مدیر انجمن سپید پارس بابل گفت: تاریخ شهر بابل به هزاره سوم پیش از میلاد باز میگردد كه آثار تاریخی آن از سوی شهرداری و اداره اوقاف به طور وحشتناكی در حال تخریب است.
علیرضا صادقی در نخستین نشست هماندیشی انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی با رویكرد بررسی آثار تاریخی و ارائه راهكار اجرایی با اشاره به تاریخ كهن مازندران گفت: در دوران قاجار مازندران چندپاره و تخریب و فروش زمینها و ایجاد تفرجگاهها برای شاهزادهها آغاز شد.
وی عواملی همچون تخریب منابع و افت جایگاه سیاسی را از دلایل جدایی بخشهایی از مازندران دانست و گفت: عدم وجود مدیران كارآمد و آساننگاری تودههای مردم موجب جدایی بخشهایی از مازندران شد كه هنوز وابستگیهای سیاسی و فرهنگی خود را به موتن اصلی خود دارند.
پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی و تاریخ طبیعی استان ادامه داد: در استان به دلیل وضع آب و هوا و نبود حریم برای آثار تاریخی این آثار در معرض تخریب هستند و تخریبهای عامدانه و عدم شناخت و آگاهی مردم از آثار تاریخی نیز از دیگر علل تخریب این آثار هستند.
مدیر انجمن سپید پارس بابل، بابل را یكی از شهرهای تاریخی و فرهنگی استان خواند و گفت: تاریخ این شهر به هزاره سوم پیش از میلاد باز میگردد كه آثار تاریخی آن از سوی شهرداری و اداره اوقاف به طور وحشتناكی در حال تخریب است.
وی تخریب بافت تاریخی شهر، تخریب گرمابه دوره صفویه را نمونههای تخریب دانست و گفت: به بهانه ساخت پاركینگ این حمام صفوی را تخریب كردهاند و برج دیدبانی بابل كه در سال 52 در آثار ملی ثبت شده و مربوط به پهلوی اول است هر روز شاهد برخورد خودروهای سنگین با آن هستیم و با تخریب تدریجی آن این مکان پاتوق كارگران فصلی شهر شده است.
صادقی در باره پل محمد حسن خان نیز گفت: این پل با شماره 1414 در سال 56 در لیست آثار ملی كشور قرار گرفته است كه دارای 6 متر عرض 11 متر ارتفاع و 8 طاق چشمه مربوط به دوران زندیه است.
این پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی و تاریخ طبیعی استان ادامه داد: در روز افتتاح جاده كنار گذر برای ورزشهای همگانی در اثر برخورد اتومبیل سنگین با زیر پل یكی از طاق چشمههای آن تخریب شد و همچنین تردد ماشینهای سنگین بر روی این پل موجب ایجاد ترك بر روی آن شده كه با سرمای هوا و ورود آب به درزهای ایجاد شده سرعت تخریب این اثر تاریخی را شدت بخشیده است.
وی با تاكید بر اینکه شهرداری برای کاهش تردد و عبور مرور از روی این پل اقدام به احداث پل سوم در كنار این پل كرده است، گفت: برای احداث این پل باید ساختمان تجارتخانه كه در مجاورت این پل قرار دارد تخریب شود در حالی كه این تجارتخانه به شماره 2353 در سال 87 در لیست آثار ملی كشور ثبت شده است.
وی همچنین با اشاره به وجود تپههای باستانی ابوالحسن قلیكلا و دینهكتی گفت: این آثار مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد است و نشانگر خواستگاه میرایی در حوزه باختر ایران است.
این کارشناس بابل را دارای ظرفیت و پتانسیل ویژه دانست كه باید با یك نگاه ویژه به آن نگاه شود.ایسنا
هزاره سوم قبل از میلاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این اقای باستان شناس این تاریخ بابل را از کجا اورده؟؟؟؟؟؟؟؟
کل قدمت شهر بابل به حدود500 تا 600 سال میرسد که با نام (مامطیر) یا بار فروش در تاریخ ثبت شده است!!!!!!!!!
این اقا با استناد به چه مدرکی همچه ادعایی کرده؟
در بین کتاب های تاریخی مخصوصا مورخ بزرگ (محمد بن جریر طبری نامی از شهر بابل یا مامطیر وجود ندارد . حالا این اقای باستان شناس این 3 هزار سال قدمت بابل را از کجا اورده؟
به قول معروف تاریخ سازی در روز روشن…………..
شهر تاریخی فرهنگی سه هزار سال؟؟؟؟؟؟این داستان طنز امیز جدیده ؟؟؟؟بابل در دوران قاجار ده بار فروش بود و در دوره پهلوی به بابل مشهور گشت تو شمال کشور دو تا شهر فرهنگی تاریخی مهم هست امل در دوره ساسانیان پایتخت مازندران بودو ساری در دوره هخامنشیان پایتخت شمال بود.