جمعه پنجم شهریورماه هزارسیصدونودوپنج همزمان با زاد روز حکیم نامدار ایرانی، زیست فناور بزرگ دنیا محمد بن زکریای رازی و همزمان با گرامیداشت هفته دولت ، با حضور دکتر واعظی وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات سرمایه گذاری جهت ایجاد اولین زیرساخت ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات رایانش زیستی کشور( (Biocompotingدر پژوهشکده شمال انستیتو پاستورایران با اعتبار یکصد میلیارد ریالی آغاز شد .
پردازش و تجزیه و تحلیل داده های ژنتیکی جهت تشخیص زودرس، پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر وغیرواگیر(عفونی ، سرطان، قلبی عروقی و… ) از جمله وظایف این مرکز می باشد.
با توجه به پیشرفت علم و اثبات نقش شگرف ژن ها در ایجاد بیماری و پاسخ به درمان بیماریها امروزه “پزشکی شخصی سازی شده” در اولویت کار پژوهشگران و سیاست گذاران حوزه سلامت دنیا قرار گرفته است.
در “پزشکی شخصی سازی شده” درمان بیمارمدنظر است نه درمان بیماری، مثلا به جای درمان سرطان بصورت مشابه درهمه بیماران ، بیمار مبتلا به سرطان براساس نوع ژن و حساسیت به دارو ویا نوع پاسخ به درمان تحت شیمی درمانی با داروی خاص و دوز خاص قرارمی گیرد .
ان شاالله در آینده نزدیک بیماری سل مقاوم به درمان، مقاومتهای آنتی بیوتیکی، بیماریهای عفونی و غیرعفونی مقاوم به درمان در “پزشکی شخصی سازی شده “تسلیم دانش بشری می شوند .
لازم به ذکر است رایانش زیستی شاخه ای مهم و بین رشته ای از علم است که علوم مختلفی چون رایانه، ریاضی کاربردی ، آمار، پزشکی، بیولوژی مولکولی، علوم داروئی، ژنتیک، بیوشیمی، بیوفیزیک را شامل می شود و علاوه برحوزه انسانی در حوزه های دامپزشکی و کشاورزی نیز کاربرد فراوان دارد.