عصر امروز در مراسمی با حضور «محمد باقر قالیباف»، شهردار تهران، جمعی از معاونین شهردار و اعضای شورای شهر تهران، پل طبیعت؛ بزرگترین پل پیاده رو کشور که ساخت آن بیش از دو سال به طول انجامیده است، افتتاح شد.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، قالیباف در ابتدای سخنان خود با تبریک عید سعید غدیر به همه شیعیان جهان، از دست اندرکاران از جمله مهندسان و کارگرانی که در ساخت این پل نقش داشته اند، تشکر کرد.

وی با اشاره به اینکه ساخت این پل مدیون ترکیب دو نسل متفاوت است، یک نسل سازندگان این پل را جوانانی برشمرد که در سن و سال اندک حود در زمان جنگ دست به کارهای بزرگ زدند و نسل دوم را نیز نسل جوان فعلی کشور دانست که با ترکیب این دو نسل این پروژه به ثمر نشست.

شهردار تهران در ادامه با اشاره به مجموعه تپه های عباس آباد، انتخاب نامی مناسب برای این تپه ها را به مردم واگذار کرد و از مرکز ارتباطات شهرداری خواست تا با اطلاع رسانی این بحث به مردم، نسبت به نظرسنجی از آنان در ارتباط با نام گذاری این مجموعه 500 هکتاری اقدام کند.

وی با اشاره به بخش های مختلف این مجموعه، به بخش فرهنگی این مجموعه که در بخش شرقی این اراضی قرار دارد، اشاره کرد و از ساخت مجموعه عظیم تالار شهر که با استفاده از مشاورین بزرگ جهانی طراحی شده و همچنین موزه بزرگ جواهرات کشور در این بخش خبر داد.

قالیباف در ادامه با اشاره به بخش تفریحی این مجموعه که شامل پارک ها و فضاهای تفریحی این اراضی است، از وجود ساختمان های اداری موجود در محدوده این منطقه انتقاد کرد.

وی با اعلام تشکر ویژه از مقام معظم رهبری نسبت به دستور صریح ایشان در ارتباط با عدم ساخت ساختمان های اداری در مجموعه عباس آباد، ادامه داد: در غیر این صورت شاید امروز شهروندان ما شاهد چنین فضای باز، شاد و مفرحی در تپه های عباس آباد نبودند، چون قرار بود همه ی سازمانهای دولتی در این منطقه مستقر شوند.

شهردار تهران همچنین از همکاران خود در مجموعه شهرداری نسبت به اولویت بخشی برای ساخت و تکمیل پروژه های اراضی عباس آباد تشکر کرد.

قالیباف طراحی و ساخت این مجموعه را به گونه ای دانست که قادر باشد فستیوال های فرهنگی که بین کشورهای اسلامی در حوزه های فرهنگی و هنری برگزار می شود را میزبانی کند.

وی با اشاره به اینکه همه ی بخش های مجموعه تپه های عباس آباد بهره برداری شده اند یا مراحل پایانی خود را طی می کنند، ادامه داد: تنها دو مجموعه تالار بزرگ شهر و مجموعه بزرگ سرای قرآنی تهران باقی مانده اند که مکان یابی و کار طراحی آن ها نیز انجام شده و انشاءالله با همکاری شورای محترم شهر تهران بتوانیم از همین امسال کار اجرایی این دو مجموعه را آغاز کنیم.

قالیباف مجموعه ی سرای قرآنی تهران را مجموعه ای بزرگ دانست که از بخشهای دانشکده معارف و علوم قرآنی، موزه بزرگ قرآنی و همچنین سالن برگزاری مسابقات قرآنی تشکیل شده و از معماری زیبای ایرانی-اسلامی بهره برده است.

وی همچنین از ساخت پارک گلگشت که در محدوده جنوبی بزرگراه همت در همین اراضی قرار دارد، خبر داد که زمین آن نیز با دستور مستقیم مقام معظم رهبری برای ساخت پارک و فضای تفریحی 80 هکتاری به شهرداری تهران واگذار شده است.

همچنین پیش از سخنان قالیباف، نوریان، مدیر عامل شرکت نوسازی اراضی عباس آباد شهر تهران توضیحاتی در قبال ویژگیهای پل طبیعت ارایه کرد.

وی با اشاره به ویژگی های این پروژه تصریح کرد: در پیچیده ترین شرایط فنی و اجرایی ۱۴ هزار قطعه فولادی به وزن ۲هزار تن پل طبیعت را در ارتفاع ۴۰ متری از سطح زمین در دل زیباترین فضای سبز پایتخت شکل داده اند تا نمادی جدید برای شهر تهران و گردشگری شهری باشد.

به گفته مدیر عامل شرکت نوسازی اراضی عباس آباد، احداث پل طبیعت نمونه ای نادر در جهان است که بر روی یک بزرگراه، پلی با هفت هزار متر مربع مساحت و این عظمت صرفا برای عبور عابرین پیاده و دوچرخه و فضای تفریحی ساخته شود که همین امر نشان دهنده انسان محور بودن این طرح است.

لازم به ذکر است بزرگترین پل غیرخودرویی ایران، واقع در بزرگراه مدرس تهران، پلی سه طبقه با طراحی شبیه به درخت است که با طولی برابر ۳۰۰متر و سازه ای ۲۰۰۰تنی, بوستان آب و آتش در غرب اراضی عباس آباد را به بوستان طالقانی در شرق این اراضی از روی بزرگراه مدرس متصل می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *