رویترز نوشت: اگر حسن روحانی رئیس‌جمهور منتخب ایران به دنبال ارسال سیگنالی از عزمش برای ارتباط با آمریکا بود، اقدامی بهتر از انتخاب محمدجواد ظریف به عنوان وزیر خارجه وجود نداشت.

 

انتخاب، رویترز به نقل از منبع نزدیک به روحانی اخبار منتشر شده در خصوص انتخاب ظریف به عنوان وزیر خارجه را تایید کرد.

 

به گفته دیپلمات‌ها، ظریف که مسلط به زبان انگلیسی است دکترای خود را از دانشگاه دنور اخذ کرده و در مرکز چندین مذاکره محرمانه بین تهران و واشنگتن در جهت برقراری روابط بوده است که البته آن مذاکرات به دلیل بی‌اعتمادی عمیق بین ایران و آمریکا با شکست مواجه شده است.

 

انتخاب ظریف نشانگر آن است که رئیس‌جمهور میانه‌رو ایران در پی تلاشی دیگر در جهت خروج از بن‌بست است.

 

یک دیپلمات ارشد غربی که بارها با ظریف برخورد داشته است، می‌گوید: او همیشه تا آنجا که ممکن بود به دنبال بهبود روابط از راه‌های مشخص و هوشمندانه بود.

 

این دیپلمات غربی اضافه کرد: ظریف فردی است که شناخت بسیار خوبی از آمریکا دارد و با وجود تمامی مسائل گذشته، فردی است که واشنگتن به خوبی او را می‌شناسد.

 

با این حال، رای اعتماد مجلس ایران به ظریف سیگنال مثبت و قدرتمندی به آمریکا خواهد بود.

 

در ادامه این گزارش رویترز آمده است: دفترچه تلفن ظریف در واشنگتن شماره‌های جو بایدن معاون رئیس‌جمهور، چاک هیگل وزیر دفاع و مقامات امنیت ملی امریکا را در خود جای داده است.

 

این دیپلمات نرم‌خو پس از روی کار آمدن احمدی‌نژاد از حضور در تیم هسته‌ای ایران کنار کشید.

 

در سال 2007، او پس از هفت سال به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل به نیویورک بازگشت و خود را در شرایطی همراه با دیپلمات‌های به حاشیه رفته احمدی‌نژاد، مشاهده کرد.

 

از همان زمان، ظریف مشاور ارشد وزیر خارجه ایران شد که تا سال 2010 چنین منصبی داشت اما از سال 2011 مدیر بین‌الملل دانشگاه آزاد شد.

 

دنیس راس دیپلمات کهنه‌کار آمریکا و مشاور سابق اوباما در امور خاورمیانه می‌گوید: انتخاب او در واشنگتن و اروپا به عنوان این نشانه تلقی می‌شود که روحانی قصد تعامل با غرب را دارد.

 

وی افزود: با این حال ظریف فردی نیست که به آمریکا لطفی کند.

 

برنت اسکوکرافت مشاور امنیت ملی جرج اچ دبلیو بوش ظریف را فردی معقول خواند اما گفت که این امر بستگی به آزادی عملی دارد که به او داده خواهد شد.

 

دیپلمات‌های غربی می‌گویند که ظریف مذاکره‌کننده اصلی ایران در آخرین تلاش تاثیرگذار خود، در پی مذاکره برای دستیابی به توافقی بزرگ بین واشنگتن و تهران پس از 11 سپتامبر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *