کنترل دیابت با مصرف قند طبیعی
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن با مطالعه روی یک قند طبیعی دریافتند که این قند با فعال کردن یک ژن قادر به افزایش حساسیت نسبت به انسولین و سوزاندن میزان چربی بیشتر است.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، قند ترهالوز (Trehalose) از دو مولکول گلوکز تشکیل شده است و مطالعات حیوانی جدید نشان می دهد این قند قادر به درمان بیماری های متابولیک از جمله دیابت است.
این مطالعه همچنین نشان می دهد موش هایی که از این قند طبیعی استفاده کردند، حساسیت بیشتری نسبت به انسولین داشتند، کالری بیشتری می سوزانند، چربی کمتری در بدن و به ویژه کبد انباشته می کنند و نشانگرهای کلسترول کمتری در خونشان دارند.
ادامه مطالعات نشان می دهد این قند طبیعی برای کنترل وزن موش هایی هم که به طور ژنتیکی مستعد چاقی هستند، مفید است.
محققان دریافتند ترهالوز قادر به فعال کردن ژنی به نام Aloxe3 است که مانند داروهای رایج دیابت عمل می کند و قادر به افزایش حساسیت نسبت به انسولین است.
محققان امیدوارند برمبنای این یافته بتوانند به درمان های موثرتر و طبیعی تری برای دیابت دست یابند.
نتایج این مطالعه در نشریه JCI Insight منتشر شده است.