اقدامات لازم هنگام گاز گرفتن سگ+ عکس

به گزارش پایگاه خبری هرازنیوز این روز ها شاهد حمله سگ ها به شهروندان در آمل هستیم تصاویر زیر اثر یکی از این حملات را نشان میدهد در ادامه اقدامات لازم هنگام گاز گرفتن سگ را به اشتراک گذاشته ایم 

اقدامات لازم هنگام گاز گرفتن سگ

گاز گرفتگی باعث تخریب پوست و بافت های زیرپوستی انسان می گردد که معمولاً یک یا چند ناحیه از بدن در معرض این صدمات قرار می گیرد. این آسیب در اثر گاز گرفتگی سگ، گربه، موش، موش خرما، خرگوش، حیوانات وحشی و یا انسان رخ می دهد که در اثر آن باکتری های بی هوازی و هوازی در محل صدمه قرار می گیرند.

حوادثی همچون گاز گرفتگی سگ و گربه شاید شایع نباشد اما جدیت و خطر آن میزان حساسیت در کسب آگاهی را افزایش می دهد. شما باید بدانید که بعد از چنگ زدگی و گاز گرفتگی توسط حیوانات مثل سگ و گربه چه اقداماتی باید انجام دهید تا جان خود را نجات داده و از ابتلا به هاری و … جلوگیری کنید.

متأسفانه زمانی که سگی شما را گاز یا چنگ می گیرد و جایی از بدنتان دچار بریدگی می شود، احتمال ابتلا به هاری بسیار زیاد خواهد بود. بنابراین باید سعی کنید خودتان را مصون نگه دارید و بلافاصله اقدامات درمانی را انجام دهید.

اقدامات اورژانسی در صورت گاز گرفتن سگ

  • اگر در خانه الکل دارید، می توانید زخم را با آن تمیز کنید.
  • با حوله ی تمیز محل جراحت را فشار دهید تا خونریزی متوقف شود.
  • از باند استریل برای پانسمان زخم استفاده کنید.
  • محل زخم را بالاتر از قلب نگهدارید تا تورم کاهش یابد و از بروز عفونت جلوگیری شود.
  •  در صورتی که به هاری مشکوک هستید،‌ به مقامات بهداشتی محلی گزارش کنید.
  • استفاده از پماد آنتی‌‌بیوتیک دو بار در روز تا وقتی که زخم بهبود پیدا کند
  • ظرف 24 ساعت حتما به پزشک مراجعه کرده و برای پیشگیری از عفونت حتما آمپول بزنید.

نحوه شست و شوی محل زخم

زخم های گاز گرفتگی را باید با مقدار زیاد محلول نمکی ایزوتونیک شستشو داد و برای اینکه فشار کافی را در هنگام شستشو ایجاد کنیم از یک سر سوزن ۱۸ یا ۱۹ استفاده می کنیم. هر زخم را باید با حداقل  ۲۰۰ میلی لیتر از این محلول شستشو داد. هنگام شستشو تکه ای از پوست و بافت تخریب شده را باید جدا کرد. صدمات روی مفاصل حتماً با یک ارتوپد باید در میان گذاشته شود. بستن موقت زخم تا رسیدن به یک مرکز تخصصی نیز مورد بحث است. ولی می توان آنتی بیوتیک ها را به فرد مصدوم داد مثل آموکسی سیلین.

 در این موارد به دکترتان مراجعه کنید:

  • اگر سگ دست، سر یا پای شما گاز گرفته است یا شکاف عمیقی در نتیجه گازگرفتن ایجاد شده است.
  •  اگر دیابت، بیماری کبدی، ‌ریوی ، سرطان، ایدز یا بیماری‌های دیگری دارید که می‌تواند توانایی شما برای مقابله با عفونت کاهش دهد.
  • هر علائمی از عفونت دارید، از قبیل سرخی، تورم، حرارت، افزایش حساسیت، ترشح چرک از زخم یا تب.
  • اگر خونریزیی دارید که بعد از 15 ثانیه  فشار متوقف نشده است یا فکر می کنید شکستگی استخوان دارید، آسیب رشته های عصبی یا جراحات جدی دیگر.
  • اگر از آخرین باری که واکسن کزاز تزریق کرده‌اید، بیشتر از 5 سال می‌گذرد (اگر چنین است، ممکن است نیاز به تزریق واکسن تقویت کننده داشته باشید.
  • اگر حیوان وحشی یا سگ خانگی شما را گاز گرفته‌ است که معلوم نیست واکسن هاری زده است یا نه، شما را گاز گرفته است.

 نشانه های بیماری هاری در سگ و گربه در سه مرحله ممکن است بروز یابد که عبارتند از:

 الف) مرحله اولیه: معمولا یک تا 3 روز به طول می انجامد و یکسری علائم مبهم درگیری سیستم اعصاب مرکزی وجود دارد.

ب) مرحله تهییج

ج) مرحله فلجی

 در حیواناتی که علائم مرحله تهییج بروز یابد درگیر شکل خشمگین هاری می شوند، در صورتی که اصطلاح هاری آرام زمانی اطلاق می شود که علائم رفتاری ناشی از بیماری حداقل بوده و حیوان فقط فلجی را نشان دهد.

گازگرفتگی سگ چگونه درمان می شود؟

بر اساس شدت گاز گرفتگی، پزشک تصمیم می گیرد که چه نوع روش درمانی اعمال کند. مثلا یا جای آن را تمیز می کند و یا به شما واکسن می زند.

برای خراش های جزئی، بهترین روش واکسن زدن است و در شرایطی که گاز سگ عمیق یا جایش شدید باشد، ایمونوگلوبولین ضدهاری تجویز خواهد شد.

در اکثر موارد، پزشکان از بخیه زخم خودداری می کنند، مگر آنکه این زخم روی صورت بوده یا مناطق حساس بدن را دچار عفونت کرده باشد.

اگر این زخم به خاطر گاز حیوان خانگی باشد، در آن حالت واکسنی با سه دوز توصیه می شود. برای مثال اگر در روز اول یک واکسن بزنید، دومی را باید سه روز بعد از آن بزنید و سومی را یک هفته بعد.

اگر یک سگ ولگرد شما را گاز گرفته باشد، آنگاه باید پنج تا هفت بار عمل تزریق را در فاصله یک هفته ای بعد از تزریق سوم انجام دهید. این کار باعث افزایش قدرت ایمنی شما شده و خطر عفونت را کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *