چوب و کاغذ مازندران، میزبان جشن خودکفایی کاغذ

وزیر فرهنگ در جشن خودکفایی کاغذ در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به این که امروز فقط جشن خودکفایی تولید کاغذ تحریر را نداریم، بلکه در بخش کاغذ حوزه نشر نیز تا حد زیادی به خودکفایی رسیدیم، گفت: کشور ما باید به صادرکننده کاغذ تبدیل شود و با تامین کاغذ بازار کشورهای منطقه به درآمدزایی در این حوزه برسیم. ‎

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: خودکفایی در حوزه کاغذ را فقط یک موضوع فنی و صنعتی نمی‌دانیم و تولید کاغذ امروز به یکی از مهم‌ترین نمادهای هویتی ما تبدیل شده است.

محمدمهدی اسماعیلی روز جمعه در جشن خودکفایی تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی کشور که در کارخانه چوب و کاغذ مازندران برگزار شد، اظهار کرد: ۲ سال پیش که از این کارخانه بازدید کردم پس از بازدید و بررسی پیشینه کار افق روشنی را نمی‌دیدیم. اما امروز در نقطه‌ای ایستادیم که کاغذ همه ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی کودکان سرزمین توسط همین کارخانه تامین شد.

وی افزود: امروز فقط جشن خودکفایی تولید کاغذ تحریر را نداریم، بلکه در بخش کاغذ حوزه نشر نیز تا حد زیادی به خودکفایی رسیدیم. وضعیت حوزه نشر را که ابتدای حضورم در وزارت فرهنگ بررسی کردیم به رقم کمتر از پنج هزار تن تولید داخلی بود، اما فقط در بخش آموزش و پروش به ۵۵ هزار تن کاغذ نیاز داشتیم.

وزیر فرهنگ افزود: کارگروه کاغذ و نشر در دولت تشکیل و معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر اقتصاد، وزیر آموزش و پرورش، رئیس کل بانک مرکزی، مدیرعامل بانک ملی و همکاران وزارت فرهنگ بسیاری از مسئولان در کنار هم قرار گرفتیم تا به این نقطه رسیدیم.

وی خاطرنشان کرد: اینجا نقطه پایان کار ما نیست. به زودی کارخانه بزرگی را در شیراز افتتاح می‌کنیم که سالانه بیش از ۵۰ هزار تن ظرفیت تولید کاغذ کشور را افزایش می‌دهد. چند کارخانه دیگر نیز در کشور در حال ساخت است.

وزیر فرهنگ گفت: بزرگترین مزیت جمهوری اسلامی در همین حوزه فرهنگی است. همه دستاوردهای نظامی، اقتصادی و سیاسی ما حاصل نگاه فرهنگی انقلاب اسلامی است. رهایی از استعمار باید از اندیشه رخ دهد. امام(ره) ما را ابتدا از استعمار فکری رهانیدند و این پیشرفت‌ها حاصل باز شدن زنجیر استعمار از فر مردم و جوانان ایران اسلامی است.

اسماعیلی با بیان این‌که دولت مردمی دولت صادق‌الوعد است، اظهار کرد: ۲ سال قبل در هفته کتاب در نماز جمعه تهران این نکته را عرض کردم که طی ۲ سال در تولید کاغذ به خودکفایی می‌رسیم. برخی خرده گرفتند که چنین هدفی قابل دسترسی نیست. در حالی که این اهداف در مقابل اراده و توان جوانان ما چیزی نیست.

وی افزود: کشور ما باید به صادرکننده کاغذ تبدیل شود و با تامین کاغذ بازار کشورهای منطقه به درآمدزایی در این حوزه برسیم. از همه اهالی نشر و اصحاب مطبوعات نیز دعوت می‌کنم استفاده از کاغذ ایرانی را در دستور کار قرار دهند. تولیدکنندگان هم قول می‌دهند که کیفیت کاغذ داخلی همواره رو به افزایش و در جهت جلب رضایت ناشران و مخاطبان پیش برود.

