هراز نیوز :میزگرد بررسی نقش و عملکرد شورای اسلامی شهر بابل به همت نشریه ندای شمال روز پنج شنبه درمحل دفتر مجمع نخبگان استان در بابل برگزار شد .
در ابتدای این نشست حسین جوادی صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه ندای شمال ضمن ارائه توضیحاتی به بیان اهداف برگزاری نشست پرداخت .
جوادی حضور در شهرهای استان و برگزاری میزگرد را در توسعه فضای دموکراسی اسلامی و دینی و ایجاد بسترهای توسعه شهری بسیار موثر و مفید قلمداد کرد و رسالت رسانه ها را به عنوان وکیل مردم و مدافع حقوق آنها در این امر غیر قابل انکار دانست .
مدیر مسئول ندای شمال از این اتفاق به عنوان یک رخداد نادر و حتی بی نظیر نام برد و بازتاب اقدام مشابه در شهر آمل را بسیار ارزشمند و مثبت ارزیابی کرد و گفت : رسانه ها در حقیقت در این میزگرد در جای مردم و به جای مردم نشسته است این میزگرد چند حسن دارد اول اینکه اعضای شورای شهر حس خواهند کرد که در جریان چالشی مورد نقد قرار خواهند گرفت و حاشیه امنیت بی جا و بی منطق از بین خواهد رفت دیگر اینکه مسیر برای افرادی که در آینده میخواهند در این مسئولیت حاضر
شوند روشن تر و سهل العبور تر خواهد شد و اصولی ترین امر این که تنویر افکار عمومی صورت خواهد پذیرفت .
مجری برنامه روزبه نصیری مدیر سایت هراز نیوز بامقدمه ای کوتاه از هر یک از کارشناسان خواست از ۵ دقیقه اولیه وقت خود استفاده کنند .
دکتر امید هادیانی
ضمن خیر مقدم به حضار در مورد مجمع عالی نخبگان مطالبی را ایراد کرد و اهداف و وظایف مجمع را بازگو کرد.
مهندس جعفر واثقی:
از این اقدام ارزشمند ندای شمال تشکر و تقدیر می شود خدمات ارائه شده در حد و اندازه شهرستان بابل نیست. اصفهان، اصفهان شد، همدان، همدان شد اما بابل، بابل ماند. از بسیاری ز ظرفیتهای این شهر استفاده نکردیم و در حد و قواره بابل ظاهر نشدیم .
در سطح جهان و در سطح کشور مدیران لایقی از این شهر داریم. حد و قواره بابل این نبود . . سرمایه گذارهای فراوانی در همین شهرستان بودند اما از این سرمایه ها استفاده نشد اما شهرهای دیگر از آن بهره بردند.بابل به مرکز تجاری منطقه معروف بود الان در چه جایگاهی از منظر اقتصادی قرار دارد ؟ بابل که زمانی به شهر آب و پرندگان معروف بود امروز چه برسرش آمده است ؟ الان چه رنگ و بویی از آن روزها دارد؟
سرانه فضای سبز اینجا را نسبت به همه جای کشور بررسی کنید ببینید در کجاست ؟ در صورتی که مرکز تحقیقات فضای سبز کشور می گوید برای هر نفر ۳۰ متر مربع باید فضای سبز وجود داشته باشد سرانه فضای سبز در استان ۳ متر مربع و در بابل سرانه فضای سبز برای هر نفر ۵/۲ متر مربع است .
خانم پولایی:
نقد باید منصفانه باشد، نقد منصفانه موجب پیشرفت خواهد شد. تشکر می کنیم از شورای شهر که خدماتی داشتند اما در حق شهر بابل نبود.
بابل شهر شیخ کبیرشهر سعید العلماء شهر ان شهر آشوب است نباید اینطور باشد. الان شهر بابل را می گویند شهر تپه و چاله. و این اغنا کرده مردم بابل را . الان در حوزه مدیریت شهری ما یک خلائی احساس می کنیم عدم وحدت رویه و عدم همگرایی شهر ما را به اینجا رسانده است امیدواریم این میزگردها که ندای شمال برگزار می کند اقدام بسیار بزرگ و ارزشندی است در جهت ارتقاء شهر کمک کند .و امیدواریم با شورای شهری پویا نه فرسوده شهری پویا و خوب داشته باشیم . در بسیاری از مصوبات شورا حق مردم را دارید می فروشید.
امید تا این نقدها کارساز باشد و موجب پیشرفت شود. و امیدواریم موجب توسعه شود.
دکتر فلاح – ریاست محترم شورای اسلامی شهر بابل:
من در ابتدا از این اقدام بسیر مفید و کم نظیر نشریه ندای شمال در برگزاری این میزگرد تشکرمی کنم واقعاً جا دارد از کار ارزشمند و بسیار عالی نشریه ندای شمال تشکر کنم..
