گزارش هرازنیوز از سیویکمین کنگره ملی و ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی در آمل
سیویکمین کنگره ملی و ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی و سومین رویداد صدرا به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی برگزار شد.
هرازنیوز : مریم اکبرپور
در این رویداد علمی که از آن بهعنوان یکی از بزرگترین گردهماییهای تخصصی صنعت غذا در کشور یاد میشود، دکتر حامد برجسته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آیتالله آملی، سخنانی درباره جایگاه آمل، اهمیت صنعت غذا و ظرفیتهای دانشگاه ارائه کرد.
دکتر برجسته در ابتدای سخنان خود با اشاره به هویت فرهنگی و تاریخی شهر آمل گفت:«شهر هزارسنگر، دیار علما و بزرگانی چون آیتالله میرزا هاشم آملی، علامه ذوالفنون و آیتالله جوادی آملی، شهری است که نام خود را در ششم بهمن بر بلندای غیرت ملی و دینی ثبت کرده است. آمل شهر پهلوانان و قهرمانانی است که روح استقامت در کوچهپسکوچههای آن میپیچد و نامآورانی که در عرصههای جهانی از جمله المپیک، افتخار آفریدند. قهرمانانی چون آرش کمانگیر نام آمل را جاودانه کردند.»
او افزود:
«مردم آمل، این شهر را به یکی از قطبهای صنعتی کشور تبدیل کردهاند؛ شهری که در آن علم و صنعت در کنار هم میچرخد. امروز نیز افتخار داریم که میزبان یکی از بزرگترین رویدادهای علمی کشور در یکی از راهبردیترین صنایع جهان، یعنی صنعت غذا هستیم؛ صنعتی که تنها تولید کالا نیست بلکه تضمینکننده امنیت و سلامت جامعه است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی، علوم و صنایع غذایی را پلی میان دانش روز و سفره مردم دانست و گفت:«این حوزه، یکی از مؤلفههای اصلی امنیت غذایی و بهتبع آن امنیت ملی است. وقتی از اقتدار غذایی ایران سخن میگوییم، استان سرسبز مازندران نقشی کلیدی و غیرقابلانکار دارد؛ استانی که نهتنها تولیدکننده، بلکه تکیهگاه این عرصه است.»
دکتر برجسته با اشاره به نقش مازندران در اشتغال و تولید صنایع غذایی اظهار کرد:
«برندهای آشنایی که امروز در این رویداد حضور دارند ــ از لبنیات زبانزد گرفته تا فرآوردههای گوشتی، مرغی، دریایی و خاویار، کیک و کلوچه، برنجهای مرغوب و انواع نوشیدنیها ــ مجموعهای کامل از توان تولیدی و افتخارات مازندران را به نمایش گذاشتهاند.»
او در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت میزبانی این کنگره اشاره کرد و گفت:
«سیویکمین کنگره صنایع غذایی و ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی ایران برای نخستین بار به میزبانی دانشگاه آیتالله آملی برگزار میشود که برای ما افتخار بزرگی است.»
رئیس دانشگاه سپس مروری بر ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی این واحد دانشگاهی داشت و گفت:
«دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۳۷۸ با راهاندازی نخستین رشته صنایع غذایی کار خود را آغاز کرد. امروز واحد آیتالله آملی با ۱۷۱ رشته تحصیلی شامل ۴۷ رشته کارشناسی ارشد، ۲۳ رشته دکتری، یک رشته داروسازی، ۲۷ محصول تجاری، سه مرکز تحقیقاتی، سه مدرسه و یک داروخانه، به یکی از بزرگترین مجموعههای آموزش عالی و تجاری شمال کشور تبدیل شده است.»
به گفته او تاکنون ۳۶ هزار دانشجو از واحد آیتالله آملی فارغالتحصیل شدهاند و ۱۹۰ داروساز به جامعه علمی و درمانی کشور تحویل داده شده است.
