سارا امیری

غذا‌ها در طب سنتی ایران تقسیم بندی‌های مختلفی دارند یکی از این تقسیم بندی‌ها بر اساس ماده و خون حاصل از غذا‌ها بعد از گذراندن مراحل هضم است بر این اساس مواد غذایی به سه دسته لطیف، غلیظ و معتدل تقسیم می‌شوند.

دکتر ریحانه معینی، دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با توجه به دیدگاه طب سنتی به ماهیت و تاثیر تغذیه بر سلامتی بیان کرد: «غذای لطیف و ماده حاصل از آن قابلیت تغییر پذیری و هضم راحت تری دارد و خون رقیق تولید می‌کند و غذای غلیظ بر خلاف آن بوده و باعث ایجاد انسدادهای عروقی و کبدی می‌شوند.»
وی افزود: «غذاهای غلیظ عبارتند از گوشت گاو و تمام موادی که از آن تهیه می‌شود مثل سوسیس و کالباس، قارچ، پنیر پیتزا، گوشت شکار، گوشت مرغابی، تخم مرغی که بسیار پخته باشد و برخی غذاهای لطیف شامل گوشت گوسفند جوان، زرده تخم مرغ عسلی، کاهو، سیب و انگور است.»
دکتر معینی با توجه به رعایت نکات تغذیه‌ای و اصل اساسی توصیه شده در طب سنتی گفت: «به علت تفاوت مزاج افراد مختلف نمی‌توان برای همه افراد توصیه واحد داشت اما به صورت کلی مصرف غذاهای غلیظ بیشتر برای افرادی که فعالیت بدنی زیاد دارند مثل کارگران و ورزشکاران توصیه می‌شود.»
وی ادامه داد: «برای عموم جامعه نیز به ویژه در شرایط زندگی امروزی و کمبود فعالیت بدنی به خصوص در افرادی که بیماری‌هایی مثل غلظت خون و مشکلات قلبی- عروقی و اختلالات کبدی دارند بهتر است از مصرف این غذاها پرهیز شود .»
وی با تاکید بر افزایش تمایل مصرف قارچ در جامعه و عواقب آن بر سلامتی اظهار کرد: «مصرف قارچ که امروزه به عنوان یک ماده پروتئینی تمایل زیادی به مصرف آن وجود دارد در افراد مسن و دارای ضعف هضم و بدون فعالیت و افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمی‌شود زیرا باعث ایجاد انسدادهایی در عروق و مجاری کبدی می‌شود و در صورت مصرف برای اصلاح آن باید متناسب با مزاج فرد از ادویه‌های گرم و لطیف کننده مثل فلفل، آویشن و غیره استفاده کرد.»
این دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران در پایان خاطر نشان کرد: «همچنین غذاهایی مثل ماکارونی و سالاد الویه نیز خون نامناسب تولید کرده و مصرف آن‌ها نیز به ویژه در افراد فوق توصیه نمی‌شود.»

By another

One thought on “غذاهای غلیظ از دیدگاه طب سنتی ایران”
  1. خیلی عالی بود
    برای بار اول بود که درموردش مطلب خوندم جالب بود.
    تبریک به خانوم امیری بابت سوژه خوبشون و امید به پیگیری بیشترشون داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *