هراز نیوز :مراسم روز خبرنگار سال 91 مازندران هر چند به دلیل تقارن با ایام قدر، زودتر برگزار شد اما این بار دیگر مرکز استان میزبان نبود و مجتمع رفاهی آموزشی کمپ محمودآباد میزبان قریب به 700 خبرنگار مازندران شده بود.
این مراسم که با تهیه کارتهای دعوت و ورودی به خبرنگاران مازندران نویدبخش شبی به یادماندنی را میداد اما بازهم حاشیهساز شد. این مراسم یک حسن خوب داشت و آن این بود که تقریبا به موقع شروع شد و تاخیر در آغاز برنامه چندان محسوس نبود.
از ابتدا نیز عنوان شده بود که دو نماینده جدیدالورود مازندران فیاضی نماینده نور و محمودآباد و محمودآباد و احمدی نماینده نوشهر در برپایی این مراسم تلاش کردند.
بر طبق هر ساله حضور قریب به اتفاق نمایندگان مجلس و مدیران کل استان مازندران در این مراسم نیز کمرنگ بود اما معاونین استاندار همان طور که استاندار نیز در سخنان خود اشاره کرد همگی حضور داشتند.
تغییر مکان برگزاری مراسم روز خبرنگار و انتقال آن به مجتمع نفت محمودآباد که مکانی زیبا و دلپذیر است نقطه قوت این مراسم بود.
اجرای این برنامه را نیز مانند هر سال مهدوی روابط عمومی اداره کل ارشاد مازندران بر عهده داشت که خود نیز از اهالی رسانه است.
فیاضی نماینده نور و محمودآباد و دهقان رئیس خانه مطبوعات استان مازندران به عنوان سخنرانان نخست این مراسم بودند؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، معاون سیاسی استاندار، نماینده نوشهر، رنجبر مسئول انجمن رسانههای مجازی مازندران و استاندار مازندران 7 سخنران همایش روز خبرنگار سال 91 بودند که از ساعت 18 عصر تا 15 دقیقه بعد از اذان و زمان افطار ادامه داشت.
مراسم روز خبرنگار امسال با ماه مبارک رمضان تقارن داشت و انتظار داشتیم از تعداد و زمان کاسته شده و مراسمی شاد برای خبرنگاران به همراه داشته باشد اما باز هم تعدد سخنرانان آسیب جدی این مراسم بود.
گنجاندن سخنرانیها طولانی مدت و دعوت و اصرار به سخنرانی افرادی که در لیست سخنرانی نبودند بازهم این گلایه همیشگی را بر جای گذاشت که در مراسمی به نام خودمان است هم باید شنونده باشیم.
مراسمی که در آن دغدغهها و مشکلات خبرنگاران از زبان مدیران استانی بیان شد اگرچه نشان میداد مدیران به این دغدغهها واقفاند اما کاش برای یک روز در سال مجال بیان مشکلات از زبان خودمان نه از زبان قلم یا دیگران بیان میشد.
تشکرها و تقدیرها نیز مانند هر مراسمی دراین همایش نیز انگار پایانی نداشت و بدون استثنا هر سخنرانی که بر روی سن میرفت از سخنران قبل و بعد از خود تشکر میکرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران که برای سخنرانی حاضر شد تقریبا از مباحثی صحبت کرد که از وظایف اداره کل ارشاد بود. ابراهیمی به این موضوع اشاره کرد که باید ساماندهی خبرنگاران، کیفیسازی، ارتقای جایگاه رسانهها، بهرهمندی از ظرفیت رسانهها و توجه به وضعیت معیشتی خبرنگاران که از وظایف ارشاد است دست یافتنی شود.
معاون سیاسی استاندار مازندران نیز در زمانی تقریبا دو برابر سایر سخنرانان، به بیان موضوعاتی در باب نقش رسانهها در توسعه سیاسی و کمک به دولت پرداخت.