وزیر فرهنگ با اشاره به وجود طرح‌های نیمه‌کاره کتابخانه‌ای در کشور، تصریح کرد: دولت در حوزه کتاب یک بسته جامع در نظر گرفته و برای تکمیل زیرساخت‌های کتابخانه‌ای عزم جدی وجود دارد. قرار است با تامین اعتبار مورد نیاز طرح‌های نیمه‌کاره کتابخانه‌ای کشور به بهره‌برداری برسد. در دولت فاصله تصمیم تا اجرا را خیلی کاهش دادیم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: همه تلاش ما کمک به حوزه نشر است. ملی شدن صنعت نشر به عنوان مهم‌ترین دستاورد حوزه فرهنگی در این دولت به نتیجه می‌رسد. متاسفانه زمانی در کشور به صورت عمدی به حوزه فرهنگ در کشور کم‌توجهی شد. ما این چرخه را تغییر دادیم و در همه بخش‌های فرهنگی به سمت حمایت و تسهیل‌گری به جای تصدی‌گری پیش رفتیم.

خودکفایی کاغذ تحریر کشور پس از ۲ سال برنامه‌ریزی و حمایت دولت سیزدهم به سرانجام رسید و امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران جشن خودکفایی در تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی برگزار شد.

استاندار مازندران با اشاره به این که علیرغم شرایط بسیار سخت و سودجویی محتکرین، از آغاز به کار دولت سیزدهم؛ تولید و تامین کاغذ در دستور کار قرار گرفت، گفت: با منویات رهبر معظم انقلاب و سیاست های حمایتی دولت پس از دو سال امروز جشن خودکفایی کاغذ کتب درسی در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران برگزار می شود. ‎

استاندار مازندران، گفت: ۲۲۴ واحد راکد صنعتی مازندران با برنامه ریزی اصولی دولت سیزدهم در ۲ سال اخیر به چرخه تولید بازگشت.

سید محمود حسینی‌پور روز جمعه در جشن خودکفایی تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی کشور که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران برگزار شد، اظهار کرد: با وجود چالش‌هایی که طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ در کشور رخ داد، توجهی به تولید کاغذ نشد و ریشه تولید کاغذ در کشور زده شد. همان زمان هم افراد سودجو شروع به احتکار کاغذ کردند. اما از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید کاغذ در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: حل مساله راهبرد اصلی دولت سیزدهم است. در همین استان ۲۲۴ واحد صنعتی به تولید برگشت. یکی از مسائل مورد تاکید رئیس‌جمهور به استانداران حل مسائل تولید است. در همین راستا نیز حل چالش‌های این کارخانه در دستور کار قرار گرفت.

حسینی پور تصریح کرد: کارخانه چوب و کاغذ مازندران تا ۲ سال پیش در آستانه ورشکستگی بود، اما با سیاست‌های حمایتی دولت سیزدهم این مجموعه نه تنها پابرجا ماند، بلکه امروز میزبان جشن خودکفایی است.

وی اضافه کرد: باید قدردان کارکنان نجیب این کارخانه باشیم که ماه‌ها با تاخیر در دریافت حقوق در زمان بحران کارخانه پای کار ایستادند تا چرخ کارخانه از حرکت نایستد.

حسینی پور ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مواد اولیه صنایع چوب و کاغذ در مناطق جنگلی مازندران است. با سیاست‌گذاری‌هایی که در این دولت انجام شد قرار شد بیش از یک میلیارد اصله نهال را در استان تا پایان دولت سیزدهم بکاریم تا ماده اولیه و اصلی تولید کاغذ را بتوانیم تامین کنیم.

وی گفت: از همه کسانی که در تولید کشور نقش موثر دارند به ویژه مقام معظم رهبری که بیش از ۱۳ سال است موضوع تولید را در اولویت قرار دادند و همه عزیزانی که در کشور و استان در هر جایگاهی پای کار ایستاده‌اند تا چرخ تولید بچرخد تشکر ویژه می‌کنم.

حسینی پور تصریح کرد: ما اقدامات موثری را در امر تولید در مازندران داریم که تولید چوب و کاغذ یکی از این موارد است و موارد دیگر نیز در آینده به سرانجام می‌رسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *