودگاه بين المللي نداريم؟
    با دارا بودن بيشترين جاذبه گردشگري در استان را دارا هستيم ولي چرا هتل و مجموعه توريستي نداريم؟
    يکي از مسئولين گفت کسي در آمل نمي ماند و گذري است,حالا من در جواب به اومي گويم يادم مي آيد پارسال در آمل جمع زيادي از کشورهاي عربستان و يمن و روسيه و هلند به منطقه اميري آمل آمده بودن و از من سوال کردن هتل و مجموعه استراحت وتفريح در آمل کجاست گفتم آمل هتل ومجموعه توريستي ندارد و از اين بابت فردي که از يمن بود افسوس خورد و گفت : تاسف مي خورم که ناصر اطروش در آمل دفن است مردم محبوب مسلمان ها مردم محبوب يمن مصر و بحرين وحالا به مسئول آملي مي گويم اين است جواب ؟ آيا شما مکاني فراهم کرده ايد تا اين توريست ها بمانند وقتي نکرده ايد کجا بمانند کارتون خواب شوند يا بجاي مجموعه تفريحي با حوض بازي کنند ؟
    اين انصاف نيست شهري که افتخار ايران است در بخش استاني به آن ظلم شود
    چطور در اصفهان پل آن ها که قدمت ??? ساله دارد در آثار جهاني ثبت مي شود ولي پل ۱۱۰۰ ساله آمل که برخي هم۱۰۰۰ سال قدمت آن را مي دانند به زور در آثار ملي ثبت مي شود چه برسد در آثار جهاني! ما خواستار حق خودمان هستيم گرچه حق اين مملکت است ولي در جالي که پارتي بازي مي شود بايد مسئولين شهري استاني به مسئولين کشوري گوش زد کنند.
    يادم مي آيد همايش ملک اشعرا طالب آملي مازندراني بود چطور بوده که اين شاعر بعد حافظ سعدي سومين شاعر برتر از نظر شعر گويي بوده ولي يک طبليغات در سطح کشوري نشده آيا يک تبليغ کاري دارد ما هميشه نشان داديم که خودمان نمي خواهيم به حق خودمان برسيم ما بايد بخواهيم چون حق است و اين شهر استان افتخار ايران هستند آيا مانع افتخار ايران هستيد؟
    چرا يک پارکينگ طبقاتي در شهر آمل نيست در حالي که چندين پارکينگ در شهرهاي که اصلا نياز به آن نيست موجود است اين از بي کفايتي مسئولين شهري و بي انصافي مسئولين استاني.. مگر خودتان نگفتيد برترين نعمت ها براي بهترين خلايق است پس کجاست؟اما اين
    نعمت ها در شهرهايي که باعث زيان اسم ايران هستند برپاست ولي براي شهر آمل که در امر سياست,رياضت,علم,پيشرفت,ورزش,صنعت,طبيعت بر پا نيست چرا؟؟؟چون…..
    ما خواهان برگشت دادن و تشخيس هويت خويش و شهر آمل هستيم
    نياز به بام آمل الزاميست شهري که پايتخت سرسبزيست اگر ميبينيد شهرهاي دگر شده اند عروس زيبايي هزاران پروژه احداث و جذب سرمايه گذار شد آمل همه ي اين ها را دارد پس سرمايه بگذاريد فراخوان سرمايه گذار تا شهر نمونه گردشگري توريستي صنعتي باشيم چون پتانسيل و مکان هايش را داريم تا قلب شمال مثل نگيني در جهان بتپد چگونه در شهرهاي دگر هروز پروژه ايجاد مي شود ما خواستار حق و خواستار احداث پروژه هاي بزرگ بين المللي استاني شهري و ملي هستيم
    اما يادمان نرود آمل داماد شهرهاي ايران است
    ساخت پروژه اصلي الماس سبز شمال درآمل منطقه جنگي طبري آمل الزاميست
    شايد بگوييد چرا گفته ايم طبري چون اين جا آمل است اين جا پايتخت مفاخير مشاهير ايران آمل است اين کجاي دنيا رسم است که پايتخت مفاخير از اسم بيگانه در شهر خود استفاده کند ميرزا خان جنگلي افتخار ايران است ولي جرير طبري آملي افتخار جهان اسلام اولين مفسر قرآن نويسنده تاريخ طبري و بنيانگذار تقويم منظومه ,و حالا به حرف ما آملي ها رسيديد ديديد که از داشته ها استفاده نميکنيم…گذاشتن يک همايش بين المللي در سطح جهاني براي جرير طبري افتخار شيعه الزامي نيست انساني که از ياد رفته و به جاي آن براي ? دکتر قلابي که نمي توانند يک خط کتاب بنويسند چه برسد به بنيانگذاري و مفسر اصيل قرآن ,۱۰۰ تا همايش ميگذارند ,خنده بکنيم يا گريه؟
    اين بلاد به شخصيت هاي که امروزه قله رفيع آبرومندي در نظام جمهوري اسلامي مي درخشند مديون است
    ما همين امسال خواستار کليد خوردن فرودگاه.ورزشگاه.هتل.مجموعه توريستي.بام آمل.مترو منو ريل.? پارکينگ طبقاتي ومجمع ملي صنعتي توريستي و علمي و مشاهير و کشاورزي در آمل هستيم
    امنيت در آمل کم است مگر سمت پلک سفلا جزو آمل نيست پس چرا ارازل را جمع نمي کنيد تا مردم فرهيخته اين شهر آرام در بستر خويش بخوابند تو را به خدا کوچه به نام الياد کوچه را خراب کنيد جوانان آمل در آنچا به فساد کشيده شده اند التماس من کوچک و مردمان آمل اين است خواهشا آن منطقه را خراب کنيد و عقب نشيني شود و يک راه درست شود
    آيا نماد شهر آمل به عنوان تنها شهر وصعيت نامه امام اين است؟ بخنديم يا گريه کنيم؟
    کاشتن نخل و پل آب نما و ساخت دهکده وگذاشتن تنديس و گرفتن زباله و ساخت پيادو رو سازي مکانيزه و ال اي دي در شهر به زيباي شهر مي افزايد اين امر اسان است اما….اين هم را انجام ندايد و ما ميخواهيم انجام دهيد زيبايي شهر حق مردم فرهيخته آمل و ايران است ,اسفالت شهري و ساخت ميدان در خ امام رضا و عقب نشيني مغازه ها براي ۵سال پيش بود پس چي شود ؟
    دگر چه بگوييم که ميگوييد با خدا باشيد ولي مردمان با خدارا مورد ظلم قرار مي دهيد ما خواستار زيبايي و اسفالت و ساخت ميدان و زيبا سازي شهري و نصب تنديس در جاي جاي آمل هستيم
    پس گرفتن روستاهاي آمل که الان يک شهر شده توجه کرده و ما ايراني ها و آملي ها و هم استاني هاي عزيز خواستار گرفتن روستاهاي آمل .ساخت بند آمل هستيم و اين منصفانه هست که ابروي ايران را نگه داريم چون آمل صنعتي است نياز به بندر دارد نه اين که روستاهاي خودمان مثل سرخرود را به شهر ديگر دهيمتا جمعيت آن زياد شود . در آمل بايد ۳ سينما ديگه زده شود وضعيت سينما آمل افتضاح است ساخت تلکابین و ویلی جنگلی با موقعیت استراتژیک بالاالزامیست
    مگر مرکز شيعه در آمل نيست پس کو موزه آن در شهرهاي دگر چي کار مي کند مگر آرش کمانگير در آمل تير ننداخته پس کو ? تنديس آن در شهر دگر چه کار ميکند تنديس آرش ؟ آن وقت ما دست روي دست مي گذاريم از داشته استفاده نميکنيم ولي شهري که تنديس متعلق به آن نيست بعد گم شدنش خواستار برگشت دادن آن است . ما خواستار برگشت دادن و نصب تنديس آن در آمل و ساخت موزه شيعه در آمل هستيم چون حق ماست
    ساخت جاده هراز و کاشت درخت ونخل و مجموعه و فروشگاه باعث زيبايي اصلي ترين محور جاده اي شمال ايران هراز مي شود
    ساخت تلکابين و فرودگاه وهتل که قولش را هزار سال پيش داده ايد چي شد؟کاریکنید که سرمان را بالا بگیریمشهر سودزا و افتخاری دوباره شود
    اگر آمل دست يک با غيرت بود آمل به اين روز نمي افتاد تا حق رفته آمل را بگيرد و حق را اجرا کند . همين الانم مي شود تورا به ۱۲ امام شيعه قسم با هم دلي مردم غيور خدوم ومسئولين محترم مي شود اين وطن را دوباره ساخت…
    منتظريم

    مهندس مرتضي هندويي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *