امروزه يكي از  موضوعات مهم  و اساسي در هر شهر ، مسأله فرهنگ و امور فرهنگی است لذا پرداختن به امور فرهنگی و توسعه فرهنگ در ارتباط با سایر امور، امری ضروری و غیر قابل اجتناب است. بی توجهی به مقوله فرهنگ، نارسایی در سایرحوزه ها را به دنبال خواهد داشت از این رو توسعه فرهنگ در کنار توسعه اجتماعی ، اقتصادی و.. به عنوان یکی از وظایف و دغدغه هاي متوليان شهري، كارشناسان و برنامه ريزان شهري  به شمار می رود.

شهر آمل با قدمتي مذهبي، تاريخي و با فرهنگ ديرينه و خاص خود در ميان شهرهاي استان و چه بسا كشور از موقعيت بسيار ممتازي برخوردار مي باشد كه به منظور ساماندهي و ارتقاء كيفيت فرهنگ شهرنشيني و حقوق شهروندي تشكيل يك سازماني كه به طور وي‍ژه به اين موضوع بپردازد از ضروريات مديريت شهري  به شمار مي آيد و اين حق شهروندان عزيز آملي است كه با سازمان و ارگاني مرتبط كه به طور خاص پيگير مسائل فرهنگي شهر باشد ارتباط و دسترسي داشته باشند. لذا شهر فرهنگی با مردم فرهنگی مطالبات زیادی دارند که این مطالبات بدون مدیریتي واحد جایگاهی جدی نمی‌یابد و برای ارتقای فرهنگ شهری به تنهایی توانایی ندارد.

در كلامي ديگر  توسعه فرهنگی، تعمیق معرفت دینی، تقویت زیبائی طلبی و حقیقت‌جویی انسان‌ها، شادزیستی توأم با روحیه سازنده و کسب مهارتهای زندگی اجتماعی نیازهایی اساسی هستند که سازمان فرهنگي و هنري شهرداري در پاسخ به آنها موجودیت مي يابد در واقع اين سازمان در تعامل با مخاطبان به برقراری ارتباطات دو سویه و باز و ارائه خدمات به صورت متنوع و متناسب به نیازهمشهريهاي آملي توجه خاصی می‌نماید‌. علاوه براین‌، از طریق توسعه روابط رسمی و غیر رسمی و فعالانه با سایر سازمان‌ها و ارگانهاي  فرهنگی و‌ نیز مسئولین فرهنگی شهر و .. تعادل و ثبات لازم را در فعالیت‌های خود به دست مي آورد.

احداث موزه‌ها و دیگر ابنیه ها همچون فرهنگسراها، تالارها، نگارخانه‌ها .. و همچنين حفظ و صیانت آثار کهن و  تاریخی- مذهبي شهركه نشانگر تمدن ماست مسلما ارتقاء فرهنگ شهری را به همراه خواهد داشت( گرچه در کنار این کارها باید به ساخت کالبدي شهر نیز توجه داشت) با باور به اين موضوع که بعد از تشكيل سازمان مربوطه ، نوع خدماتی که ارایه        می شود در راستای خدمات شهری و برنامه های بلندمدت شهرداری باشد، خدماتی که در نهایت منجر به آمادگی  شهروندان برای زیستن با يك كيفيت خاص  در جامعه شهری شود.

اميد است كه مسئولان محترم شهرآمل به خصوص اعضاي محترم شوراي شهر بتوانند با تشكيل سازمان فرهنگي- هنري شهرداري ( با توجه به فاكتورهاي موجود و مورد نياز) و برنامه ريزي هاي مدون و تدوين سياستها گامي بلند در جهت ارتقاء فرهنگ و حقوق شهروندي و اشاعه فرهنگ شهرنشيني  بردارند زيرا با ارتقاء  فرهنگ شهرنشینی و شهروندی قادر خواهیم بود تا از صرف بسیاری از هزینه‌ها جلوگیری کرده و این منابع را در جای خود هزینه کنیم تا مشکلات موجود به حداقل رسيده و شاهد شهری زیبا و پويا باشیم.

محمد علي نائيج- هراز نیوز

One thought on “ضرورت تشكيل سازمان فرهنگي – هنري شهرداري آمل”
  1. با سلام
    به نظر بنده اداره فرهنگ و ارشاد آمل با مديريت آقاي محمدي واقعا در جهت ارتقا فرهنگ آمل موثر بوده است
    تشكيل سازمان فرهنگي شهرداري به نظر بنده خوب است اگر بر اساس قانون و در جهت فرهنگ شهر باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *