هراز نیوز :چند سالی است که پیش از غروب خورشید سایه سیاه پالایشگاه نفت، آسمان قلبمان را تیره نموده است. هر شام با سایه سیاه پالایشگاه نفت به خواب میرویم و هر صبح با این پرسش از خواب بیدار میشویم که آیا امروز هم دهستان میانکاله با ما خواهد بود؟
دهستانی که ما طبع مهمان نوازیمان را مدیون طبیعت سخاوتمندش هستیم. لذا ماندگاری این خصلتهای نیک انسانی را در پایداری طبیعتمان میبینیم اینجا هر نوزادی که متولّد میشود بعد از شنیدن بانگ اذان مؤذن صدای چه چه مستانه و سبّوح و قدّوس گفتن پرندگان، این مؤذنین طبیعت را میشنود. و در طبیعتی که هر ساله با تغییر فصل معاد را یاد آورش میشوند بزرگ میشود.آری تأثیرات این طبیعت بکر است که سرزمینمان را پهلوان پرور ساخته است بی شک به همین دلیلِ تاثیر مثبت محیط زیست مازندران بر انسان است که هرساله میلیونها مسافر را به این استان میکشاند.
اما حرکت جهندهی تغییرات مخرّب محیط زیستمان سبب شده است این طبیعت حیات بخش خود درحال فنا باشد.
وجود مشکلات متعدد در حوزهی کشاورزی اگرچه انگیزههای کشاورزان را برای توسعه و فعالیت کشاورزی به حداقل رسانده است اما کشاورزانمان دستهای پینه زده از کارهای طاقت فرسای کشاورزی را به قلبهای شکسته شده از تخریب محیط زیستشان ترجیح می دهند.
تغییر کاربری جنگل و زمینهای کشاورزی، آلودگیهای دریای مازندران، ورود فاضلابهای شهری و پسابهای صنعتی به این دریا، برداشت شن و ماسه از رودخانه ها، تولید زباله و مواد زاید جامد و سایر عوامل تخریب محیط زیست را تحمل کنیم نابودی بهشت پرندگان ایران را تحت لوای احداث پالایشگاه نفت را چگونه تحمل میتوان کرد؟
در احداث پالایشگاه نفت به دنبال چه هستید که در سر سبزی دهستان میانکاله یافت نمیشود؟
لذا در راستای اهداف نامگذاری امسال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام نهاده شده است مازندران و مخصوصا تالاب بین المللی میانکاله نیز میتواند باتوجه به اقلیم و ظرفیتهای خود نقش موثری در برآوردن اهداف نامگذاری امسال ایفا نماید.
اما ناگفته نماند قابليتهای بیشمار ما همگی در ارتباط با طبيعت و اقليم منطقه، موجوديت میيابند. قابلیت های ما از جنس؛ کشاورزی، باغداری، دامپروری، شیلات، توليدات گلخانهاي، كرم ابريشم، زنبور عسل، گیاهان دارویی، گیاهان زینتی، صنایع دستی، صنایع تبدیلی،توریسم و گردشگری و ورزش های بومی است.نه از جنس صعت خشن و ویرانگر نفت و پتروشیمی.
رتبه اول کشوری در زمینه فراوانی مراکز پذیرایی، فراوانی آثار تاریخی و باستانی، قرار گرفتن درصد بالایی از شهرهای استان در کنار دریا، وجود بازار مصرف صنایع دستی در خارج از استان، وجود بازارهای سنتی آبزیان، تنوع جازبههای گردشگری، برخورداری از نوار ساحلی و دریا، قرار گیری در مسیر سفر به خراسان رضوی به عنوان مقصد مهم گردشگری مذهبی، نزدیکی به کشورهای حاشیهای دریای خزر به عنوان بازارهای منطقهای گردشگری، وجود چشم اندازهای زیبای جنگلی ناشی از تنوع گونه های گیاهی، وجود جاذبه های با ارزش جهانی نظیر شبه جزیره میانکاله، وجود غارها و یخچالهای طبیعی به عنوان جاذبههای اکوتتوریستی، وجود آبهای معدنی با خاصیت درمانی، وجود دریاچهها، تالابها، مردابها و رودخانهها و آبشارهای زیبا و بکر، وجود آب شیرین در نزدیکی سواحل، وجود سواحل هموار و ماسهای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان، و همجواری میان جنگل، دریا و کوهستان و… . با وجود همه این مزیت ها احداث پالایشگاه نفت چه توجیهی دارد؟
لذا ما فرزندان بزرگ شده از نسل طبیعت می خواهیم با حفظ نعمات خدا دادی طبعمان را به نسلهای بعد نیز منتقل کنیم.
گروه کوهنوردی و طبیعت نوردی چکو اشرف البلاد مخالفتش را در راستای احداث پالایشگاه در دهستان میانکاله اعلام مینماید و از تمام پتانسیل خویش در راستای جلوگیری از این فاجعه محیط زیستی استفاده می نماید.
http://miankaleh.persianblog.ir/
http://up.vatandownload.com/images/w2aqyqxdepi540rg0l49.jpg
http://up.vatandownload.com/images/8tcrr8nu6wuhk990brd8.jpg
با تشکر بسیار از هراز نیوز بابت پوشش این خبر امیدواریم از ظرفیت های طبیعی مازندران به درستی استفاده کنیم و با اعمال مدیریت نادرست و تصمیمات غیر کارشناسی کار هایی که ضرورت ان در استان احساس نمی شود و قابل انقال به سایر استان هاست را انجام ندهیم
ضمن تشکر از مدیران سایت وزین هراز نیوز بابت پوشش خبری مسائل مربوط به محیط زیست و مخصوصا شبه جزیره میانکاله
امیدواریم مسئولین استان به جای ورود صنایع غیر بومی و غیر ضرور در رشد صنایع بومی و به فعل رسیدن ظرفیت های استان گام بردارند
در حالی که در خوش بینانه ترین حالت رعایت استاندارد های احداث پالایشگاه نفت بهشهر وضعیت این شهرستان بهتر از منطقه پالایشگاهی اصفهان نخواهد شد
ما که از ظرفیت های جزایر جنوبی کشور استفاده لازم را نبرده و صنعت توریسم را به کشور رقیب (امارات) واگذار کرده ایم امید است با توسعه صنعت گردشگری اسلامی، باغداری، شیلات و کشاورزی ضمن جذب سرمایه های داخلی از سرعت روز افزون سفر های هم وطنانمان به دبی و استانبول و … بکاهیم
اگر دغدغه مسئولین اشتغال است که تجربه کشور همسایه (ترکیه) نشان داده است که گردشگری از اشتغال زا ترین صنایع و پاک ترین آنهاست
اگر توسعه استان است که توسعه هر استان با اقلیم و فرهنگ و شرایط هر استان رابطه مستقیم دارد به راستی آیا توسعه فقط در صنایع غول پیکر و برج های انچنانی است یا فرهنگ اصیل مازندرانی، مهمان نوازی و طبیعت با ظرفیت آن سبب توسعه فرهنگی انسان امروز نمی شود؟
آیا توجیه دارد که مثلا استان فرهنگی قم را هم از فاز فرهنگی آن خارج نماییم و در لوای توسعه ، سد راه گسترش تقوا و دیانت شویم،
مسئولین محترم استان پاسخ دهند که به راستی تا چه میزان برای توسعه صنعت گردشگری اسلامی سرمایه گذاری کرده اند که منافع آن را کسب نکرده اند؟
چرا زحمتی را که طبیعت سالها می کشد تا لایه ای رسوب و جوانه ای درخت ایجاد شود به آسانی نابود می کنیم
آیا سایر کشور های نفت خیز هم تمام مناطق کشورشان را چاه نفت و پالایشگاه و پترشیمی و…. غیره زده اند
حیف است – پالایشگاه را هم می توان جای دیگری بنا کرد اما شبه جزیره میانکاله جای دیگری ندارد