در روزی که به خاطر عدم پرداخت مطالبات ناجیان غریق،رئیس هیئت نجات غریق مازندران گفت:این هیئت در حال حاضر مسئولیتی در سطح سواحل استان ندارد،دو کودک 7 و 9 ساله به علت نبود تیم نجات غریق در نکا در رودخانه نکارود غرق شدند.
به گزارش هراز ، بلاغ در شهرستان نکا، دو کودک به نام های امیرمسیح اسماعیل پور و یاسین باقری 9 و7 ساله درحین بازی در حاشیه پارک شهید بهشتی نکا برای یافتن دمپائی رها شده در رود وارد رودخانه شده و پس از تقلای زیاد برای خارج شدن، امواج خروشان و عمق زیاد رودخانه منجر به غرق شدنشان شد.که دراین راستا باهمت جمعیت حاضر درحریم رودخانه یاسین 7 ساله نجات پیدا کرد و امیر مسیح طعمه رودخانه شد.
در این حادثه، یاسین باقری برای نجات پسرخاله اش” امیر مسیح اسماعیل پور” داخل آب رفت و وی هم در امواج خروشان ناپدید شد.
جمعیت مجاور این پارک با تلاش فراوان توانستند به کمک یاسین باقری آمده و او را از آب خارج و سپس و او را روانه بیمارستان امام حسین(ع) نمایند اما از کودک دیگر “امیرمسیح” تاکنون پس از 12 ساعت خبری حاصل نشده است.
جستجو برای یافتن جسد این کودک توسط ماموران امدادی تا حوالی ساعت ۲۴شب گذشته بی نتیجه ماند.
نبود نیروی امدادی نجات غریق در شهرستان و دیر رسیدن ماموران امدادی از جمله ابهامات این حادثه نگران کننده است که در جای خود به آن پرداخته خواهد شد.
پس از تماس های مکرر تلفنی مردم، متوجه سانحه غرق شدن دو کودک درحاشیه رودخانه شدیم که بی وقفه خود رابه محل حادثه رساندیم.
گفتنی ست، پس از یک ساعت و نیم اطلاع رسانی مردم، متأسفانه به دلیل نبود تیم غریق نجات درشهرستان نکا، با درخواست مسئولان شهرستانی، گروه غریق نجات از ساری به نکا اعزام شد تا اجساد را از آب بیرون آورد.
سید اسماعیل میری” رئیس شورای شهرنکا” در حاشیه رودخانه نکارود حاضر بود که به خبرنگار ما گفت: بدلیل نبود امکانات کافی و نداشتن تیم غریق نجات،این حادثه رخ داد چه بسا اگر این تیم درنکا بود شاید شاهد وضع اینچنینی نبودیم.
وی گفت: پس ازتجسس فراوان و کمک مردمی یکی از کودکان کشف و دیگری هنوز ناپدید است.
مرتضی حسنی ” شهردار نکا” نیز در پاسخ به تماس تلفنی اظهار کرد: بنده مکان دقیق حادثه را باید ببینم که اگر کودک از روی سیل بند پرت شده باشد به دلیل ایمن سازی نبودن بنده باید پاسخگو باشم و اگر کودک لب رودخانه درحال بازی بود و غرق شد، به شهرداری ربطی ندارد…!
حیدری” رئیس هلال احمر شهرستان نکا” در تماس تلفنی خبرنگار بلاغ با بیان جملاتی همچون« ماچکارکنیم؟ نذاریم مردم غرق بشن…؟ǃ این موضوع مربوط به هیئت غواصی و نجات غریق است و هلال احمر در این قضیه نقش ندارد» خود را از پاسخ دادن تبرئه کرد.
وی در پاسخ به این سوال که برای سانحه و بحران امروز، هلال احمر چه نقشی دارد، اظهار کرد: بحران ربطی به این قضیه و حادثه پارک ندارد و باتوجه به اینکه تربیت غواص به هیئت غریق نجات مربوط است، پس مسئولیت ما اینجا کمرنگ می شود، گفت: بروید از فرماندار و تربیت بدنی پاسختان را دریافت کنید.
علی رجبی” فرماندار و رئیس ستادبحران شهرستان نکا “در پاسخ به سوال خبرنگار ما که باتوجه به اینکه ایام نوروز و تعطیلات تابستان با بیشترین آمار اتفاقات و حوادث رو به رو هستیم و سانحه امروز یک بحران است که نبود امکانات و تیم غواصی و غریق نجات، تأثیر مستقیم در جان باختن کودک 9 ساله داشته است، گفت: البته این حادثه را بحران نمیتوان تعریف کرد، ولی ما غواص و تیم غریق نجات نداریم، امکاناتمان محدود است و باید مجهز باشیم تا شاهد جان باختن عزیزانمان، آنهم در ایام نوروز نباشیم تا عید به کامشان تلخ شود.
فرماندار نکا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار، مبنی بر اینکه رودخانه مواج نکارود از وسط پارک شهیدبهشتی نکا رد میشود و امروز شهردار و شورای شهر هم باید پاسخگوی مردم بوده و دلیل کوتاهی خود در مناسب سازی حاشیه رودخانه توضیح دهند و چرا شورای شهر تنها با این پاسخ که دلیل غرق شدن، کاهلی گروه امداد و نجات است و نبود غریق نجات و غواص به حتم در پایان یافتن جان عزیز 8-9 ساله نکائی ارتباط تنگاتنگ دارد، کوتاهی خودشان در ایجاد فضای امن را نادیده گرفته یا شاید آن را از وظایف خود تعریف نکرده باشند، پاسخ داد: ما شاید به شهرداری تذکر دهیم، ولی درکتابچه و چهارچوب قانون خودشان قوانینی دارند که برابر تذکر ما باید در کمیسیون مطرح شده و شورا مصوب کند که این مهم، هم وقت میبرد و هم اینکه شاید شهرداری با این پاسخ که ما در این زمینه ورود نمی کنیم چه بسا در کلان کارها زیر سازیها و…تعریف مالی داریم، پس من فرماندار نمی توانم از قوه قهریه وارد شده و آنها را ملزم به انجام کار کنم.
رجبی با اظهار این مطلب که کوتاهی خودمان و شهرداری و نبود تیم غریق نجات که روز سوم سال92 حادثه آفرید را لاپوشانی نکرده و می پذیریم، ادامه داد: عدم پاسخگوئی صریح و روشن هلال احمر مبنی بر اینکه « وقتی در چارت ستادبحران، تیم و هیئت غریق نجات تعریف شده، آنها وارد شوند و غواص تربیت کنند، این حادثه بحران نبوده و حضور هلال احمر الزام نیست»، رابه نوعی شانه خالی کردن مسئول و دهن کجی و بی تفاوتی آنها نسبت به مسئولیتی که به گردنشان است،دانست و گفت: مامتولیان تأمین آرامش و امنیت جان مردم هستیم و پاسخ حیدری” رئیس هلال احمرنکا “درخور و شایسته این مردم نیست.
فرماندار نکا در ادامه سخنانش درپاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که رودخانه ائی با این عظمت از وسط شهر عبور می کند و مسئولان مخصوصأ شهرداری که از این فضا استفاده کرده و کسب درآمد هم میکند،برای مناسب و ایمن سازی، حرکتی انجام نمی دهد؟ اعلام کرد: اگر شهرداری و شورا ضعیف عمل می کنند، مردم با هوشیاری بیشتر به عرصه آمده و با احتساب نیازمندی خود و قابلیت اجرائی کاندیداها، پای صندوق های رأی بروند تا با انتخاب کورکورانه ، امروز شاهد چنین وقایع و اعتراضاتی نباشیم.
علی زرگریان ” رئیس هیئت نجات غریق شهرستان نکا ” در تماس تلفنی خبرنگار بلاغ اعلام کرد: در اولین فرصت پس از درخواست گروه امداد، غواصان ما خود را به صحنه رساندند.
وی ادامه داد: باتوجه به تاریکی هوا و وجود گل ولای زیاد دربستر رودخانه، غواصان قادر به تجسس نبودند و پس از جست وجوی بیش از 5 ساعته، کارشان رابه بامداد امروز” چهارم فروردین” محول کردند که هم اکنون درکنار تیم امداد و نجات و غواصان استانی در حال تجسس اند.
این مقام مسئول دلیل نبود گروه امداد و نجات رودخانه نکارود که دقیقأ از وسط شهر میگذرد، در ایام نوروز و تعطیلات تابستان را عدم احساس نیازمندی و ندادن دستور از سوی شهرداری، فرمانداری و بخشداری شهرستان دانست و اعلام کرد: ازمنظر ما هر کجا بیش از یک ونیم متر آب باشد بحران محسوب شده و ورود گروه نجات ما حتمأ لازم است.
زرگری حادثه شبانگاه دیروز را هشداری دیگر، به مسئولان دانست و گفت:خوب است از وقایع امروز درس گرفته نیازها احساس شود و برای رفع نقصان و جلوگیری از پیشامد حادثه چاره اندیشی شود نه دنبال مقصر بگردیم بلکه کارشناسانه وارد شده برای شهر حادثه خیزی چون نکا ، که چهارده سال پیش، تجربه تلخ سیل عظیم و جان باختن عزیزانمان را شاهد بودیم، پس ازاین همه سال باید فضای امنیت جانی مردم را فراهم کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به وجود ظرفیت های عالی شهرستان درحوزه نجات غریق، از مسئولان حمایت هرچه بیشتر و تجهیز کامل تیم را خواستارشد و گفت: امید است، نقاط حادثه خیزشناسائی شده و ایام تعطیلات و سفر،استقرار هلال احمر و تیم هیئت نجات غریق درستاد تسهیلات سفر با حمایت های مالی تعریف شود تامردم در آسایش باشند.
لازم به ذکراست: باتوجه به تعطیلات ایام نوروز و ورود مسافران به شهر، ایجاد فضای مناسب و امن، استقرار نیروی انتظامی، هلال احمر و همچنین تیم با توجه به نوار عریض بیش از 45 متر رودخانه نکارود در قلب شهر، حضور گروه نجات غریق، لازمه جذب توریست و تعریف شناسنامه فرهنگ و گردشگری شهرستان است که متأسفانه در شهرستان نکا به دلیل نامعلومی این مسائل کم اهمیت است.
عدم نرده های ایمنی درحریم رودخانه ، مناسب نبودن بستر رودخانه ، لایروبی نکردن رود، برداشت های بی رویه بستر رودخانه که عمق غیرقابل تعریفی را بوجود آورده ، وجود دیواره های غیراستاندارد که هراز چندگاهی کل دیواره نقاط مختلف پارک که حریم رودخانه محسوب میشود، ریزش کرده و جان تعداد کثیری از مردم را تهدیدمی کند می تواند دست دست هم داده تا تابوت حامل کودکی آرمیده بردستان مردم را مشایعت کرده تا به آرامگاه ابدیش جای گیرد.
چه کسی پاسخگوست؟ آیا پس از واقعه هولناک سیل 78 و جان باختن بیش از 50 تن ازهمشهریانمان، مسئولان درحوزه حریم شهر،نباید وارد شده و فضارا ایمن کنند؟
امروز با احداث پارک و آوردن ابزارآلات سرگرمی و شادمانی در دو طرف حریم رودخانه، با عنوان پارک شهید بهشتی، درصدد پرکردن اوقات فراغت همشهریان خود هستیم، غافل از آنکه بدلیل عدم رعایت ایمن سازی فضا، کودک 9 ساله ائی طعمه رود خروشان شده و خانواده ای داغدار می شود.
بعد از رخداد سیل 78 نباید فضا و بستر مناسب سازی و رودخانه لایروبی میشد تا اکنون شاهد این قصه پرغصه ای نباشیم که سرانجام ندارد که برای سومین بار باید شاهد غرق شدن شهروند نکائی در نکارود درطی 2 سال اخیر باشیم؛ واقعا چه کسی پاسخگوست؟
رزمندگان فراموششدگان جنگ
تاریخ ایران
اگر از موضوع فراموش شده ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عبور کنیم نوبت به رزمندگان جنگ میرسد. آنهایی که هشت سال جنگیدند و امروز در غبار زمان و سختیهای زندگی فراموش شدهاند. هر چند گروه زیادی از رزمندگان جنگ از فیض شهادت و جانبازی بینصیب ماندند ولی تاثیرات پس از جنگ هنوز در روح و جسم آنان باقی مانده است. سوال اینجاست آیا سازمانهای مسوول اقدامی برای پایش سلامت رزمندگان کردهاند؟ آیا رزمندگان دوران دفاع مقدس تسهیلات دریافت میکنند؟ آیا خانواده آنها از خدمات رزمندهای سرپرست خانوار بهرهمند هستند؟ که پاسخها مشخص است! چرا که لایحه حمایت از ایثارگران سالهاست در کش و قوس مجلس و مجمع تشخیص مصلحت خاک میخورد.
جانبازان همچنان به دنبال اثبات جانبازی
بهتر است برای یک بار هم شده گروهی متخصص و کارشناس و دلسوز دور هم بنشینند و محاسبه کنند برای بازماندگان از جنگ چه اقداماتی انجام شده، وضعیت ترویج فرهنگ ایثار چیست؟ چقدر هزینه شده و چه پولهایی به بهانههای واهی هدر رفته است. کدام راه را اشتباه رفتیم و در کدام برنامه موفق بودیم. و سوال آخر اینکه ما بعد از شهدا چه کردیم.
منبع: خبرگزاری مهر
شنبه 1 مهر 1391 14:56
http://mkhakpour9.persianblog.ir
از شنیدن خبر ناگوار غرق شدن امیر مسیح قلب ما مردم نکا به درد آمد امیدوارم دیگر شاهد چنین اتفاقات ناگواری نباشیم.
از با خبر شدن این حادثه نه تنها قلب ما بلکه قلب تمام مردم نکا به درد آمد ، امیدوارم دیگر شاهد همچین حادثه ناگواری نباشیم ،
حادثه ی از دست دادن کودک معصوم دل ما را به درد آورد . امیدوارم پس از این شاهد چنین حوادثی نباشیم.