یکی از حاشیههای جالب این مراسم تقدیرهای بیامان از استاندار مازندران بود، اگرچه نافی تلاشهای استاندار نیستیم اما این تقدیرها و نامههایی که مجری برنامه قرائت میکرد همگونی خاصی داشت.
مجری برنامه از یک تماس تلفنی اضطراری یکی از خبرنگاران برای تقدیر از استاندار خبرداد و دو نامه تقدیر و تشکر از طاهایی را قرائت کرد و یک نامه را نیز استاندار اجازه قرائت نداد و معاون سیاسی استاندار نیز از وی به عنوان استاندار “نامبر وان” یاد کرد.
معاون استاندار در سخنانش مکررا خواستار همسویی رسانهها در بیان عملکرد دولت شد و از آنان خواست در یک سال پایانی دولت از آن حمایت کنند، ابراهیمی همچنین گفت رسانهها نقد یک سویه و تخریب در تحلیلها و اخبار را نداشته باشند.
در این مراسم با کارتهایی که برای دعوت در اختیار خبرنگاران گذاشته شده بود، قرار بود قرعهکشی صورت گیرد و 37 خبرنگار مازندرانی به مشهد مقدس اعزام شوند.
این قرعهکشی به دلیل کمبود وقت صورت نگرفت اما به هر حال این مراسم قرعهکشی در سالهای گذشته نیز انجام شده بود و هنوز هم خبری از اعزام برندگان آن نیست.
در این همایش برخلاف همایش سال گذشته که از تشکیل انجمن رسانههای مجازی استان به دلیل موازیکاری با خانه مطبوعات مازندران گلایه شده بود، ابراز خوشحالی شد و مجری برنامه تشکیل آن را به فال نیک گرفت و از صادقعلی رنجبر که تاکنون با عنوان استاد دانشگاه در رسانههای مجازی قلمفرسایی میکرد و امروز به عنوان رئیس این انجمن از وی نام برده شد درخواست کرد برای سخنرانی حضور پیدا کند؛ البته مجری اعلام کرد که این سخنرانی به این دلیل که موسسین این انجمن دلخور نشوند صورت میگیرد.
رنجبر نیز در سخنان خود افزایش سعه صدر مدیران در برخورد با انتقادات خبرنگاران، پرهیز از انتقامجویی مدیران از رسانههای منتقد، پرهیز از حضور خبرنگاران تهرانی در مراسمهای استانی و ضابطهمند شدن حضور خبرنگاران در سفرهای خارجی مدیران را خواستار شد.
بر خلاف سایر سخنرانیها، صحبتهای رنجبر بر دل خبرنگاران نشست و بارها از سوی حضار مورد تشویق قرار گرفت.
احمدی لاشکی نماینده نوشهر نیز باز هم به اصرار مجری مراسم به روی سن رفت و از میزبانی غرب مازندران برای سال آینده خبرداد.
استاندار مازندران تقریبا پنج دقیقه مانده به اذان مغرب برای سخنرانی دعوت شد و تقریبا تا 15 دقیقه بعد از زمان افطار سخنرانی ادامه داشت.
استاندار در ابتدا از خبرنگاران به دلیل فضای نسبتا گرم داخل سالن پوزش خواست و اظهار تعجب کرد که این سالنی بسیار مجهز است و گرم بودن آن حتما ایراد فنی دارد.
طاهایی از مشقت خبرنگاران رامسر و گلوگاه برای رساندن خود به این مراسم نیز نام برد و گفت که میدانم به چه رنجی خود را به این مراسم رساندهاید و خبرنگاران که عموما وسیله نقلیه ندارند و بهترین وسیله نقلیهاشان موتورسیکلت است برای حضور در مراسم به رنج افتادهاند.
استاندار مازندران از مساعدت به تعدادی از خبرنگاران برای بهرهمندی از مسکن مهر نیز خبرداد و گفت: امروز تعدادی از خبرنگاران دغدغه مسکنشان رفع شده اما مطمئنا مسکن مهر بعد از احمدینژاد دیگر نخواهد بود و کسی بعد از احمدی نژاد این طرح را ادامه نخواهد داد.
وی از دغدغه خود و اداره کل ارشاد برای برگزاری این مراسم نیز سخن به میان آورد که به دلیل نبود بودجه فرهنگی، محل اعتباری برای تامین هزینههای این مراسم به اضافه هدایای روز خبرنگار وجود نداشت اما استاندار مازندران گفت وقتی مدیرکل ارشاد برای روز خبرنگار و تجلیل از 700 خبرنگار مازندرانی 100 میلیون تومان اعتبار درخواست کرد گفتیم حتی اگر قرض هم کنیم باید این مراسم را برگزار کنیم.
پس از سخنان استاندار مازندران، خبرنگاران در حالی که نیم ساعتی از زمان افطار گذشته بود سالن را ترک کردند.
باز هم مثل هر سال تعجب کردیم که چگونه سال به سال به تعداد خبرنگاران افزوده میشود، در حالی که سال گذشته تعداد خبرنگاران را 550 نفر عنوان کرده بودند امسال این تعداد را 700 نفر خواندند؛ در حالی که همواره دغدغه ساماندهی در این قشر را داریم و تاکید میکنیم این روز خبرنگار است که همه خبرنگار میشوند اما انگار این بیسامانی را پایانی نیست.
تعداد زیاد میهمانان این مراسم که به نظر میرسید از توزیعکننده نشریات تا عوامل جزیی دفاتر نشریات، روسا و کارمندان ادارات ارشاد شهرستانها در آن حضور داشتند نیز دردسرساز شده بود.
بیشتر رنج بردیم وقتی شنیدیم میزبان مراسم یعنی محمودآباد و مدیریت مجتمع نفت آمادگی برگزاری این همایش و پذیرایی از این تعداد مهمان را به دلیل فصل توریستی و حضور مهمانان دیگر نداشتند اما این میزبانی به این مجموعه تحمیل شده بود.
این ناهماهنگی و تحمیل موجب شد خبرنگاران به همراه خانوادههایشان مسافت طولانی را برای صرف افطار طی کنند و به سالنی برسند که گنجایش لازم را نداشت، در حالی که واضح بود میهمانانشان بیش از 500 نفر است چون به تعداد مهمانان کارت توزیع شده بود و این تحمیلی بودن این مراسم را به خوبی نشان میداد.
حضور 700 میهمان برای صرف افطار و شام، چهرهای ناخوشایند از صفهایی طولانی برای دریافت اغذیه ایجاد کرد که موجب رنجش تعداد زیادی از خبرنگاران شد، اصرار به حضور این تعداد در مراسم روز خبرنگار شانیت خبرنگاران واقعی را زیر سوال برد و خاطرات ناخوشایند سالهای قبل را نیز تکرار کرد که این تحقیرها همچنان ادامه دارد.
مراسم دریافت شام و افطار نیز تا یک ساعت بعد از زمان افطار یعنی تا 21 و 45 دقیقه شامگاه ادامه داشت تا در میان کمبود جا که حتی برای ایستادن وجود داشت شاهد پایان این صف طویل باشیم.
نمیدانیم این ساماندهی خبرنگاران در مازندران چه زمانی به اتمام میرسد تا هم میهمانان ناخوانده نباشیم و هم مجموعه استانداری برای تهیه 100 میلیون تومان هدیه روز خبرنگار به مشقت نیفتند، هر چند که بارها پیشنهاد شده که این همه اعتباراتی که در هر سال به نام خبرنگاران در مازندران توزیع میشود و افراد بسیاری از کنار آن بهرهمند میشوند در پروژهای و یا یک تعاونی به نام خبرنگاران صرف شود اماهنوز باید منتظر باشیم تا هر سال از تجلیلهایی که به مناسبت 17 مرداد برگزار میشود رنج ببریم.
الناز پاکنیا فارس