انتقاد رئيس قوه قضائيه به اظهارات امام جمعه مشهد / ائمه جمعه خودشان را كنار نکشند
رئيس قوه قضائيه در واكنش به اظهارات امام جمعه مشهد گفت: بايد همه قوا و تمام اركان نظام، حوزه‌هاي علميه، مراجع عظام تقليد، مبلغان، ائمه جمعه و جماعات در پيشگيري از وقوع جرم وارد شوند. مخصوصاً ائمه جمعه كه در شهرها قدرتي دارند چرا خودشان را از مسئله كنار مي‌كشند.

به گزارش خبرگزاري مهر، اداره‌كل روابط‌عمومي و تشريفات قوه قضائيه اعلام كرد: آيت‌الله‌ ‌آملي لاريجاني در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با بيان اينكه ماه مبارك رمضان ماه مغفرت و رضوان الهي است و با تأكيد بر اينكه همه مسلمانان بايد از لحظه لحظه اين ماه شريف براي بهره‌مندي از مواهب الهي استفاده كنند افزود: گر چه انسانها و بندگان الهي هميشه بر سر سفره الهي هستند اما برخي ماهها و ايام و مكانها براي دستيابي به قرب الهي و احساس آن بسيار مؤثرند و ماه مبارك رمضان كه به ماه ضيافت الهي توصيف شده، فرصت بسيار مغتنمي براي كسب فيوضات خاص الهي است.

رئيس قوه قضاييه با اشاره به اينكه انسانها در مسير زندگي مادي خود از باطن عالم و مراحل رشد و تعالي معنوي خود غافل هستند گفت: حقيقت عالم هستي در عوالم ديگري است كه درك آن نيازمند حالات و اقتضائات معنوي است و بستر و ضيافت و رزق ديگري مي‌طلبد. يكي از مهمترين اين ضيافت‌ها تلاوت قرآن و توجه به آيه آيه اين كتاب توحيدي است و چه بهتر كه اين تلاوت در ماه ضيافت الهي با توجه و تأمل و تعمق صورت گيرد.

آيت الله آملي لاريجاني اظهار كرد: در فهم تمام آيات و سوره‌هاي قرآن كريم بايد چشمي هم به شخصيت حقيقي انسان داشت و معناي خطابات قرآني را در همه مراتب آن جستجو كرد و عاليترين مرحله آن توحيد حقيقي است كه به بهترين بياني در قرآن كريم عرضه شده است كه براي درك آن بايد همواره سعي كرد.

رئيس قوه قضاييه در ادامه با اشاره به برگزاري هفته قوه قضاييه و تقدير از تلاشهاي صورت گرفته در اين هفته گفت: بحمدالله هفته قوه قضاييه هفته پر بركتي است كه هم يادآور تلاشهاي شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي و يارانش و هم فرصتي مغتنم براي ارائه گزارش عملكرد ما به مردم است.

آملي لاريجاني با تأكيد بر اينكه ارائه گزارشها و عملكردها به معناي بدون اشكال بودن قوه قضاييه نيست افزود: همه ما مي‌دانيم تا رسيدن به آن مقصد عالي اسلامي فاصله داريم و با وجود تلاشهاي بي‌وقفه‌اي كه مسئولان و بدنه دستگاه قضايي دارند هنوز تا رسيدن به آن مقصد فاصله وجود دارد و همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودند بايد با تلاش بيشتر اين فاصله را كم كنيم.

رئيس دستگاه قضا افزود: هفته قوه قضاييه امسال هم بحمدالله خوب برگزار شد و ما خصوصاً از مقام معظم رهبري تشكر مي‌كنيم و خصوصاً از اینکه نسبت به قوه قضاييه هميشه لطف داشته اند. تشكري كه ايشان از قوه قضاييه و خدمات قضات شريف و كاركنان زحمتكش اين دستگاه انجام مي‌دهند مايه دلگرمي است و ان‌شاءا… همه بيشتر تلاش كنند تا مشكلات برطرف شود.

آملي لاريجاني از آمادگي دستگاه قضايي در شنيدن نقدهاي سازنده و دلسوزانه خبر داد و افزود: دستگاه قضايي مشكلات زيادي دارد و بايد اين مشكلات را در حد وسع برطرف كنيم. توقع مردم عزيز و وظيفه الهي ما هم همين است و بايد نصح ناصحان را گوش كنيم. البته نقد غير از تخريب است و ما هم خودمان بايد نقاد باشيم و هم از نقد عادلانه ديگران استفاده كنيم.

رئيس قوه قضاييه با اشاره به اينكه نقد سالم و عادلانه موجب حركت است تأكيد كرد: تخريب و گاهي خروج از موازين حق و انصاف در ارزيابي‌ها موجب دلسردي افراد زحمتكش در دستگاه قضايي مي‌شود.

آيت الله آملي لاريجاني به سخنان اخير درباره قوه قضاييه اشاره كرد و گفت: اخيراً امام جمعه محترم مشهد مطالبي را در هفته قوه قضاييه بیان داشته اند که البته بنا ندارم به شخص بپردازم اما محتواي آنچه كه ايشان گفتند توقعات خاصي از دستگاه قضايي است كه چه بسا از عهده قوه قضاييه خارج است.

ايشان گفته‌اند كه مردم ايران با قوه قضاييه سه مشكل دارند كه يكي بحث مواد مخدر است. اگر قوه با قاطعیت وارد میدان شود، مسئله حل می شود. اينكه مواد مخدر بلايي خانمانسوز است حرف كاملاً درستي است كه قوه قضاييه نيز بر آن پافشاري دارد اما حل مشکل مواد مخدر فقط به دست قوه قضاييه نيست كه بگويند اگر قوه قضاييه با قاطعيت برخورد كند، مسئله كلاً حل مي‌شود.

آيت ا… آملي لاريجاني افزود: توقعمان اين بود كه زحمات اين دستگاه ديده بشود انصافش اين است كه بگوييم كه در اين دوره دستگاه قضايي در برخورد با مواد مخدر واقعاً خوب عمل كرده است. البته من نمي‌خواهم قياس كنم ولي شايد بشود گفت در هيچ دوره‌اي اين قدر سختگيري نبوده است. در حال حاضر نيروي انتظامي و استانهايي كه محل ورود مواد مخدر بودند شهادت می دهند كه با سختگيري‌هايي كه شده واقعاً مسيرهاي جابجايي مواد مخدر عوض شده و بخشي از مواد مخدر از مسير آبي حركت مي‌كنند چون مي‌ترسند و ما بايد اين زحمات قوه قضاييه را ببينيم.

آملي لاريجاني اظهار كرد: آمارها نشان مي‌دهد كه سر منشأ بسياري از مفاسد و جرايم همين مواد مخدر است ما به این مطلب كاملاً واقفیم و لذا برخوردهای قوه قضاییه قاطع و محكم بوده است.

رئيس قوه قضاييه موضوع برخورد با مفاسد اخلاقي از سوي قوه قضاييه را بخش ديگري از سخنان امام جمعه مشهد اعلام كرد و گفت: به گفته ایشان اين قابل تحمل نيست كه چند دختر و پسر لاابالي به نظام دهن كجي كنند. اين سخن واقعاً صحيحي است. متأسفانه متوليان امور فرهنگي در كشور به اين موضوع توجه نكردند. حجاب و عفاف يك مسئله اساسي در كشور است منتها بحث برخورد بحث آخر است. من سال اولي كه رئيس جمهور اين كشور گفت كه آقا چه كار داريد به اينكه چهارتا تار موي كسي بيرون باشد گفتم كه قانون ما بی حجابی و بدحجابی را جرم و شرع ما اين را خلاف شرع دانسته است و خلاف شرع آشكار را بايد نهي كرد و جلوي جرم را گرفت. منتها اين مسئله كه توقع را از قوه قضاييه بالا ببرند اشتباه است.

رئيس دستگاه قضا افزود: قوه قضاييه بايد به اندازه توانش در مقابل اين جرم بايستد، ما موظف هستيم برخورد كنيم منتها آيا شرعاً هم جايز است در جايي كه امكاناتمان كم است دختر و پسر جوان مردم را كه تخطي كرده‌اند كنار اشرار، قاچاقچي مواد مخدر و كنار آدمهايي شروري كه ممكن است اصلاً كارشان روسپيگري باشد بيندازيم و آيا اين درست است كه بگوييم در اين اشكالاتي كه هست نه از ناحیه كمبود نيرو، نه كمبود امكانات، نه ضعف قانون هيچ توجيه بردار نيست! آخر چرا ما چنين قضاوتهاي نادرستي مي‌كنيم چرا كه اولين مسئله، زندانهاي ما است. آيا ما حق داريم واقعاً دختر و پسر جوان مردم را كه حالا يك تخطي اينطوري كرده‌اند كه البته گناه و خلاف شرع و قانون هم هست كنار زندانيان خطرناك بفرستيم؟ وجود زندان های کافی و دارای طبقه بندی یک ضرورت است که متوقف بر وجود امکانات بسیاری است. چرا باید ادعا کرد که هیچ توجیهی قابل قبول نیست.

آملي لاريجاني تأكيد كرد: از طرف دیگر چرا ما كوتاهي دستگاههاي اجرايي، كوتاهي متوليان فرهنگي درون دولت و خارج از دولت را به پاي قوه قضاييه مي‌نويسيم؟ قوه قضاييه به تنهايي مي‌تواند اين مسئله را حل كند؟ اين اشتباه بزرگي است. بحثهاي پيشگيري براي ما ثابت كرده كه اين امكانپذير نيست، پيشگيري در اين مسئله بر برخورد مقدم است.

ائمه جمعه خودشان را كنار كشيده اند

رئيس قوه قضاييه پيشگيري از وقوع جرم را وظيفه همگاني برشمرد و گفت: بايد همه قوا و تمام اركان نظام، حوزه‌هاي علميه، مراجع عظام تقليد، مبلغان، ائمه جمعه و جماعات در پيشگيري از وقوع جرم وارد شوند. مخصوصاً ائمه جمعه كه در شهرها قدرتي دارند چرا خودشان را از مسئله كنار مي‌كشند.

آملي لاريجاني افزود: براي ريشه‌كن كردن فساد و جرم بايد قلوب جوانها را جذب كنيم. ما گر چه بايد با كساني كه تجاهر به فساد مي‌كنند برخورد كنيم ولي بايد بدانيم مطلوب اين است كه ما با دعوت حقيقي و با دعوتي كه شرايط دعوت حقيقي اسلامي دارد، قلوب را جذب كنيم كه اينكار پيشگيرانه و درست است و با اينكار بسياري از جرايم قابل دفع است.

چرا حرف خلاف مي زنيد؟

رئيس قوه قضاييه به موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي اشاره كرد و افزود: موضوع گلايه‌آميز ديگري كه مطرح شده مسئله مفاسد اقتصادي است ايشان با نوعی تعبیر توبیخ آمیز گفته‌اند كه اين مسئله براي جامعه قابل قبول نيست و در دو سال اخير در مبارزه با مفاسد اقتصادي فقط ما خبر بعد از خبر مي‌شنويم. بعد گفته‌اند كه اگر فساد اقتصادي نبود چرا بزرگش كرديد؟ اگر فساد اقتصادي بود تأمل چرا؟ و چرا از اين دست به آن دست، از اين دادگاه به آن دادگاه، از اين دادسرا به آن دادسرا، از اين بازخواست به آن بازخواست؟ بنده در پاسخ عرض می کنم آيا واقعاً اينطور بوده و ما پرونده را از دادسرايي به دادسرايي، از دادگاهی به دادگاهی ديگر فرستاديم؟ آخر چرا حرفهاي خلاف مي‌زنيد البته درست است كه پرونده فساد بزرگ اول در دادسراي خوزستان تشكيل شد اما بعد چون تشخيص داده شد كه آنجا نمي‌شود به همه جوانب رسيدگي كرد به تهران احاله شد تا تحت نظارت دادستان كل كشور رسيدگي شود و واقعاً در اين رابطه تلاش عظيمي صورت گرفت.

آملي لاريجاني تأكيد كرد: امام جمعه محترم در لابه‌لاي كلام مي‌فرمايند كه توقع مردم از دستگاه قضايي شهيد بهشتي و شهيد لاجوردي است. خوب يكي از خصوصيات شهيد بهشتي اين بود كه مظلوم بود واقعاً مظلوم بود، حالا هم همینطور است. ببينيد ما ظرف دو سال بخش عمده‌اي از توان دستگاه قضايي را اعم از قضات و كارشناسان متعدد به كار گرفته‌ايم آنوقت آقاي رئيس جمهور محترم در تلويزيون مقابل ميليونها نفر گفتند كه ما كه نفهميديم چه شد؟ بعد با تمسخر گفتند البته فهميديم چه شد.

رئيس قوه قضاييه افزود: در بدو ورود به بحث مفسده اقتصادي و مشكل اخير مي‌گفتند قوه قضاييه توان برخورد ندارد اما ما برخورد كرديم. در اين پرونده عده زيادي متهم هستند عده زيادي هنوز كارشان تمام و پرونده‌شان رسيدگي نشده عده‌اي حكم قطعي گرفتند و در مسير اجراست اما صحبت ما اين است كه درست نيست کسانی كه بايد دلسوزي براي كل نظام كنند قوه قضاييه را زير سؤال ببرند خوب ما هم بخشي از اين نظام هستيم و به وظایفمان عمل می کنیم. چرا افراد خدوم اين كشور را دلسرد مي‌كنيد؟ چرا خبرهاي خلافي را در گوش شما زمزمه مي‌كنند و شما زود مي‌پذيريد و مي‌گوييد اينها را ما از دادگاهي به دادگاهي برديم. كشور قانون دارد، حساب و كتاب دارد و با توجه به شرايط و مصالح عمومی، محاكم ما الان محاكمي نيست كه یک مرحله ای باشد. در حال حاضر طبق قانون قاضي در دادگاه بدوی رای مي‌دهد و بايد برود دادگاه تجديدنظر رسيدگي كنند و اگر اشتباهي هست بر‌گردد. حتي اعمال ماده 18 را براي همين گذاشتند و اعاده دادرسي در امور كيفري را نيز براي همين گذاشتند كه اگر خداي ناكرده بعد از حکم قطعی هم اشتباهي هست، اصلاح شود.

آملي لاريجاني اظهار كرد: در بحث ارز هم گفتند دستگاه قضايي اگر برخورد كند مسئله حل مي‌شود. واقعاً اينطور است؟ ارز مسئله‌اش در كشور واقعاً ريشه‌هاي مختلف داشت البته تخلف هم بود و قوه قضاييه هم برخورد كرد ولي مشكل ارز واقعاً فقط اين نيست.

رئيس دستگاه قضا تأكيد كرد: نبايد از سر ندانم كاري با حرفهاي بي‌مبنا و گاهي ساده انگارانه يك قوه‌ را تخريب كنيم. البته اين حرفي كه امروز مطرح كردم براي اين نيست كه تنها به يك فرد اشاره كنم بلكه براي اين است كه گاهي اين حرفها از تریبون های دیگر هم تكرار مي‌شود ولي بايد توجه كنيم اين فسادهايي كه آقايان مطرح می کنند، راه حل ریشه کنی آن فقط برخورد قوه قضاييه نيست ما چرا نمي‌خواهيم اين را قبول كنيم؟

آملي لاريجاني افزود: ما توقعمان اين است كه خطاهاي ما را ناصحانه گوشزد کنند و اشتباهات دستگاه قضايي را دلسوزانه مطرح کنند نه آنکه بدون اطلاع از مراحل پرونده و کیفیت دادرسی سخنان بی مبنا و بازاری تحویل داده شود. نبايد سطح توقعات مردم را آنقدر بالا ببريم كه هر كس در كوچه و خيابان راه مي‌رود بگويد آقا هر خرابي هست زير سر قوه قضاييه است.

رئيس قوه قضاييه در پايان با اشاره به حوادث اخير مصر گفت: كشته شدن مسلمانان در مصر قابل قبول نيست و اميدواريم دولت مصر در اسرع وقت جلوي اين قضايا را بگيرد.

آملي لاريجاني افزود: تمام مردم و گروهها و دولتمردان مصر و كشورهاي اسلامي بايد بدانند كه رژيم صهيونيستي و استكبار از اين حوادث و كشتارها بهره‌برداري مي‌كند و اين درگيريها هدف آنان است و ذهن مسلمانان را از مسئله اصلي كه مسئله فلسطين و رژيم صهيونيستي است غافل مي‌كند.

رئيس قوه قضاييه با محكوم كردن كشتارهاي اخير در مصر ابراز اميدواري كرد: مسائل كشور مصر از طريق قانوني و با معيارهاي مبتني بر دموكراسي حل و فصل شود.

در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي بحث و بررسي در خصوص پيش‌نويس طرح دادرسي الكترونيكي و آيين‌دادرسي جرايم رايانه‌اي ادامه يافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *