دکتر فاضل لاریجانی در آیین نکوداشت مقام شامخ استاد و معلم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی گفت : اخلاص خدایی شهید مطهری به آثارش برکت داد  .

 

با اشاره به اینکه یکی از وجوه ممتاز  فرهنگ ایرانی اسلامی این است  که همواره برای امر تعلیم تعلم یک تقدس و تکریمی قائل بوده است تاکید کرد : شخصیتهای زیادی در کشور هستند که می توانند به لحاظ تعلیم و تعلم الگو باشند .

وی ادامه داد : بدون شک یکی از این الگو ها شهید مرتضی مطهری است که در ابعاد علمی ، معنوی، عرفانی ،اجتماعی و سیاسی و از نظر شیوه تعلیم وتربیت بارز بوده است .

لاریجانی با اشاره به جامعیت اندیشه شهید مطهری گفت : مطهری اهل تهجد و تعبد بود واصلا نگاه تک بعدی به امورات نداشت و در همه شئونات زندگی اش نگاه خدایی سیطره داشت .

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی  با اشاره به اینکه مطهری دغدغه دینداری داشت تصریح کرد : زمانی که جوانهای ما در معرض آماج افکار الحادی کمونیست بودند ویا درمعرض ظهور مدرنیته بودند بین علما چند نفر بودند که سعی کردند  از ظرفیت فلسفه اسلامی استفاده کنند تا به این شبهات پاسخ دهند .

وی با اشاره به تلاش علامه طباطبایی ، استاد شهید مرتضی مطهری و شهید  سید محمدباقر صدر در پاسخگویی به شبهات تصریح کرد : این سه نفر انصافا  توانسنتند خوب از پس آماج برآیند .

این استاد دانشگاه  با اشاره به کتاب  اصول فلسفه و روش رئالیسم علامه طباطبایی و تالیف شرح این کتاب توسط شهید مطهری بیان داشت : دریکی از فصول این کتاب شهید مطهری به موضوع  توجيه جاودانگي اصول اخلاقي بر مبناي نظريه اعتباريات اشاره می کند که بیست سال بعد از چاپ این کتاب یک فیلسوف امریکایی کتابی را تحت همین عنوان چاپ می کند.

لاریجانی درباره این نکته رفتار شهید مطهری می تواند الگوی مناسبی برای اساتید ما باشد گفت :از ویژگی های شهید مطهری خوش بیان بودنش بود  واینکه او هیچگاه بدون وضو در جلسه تدریس حضور پیدا نمی کرد و رفتار بسیار صمیمی و نگاه پدرانه با دانشجویان داشت .


 

سرمایه هر دانشگاه اساتید مبرز آن هستند نه ساختمان ها

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش کفییت و اعتبار هر  دانشگاهی  در ابعاد مختلف را ناشی ازحضور اساتید مبرز دانست و تصریح کرد :همواره گفته ایم که سرمایه یک دانشگاه ساختمان و لوازم آن نیست بلکه همین  اساتید گرامی هستند .

وی تصریح کرد: دانشگاه یک نهاد صرفا متولی آموزش نیست بلکه وظیفه تولید علم و تکنولوژی را برعهده دارد .

این مسوول با بیان اینکه همیشه باید رصد کنیم که بین نهاد های دیگر علمی در کجا ایستاده ایم و به کجا قرار است برویم تاکید کرد: آینده نگری به عنوان یک زمینه اجتناب ناپذیر تحقیقات مطرح میشود .

وی با اشاره به  بحثی در کتاب “دنیا مسطح است ” بیان داشت : در این بحث سه نوع  جهانی شدن مطرح می شود ، در نوع اول که قبل از سال 1800 میلادی اتفاق افتاده است ،محوریت جهانی شدن کشورها شناخته می شوند .

لاریجانی  ادامه داد : سطح دوم جهانی شدن از سال 1800 تا 2000 براساس آن محوریت موتور حرکت را شرکت ها می دانند و سطح سوم جهانی شدن درواقع از سال 2000 به بعد اتفاق می افتد که در ان افراد می توانند نقش داشته باشند .

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی   تصریح کرد: در سطح سوم این قدرت و توان ایجاد شده که افراد بتوانند در رقابت جهانی ورود پیدا کنند و این توانایی ایجاد شده که یک فرد بتواند خالق پیام مورد نظرش باشد و این پیام را دردسترس جهان قرار دهد .

وی با تاکید بر اینکه یکی از ابعاد پیشرفت در همه زمینه های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی نو آوری است بیان داشت : قدرت تخیل و ضرورت  دو رکن اساسی برای نو آوری است .

این استاد دانشگاه ادامه داد : از انیشتین نقل شده است که تخیل از دانش مهم تر است  البته ظاهرا تخیل در حوزه های علمی و پژوهشی است و برای نو آوری هیچ مادری مثل  ضرورت  نیست و ضرورت یک موتور حرکت برای نوآوری است .

وی با تاکید بر نظر رهبر معظم انقلاب درخصوص لزوم  نو آوری برای پیشرفت کشور و  تاکید ایشان برای  موضوعاتی مثل اقتصاد مقاومتی بیان داشت : این واحد دانشگاهی با پیشنهاد راه اندازی مرکز آینده پژوهشی  که طرح توجیهی آن در فرآیند تصمیم گیری می باشد در واقع به دنبال ایجاد مرکزی است که نه تنها برای دانشگاه و سطح منطقه مفید است بلکه یک مرکز کاربردی   و در آمد زا نیز خواهد بود .


 

صدور مجوز راه اندازی مرکز رشد صنایع غذایی ، گیاهان دارویی و شیمی در واحد آیت الله آملی

 

این مسوول با اعلام اینکه خبرداغی که می توان نوید داد  کسب مجوز راه اندازی مرکز رشد است بیان داشت : پس از طی مراحلی الحمدالله مجوز راه اندازی مرکز رشد در سه زمینه صنایع غذایی ، گیاهان دارویی و شیمی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی صادر شد .

وی ادامه داد : مجوز راه اندازی مرکز رشد تا به حال به 11 واحد دانشگاهی در سراسر کشور اهدا شده است که واحد آیت الله آملی اولین واحدی است که در سطح منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی این مجوز را دریافت کرده است .

لاریجانی موافقت اصولی با ایجاد رشته داروسازی و آزمایشگاه ملی را از جمله دستارودهای سال گذشته دانست و تصریح کرد :با الطاف خداوند برآیند این واحد دانشگاهی روبه پیشرفت بوده است و امیدواریم به همین شکل ادامه پیدا کند و این مجموعه دانشگاهی در سطح کشور از اعتبار ویژه ای برخوردار شود .

لاریجانی با اشاره به اینکه در طلیعه چهاردهمین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی 20 هکتار زمین ازسوی شورا شهر رینه  برای پژوهشکده گیاهان دارویی اهدا شده است بیان داشت :امیدواریم با طرح ارائه شده توسط دکتر رضایی رییس انجمن گیاهان دارویی کشور چرخه ایده تا محصول در رینه لاریجان اجرایی شود .

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی  با تقدیر از  حضوردکتر منصوری لاریجانی در این واحد دانشگاهی  گفت : با تلاش ایشان  اهدای زمین 20 هکتاری به دانشگاه  صورت گرفته است .

لاریجانی بااشاره به شخصیت بارز دکتر منصوری لارییجانی بیان داشت :شیدایی ایشان به طبیعت بسیار ارزشمند است و ایشان مصداق آیه شریفه”  إِنَّمَا یخْشَی اللّه مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ” هستند .

مرکز رشد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *