نظر مراجع درباره عید فطر

برخی از مراجع تقلید : دوشنبه عید فطر است

دفاتر آیات عظام شبیری زنجانی، صانعی، سیستانی، جوادی آملی، سبحانی، مکارم شیرازی و وحید خراسانی نظرات ایشان درباره رویت هلال را اعلام کردند.

به گزارش پایگاه خبری هراز نیوز از  جماران؛ بیانیه دفتر آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی درباره رؤیت هلال ماه شوال به این شرح است:

از نظر ‌الله‌العظمی شبیری زنجانی(دام ظله) ملاک برای اثبات شروع ماه قمری، دیده شدن ماه با چشم عادی است.

بنابر این اگر برای هر کدام از مقلدین، قابلیت رؤیت هلال ماه با چشم عادی، آن هم برای منطقه مکلف و ارتفاعات نزدیک و طبق گزارش‌های قابل اعتماد ثابت شود، عید فطر برای آنها ثابت شده است و کسانی که برایشان ثابت نشود فردا را باید روزه بگیرند.

همچنین اندازه هلال ماه و بزرگی آن هنگام غروب فردا شرعا اثبات نمی‌کند که آن روز، اول ماه بوده است.

***

از سوی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی، یکشنبه سی ام ماه مبارک رمضان اعلام گردید

آیت الله العظمی جوادی آملی در معیار تحقق اول ماه قمری در توضیح المسائل خود بیان می دارند:  معیار اول ماه قمری آن است که 1. فاصله و نسبت ماه و آفتاب، 2. [فاصله و نسبت] ماه و زمین و 3. مجموع دو نسبت یاد شده به قدری باشد که رؤیت ماه به صورت عادی امکان‌پذیر باشد.

آنچه طریق ثبوت اول ماه است امکان دیدن با چشم غیر مسلح است و آنچه موضوع اصیل [اول ماه] است تحقق نسبت‌های سه گانه است.

بنابراین با توجه به اینکه رویت هلال ماه شوال در روز شنبه با چشم غیر مسلح نزد آیت الله العظمی جوادی آملی ثابت نگردید بنابراین فردا یکشنبه سی ام ماه مبارک رمضان و دوشنبه 5 خرداد اول ماه شوال و عید سعید فطر خواهد بود .

***

آیت الله العظمی صانعی دوشنبه را عید اعلام کردند

رویت هلال ماه شوال بر حضرت آیت الله العظمی صانعی محرز نشد.

هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی صانعی ثابت نشد و بر این اساس، یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۹  روز سی ماه مبارک رمضان و روز دوشنبه عید سعید فطر و برابر با اول شوال المکرم ۱۴۴۱ می‌باشد.

***

متن اطلاعیه دفتر آیت الله العظمی سیستانی به این شرح است:

بسمه تعالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی در نجف اشرف به مومنین گرامی اعلام می نماید که پس از غروب روز شنبه ۲۹ ماه مبارک رمضان، رصد هلال انجام گردید و رویت هلال با چشم غیر مسلح در عراق و مناطق اطراف برای ایشان ثابت نگردید هر چند احتمال زیاد می رود که در شب آینده هلال بسیار بلند و روشن باشد. و لکن ارتفاع و روشنایی ماه در شب آینده دلیل بر این که ماه شب دوم می باشد، نیست. نظر به این که فتوای معظم له آن است که اول ماه در هر منطقه ای تابع امکان رویت هلال با چشم غیر مسلح در آن منطقه و حوالی آن می باشد و رویت به وسیله دوربین یا تلسکوپ یا در سایر مناطق عالم ملاک نمی باشد، بنابر این فردا روز یک شنبه مکمل ماه مبارک رمضان بوده و روز دوشنبه عید سعید فطر می باشد.

از خداوند تبارک و تعالی مسئلت داریم که جمیع اعمال صالحه را قبول نموده و عید را بر همگان مبارک گرداند و این مناسبت ارزنده را برای همه مسلمین منشاء خیر و برکت همه ساله قرار دهد. بدرستی که خداوند شنونده و اجابت کننده است.

***

رویت هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی سبحانی ثابت نگردید

دفتر آیت الله العظمی سبحانی اعلام کرد: مبنای رویت هلال برای این مرجع تقلید شیعیان، با چشم عادی و غیرمسلح است و تا این لحظه در هیچ نقطه ای از کشور، رویت هلال ماه برای ایشان ثابت نگردیده است.

رویت هلال ماه شوال برای حضرت آیت الله مکارم شیرازی ثابت نگردید/ فردا آخر ماه مبارک رمضان است

رویت هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی مکارم شیرازی ثابت نگردید

دفتر این مرجع تقلید اعلام کرد: رؤیت هلال ماه شوال در شامگاه شنبه ۳ خرداد در هیچ نقطه ای از کشور بر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ثابت نگردید و بر این اساس، فردا آخر ماه مبارک رمضان و دوشنبه عید سعید فطر است.

گفتنی است، مبنای آیت الله العظمی مکارم شیرازی، رویت هلال با چشم غیرمسلح می باشد.

رویت هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی وحید خراسانی ثابت نگردید

حلول ماه شوال ۱۴۴۱ در غروب روز شنبه ۳خرداد، برای آیت الله العظمی وحید خراسانی ثابت نگردیده است.

رویت هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی ثابت نگردید

حلول ماه شوال ۱۴۴۱ در غروب روز شنبه ۳خرداد،  تا این لحظه برای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی ثابت نگردیده است.

نظر مراجع درباره عید فطر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *