هراز نیوز :پليس راهنمائي و رانندگي مازندران درپيامي به رانندگان وسايل نقليه کشاورزي هشدار داد:با رعايت قوانين و مقررات راهور از بروز هرگونه حوادث ناگوار پيشگيري کنند. به گزارش پايگاه اطلاع رساني پليس،در اين پيام ترافيکي آمده است، تغيير فصل و وجود شرايط آب و هوايي و مساعد شدن طبيعت شرايط را براي کشاورزي هم استاني هاي مازندراني فراهم کرده است . در اين ميان آنچه مهم است، عدم رعايت قوانين و مقررات راهور و بروز حوادث رانندگي و برخورد وسايل نقليه کشاورزي در رفت و آمدهاي شبانه کشاورزان عزيز و ايجاد خسارت هاي مادي و معنوي است. کشاورزان معمولاً به چند صورت از محل زندگي تا باغات يا زمين هاي کشاورزي يا شاليزارها براي کسب روزي حرکت و طي طريق مي کنند،نخست کشاورزاني که به صورت عابران پياده هستند. اين دسته افراد بايستي در هواي روشن و در جهت خلاف وسيله نقليه در کنار جاده و پياده رو حرکت کنند و از پياده رو و کناره گذر طي طريق کنند. اگر در شب حرکت مي کنيد از پوشش و لباس سفيد يا رنگ هاي روشن که بازتاب نور دارد استفاده کنيد. از گذرگاه هاي ايمن و مخصوص عابرين تردد کنيد و هرگز براي عبور از عرض خيابان عجله و شتاب نکنيد،از دويدن و پريدن و ورود ناگهاني به سطح سواره رو جداً خودداري کنيد.

دوم آندسته از کساني هستند که با وسيله نقليه موتورسيکلت رفت و آمد مي کنند.

همراه داشتن مدارک شناسائي اعم از کارت،بيمه نامه شخص ثالث،گواهينامه مهمترين اصل قبل از حرکت راکبان موتورسيکلت است،کلاه ايمني استاندارد را هرگز فراموش نکنيد.

از سالم بودن موتورسيکلت کاملاً اطمينان حاصل کرده و آيينه هاي بغل،لاستيک،زنجير،چرخ ها و خصوصاً چراغ هاي جلو و عقب و راهنما را چک کنيد.

وسايل عريض مانند بيل و ادوات کشاورزي را طوري که تعادل شما را برهم مي زند يا سبب تصادف خواهد شد،همراه نداشته باشيد.

از سوار کردن سرنشين هاي غيرمتعارف يا بارهاي غيرمتعارف خصوصاً در شب خودداري فرماييد.

در هنگام بارندگي و لغزندگي راه حق تردد در معابر را نداريد لطفاً در اين صورت تدبير نماييد.

با حرکات ديگر راکبين و رانندگان پر خطر هرگز احساساتي نشويد و با سرعت مطمئنه برانيد.

توجه داشته باشيد،موتورسيکلت از خطرناک ترين وسايل نقليه ايست که هنگام تصادف درصد بالايي از تلفات جاني را به خود اختصاص داده و دومين عامل مرگ و مير در تصادفات مازندران را رقم مي زند،فقط راننده اش مي تواند آن را مهار کند و از اين همه حوادث جلوگيري نمايد.

وسايل نقليه کشاورزي تيلر، تراکتور، يدک هاي متصل و کِشنده و … خيلي از تصادفات و اتفاقات مازندران و خطه شمالي کشور در سال هاي گذشته ناشي از استفاده ناصحيح از اين وسايل و ادوات کشاورزي به وقوع پيوسته و جان عزيزانمان را به کام مرگ برده است. بنابراين وسايل نقليه کشاورزي مختص زمين هاي کشاورزي و در صورت ورود به معابر بايد از حداقل تجهيزات ياد شده در آيين نامه شامل چراغ هاي سالم در جلو که فاصله 150 متري قابل رؤيت باشد و دو عدد چراغ با نور سفيد براي مشخص بودن عرض وسيله نقليه ، 2 عدد چراغ خطر با نور قرمز براي ترمز کردن و نشان دادن خطر و 2عدد مثلث شبرنگ نورتاب مجهز باشد.چنانچه چنين تجهيزاتي در وسيله مورد نظر قادر به نصب و بکارگيري نباشد الزاماً مي بايست بوسيله ساير وسايل نقليه (وانت و …) به مزارع حمل و انتقال گردد. در صورت اجبار از استفاده سطح سواره رو حتماً از کنارگذرها يا شانه هاي خاکي منتهي اليه راست جاده استفاه نمايند تا تصادفي حادث نگردد. عدم استفاده از تجهيزات در وسايل نقليه اعم از کشاورزي و ساير وسايل نقليه نقص فني محسوب گرديده و راننده آن به استناد ماده 200 آيين نامه راهنمايي و رانندگي مستوجب اعمال قانون و اعزام به پارکينگ تا حصول شرايط لازم خواهد بود در صورت وقوع تصادف ضامن پرداخت خسارت مي باشد. از طرفي ديگر قانونگذار با استناد تبصره 2 ماده 2 آيين نامه راهنمايي و رانندگي مصوب 1384 کليه وسايل نقليه اعم از وسايل نقليه بار و مسافربري،سواري،کشاورزي، يدک ها و شبه يدک ها همچنين صنعتي و عمراني را موظف به نصب پلاک نموده و تردد آن ها را ممنوع اعلام داشته است. مأموران راهنمايي و رانندگي و پليس راه از تردد وسايط نقليه منظور را تا انجام شماره گذاري،جلوگيري به عمل مي آورند.

تهيه و تنظيم:سروان سيدمرتضي موسوي کارشناس تصادفات پليس راهور مازندران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *