هـراز نـو: همایش غدیر خم با عنوان ” بیعت تا ظهور ” با موضوع نهج البلاغه – واقعه غدیر با سخنرانی اساتید دکتر دلشاد تهرانی (پیرامون نهج البلاغه) و دکتر قنبری همدانی (واقه غدیر) عصر سه شنبه 7 مهر 94 با همت هیئت جانبازان و بوستان نهج البلاغه آمل در سالن اجتماعات شهید رجایی شهرستان آمل برگزار شد. 

پژوهشگر تاریخ اسلام: روح علوی در سبک زندگی ما وجود ندارد/ بی بصیرتی زمینه ساز محرومیت مردم از امام علی شد

پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: روح علوی در سبک زندگی ما وجود ندارد، چرا که سبب ایجاد مشکلات و سختی ها شده است؛ به همین علت مکتب غدیر را گم کردیم و ضرورت دارد در مسیر سیره نورانی امام علی(ع) حرکت های شایسته ای صورت دهیم.

حشمت الله قنبری همدانی پژوهشگر تاریخ اسلام، امشب در همایش بزرگ غدیرخم که با عنوان از بیعت تا ظهور و به همت بوستان نهج البلاغه آمل در سالن اجتماعات شهید رجایی برگزار شد، با بیان این که غدیرخم ماجرای شگفت انگیز و محبوب الهی است، گفت: گاهی در فرهنگ عمومی ما وقتی سخن از غدیرخم می شود از آن به عنوان روز اعلام حکومت امام علی(ع) یاد می شود که تمام غدیرخم مربوط به امامت و وصایت این امام همام نیست.

استاد دانشگاه با اشاره به این که این روز و صاحب آن موضوعی شگفت انگیزتر از آن چیزی هستند که در اطراف آن ها سخن گفته شده است، بیان داشت: در میان اصحاب پیامبر گرامی اسلام نیز کسی نبود نسبت به وصایت امام علی(ع) تردید داشته باشد.

قنبری همدانی خاطرنشان کرد: گردانندگان دولت کودتا نیز در جریان صغیفه نسبت به اصلح بودن امام علی(ع) تردیدی نداشتند و براساس مصلحت خود دست به اقداماتی زدند که زمینه پیدایش مکاتب انحرافی فراهم شد.

این پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان این که قضیه غدیرخم یک موضوعی است که برای پیامبر گرامی اسلام، امام علی(ع) و ملکوت عالم استثنایی دارد، گفت: با آغاز عملیات حج در روز عرفه و عرفات، پیامبر اکرم در اجتماع مردم حاضر و خطبه ای بسیاری مهم و دقیق خوانده و مردم را در عبارت هایی شاهد گرفتند.

وی با اشاره به این که برای نخستین بار بود که قرآن و عترت به عنوان دو یادگار از سوی پیامبر گرامی اسلام مطرح و به امانت مردم سپرده شد، افزود: چند بار دیگر نیز مردم اجتماع کردند که فضا به هم ریخته بود و می خواستند مصادیق عترت را از پیامبر گرامی اسلام دریافت کنند.

استاد دانشگاه تصریح کرد: فضای حج و حساسیت نسبت به اهل بیت معصومین(ع) بالا بود که پیامبر اکرم(ص) مصادیق اهل بیت(ع) را پاسخ داده و ابهامات موجود در آن فضا را برداشته است.

قنبری همدانی با بیان که خطبه فدکیه حضرت فاطمه الزهرا(س) و خطبه غدیر پیامبر گرامی اسلام تمامی حقایق قرآنی و معارف الهی را در خود جای داده است، گفت: پیامبر اکرم(ص) این خطبه را برای حدود صد و ده هزار نفر بیان کردند که اگر بیان نمی شد مانند آن بود که نبوتی وجود نداشته است.

این پژوهشگر تاریخ اسلام با تاکید بر این که امام علی(ع) پرچم دار هدایت است، بیان داشت: کار این امام همام در غدیرخم شگفت انگیز است که در این روز همه مواریث انبیای الهی را به امام علی(ع) دادند.

وی ادامه داد: عقل قبول نمی کند پیامبر گرامی اسلام مردم را در حال برگشت از حج و در زیر آفتاب جمع کند تا بگوید که امام علی(ع) را دوست داشته باشید که این امام همام در روز غدیرخم آمد و بیت نبوت را عهده دار شد.

استاد دانشگاه با بیان این که درک امام علی(ع) سخت است، گفت: عده ای بعد از روز غدیرخم شایستگی زندگی با مولای متقیان را نداشتند و به ننگ زندگی با معاویه مبتلا شدند که بی بصیرتی زمینه ساز محرومیت مردم از امام علی(ع) شد.

قنبری همدانی خاطرنشان کرد: روح علوی در سبک زندگی ما وجود ندارد که سبب ایجاد مشکلات و سختی ها شده است که مکتب غدیر را گم کردیم و ضرورت دارد در مسیر سیره نورانی امام علی(ع) حرکت های شایسته ای صورت دهیم. رسا

 

عکس: سید حسین جباری – هرازنو

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 22

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *