مهندس ناصر رئوف از چهر های شاخص شهرستان آمل در امر عمران و آبادی و ساختمان و دارای دو مدرک کارشناسی ارشد در رشته شهرسازی و مدیریت اجرایی است ، در ادامه گفتگوی ما با سرپرست نظام مهندسی و رییس کانون مهندسان آمل را می خوانید .

لطفا از خودتان بگویید متولد کجا هستید ، محله هایی که زندگی کردید ومدارسی که درس خواندید؟

اینجانب امیر(ناصر) رئوف، تیر ماه ۱۳۵۶ در محله رضوانیه شهرستان آمل در خانواده‌ای مذهبی متولد شدم. تحصیلات مقدماتی، متوسطه و دیپلم(در رشته ریاضی فیزیک) را در آمل گذراندم

مدرک تحصیلی شما چیست ؟

دیپلم ریاضی فیزیک،فوق دیپلم کارهای عمومی ساختمان، کارشناسی ناپیوسته عمران – عمران ،فوق دیپلم رشته شهرسازی،کارشناسی ارشد در رشتۀ مدیریت اجرائی(MBA)  و کارشناسی ارشد شهرسازی(گرایش برنامه ریزی شهری(.

چگونه وارد نظام مهندسی شدید ؟

پس از فارغ التحصیلی،مدت کوتاهی بعنوان مشاوردر شورای اسلامی شهر آمل در سال ۸۳ که ریاست آن به‌عهده مهندس رمضانعلی نوائی بود،مشغول شدم.پس از مدتی فعالیت، مهندس نوائی اینجانب را برای ادامه کار به سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران معرفی نمودند و پس از یکسال کارآموزی و آزمون بعنوان کارمند نظام مهندسی ساختمان معرفی شدم و پس از آن بعنوان مسئول نظام مهندسی ساختمان شهرستان نور شدم و بعد از آن حدودا ۲ سال یعنی از سال ۸۴ الی ۸۶ بعنوان مسئول دفتر نمایندگی آمل شدم و پس از آن از سال ۸۶ الی خرداد ۹۳ در سمتهای مختلف سازمان نظام مهندسی ساختمان مشغول به کار بوده‌ام.

چه شد که سرپرست نظام مهندسی آمل شدید؟

آخرین سمتی که بنده در سازمان نظام مهندسی داشته ام مسئول شناسنامه فنی و ملکی و امور مجریان و دبیر کمیسیون تخصصی نقشه برداری و دبیر کمیسیون مجریان استان بوده است.

با توجه به اتمام زمان هیات رئیسه اسبق دفاتر نمایندگی نظام مهندسی ساختمان شهرستان‌های استان مازندران،هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان تصمیم بر این می‌گیرد موضوع انتصاب سرپرست دفاتر را بجای هیات رئیسه دفاتر که از طریق انتخابات تعیین می شدند، در جلسات خود مطرح کنندوتا مشخص شدن نتیجه و تصویب رای نهائی از شورای مرکزی بابت انتخابات یا انتصابات، کارمندان منتخب سازمان نظام مهندسی استان مازندران، بعنوان سرپرست اداره دفاتر را بر عهده بگیرند و بنده نیز با صلاحدید هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استا مازندران از تاریخ ۱۹/۰۳/۱۳۹۵ در نظام مهندسی ساختمان آمل بعنوان سرپرست به کار خود ادامه دادم.

نقش و مأموریت اصلی سازمان نظام مهندسی چیست ؟

مأموریت اصلی سازمان نظام مهندسی بنا بر قانونی که در سال ۱۳۷۴ در مجلس مصوب، تدوین‌ و بیان شده و بنا بر آن و نیز آیین‌نامه‌ها و مقررات ملی ساختمان، نقش سازمان نظام مهندسی در دو بخش جدا شده و از تیتر قانون هم می‌توان به آن دست پیدا کرد؛ یکی نظام مهندسی و دیگری کنترل ساختمان است. بخش نظام مهندسی که‌ شامل هفت رشته مهندسی می‌شود، بیانگر نقش هر یک از رشته‌های تخصصی هفتگانه شامل شهرسازی، ترافیک، نقشه‌برداری، معماری، عمران، برق و مکانیک در موضوع نظام شهری است؛ یعنی باید این رشته‌ها در آنجایی که‌ نیاز‌ به تخصص این رشته‌ها دارند، حضور یافته و ایفای نقش کنند، مثل ‌نظام مهندسی.

شما رییس کانون مهندسان  آمل هم هستید قدری دراین باره توضیح دهید ؟

کانون مهندسین آمل که موسسه ای علمی، فنی و غیرانتفاعی است از تاریخ دیماه سال ۱۳۶۵ شروع به فعالیت نموده و به حزب و گروه خاصی وابسته نمی‌باشد و مرکز فعلی آن در بلوار بسیج بین لاله ۵و۷ می‌باشد.کانون مهندسین آمل دارای هیات مدیره ای می باشد که دارای ۹عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل می باشد که با انتخاب مستقیم اعضا و به ترتیب اکثریت اراء به مدت ۲ سال انتخاب میشوند.بنده نیز از سال ۱۳۸۶ تا کنون بمدت ۸سال(چهاردوره) عضو هیات مدیره کانون مهندسین شهرستان آمل هستم و حدود ۳ سال بطور متوالی با لطف و عنایت خداوند متعال و دوستان و همکارانم در هیات مدیره کانون ، به عنوان رئیس کانون آمل می‌باشم..

نظام مهندسی و کانون در توسعه یک شهری مثل آمل چه نقش هایی ایفا می کنند؟

می‌توان نظام مهندسی وکانون مهندسین را با توجه به قالب سازمانی آن، کانون اصلی ارایه خدمات برای کیفی سازی وحفظ و حراست سرمایه ملی عنوان کرد و بهره گیری مطلوب از ظرفیت حوزه فنی و مهندسی را اقدامی موثر در اجرای منویات مقام معظم رهبری و دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی دانست.اگر توسعه را فرآیندی بدانیم که طی آن بخش مادی و فرهنگی در آن هویدا می‌گردد، ازاین منظر نظام مهندسی و کانون مهندسین نقش محوری، حیاتی و فرهنگی در توسعه شهری دارند.

جامعه مهندسین که عموما تحصیلات عالیه ارشد و PHD را طی کرده‌اند، ازیک سووحضور مستمر آنان در فعالیتهای دینی، سیاسی و اجتماعی در توسعه فرهنگی همواره نقش آفرین بوده‌اند و از سوئی به لحاظ کنترل و نظارت بر ساخت وسازها بر حوزه فیزیکی (مادی) توسعه نقش آفرین بوده‌اند.هر دو در کنار هم تلاش میکنند تا همواره پاسخگوی انتظارات مقام معظم رهبری، دولت، جامعه و اعضا باشد.
لذا با ارتقای دانش و توانمندی های مهندسین، ترویج فن آوری ها و شیوه های نوین ساخت و ساز و افزایش مشارکت سازمانها و نهادهای ذی نفع، به عنوان مدعی العموم و حامی مردم در این حوزه، ضمن جلب اعتماد عمومی، موجبات گسترش بهینه سازی فضای ساخت، افزایش صرفه اقتصادی، بهره دهی مناسب، بهینه سازی انرژی، افزایش ایمنی و دوام و ارتقا زیباسازی ساختمانها را فراهم می‌نماید.

برخی میگویندچرا تا حالا از کانون و نظام مهندسی آمل خبری نبود ظاهرا با حضور چند ماهه شما اتفاقاتی افتاده است توضیح می دهید ؟

اتفاق خاصی نیفتاده، اما تلاش برتحول بامحوریت ارتقاء شان وجایگاه مهندسین بزرگوار بوده واعتقادم براین است که مهندسین عزیز از اقشاری بسیار تاثیرگذاری در عرصه اجتماعی هستند که جایگاه آنان به خوبی شناخته شده است.

ظاهرا شما جزومدیرانی هستید هم انتخابی و انتصابی بر مسند نشسته اید به نظرتان فرقی بین مسوولان منتصب مردم یا منتصب مقام مافوق هست ؟

کسی که منتصب است باید در چهارچوب قانون و افراد قانون گذار مصوبات را اجرا نماید و محدودیت های بیشتری را نسبت به فردی که منتخب است دارد چراکه فرد منتخب قدرت عمل و اختیارات بیشتری را در قالب و قوانین و ضوابط و مصوبات دارد.

بنده نیز تا به امروز در هر دو حالت چه انتخابی چه انتصابی  لطف خدا شامل حال بنده و مورد اعتماد همکاران عزیزم بوده‌ام و توانسته ام جایگاه خود را حفظ کنم  وخدمتگزار این عزیزان باشم و در هر سمتی باشم هدف خدمتگزاریست .چراکه جایگاه انسان به پست و مقامش نیست  بلکه به درست انجام دادن وظایف مطابق قانون و مقررات و خدمت به خلق خدا می‌باشد، و این شخص است که به جایگاه قدرت می دهد صرفا جهت خدمت رسانی نه سمت و پست .

عامل موفقیت شما در مدیریت چیست ؟

اول توکل به خدا ، ثانیا دعای پدر و مادرو حمایت خانواده‌ام و در ادامه حمایت و اعتماد مردم و مهندسین در مقاطع مختلف، تلاش و پشتکارم، عدم کینه ورزی ، یکسان دیدن کلیه همکاران در هر پستی که به لطف خدا حضور داشتم و در آخر پایبند بودن به اصول اخلافق  و تعهداتم به دوستان

این روزها همه از انتخابات شورای شهر می گویند نظر شما چیست ؟

شورای شهر جایگاه مقدسی است چرا که وظیفه اش خدمت به مردم و شهر می‌باشد و این وظیفه یک عبادت است و امیدوارم هر عزیز و بزرگواری که در این جایگاه قرار میگیرد در حفظ سرمایه های ملی و صیانت از حقوق مردم و توسعه وآبادانی بیشتر شهر عزیزم آمل در چهارچوب قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی و زیر سایه امام زمان عح  و ولایت فقیه گام بردارد چون همگی ما مدیون حقوق شهدا و رزمندگان و بسیجیان، جانبازان سرافراز این مرزو بوم و ملت همیشه در صحنه میباشیم

برخی از اعضای فعلی شورا مصاحبه هایی داشته اند نظرتان راجع به عملکرد این اعضا چیست ؟

با تشکر از عملکرد همه عزیزانی که در این جایگاه بوده‌اند و احترام به نظر همه این عزیزان طبق مصاحبه های آنها و با توجه به فعالیت های صورت گرفته نظر بنده در این مورد با توجه به پتانسیل عظیمی که شهرآمل در همه زمینه ها دارد هنوز با آرمانشهر و آمل ایده‌آل فاصله زیادی داریم.

به نظر شما به‌عنوان یک مهندس که ارتباط مستقیم با مدیریت شهری شهرداری وشورای شهر دارید عملکرد شورانشینان چگونه بوده است ؟

همینطور که در عرایضم در سوال قبل عرض کردم چون شهر آمل دارای پتانسیل های زیادی در زمینه های شهری و گردشگری و صنعت و تجارت و کشاورزی میباشد در ابتدا لازم می‌دانم بگویم که حق شهروندان شهر آمل به عنوان شهری که از موقعیت جغرافیایی ـ سیاسی خاصی برخوردار بوده و فرهنگ مردم آن در سطح کشور زبانزد خاص و عام است بیش از این‌هاست. به نظر من شورا به عنوان یک نهاد تاثیرگذار در سطح شهر باید برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت مدونی داشته باشد و دورنمایی را برای خود ترسیم نمایدو باید در تصمیم‌گیری‌های خود بیش از این‌ها منافع مردم را در نظر بگیرند در مورد عملکرد اعضای شورای شهر آمل در این دوره باید بگویم این طور احساس می‌شود که سیاست‌گذاری این شورا با دغدغه‌های مردم شهر فاصله دارد. البته نباید تلاش‌های صورت گرفته را نادیده انگاشت و باید اشاره کرد که کارهایی صورت گرفته؛ اما یکی از مسائلی که همیشه مورد توجه من است این است که چرا به زیباسازی شهر آمل به عنوان یکی از شهرهای شمالی ایران توجهی نمی‌شود؟ بحث رودخانه‌ آمل نیز که سال‌هاست مطرح بوده و البته شاهد هیچ اقدامی در راستای بهبود وضعیت آن نیستیم. آیا شورای شهر آمل برنامه و یا طرحی برای احیای این رودخانه ندارد؟ مشکل دیگری که باید به آن اشاره کرد بحث حمل و نقل عمومی در آمل است که هر ساله شاهد افزایش حجم ترافیک در خیابان‌ها هستیم.

در مورد اختلاف‌نظرهایی که گاه اعضای شورا با هم دارند نیز بایدعرض کنم: این اختلاف‌نظرها اگر هدفمند و در راستای حل مشکلات شهر باشد نه تنها هیچ ایرادی ندارد، بلکه موجب پیدایش افکار جدید و ایده‌های نو می‌شود. اما اگر این اختلاف‌ها روی غرض‌ورزی و به صورت سلیقه‌ای باشند مسلماً ایجاد مشکل خواهند کرد و در این بین مردم هستند که متضرر می‌شوند. اعضای محترم شورا باید بدانند که در هر لحظه در قبال مردم شهر آمل مسئولیت دارند و آینده این شهر به تصمیم‌گیری آنان در همین شورا بستگی دارد. توصیه من هم به این عزیزان این است که از مشاورینی به واقع دلسوز در کنار خود استفاده کنند تا به شکل بهتری در جریان واقعیت‌های عینی جامعه قرار بگیرند قدری با خود و مردم مهربان باشند .

حفظ بافت تاریخی شهر آمل از دیگر مسائلیست که باید به آن توجه ویژه ای شود. به نظرم با توجه به مشکلات عدیده محیط زیستی و ترافیکی در شهر آمل، کمیسیون‌های محیط‌زیست و حمل‌ونقل و ترافیک شورا باید بیش از این‌ها فعال باشند. کمیسیون فرهنگی شورا نیز باید برنامه‌های محلی بیشتری در سطح شهرکه موجبات افزایش سطح عمومی نشاط در جامعه را فراهم می‌کند، داشته باشد. به هر حال اعضای محترم شورا باید در نظر داشته باشند که اگر هم مردم این شورا را مورد انتقاد قرار می‌دهند، نه به خاطر خصومت شخصی، بلکه به این خاطر است که سرنوشت شهرشان برایشان مهم است و باید به آن‌ها حق داد.

باید توجه داشت که وقتی می‌خواهیم تغییری به وجود بیاوریم، باید فرهنگ آن را نیز ایجاد کنیم و صرف تقلید از طرح‌هایی که در برخی شهرهای دیگر صورت پذیرفته، نمی‌تواند در این شهر هم موفقیت‌آمیز باشد.

چند نفر از اعضای فعلی شورا شهر به نظر شما میتوانند درانتخابات آتی مجددا وارد شورا شهر شوند؟

بگذارید مردم قضاوت کنند.

 

انتخابات این دوره  هیات رییسه نظام مهندسی ساختمان آمل، از نظر مشارکت و استقبال مهندسان چطور بود ؟

‎ انتخابات هیأت رئیسه دفترنمایندگی نظام مهندسی ساختمان آمل، حسب نظام نامه شورای مرکزی در خصوص تعیین هیأت رئیسه دفاتر نمایندگی و نیز نظام نامه اداره دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران،  با حضور ١۶ کاندیدا در روز ۲۸ بهمن ماه با مشارکت پرشور اعضا برگزار شد.

با توجه به محبوبیت  شما بین مهندسان ، چرا نامزد انتخابات نظام مهندسی نشدید ؟

به دلایل مختلفی نامزد انتخابات نشدم، اولا اینجانب چون رئیس هیات مدیره کانون مهندسین آمل می‌باشم و کارمند نظام مهندسی استان مازندران، بعنوان سرپرست نظام مهندسی آمل بوده‌ام و طبق نظام نامه می‌بایستی از کانون و نظام استعفا می‌دادم و با توجه به اینکه اینجانب با اکثریت آرای همکاران عزیزم در کانون مهندسین انتخاب شده‌ام، لذا بر خود واجب دانسته که با توجه به تعهداتم به مهندسین عزیز، در انتخابات هیات رئیسه نظام مهندسی ساختمان شرکت ننمایم ، ثانیا میدان برای حضور جوانان که جویای نام هستند فراهم شود…جوانان خوب و شایسته ای  نامزد شدند و فارغ از نتیجه برای همه این عزیزان احترام قائل هستیم و همه انها را سرمایه نظام مهندسی می دانیم.

ثالثا اگر رجوعی به سوابق شغلی و تحصیلات تکمیلی ‌ام داشته باشید می بینید که تمام دغدغه هایم حل معضلات موجود در شهر است که باید  مرتفع گردد.مشکلاتی که زیبنده شهر علمای اعلام حضرات ایات حضرت آقای جوادی آملی و علامه ذوالفنون حسن زاده آملی نیست. با تدبیر و تلاشی که نماینده محبوب مردم شریف آمل دارند برون رفت از این معضلات کار مشکلی نیست ولیکن برایم فرصت کافی را برای نامزد شدن در نظام مهندسی باقی نمی گذاشت.لهذا نامزد نشدم

تا چه زمانی همچنان سرپرست نظام مهندسی آمل هستید؟

تا زمانی که هیأت رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران،صلاح بداند.

رییس بعدی چه زمانی باید در جایگاه ریاست معرفی شود ؟

بستگی به نظر هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران دارد، طبق روال گذشته مدتی زمان می برد .

با توجه به زمزمه های نامزدی یکی از اعضای منتخب هیات رییسه در انتخابات آتی شورای شهر  آیا از نظر قانونی عضو هیات رییسه میتواند کاندیدای شورا شود ؟

در این زمینه وفق قانون باید اقدام شود.

با توجه با اینکه اعضای هیات رییسه از مراجعه به آرا مهندسان انتخاب می شوند چرا رییس نظام باید از سوی استان انتخاب شود ؟

بر طبق نظام نامه موجود، رییس نظام باید از سوی هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان مازندران، انتخاب شود مهم اینست که نظام مهندسی وفق قانون و ضوابطی که دارد فرد پاک دست ، با سابقه شفاف و درخشان از خدمتگزاری را به این مهم برگزیند و‎‎جامعه مهندسی آمل که یک جامعه فرهیخته خدوم و شریف است قیم نیاز ندارد بلکه  خدمتگزاری دلسوز در هدایت و نظارت و هماهنگی نیازمند است.

بهترین خاطره ای که از گره گشایی برای مردم در شغلتان داشتید برای ما بگویید ؟

کمک به پیرزنی که سرپرست خانواده اش بود و جهت ادامه زندگی وامرار معاش،همسرپیرش راکه به بیماری آلزایمر مبتلا بوددر حیاط منزل به زنجیر می بست که این البته خیلی تلخ بود          به اتفاق چند نفر از دوستان توانستیم قدمی برای ایشان برداریم لبخند این پیرزن بعد از انجام کار و اعلام رضایت خیلی برایم ارزشمند بود .

چقدر خودتان را انسان موفقی می دانید تعریف شما از موفقیت چیست ؟

موفقیت یعنی تحقق آرمانها و آرزوها ؛ به تجربه پانزده سال و تایید دوستان و همکاران خود را انسانی موفق می دانم.

چند تا کلمه خدمت شما عرض می کنم اولین عبارتی که به ذهنتان می آید بفرمایید .

مردم : ولی نعمت این مملکت

مهندس : انتظام بخشی در روح و کالبد جامعه

شهردار: خدمتگذار ولی نعمتان انقلاب

نقشه کش: ترسیم وضع موجود

خیابان نور: محروم و فراموش شده

بربری خیل: قلب تصمیم گیری سیاسی شهر

رضوانیه : مهد تدین

حقوق نجومی: دست نامحرم در بیت المال …این دست روزی که چندان دیر نیست قطع خواهد شد

ترامپ: تاجر گمشده در سیاست

شهید مدافع حرم: بنده های محبوب  خداوند

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *