دروغ‌های شب انتخاباتی ترامپ درباره شب جهنمی عین‌الاسد!

گرچه هدف ترامپ قهرمان‌سازی از خود به‌ویژه در مواجهه با ایران است اما حقایق موجود نه تنها درباره شب جهنمی عین‌الاسد، بلکه در ماجراهایی چون اسقاط پهپاد فوق مدرن «گلوبال هاوک» یا توقیف کشتی آمریکایی توسط نیروی دریایی سپاه، به وضوح خط بطلانی بر این ادعاها می‌کشد.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا که طی چند ماه گذشته با سودای تصاحب مجدد کاخ سفید، بر شمار نشست‌ها و اظهارنظرهای انتخاباتی خود افزوده، در آخرین سخنرانی انتخاباتی خود ادعاهای دروغی را درباره حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد واقع در خاک عراق مطرح کرده است.

او در این اظهارات، با طرح این ادعا که؛ تهران پیش از حمله به عین‌الاسد، او را در جریان اصل عملیات و جزییات آن قرار داده، می‌کوشد این‌گونه القاء کند که ایران از سر ضعف و ناتوانی و فقط برای حفظ آبروی خود از او خواسته که اجازه دهد حملاتی نمادین را انجام داده و از زیر بار فشار افکار عمومی خارج شود!

او به دروغ شرایط روحی-روانی خود در شب حمله موشکی به عین‌الاسد را کاملا آرام و بدون فشار عصبی عنوان نموده و دلیل آن را این‌گونه بیان می‌کند که؛ چون من در جریان برنامه ایران بودم و می‌دانستم که آنها جرات و توان ضربه به منافع ما را ندارند، کاملا آرام بودم!!

ادعاهای اخیر ترامپ که کاملا رنگ‌وبوی انتخاباتی داشته و با هدف مواجهه با رقبای سیاسی خود در حزب دموکرات صورت گرفته، بیش از آنکه بهره‌ای از واقعیت داشته باشد، بیان‌گر تخیلاتی فانتزی آن هم پس از گذشت نزدیک به چهار سال از آن واقعه است که تلاش می‌کند با روایتی وارونه از آن شکست بزرگ، خود را پیروز بلامنازع تقابل با جمهوری اسلامی نشان دهد.

از سویی؛ مستندات و شواهد بسیاری در خصوص دروغ بودن ادعاهای ترامپ در این خصوص وجود دارد:

نخست؛ ترامپ در حالی مدعی است در شب واقعه عصبی نبوده و استرس نداشته که اتفاقا نفس نفس زدنش در لحظه اعلام خبر و ‌پشت تریبون، همان موقع به سوژه اغلب رسانه‌ها و حساب‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد!

دوم؛ ترامپ مدعی است به‌دلیل هماهنگی که با طرف ایرانی انجام داده و ترسی که ایرانی‌ها از ضربه زدن به منافع آمریکا داشته‌اند، موشک‌ها با وجود نقطه‌زن بودن، به اطراف پایگاه برخورد کرده، حال آنکه در گزارش میدانی خبرنگار شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» که بعد از گذشت چند روز از حمله و با رعایت بسته‌بودن قاب تصاویر ارائه شد، ساختمان‌های تخریب شده‌ی داخل پایگاه کاملا مشخص بود.

سوم؛ ترامپ ادعا می‌کند که در جریان حمله موشکی ایران به عین‌الاسد کسی آسیب ندید، این در حالی است که علاوه بر انتشار ویدئوی اظهارات چند افسر آمریکایی حاضر در پایگاه که با حالت روحی نامناسب از حجم ضربات و خسارات می‌گویند، همان زمان گزارش‌های متعددی از ضربه مغزی (بخوانید تلفات) بیش از یک‌صد سرباز و افسر آمریکایی از سوی مقامات پنتاگون منتشر شد، چنانچه روز دوشنبه دهم فوریه 2020 خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی پنتاگون از ضربه مغزی شدن دستِ‌کم 109 نفر در جریان این حمله خبر داد.

یک سال پس از عملیات موشکی ایران نیز، روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی زیر عنوان «این سربازان آمریکایی از یکی از بزرگترین بحران‌های دوره ‌ترامپ جان سالم به در بردند. [اما] یک سال بعد، هنوز دارند [با پیامدهای آن بحران] دست‌ و پنجه نرم می‌کنند.» به مرور اتفاقات آن شب از زبان نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین‌الاسد پرداخت.

واشنگتن‌پست در آن گزارش نوشت: سربازان آمریکایی تقلاکنان از پناهگاهی به پناهگاه دیگر می‌رفتند و در بین راه از کنار مخروبه‌های خاکسترشده، چاله‌هایی به قطر ١٠ متر و گودال‌هایی پر از سوخت عبور می‌کردند. رگباری از موشک‌های بالستیک موقتاً برخی از سربازان را از هوش برده بود و موشک‌های دیگری هم در راه بودند. سرگرد «آلن جانسون» تعریف می‌کند که پس از قرار گرفتن در معرض امواج غول‌آسای انفجار چندین موشک، از جمله موشکی که در فاصله ٢٠ متری از پناهگاهش فرود آمد، نمی‌توانسته تمرکز کند. سرهنگ دوم «جاناتان جردن» افسر عملیات یکی از یگان‌های نیروی هوایی که آن شب در عین‌الاسد بود، در این‌باره می‌گوید: «حادثه آن‌قدر وحشتناک بود که حتی فکرش را هم نمی‌توانم بکنم که حتی یک نفر بدون عوارض روانی یا عاطفی از آن جان به‌در برده باشد.»

فراتر از آن؛ ژنرال «فرانک کنت مکنزی» فرمانده وقت تروریست‌های سنتکام در سخنانی به دقت و توانایی‌های موشکی ایران در حمله به پایگاه عین‌الاسد اذعان کرد و گفت: موشک‌های ایرانی در پایگاه عین‌الاسد تقریبا هرجا را که می‌خواستند زدند .

فارغ از این موارد؛ دروغ‌گویی ترامپ در دوران ریاستش بر ایالات متحده، آن‌چنان نقل محافل بود که رسانه‌های متعدد آمریکایی بارها و بارها بدان اذعان داشتند و به عنوان نمونه روزنامه «واشینگتن پست» در روزهای پایانی عمر دولت او در گزارشی تکان‌دهنده از 30573 دروغ ترامپ طی چهار سال رونمایی کرد.

با این تفاسیر؛ باید گفت که گرچه هدف ترامپ قهرمان‌سازی از خود در نظام بین‌الملل به ویژه در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران است اما حقایق موجود نه تنها درباره فقره عین‌الاسد، بلکه در ماجراهایی چون اسقاط پهپاد فوق مدرن «گلوبال هاوک» یا توقیف کشتی آمریکایی توسط نیروی دریایی سپاه، به وضوح خط بطلانی بر این ادعاها می‌کشد.

منبع: نور نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *