آیت الله العظمی جوادی آملی:

دهه کرامت یعنی نشر فرشته خویی/ فرشته آن است که نه بیراهه می رود و نه راه کسی را می بندد

 

پایگاه خبری هرازنیوز: ایام دهه کرامت یادآور ساختار خلقت ماست؛ خدا ما را کریم آفرید و درس کرامت به ما آموخت. در قرآن کریم ذات أقدس الهی، ملائکه را با عنوان کرام و کریم ستود؛ در قرآن فرمود: ﴿لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی‏ آدَم﴾ ساختار خلقت انسان، به گونه ای است که باید فرشته شود.

در سوره مبارکه «أنبیا» فرمود: ﴿بَلْ عِبادٌ مُکْرَمُونَ ٭ لا یسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ یعْمَلُونَ﴾، آن که در هسته مرکزی عقل و عدل است، کریم است. این آیه سوره «انبیا» فرشته‌ها را از آن جهت کریم می‌داند که نه قبل از حکم خدا حرکت می‌کنند و نه دنبال می‌افتند بلکه با حکم خدایند.

معظم له خاطرنشان کردند: نمونه‌ای از کرام در «زیارت جامعه کبیر» در وصف ائمه(علیهم السلام) هم آمده است، در «زیارت جامعه» در پیشگاه ائمه(علیهم السلام) عرض می‌کنیم اینها ﴿بَلْ عِبَادٌ مُّکْرَمُونَ ٭ لا یسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ یعْمَلُونَ﴾. همان وصفی که خداوند برای فرشته‌ها ذکر می‌کند و در قرآن ذکر شد، در «زیارت جامعه» وجود مبارک حضرت هادی(سلام الله علیه) برای ائمه(علیهم السلام) ذکر می‌کند.

اگر این هفته یا این دهه، دهه کرامت است؛ یعنی نشر فرشته‌خویی. فرشته آن است که نه بی‌راهه می‌رود و نه راه کسی را می‌بندد و خدا ما را برای اینکه فرشته‌خوی بشویم، خلق کرد. فرمود شما باید کریمانه زندگی کنید و کریمانه به سر ببرید. کریم نه بی‌راهه می‌رود و نه راه کسی را می‌بندد. در بیانات نورانی قرآن کریم که ما را به کرامت ستود، فرمود فرشته اصلاً برای شما خلق شده است، در خدمت شما هستند، اینها کرام کریم هستند: ﴿إِنَّ عَلَیکُمْ لَحافِظینَ ٭ کِراماً کاتِبینَ﴾؛ ما کرامت را در حرم امن شما قرار دادیم تا شما کریم بشوید. این راه، راه اصلی ماست و اگر کسی فرشته نشد، محروم است، اصلاً حرام را حرام گفتند، برای اینکه انسان را از کرامت محروم می‌کند.

تمام تلاش و کوشش قرآن و عترت این است که ما طاهر و فرشته باشیم. آن وقت کشور، کشور امنی است که نه از استکبار کاری ساخته است نه از آن اتحادیه اروپا کاری ساخته است و نه از صهیونیسم کاری ساخته است. ابداً احدی قدرت ندارد به این کشوری که ما در پیشگاه شهدای آنها عرض می‌کنیم: «طِبْتُمْ وَ طَابَتِ الْأَرْضُ الَّتِی فِیهَا دُفِنْتُمْ» زیانی برساند.

منبع: آرشیو جلسات درس اخلاق معظم له

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *