هراز نیوز :حجت الاسلام علی اصغری  در مراسم بزرگداشت شیخ بها در جمع اساتید و دانشجویان  واحد آیت الله آملی گفت : شیخ بها از دانشمندان ذی فنون شیعه محسوب می شود

 

حجت الاسلام علی اصغری رییس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی  واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی  در این مراسم بااشاره به اینکه شیخ بها به‌ دلیل‌ ذی فنون‌ بودن‌ در میان‌ ما ایرانیان‌ شهرت‌ افسانه‌ای‌ یافته‌ است‌ گفت :بهاءالدین محمد بن‏ حسین عاملی معروف به شیخ بهائی متولد بعلبک  لبنان از  دانشمندان نامدار قرن دهم و یازدهم هجری شیعیان است که در دانش‌های فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه پدر این شخصیت شیعی از علمای بزرگ جبل عامل یا بعلبک  امروزی بوده و آنجا به ایران و قزوین آمده است گفت :محمد ۱۳ ساله بود که پدرش عزالدین حسین عاملی به خاطر اذیت شیعیان آن منطقه توسط دولت عثمانی از یک سو و دعوت شاه طهماسب صفوی برای حضور در ایران، به سوی ایران  و شهر قزوین که در آن زمان مرکز دانشمندان شیعه بود رهسپار شدند.

 وی با اعلام اینکه در حدود ۹۵ کتاب و رساله از این دانشمند شیعی  در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر و فیزیک بر جای مانده است بیان داشت : شخصیت علمی ، ادبی ، اخلاق و پارسایی او باعث شد تا از ۴۳ سالگی شیخ‌الاسلام اصفهان شود و در پی انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان تا آخر منصب شیخ‌الاسلامی پایتخت صفوی را برعهده داشته باشد.

 

اصغری با تاکید بر اینکه شیخ بها استاد ملاصدرا در فقه بود و علم را د رکنار تقوی ثمر بخش می دانست بیان داشت : پاره‌ای‌ از كارها، صنعتها، مهندسیهای‌ غریب‌ و شگفت‌انگیز را در اصفهان‌ به‌ او نسبت‌ می‌دهند.

وی ادامه داد : حمامی‌ ساخته‌ بود ‌ برای‌ چند قرن‌ تا این‌ اواخر همچنان‌ روشن‌ بود و آب‌ را گرم‌ نگاه‌ می‌داشت‌ و كسی‌ سرّ این‌ روشن‌ ماندن‌ و كاركردن‌ را نمی‌دانست‌، همچنین‌ گفته‌اند كه‌ راههای‌ فاضلاب‌ اصفهان‌ را او ساخت‌ و منارجنبان‌ اصفهان‌ را نیز او طراحی‌ كرده‌ است‌ و دهها اختراع دیگر .

رییس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی  واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی  قبر شیخ بهائی بین مسجد گوهرشاد و صحن آزادی و رواق امام خمینی(ره)آستان قدس رضوی  در یکی از رواق‌ها که به نام خودش معروف می‌باشد است.

 

One thought on “تبیین اندیشه “شیخ بها” در آمل”
  1. به تصویر کشیدن کار های علمی و معرفی مجد و برزگی بزرگان و علما وبیان سیره و خصایص و عملکردها و امال آنها خود شیوه است پسندیده که نیجه اش الگو گذاری مطلوب جامعه و سوق دادن آن به سمت و سو آرمانهای درست است که امر خیر خواهانه است خصوصا”مطالب حضرت حجت الاسلم حاج آقای اضغری و نمایش آن از سوی جناب مهندس نصیری مدیر مسئول هراز نیوز خدا هر دورا از گزند بلیات حفظ کند آمین یارب العالمین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *