ساز ناکوک توسعه پایدار در غرب مازندران
یک دانشجوی دکترای مدیریت دولتی بابیان اینکه غرب مازندران به دلیل گردشگرپذیر بودن آن چنان در امر توسعه پایدار مورد توجه قرار نمی گیرد، گفت: اشتغالزایی بر مبنای ظرفیت منطقه همراه با چاشنی تکنولوژی می تواند درمانی برای چرخه معیوب توسعه در غرب مازندران باشد.
زینب بنی شیخالاسلامی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه غرب استان مازندران از دیرباز در کشاکش رشد و پیشرفت،بین مسئولان استانی پاسکاری شده است،اظهار کرد: متاسفانه مطالبهگری مردم این خطه هم نتوانسته بر نیروهای مقاوم چیره شود.
وی با بیان اینکه ساز توسعه پایدار چنان نواخته میشود که گویی صدای کوکش را فقط برای شرق و آهنگ ناکوکش برای غرب استانیها شنیده میشود، تصریح کرد: علت اینکه مردم غرب استان به واسطه توریستپذیر بودن نمیتوانند از سایر امکانات استانی بهرهمند شوند سؤالی است که بیجواب مانده است.
دانشجوی دکترای مدیریت دولتی گفت: لازمه پذیرش مسافر از سراسر کشور و گاهی حتی خارج از ایران بهرهمندی از بودجه استانی و ملی خواهد بود که این موضوع دغدغهای همیشگی برای مردمان و مدیران غرب مازندران بوده است.
شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه اگر بر توان منطقهای به عنوان رویکردی منجیگرایانه و لازمه برونرفت از این عدم توازن شدید یاد شود، خاطرنشان کرد: با تکیه بر مفهومی به نام کارآفرینی میتوان توازنی همسطح و با عمق متفاوت در بسترهای بالقوه غرب استان ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه تحقیق علمی در قالب همان آمایش سرزمین در مورد تفاوتهای منطقهای و اینکه اقلیم هر منطقه چه نوع ظرفیتهایی را پذیرا است می تواند موجب توسعه و رشد غرب استان شود.
دانشجوی دکترای مدیریت دولتی با بیان اینکه وابستگی به اقتصاد وارداتی از جمله وجود مسافران و ایجاد شغلهای فصلی و پارهوقت، نیروی آماده به کار را دچار عدم شناخت بازار مناسب می کند، افزود: با این وضعیت نمیتوان شناخت صحیحی از موقعیت اقتصاد به دست آورد،بنابراین نخستین موضوع پیش از آمایش سرزمینی، تغییر فرهنگ وابسته بودن و فعال کردن نیروی کار راکد است.
وی عنوان کرد: متولیان امر فرهنگی و اقتصادی بتوانند رویکرد جدیدی را ایجاد کنند تا نیروی کار نه تنها از طریق توریست بتواند امرار معاش کند بلکه بنگاههای اقتصادی بر پایه تمام وقت بودن و ارائه خدمات و محصولات نهادینه شوند.
شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه قوانین و مقررات و همچنین مداخلات دولتی در غرب استان به دلیل واقع شدن در البرز مرکزی و حفظ منابع طبیعی، کار را برای مردم این خطه با مشکل روبرو کرده است، بیان کرد: شناخت اکوسیستم بسیار کمک کننده و تسهیل کننده خواهد بود؛ زیرا میتواند با علم بر قوانین اعمال شده، کسب و کاری را فراهم کرد که فصلی و پاره وقت نباشد.
وی افزود: ایجاد اشتغالی بر پایه اصول اقتصاد دانش بنیان از طریق پیشرانهای تکنولوژیکی که حتی قابلیت ورود به بازار و جذب مشتریهای ثابت را ممکنپذیر کند.
شیخالاسلامی گفت: مطالبهگری همه جانبه و خواهان توسعه متوازن بر این نکته تأکید دارد که نیروی کار راکد را باید از طریق انگیزانندههای متناسب با موقعیت منطقه و اقتصاد منطقهای فعال کرد.
این دانشجوی مدیریت دولتی با بیان اینکه اشتغالزایی بر مبنای ظرفیت منطقه همراه با متدهای جدید دنیا موجبات خروج از کسالت شغلی و وابستگی به توریست را فراهم می کند.
وی افزود: این موضوع نیازمند نگاهی نو، تازه و علمیتر مدیران و در کنار آن حضور فعالان فرهنگی، اقتصادی و کارآفرینان غرب مازندران، رسانهها، دانشگاهها به عنوان کاتالیزور، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد هر شهر و سرمایهگذاران است تا خلا ناشی از بیمهری و کمتوجهی به غرب استان پر شود.