هراز نیوز – درحالی كه برخی از جوامع بشری در لوای توسعه و پیشرفت در توحش مدرن به سر میبرند و سایر ملتها را نیز از تیغ زهرآگین تبلیغاتی خود برحذر نمیدارند و با ترویج عرفانهای کاذب و نوظهور سعی در استحاله فرهنگی ملتها دارند بیشک معرفی علمای مکتبی که مادیت را در كنار معنویت ارائه نماید. به كسب ثروت توصیه نماید، بیآنكه به لیبرالیسم غربی منتهی گردد، از معنویت و بُعد دیگر انسانی سخن گوید بدون آنكه به رهبانیت و صومعه نشینی منجر گردد، امری ضروری مینماید. چراکه معرفی علمای برخاسته از خطه علویان که آوازه آنها در جهان نیز پیچیده است به نسل جوان پرسشگر امروز، علاوهبر آنکه آنان را از انحرافات فکری و عقیدتی باز میدارد سبب معرفی علمی و عملی دین و اثبات كار آمدی آن در اداره موفق امور جامعه نیز خواهد شد.
و اینان میتوانند در مقام “الگو” در زندگی و تربیت نوجوانان و جوانان و سعادت مندی جامعه ایفای نقش كنند.
لذا باید برای علم و عالم ارزش قائل بود چراکه جایگاه علم و دانش رفیع است و وظیفه ما در قبال این اندیشمندان، پاسداشت تلاشها و زحمات آنهاست و برگزاری همایشها و معرفی آنان در رسانههای ارتباط جمعی و بهرمندی از علوم و معارف آنان در تدوین کتب درسیِ سطوح مختلف علمی از مدرسه، حوزه و دانشگاه کمترین کاری است که در مقابل عظمت و بزرگی مفاخر و فرزانگان برجسته دیار علویان میتوانیم انجام دهیم.
چراکه یکی از موهبتهای خداوند به انسانها، وجود متفکران، علما و دانشمندان است که همواره چراغ هدایت را پرفروغ نگاه داشتهاند. مازندران ولایتمدار، این دیار نخستین حکومت علویان و صدرنشین تاریخ ایران باستان از این موهبت الهی بیبهره نبوده است و افتخارات زیادی را در خود جای داده است.
ازجمله این موهبتهای الهی حکیم عارف، کامل مکمّل، نائل به قلّه بلند و رفیع اجتهاد در علوم عقلیه و نقلیه، صاحب علم و عمل، و طود عظیم تحقیق و تفکیر، عارف مکاشف ربانّی، فقیه صمدانی آیت الله العظمی حضرت علامه ذوالفنون جناب حسن زاده آملی (حفظه الله تعالی) میباشد. او که یكی از نوابغ و نوادر روزگار و گوهر گرانبهای علم و فضل و کمال به شمار میروند. این دانشور گرانمایه در علومی چون قرآن و تفسیر، نهج البلاغه و حدیث، کلام اسلامی، فقه و اصول، حکمت و عرفان، رجال، ریاضیات، نگارش و خوش نویسی، ادبیات و شعر، نجوم، هیأت، طب و علوم غریبه تبحر داشته، تدریس نموده، در تمامی این رشتهها صاحب نظر بوده و در برخی از این معارف صاحب سبک و نوآوری میباشد. این ویژگیها موجب شده که ایشان به عنوان شخصیتی جامع و عالمی ذوالفنون به شمار آید و خاطره همه مشاهیر صاحب عنوان و علمای برجسته سلف را به طور یک جا در اذهان تداعی کند. چراکه او به گواه اساتید حوزه و اخلاق و عرفان و طی کرده گان راه طریقت، جامع علم و عمل و برخوردار از علوم رسمی و عرفانی و حامل نور ظاهر و باطن است.
در کنار این شخصیت میتوان از آیت الله جوادی آملی (حفظه الله تعالی) مفسر قرآن کریم، فیلسوف، استاد حوزه و از مراجع اعظام تقلید و مرحوم آیت الله صالحی مازندرانی و عالم ربانی مرحوم آیت الله شیخ محمد کوهستانی و بسیاری دیگر از علمای معاصر نام برد اما اینان در معرفی به نسل جوان مغفول ماندهاند. به حدی تنها بخش بسیار اندکی از برنامههای سیمای مرکز مازندران، (شبکه تبرستان) به ترویج معرفت این بزرگان اختصاص دارد.
حتی تقریبا اکثر نمازهای جماعت پخش شده در سیمای مرکز مازندران، صرفا برنامههای ضبط شده شبکه سراسری میباشد و امامان جماعات این نمازها از روحانیون، علما و مراجع تقلید مازندرانی نمیباشند.
اگرچه از شبكه چهار سیمای کشور در ماه مبارك رمضان ۱۳۹۱ شاهد تولید و پخش مجموعه مستندی بودیم كه در ابتدا تحت عنوان ” آیت حُسن ” معرفی شد اما به منظومه حُسن تغییر نام داد. و از سوی شبکه تبرستان پخش مجدد میشد اما منظومه حسن که یك فیلم مستند از زندگینامه علامه حسن زاده آملی بوده نیز نتوانسته است آنچنان که باید فخر جهان اسلام را به مردم و مخصوصا به قشر جوان و تحصیلکرده معرفی نماید در حالی که مازندران مهد پرورش عالمان و بزرگان دینی است و پرداختن به زندگی این بزرگان و شخصیت های کم نظیر دینی یکی از رسالتهای متولیان دینی و فرهنگی است.
لذا علاوهبر شرایط فکری و عقیدتی جوان امروز، ادب نیز ایجاب میکند که با تجلیل از مقام شامخ اهل معرفت، نسبت به این بزرگان و احیای آثار گرانمایه آنان و الگوپذیری از دستاوردهایشان به جهت ایجاد پیوند فکری و معرفتی با این بزرگان ادای دِین نماییم.
سلام
إن شاءالله طی دو-سه سال آینده شاهد یک مجموعه مستند، قوی و در عین حال واقع گرایانه در مورد زندگی حضرت علامه حسن زاده آملی (حفظه الله) خواهیم بود.
با کمک عزیزانی، تمام مستندات به مرور در حال جمع آوری است و امیدواریم با عنایت و توجه آن عارف فرزانه و حکیم متأله، برنامه ای قوی که بتواند همه زوایای زندگی ظاهری ایشان را در مراحل مختلف، به مخاطبان بشناساند تولید شود.
این بشارت نیز شنیده شده که در صدا و سیمای برخی مراکز استانها نیز دوستانی مشغول تولید چند برنامه مختلف در مورد آن عالم عامل هستند که به همه آن عزیزان خدا قوت می گوییم.
باند بازیها و توکش بوکشها و سید و ملا سوا هاکردن ها و خله مسایل دیگه ره کنار بهلیم بهتره