نقش رسانه های مطبوعات درگرم شدن حضور مردم بسیار مهم و حیاتی است شورای اسلامی شهر و روستا فراگیر ترین انتخاب مردمی هستند. نقش شوراها در توسعه و افزایش روند توسعه شهرها بسیار موثر است .
نکته ای که باید در ابتدا بگویم این است که در هرکاری احتمال خطا و لغزش وجود دارد اما جوسازی های غیر منصفانه، نقدهای غیر معقول امروز خیلی آزار دهنده است.و عضا مرد را از حرارت و شور حضور در انتخابا ت می ندازد نقد چیز خوبی است اما باید منصفانه باشد و ایجاد امید کند.
بعضی ها می خواهند خودشان را جای بیاندازند ولو با تخریب دیگران و این کار درستی نیست. در بیان عملکردها نقاط مثبت دیده شود. تخریب گذشتگان امید را کاهش می دهد. این درست نیست که بدون در نظر گرفتن ملاحظات منتشر شود که دوره اول شورا کار نکرد دوره دوم کار نکرد دوره سوم هم کار نکرد این روحیه مردم را ضعیف می کند و انگیزه را کاهش می دهد البته دوره اول شورا در حدی نبود که قابل دفاع چندان باشد. چون به هر صورت اولین تجربه بود اما دوره دوم و دوره سوم قابل دفاع هستند.
مسلماً تخریب گذشتگان امید را در مردم کاهش می دهد و یک فردی که می خواست کاندید شورا شود در مسجدی اعلام می کند که شورای شهر هیچ برنامه ای ندارد! من همان شب با ایشان تماس گرفتم و گفتم شما که این حرف را زدید از ما سوال کردید که آیا برنامه دارید یا نه، گفت ما این حرف را می زنیم تا به ما رای بدهند!!!!
ضمن اینکه نقد می شود و نقاط منفی دیده می شود، درخواست می کنم نقاط مثبت هم دیده شود.
من دوره اول را خیلی قابل دفاع نمی بینم نه اینکه کاری نشد اما در دوره دوم و سوم عملکرد شو رای شهر را انصافا قابل دفاع می بینم. البته ضعف هایی هم هست که همه آن به شورا برنمی گردد به برخی از دستگاه ها مربوط است که مرتبط با شورا هستند همه باید هماهنگ باشند. بعضی از این ضعف ها هم به مردم برمی گردد .
مردم دقت کنند افرادی را انتخاب کنند که در شان جایگاه باشند لیکن می بینید در شورا که بنای آن بر خرد جمعی است توازن شخصیتها وجود ندارد .
پارک جنگلی ۷۱۰ هکتاری از افتخارات این دوره است. احداث بزرگترین پارک بانوان شمال در بابل ، احداث ترمینال برون شهری، احداث پل روگذر میدان شهید کشوری و پل روگذر ایستگاه آمل ، احداث متعدد پارک های محله در این دوره انجام شد بلوار غدیر در این دوره احداث شد.
ترمینال بزرگ مسافربری که در گذشته چندین مرحله با موانع بزرگ مواجه شد که الحمدالله در این دوره این موانع کاملاً مرتفع شد.
کنار گذر جنوبی شهر، پروژه ای که ۳۴ ماهه قرار بود تمام شود، ۹ ساله شده بود ولی شورای اسلامی شهر در همین دوره توانست ۸ کیلومترجاده ساحلی را از انتهای شهاب نیا به جاده گنج افروز وصل کند و اگر فرمانداری همکاری بیشتری می کرد و با شوراهای اسلامی شهرهای مجاور کار مشترکی انجام می شد، این پروژه بسیاری از مشکلات آن منطقه را حل می کرد .
حاج اقا روحانی چند وقت پیش از کمربندی شرقی دوم، بازدید کردند. و گفتند اگر دوره سوم شورا هیچ کاری نمی کرد جز این پروژه را انجام می داد کار بزرگی بود .
جشنواره بهار نارنج که در روحیه مردم و ایجاد فضای شاد برای مردم خیلی مؤثر بود و جشنواره بزرگی بود که به صورت ملی انجام شد. ایجاد نشاط و شادابی حق و مطالبه مردم است .
متاسفانه بعضی ها تا بحث شادی و نشاط مردم می شود مخالفت می کنند که البته در بسیاری از مواقع نگرانی به حقی است
در بحث ترافیک ببینید که بسیاری از این بلوارها و خیابان ها اگر ساخته نمی شد که عمدتاً در این دوره احداث شد، وضع بابل چه می شد؟
انتظار از شورای بعدی این است که این کارها را ادامه دهند.
-در بحث ترافیک کارهای خوبی انجام شد ولی در بحث پارکینگ عمومی ضعف داریم. کمبود اعتبارات ضعف ماست.
۳۲۸۰ متر در میدان هفده شهریور برای پارکینگ مرکزی در نظر گرفتیم اما مدعی پیدا کرد و ما درگیر پرونده قضایی هستیم. البته کاملا قبول داریم در بحث ترافیک و پارکینگ عمومی ضعف وجود دارد .
آقای دکتر هادیانی:
به فرموده امام یک دانشجو باید سیاسی باشد. مفهوم این نیست که دانشجو این جناح و آن جناح کند لیکن معنایش این است که دانشجو باید جریان سیاسی را بشناسد. مقام معظم رهبری هم براین نکته تاکید دارند تا دانشجو زیر ساخت مسائل سیاسی را در نظر بگیرد .
شهر پایدار ۲۰ شاخص دارد.۱۰ شاخص فرهنگی و اجتماعی و ۱۰ شاخص فنی است. در تمام نگاهها به شورا ، متاسفانه شاخص های فرهنگی که به مردم برمی گردد مورد توجه قرار نمی گیرد .
ارتباط با سایر دستگاه های اجرایی از اهم وظایف شوراهاست. شما رصد کنید ببینید شوراهای مازندران چقدر با سایر دستگاهها ارتباط خوبی دارند ؟ در قزوین شورای شهر قزوین دارد بحران و حوادث غیر مترقبه را به نوعی مدیریت می کند و در آن با تمتم دستگاهها ایجاد هماهنگی می کند.
چطور می شود این مدیریت را درست انجام داد ؟ متاسفانه افرادی که وارد شورا می شوند، شورا به آنها وزن می دهد در حالیکه آنها باید به شورا رای دهند. چرا در مازندران این مشکل وجود دارد ؟ چون در مازندران رای دادن قومی قبیله ای است. در خیلی از جاها که پیشرفت کردند فردی شورا را انتخاب نکردند لیست و برنامه ارائه می شود اما در مازندران طایفه ای و قومی و فردی انتخاب می شوند بدون برنامه جمعی .
من از سه منظر شورای اسلامی شهر را بررسی می کنم ۱ – از منظر فنی، مدیریت بحران، استفاده از سیستم جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشت، خود گرایی و روابط اجتماعی، ارتباط شهروندان با هم، مالی، شورا موظف است گزارش مالی را ارائه کند، عوارض نوسازی
اگر در شهرها لیست باشد و برنامه ارائه شود موفق است نه اینکه تک تک بروند و بعد با هم مجادله کنند تا نزدیک شوند. در یک تلاطم هایی ما مردم را رها کرده ایم.
ماده صد یکی از سوالات اساسی است که چرا برای تخلف ، جریمه صادر می شود و شکاف انونی می گذارند یعنی خلاف بکن و پول بده .
آقای مهندس واثقی:
معیار و خط کش اندازه گیری شورا چیست؟ اقدامات شتابزده ای می بینیم که بوی تبلیغات می دهد. المان هایی که می گذاریم هویت ندارد.
چه ساز و کاری را طراحی کردیم تا بتوانیم نظراتی را بگیریم برای مردم کار کنیم، مردم نظراتی دارند با مکانیز علمی. اگر قرار باشد ما چیزی را بسازیم و قابلیت ها و اولویت های آن مشخص نشده باشد، شغل با شاغل تطبیق ندارد. انقدر سطح شورا را پایین آوردیم. آیا عملکرد شورا ،امید مردم را بیشتر کرده است؟ چقدر تماس با مردم را شورا زیاد کرده است. شورا با هم نهادهای دولتی متفاوت ماست. رفت و امد حق این مردم است. مردم حقوقی دارند. دخالت های بی جا و عدم رفت و امد شورا جاهایی باید دخالت کند، نمی کند، جاهایی که نباید دخالت کندف می کند.
پنج شنبه، میدان آرامگاه معتمدی:
– ایجاد پارکینگ های طبقاتی با بخش خصوصی
– توسعه را از نقطه مقابل شروع کنیم، سنگها را برداریم،چوبها را از لای چرخ برداریم.
– سرکار خانم پولایی:
– جلسات شورا عمومی برگزار شود و مردم فرصت پرسش و پاسخ را داشته باشند.
– شهرای شهر بابل سرکشی دوره ای را از محلات شهر بابل داشته باشد. از صفر تا صد را ببینند. شهر بابل ثبت ملی منطقه ای شده است یا نه؟
مشکل تمدن نوین اسلامی را که مقام معظم رهبری مطرح کردند.
– آرمانی فکر کنیم. اینکه به برنامه و لیست رای بدهند خوب است، اما در کل کشور این مشکل وجود دارد.
– طی دوازده سال این مقدار کار قابل قبول نبود.
– ورودی های شهر بابل را می پسندید. سفرهای خارجی را داشتند که چرا چهار نفر نخبه و دلسوزانی را همراه نبردند. اما بودجه فرهنگی ماشین فرمانداری شد و دادند به ادارات.
– استفاده خصوصی از امکانات
– عزل و نصب ها در شهرداری بابل خیلی منصفانه و دلسوزانه نیست.
– از شورای شهر بابل می خواستیم که چرا مردم باید سلب اعتماد بکنند. وعده وعید هایی داده شد که عملی نشد.
– مجتمع تجاری احداث می شود، پارکینگ نمی خواهد؟ در کنار هر مجتمع فکر پارکینگ می کردیم.
– معیشت مردم دچار تحریم شده اند. یکی از وظایف ایجاد نمایشگاه ها
– حاکمیت روابط بر ضوابط در شهرداری و شورای شهر. اگر مردم بدانند شورای شهر ؟؟؟؟، نمی آئیم شفاف با مردم صحبت کنیم. رای اعتماد مردم بیشتر خواهد شد.
افراد خبره برای گره گشایی از ترافیک شهر، عدم توجه به ساخت و سازهای شبانه اگر حریمی صورت بگیرد چه کسی می خواهد جواب بدهد.
آقای دکتر فلاح: اختیارات شورای شهر را ببینید و …. نقد منصفانه
آقای مهندی واثقی: یک جایی را به عنوان فرهنگی، الگو بسازیم بعد بگوئیم برای توانش پول نداریم. نشان شهر شما کجاست؟
استفاده خصوصی از امکانات سلب اعتماد نسبت به کل نظام است. نقشه ها مورد تایید استان است. در جذب اعتبارات مالی ضعف داریم. جذب اعتبارات بر اساس رابطه است.
مدیران شهری در شورای شهر دخالت می کنند.
سرکار خانم فیروزپور:
این جلسه نقد خیلی خوبی است و ای کاش زودتر گذاشته می شد و ادامه داشته باشد.
دو گروه خیلی نقش داشتند، گروه تحصیل کرده، یک سری رای را تکلیف شرعی می دانند.چرا مردم برای حضور در شورا از تجارب دیگران استفاده نکردیم. کار جمعی بلد نیستیم
الان شورا شده شورای شهرداری، یک سری مشکلات
آقای دکتر حسن فلاح: چقدر توان داریم که این نقطه نظرات را خودمان اجرا کنیم. فرد تصمیم نمی گیرد جمع تصمیم می گیرد. مسئولان هنوز برای شورای شهر جایگاه بایسته را باز نکردند.
مدیریت اجرایی در هیچ زمانی به این اندازه ضعیف نیست.
دراطلاع رسانی رتبه دوم را درکشور داریم.
رسانه ها بعضی مواقع نباید جوسازی کنند. بعضی از تخریب ها ناجوانمردانه قرار می گیرد.
بعضی از انتقادات را قبول دایم.
جلسات علنی تا زمانی که ما اعضای شورا بایسته ها و شایسته های لازمه را نداشته باشیم خیلی خوب نیست، مضر است. ملاحظه کاری زیاد است.
سرکشی از محلات را داشتیم. شورا یاران ابتکار بابل بود.
ثبت بهار نارنج اقدامات لازم را انجام دادیم.
در هر جلسه ای چند مورد باید به نقد کشیده شود.
در ترافیک اگر بخواهیم وزیر بشوم، نماینده می شود تا کار کردن را به وزیر یاد بدهیم. ورودی نامناسب است قبول داریم
احسنت به این شورای شهر
قاسمی چی شد؟
نتایج پر ثمری که جوادی میگه تو شهر آمل به بار نشست و خوشبختانه آمل در حال صدور این نتایج پر ثمری است که به نظر خودش اولین بار داره انجام میشه…
لازمه به آقای جوادی بگم این ابتکارات و اولین بارهایی که میگه رو ما و دوستان ما یک دهه قبل در شهر قم با کشاندن مهره های سیاسی بنامی چون لاریجانی و انصاری شروع کرده بودیم و با شرکت جمع کثری از حضار.. نه تو یه اتاق کوچیک که همه بیان به تعریف و تمجید هم بپردازن و مصداق همه چی آرومه ما چقد خوشبختیم بشیم…
باز هم دورو به این کار بزرگ آقای غفار محمدی اولا آمل بخاطر داشتن افرادی مثل شماسب که عقب افتاد دوما از اقدام به این بزرگی امثال شما فقط دتبال یک نقطه ضعف کوچیک میگردن از نظر ما کار ندای شمال بسیار ارزشمند و عالی بود
کارشورای شهر بابل راباریاست فردبزرگی چون استاد دکتر حسن فلاح بسیارقابل تحسین میدانم مطمعنا اگر ایشان اختیارات بیشتری داشتندشهربابل راباهمکاری دیگراعضاء محترم{ عروس} شهرهای شمال می کردند