فرهاد دانشجو در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا در ارتباط با اقدامات دانشگاه آزاد برای تأسیس بانک دانشگاه آزاد، اظهار داشت: در داخل دانشگاه تمامی کارهای مربوط به تأسیس بانک پیش میرود.
وی با اشاره به تشکیل 15 جلسه مشترک در این خصوص با مسئولان بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، افزود: دانشگاه آزاد درخواست خود را مبنی بر اینکه این دانشگاه دنبال تأسیس بانک یا یک صندوق پولی جدید است را به بانک مرکزی ارسال کرده است.
خبرنگار آنا در همین ارتباط خطاب به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد در شرایطی بحث تأسیس بانک را مطرح کرد که بانک مرکزی به دفعات اعلام کرده به هیچ بانک جدیدی مجوز نمیدهد و در این مورد سختگیریهای بانک مرکزی بسیار شدیدتر از قبل شده است؛ با این وجود آیا دانشگاه آزاد توانسته در جلساتی که بانک مرکزی داشته موافقت اولیه مسئولان این بانک را برای تأسیس بانک دانشگاه جلب کند؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ با تأکید براینکه این دانشگاه در زمینه تأسیس بانک بسیار جدی است، تصریح کرد: بانک مرکزی هر چقدر بخواهد میتواند برای دانشگاه آزاد اسلامی سختگیری کند، اما دانشگاه مطمئناً میتواند تمام شرایط مورد نظر بانک مرکزی را فراهم کند.
دانشجو ضمن اشاره به اینکه تأسیس بانک جدید نیازمند تصویب و تصمیمگیری های شورای پول و اعتبار و مسئولان بانک مرکزی است، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی البته تمام فرآیند قانوی را طی خواهد کرد تا موفق به کسب مجوز تأسیس بانک دانشگاه شود.
وی با بیان اینکه یکی از پیش شرط های تأسیس بانک دانشگاه، سرمایه اولیه است، گفت: دانشگاه آزاد حدود 300 هزار میلیارد تومان سرمایه دارد که با احتساب به این سرمایه لحاظ 400 میلیارد تومان برای تأسیس بانک، رقم زیادی نیست.
این مقام مسئول در دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا دانشگاه میخواهد بانک مورد نظر را بعنوان یک بانک تخصصی صرفاً برای امور علمی و دانشگاهی فعال کند؟ اظهار داشت: ما دنبال ایجاد یک سازمان و معاونت اقتصادی هستیم؛ نه بنده بعنوان رئیس دانشگاه و نه معاونین نه تنها وقت بانکداری را نداریم بلکه تخصص این مهم را نیز نداریم.
دانشجو ادامه داد: به همین منظور در تلاش راهاندازی سازمان اقتصادی هستیم که تخصص و وظیفه این سازمان ایجاد منابع مالی جدید برای دانشگاه آزاد اسلامی است؛ این سازمان یک سازمان مستقل خواهد بود که وظیفه ایجاد منابع مالی و پرداخت سود سالانه به دانشگاه را دارد.
وی ضمن ارائه توضیحات بیشتر در خصوص این سازمان اقتصادی گفت: فعالیت این سازمان صرفاً معطوف به بانک نیست بلکه ارتباط با بانکهای موجود، در صورت کسب مجوز تأسیس بانک، همکاری های بیمهای و حضور در فعالیتهای اقتصادی خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر فعالیتهای سازمان اقتصادی این دانشگاه را چنین بیان کرد که تجاری کردن تحقیقات دانشگاهی، ثبت اختراعات و استفاده از منفعت ثبت اختراع شامل این فعالیتها می شود.
دانشجو البته اجرایی شدن این هدف را زمان بر دانست و گفت: به اعتقاد بنده در انتهای سال دوم و آغاز سال سوم فعالیت بنده این مورد (سازمان اقتصادی) بازدهی خواهد داد؛ هنوز در مرحله مقدماتی برای ایجاد یک سازمان مالی جدید هستیم.
وی البته تأکید کرد که هدف دانشگاه آزاد صرفاً بانکداری نیست بلکه ایجاد منابع مالی جدید است و ادامه داد: هدف دانشگاه به هیچ وجه تأسیس بانک یا بیمه جدید نیست؛ بلکه دانشگاه میخواهد هر چه را که قانونمند باشد و بتواند منابع مالی جدید را برای دانشگاه ایجاد کند را در طی ماه های آتی بکار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: شاید اگر با استفاده از توان بانکهای موجود خدمات مورد نیاز دانشگاه تأمین شود دیگر نیازی به تأسیس بانک و یا بیمه جدید نباشد. هدف اصلی ما ایجاد منابع مالی جدید است.
دانشجو خاطرنشان کرد که روش های متفاوتی برای ایجاد منابع مالی جدیدی وجود دارد؛ همیشه هم گفتم که تا زمانی که پول تو جیب دانشجو و خانوادههایشان نکنیم باید منابع مالی جدید ایجاد کنیم که به طور مثال استفاده از ارزش افزوده گردش پولی می تواند در این مورد بکار گرفته شود برای انجام این امر میتوان از بانکهای موجود و یا تأسیس بانک جدید بهره گرفت که البته هرکدام زودتر بازدهی داشته باشد دانشگاه همان را انتخاب میکند.