ترکیه

آداب و رسوم مردم استانبول در تور استانبول

 

رسم ها و عادات رایج در استانبول

سالهاست كه شهر استانبول به عنوان يكی از مهمترين شهرهای پر گردشگر خاورميانه در جذب توريسم می باشد و هر ساله ميليون ها دلار از درآمد این موضوع مهم وارد چرخه اقتصاد اين كشور می شود و به همين علت آداب و رسوم مردم این شهر را با اماكن جذاب و دیدنی آن آغاز می کنیم  که يكی از اين اماكن  ” قلعه وان ” در استان وان كنار درياچه وان بوده که شاید شنیده باشید که اين قلعه عظيم در بالای كوه قرار دارد و امروزه به شكل مخروبه ای است كه ستون های عظيم و ديوارهای سربه فلك كشيده آن ، چشم هر بيننده ای را به خود جلب می كند که در نوع خود بی نظیر است .

مردم استانبول

به گزارش سفر باتو همچنین در مواقع عزاداری و سوگ ، همسایگان تا روز سوم غذاهای آماده شده خودشان را به منزل شخص مصیبت دیده می فرستند این جزو رسومات آنان است و اینکه حلوا نیز تنها غذایی است که خانواده مرحوم می پزد و برای همسایگان می فرستد و اینکه دوستان نزدیک مرحوم حلوا را آماده کرده و به طوری که نفر اول ملاقه را به نفر بعدی می دهد و او هم در حالی که حلوا را هم می زند شروع به گفتن خاطره ای از آن مرحوم می کند و در نهایت معمولا حلوا زمانی آماده می شود که تمام افراد حاضر در مورد مرحوم به ذکر جمله ای پرداخته بوده باشند .در مورد تور استانبول مطالب بیشتری را ببینید.

ضمنا این مراسم شاید کمی ساده به نظر بیاید اما باعث می شود که اهالی همسایه و دوستان از اوقات خوش خود با آن مرحوم حرف بزنند و برای لحظه ای غم خود را فراموش کنند و پیوندهای بین خود را محکم و عمیق تر نمایند .

نکته مهم و اساسی که در محله های شهر استانبول وجود دارد این است که تقریبا هیچ محله ای بدون قهوه خانه نمی باشد و از عادات مردهای ترک این بوده که ساعت ها با دوستانشان در این کافه ها و قهوه خانه ها بنشینند و در مورد همه مسائل صحبت کنند و همچنین زنان ترک هم برای چای بعد از ظهر در زمان های مشخصی به نام دوره های 7 تا 17 روزه سعی می کنند با دوستان نزدیک خود در یک جا جمع شده و به کپ زدن مشغول شوند .

لازم به ذکر است که مردم استانبول به خاطر برخورد با فرهنگ های اروپایی ممکن است غیررسمی تر شده باشند اما با این حال همچنان اصطلاحات و روابط مودبانه و تعارف در بین آنها همچنان به چشم می خورد ، مثلا واژه آبی به معنای برادر بزرگتر در مقابلش ” قارداش ” به معنای برادر ، ” آبلا ” به معنای خواهر بزگتر و در مقابل ” باجی ” به معنای خواهر و اینکه برای ایجاد تمایز بین بزرگ تر و کوچک تر استفاده میشود .بیشتر بخوانید: غذاهای خوشمزه و سنتی قشم در تور قشم

شهر استانبول

شاید برای شما گردشگران تور استانبول جالب باشد كه بدانيد سالها جشن گرفتن عید نوروز برای مردم كرد تبار تركيه ممنوع بوده است ، اما چند سالی می شود كه اين جشن برای آنها  آزاد شده و مردم اين منطقه این امکان را دارند که به استقبال بهار و نوروز بروند و این عید را جشن بگیرند .

در ضمن آنها با برگزاری اين جشن از هويت فرهنگی و ملی خويش حمایت و پشتیبانی می كنند و اگر چه اكثريت مردم تركيه را مسلمانان تشكيل می دهند اما مهم است بدانید که دولت اين كشور يک دولت سكولار است و به همين علت در ایام ماه مبارک رمضان رستوران ها در طول روز باز بوده ، گرچه مسلمانان به احترام اين ماه مبارک ، رستوران ها و اغذیه فروشی خود را تا موقع افطار می بندند اما هيچ كس در بستن يا باز گذاشتن رستورانش منعی ندارد و اختیار با خودش است .

رسم و رسومات جالب مردم ترکیه

ممکن است این عبارت را در ترکیه مخصوصا در رستوران های سنتی ترکیه  در تور لحظه آخری استانبول زیاد بشنوید و به معنای ” خوش آمدید ” است و چیزی که شما باید در جواب به آنها بگویید : ” Hos bulduk ” که به معنای ما نیز احساس خوشامد گویی داریم می باشد ، البته اگر فراموش کردید تا این عبارت را بگویید ایرادی ندارد چون آنها متوجه می شوند که هر فرد غریبه ای زبان آنها را بلد نیست پس دست و پای خود را گم نکنید .

در سفر به استانبول توجه داشته باشید که اگر یک خانم هستید ، تنها جایی که در استانبول باید از رفتن به آن خودداری نمایید ” چایخانه های ترکی ” می باشد چرا که هم از نظر سنتی و هم فرهنگی ، خانم ها به چایخانه ها نباید بروند چون برایشان جالب بنظر نمی رسد ، به جای آن اگر هوس خوردن چای در بیرون را کردید می توانید به کافه یا باغ های سرو چایی ای که در آن خانواده ها و بانوانان هستند بروید و ساعاتی را خوش بگذرانید و اگر شک داشتید که آیا جای مناسبی برای شماست یا نه ، کافیست ببینید چه افرادی در آنجا هستند و چه طور با شما رفتار می کنند و در ضمن مکانی با تعداد زیادی میز که روی آنها مردان نشسته اند به این معناست که در آنجا جایی برای خانم ها نبوده و آنجا را ترک کنید .

مورد بعدی دورهمی های اجتماعی مردم این شهر می باشد که در استانبول خیلی این احتمال وجود دارد که ناگهان از طرف فردی ترکی به یک مهمانی یا عروسی و شاید دورهمی دعوت شوید حتی اگر با آن شخص فقط چند روز آشنا شده باشید و اعتقادشان هم بر این می باشد که باید شاد و پرهیجان باشید و در کل می توان گفت که در این کشور، کلمه غریبه مفهوم خاص و مهمی ندارد .

در واقع تنها چیزی که مردم آنجا می خواهند این است که احساس غریبی در بینشان نکنید و از بودن در جایی که هستید نهایت لذت و انرژی را ببرید و اگر خواستید به نشانه تشکر و برای احترام به دعوتشان برایشان هدیه ای بخرید و توجه داشته باشید که کادوهای مختلفی مثل پیراهن های خاص، طلا و حتی پول بیشتر رایج می باشد .

نکته جالب فرهنگ مردم استانبول این است که مردم این شهر بسیار زیاد مهمان دعوت می کنند حتی افرادی را که شاید خیلی کم بشناسند ، ممکن است فقط برای صرف صبحانه یا یک چای معمولی باشد ولی این کار را می کنند .

توجه داشته باشید که در استانبول و تور ارزان استانبول ورود به خانه با کفش خیلی مرسوم نبوده و به جای آن میزبان قطعا به شما دمپایی رو فرشی می دهد. نگران نباشید و ضمنا اگر برای شام دعوت شدید ، حتما از دیروزش هیچی نخورید چرا که مردم این کشور عادت دارند بشقاب های مهمانشان را خیلی پر کنند و هیچ بهانه و عذری را هم نمی پذیرند تا همه غذایتان را نخورید و بعد از پشت میز بلند شوید .

در ضمن غذای اصلی معمولا یک وعده خیلی زیاد و مهم است و بعد از آن برایتان میوه و آجیل و در نهایت به چای و قهوه ترک ختم می شود و اگر برای صرف غذا به خانه کسی دعوت شدید ، بهتر است همراه او به آشپزخانه بروید و پیشنهاد کمک بدهید چون باعث خوشحالی صاحبخانه و راحتی شما با ایشان می شود ، آقایان هم عادت دارند در این موقع در اتاق نشیمن کنار هم باشند و درباره مسائل مختلفی با هم صحبت کنند .

رسم مهم بعدی که در این شهر به چشمتان می خورد این است که در مسایل مالی هم ترک ها خیلی اهل چانه زنی هستند و در واقع این یکی از خرده فرهنگ های مردم این کشور محسوب می شود و در این میان، چانه زدن از خریدهای کوچک مغازه ای گرفته تا معاملات بزرگ به شدت در اینجا مرسوم بوده و هست .

فرهنگ غذایی در ترکیه

در ضمن در هنر آشپزی مردم این شهر ، پیشینه‌ ای عمیق و طولانی ای وجود دارد که می‌ توان از آن به عنوان اساسی ترین و مهمترین دلیل تغییر رژیم آشپزی آنها اشاره نمود و شاید برایتان جالب باشد که بدانید شهرهایی از قبیل استانبول ، بورسا و منطقه ازمیر فرهنگ غذایی و روش آشپزی خود را از امپراتوری عثمانی به ارث برده‌ اند .

رژیم غذایی ساکنان نواحی دریای مرمر، دریای اژه و مدیترانه نیز سرشار از سبزیجات ، گیاهان تازه و ماهی می باشد و استفاده از روغن زیتون در غذاها جایگاه بسیار مهمی و اصیلی در طبخ غذاییشان دارد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *