علی مومنی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور معاونت مازندران نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار کرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 50درصد غذای مردم دنیا را برنج تشکیل میدهد، اظهار داشت: به دلیل اهمیت این ماده غذایی با تشکیل موسسه تحقیقات برنج شرایطی برای استفاده از پتانسیلهای تولید حداکثری فراهم شد.
وی با بیان اینکه این موسسه در ابتدا با مدیریت ارقام پرمحصول در افزایش تولید مطرح شد، بیان کرد: برنج آمل 1 و 2 از نخستین محصولات این موسسه بود که ابتدای معرفی مشکلاتی چون کیفیت و دیررس بودن داشتند اما در مرحله دوم تلاشها برای کاهش زمان رسیدگی و تحمل آفات و بیماریها موجب بهبود یافتن ارقام معرفی شده سازمان یافت.
مومنی با اعلام اینکه در فاز دوم فعالیت این موسسه بهبود کیفیت و زمان رسیدن محصول و شاخصهایی که میتواند موجب تولید بیشتری شود مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد: بذر فجر و شیرودی که این روزها اقبال خوبی در میان کشاورزان دارد در دهههای اخیر معرفی شده است.
وی با تاکید بر اینکه از 40 رقم جدید برنجی که در سالهای اخیر در کشور معرفی شده است 24 رقم از مجموعه فعالیتهای این موسسه است، یادآور شد: ارقام معرفی شده در نقاط مختلف کشور کشت میشود.
این مسئول بیان داشت: از سال 87 ابلاغیه برنامه راهبردی تحقیقات برنج با مشارکت تمامی دستگاهها به انجام رسیده است و برنامههای امروز در چهارچوب اولویتها و برنامههای راهبردی است.
مومنی با اشاره به اینکه موسسه تحقیقات برنامههایی برای حفظ شرایط فعلی تولید برنج و ارتقای و پایداری آن دارد، اذعان داشت: در سالهای اخیر به دلیل شرایط تحریم سرعت این راهبردها کاهش یافته است اما براساس امکانات تلاش میکنیم که راهکارهایی برای تولید بذرهایی مقاوم به خشکسالی بیابیم که در زمینه تغییر الگوی کشت نیز قدمهایی برداشته شده است.
وی با اعلام اینکه بذرهای مقاوم به خشکسالی و کمآبی در حال خزانهگیری و آماده سازی هستند، اظهار کرد: پایه این طرح بر مبنای حمایتهای دولت در آبیاری تحت فشار در استانهایی که تناوب و توالی کشت دارند بنانهاده شده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور معاونت مازندران با بیان اینکه در رابطه با اراضی نامناسب برای کشت نیز برنامه ملی و بینالمللی داریم و تا رسیدن به هدف تلاش میکنیم، افزود: مهمترین هدف موسسه بهبود ارقام ایرانی در کوتاه مدت و شناسایی رقمهایی برای افزایش کیفیت محصول برنج است.
وی با اشاره به اینکه کشت دوم برنج در سالهای در مازندران رشد داشته است، یادآور شد: باید در این نوع کشت زمین حاصلخیزی خود را حفظ کند و مدیریت شرایط تولید نیز حفظ شود.
مومنی با اعلام اینکه در زمینه تولید محصول ارگانیک نیز جهادکشاورزی با حمایتهایی سعی در توسعه آن دارد، تصریح کرد: در این زمینه چالشهایی وجود دارد که مهمترین آن مسائل اعتباری است تا بتوانیم از پتانسیلهای استان استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه علیرغم اینکه تولید در کشور ژاپن بسیار پرهزینه است اما با توسعه مکانیزاسیون نیروی کار کمتری به کار گرفته میشود، یادآور شد: برای این منظور نیاز به شبکهای به همکاریها است.
سايت معاونت موسسه تحقيقات برنج از سايتهاي قوي با جزئيات قابل توجه بود ودر دسترس بودن مطالب مورد نياز بازديد كنندگان به خصوص افراد دست اندركار تحقيقات با موضوع برنج از نقاط قوت اين سايت ميباشد. بهمديريت محترم و همه همكاران ايشان و طراح سايت تبريك ميگويم و براي همه آرزوي شادي و موفقيت دارم