دکتر برجسته در ادامه، تربیت نیروی مهارتی و خلاق را از مأموریتهای اصلی دانشگاه دانست و با اشاره به همزمانی این کنگره با سومین رویداد ملی صدرا گفت:
«این همزمانی فرصتی ارزشمند برای ایجاد پیوند میان صنعت، دانشگاه و بازار کار است. این رویکرد در امتداد سند تحول و تعالی دانشگاه و با هدف توسعه پژوهشهای کاربردی، که میراثی ارزشمند از شهید عزیزمان دکتر طهرانچی است، برنامهریزی شده است.»
او در پایان تأکید کرد:
«به برکت تلاشهای علمی و صنعتی و با حضور اساتید فرهیخته و برندهای معتبر حاضر در این رویداد، امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی بتواند نقشی تعیینکننده در توسعه پایدار کشور و پیشرفت صنعت غذا ایفا کند.»

در ادامه برگزاری سیویکمین کنگره ملی و ششمین کنگره بینالمللی علوم و صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی، دکتر سودابه سلیمانی معاونت علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز با بیان اهمیت نقش دانشگاهها در توسعه صنعت غذا، سخنرانی کرد.
او با تقدیر از عملکرد دانشگاه آیتالله آملی، گفت:
«دانشگاه آیتالله آملی یکی از بهترین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه صنایع غذایی است. شهید دکتر طهرانچی از جمله چهرههایی بود که نقش بیبدیلی در نوآوریهای دانشگاه آزاد داشت. یکی از اقدامات موثر او، راهاندازی رویداد صدرا بود؛ رویدادی که امروز در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور در حال اجراست و توانسته پیوندی نوین و مؤثر میان دانشگاه و صنعت ایجاد کند.»
دکتر سلیمانی با تأکید بر ضرورت تعامل میان صنعت و دانشگاه، افزود:
«زمانی که میان دانشگاه و صنعت فاصله و غریبگی ایجاد شود، توسعهای در کشور رخ نخواهد داد. امروز دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت ارزشمندی از یکمیلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو و بیش از ۲۰ هزار عضو هیئت علمی جوان و توانمند، بستر مناسبی برای ورود نیروهای متخصص به واحدهای صنعتی فراهم کرده است.»
او صنایع غذایی را بخشی استراتژیک و پیوندخورده با امنیت ملی دانست و تصریح کرد:
«وقتی از صنایع غذایی سخن میگوییم، در حقیقت درباره امنیت ملی صحبت میکنیم. اگر کشوری نتواند غذای خود را بهصورت ایمن، پایدار و با کیفیت تأمین کند، در بلندمدت نمیتواند ثبات داشته باشد. سلامت و کیفیت برای ما اهمیت ویژهای دارد، زیرا تولید باکیفیت تنها مسیر دستیابی به بازارهای صادراتی و ارتقای جایگاه کشور در عرصه بینالمللی است.»
معاونت علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به بازدید خود از رویداد صدرا اشاره کرد و گفت:
«از اینکه در بازدید از رویداد صدرا شاهد فعالیت شرکتهایی در آمل بودم که فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد در آنها مشغول به کار هستند و در تولید مواد غذایی سالم برای کشور نقشآفرینی میکنند، بسیار خوشحال هستم.»
او در پایان با اشاره به ظرفیتهای دانشگاههای کشور برای میزبانی رویدادهای بزرگ علمی افزود:
«دانشگاههای ما در سراسر کشور پتانسیل بسیار بالایی دارند و میتوانند میزبان کنگرههای ارزشمند و اثرگذار باشند. این رویدادها موجب همافزایی میان متخصصان دانشگاهی میشود و بدون شک تأثیر مستقیمی بر رشد و پیشرفت صنعت کشور خواهد داشت.»
دکتر محمد حسین عزیزی رییس انجمن صنایع غذایی ایران ، حجت الاسلام ابراهیم یعقوبیان امام جمعه آمل ، دکتر محمد احمدی دبیر علمی همایش ، دکتر عبدالرضا بابایی رییس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران ، دکتر مقصودلو از دیگر سخنرانان این همایش بودند .



