افزایش نقاط حادثه خیز در دریای مازندران/ مردم هشدار ناجیان را جدی بگیرند
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران گفت: امسال به دلیل عقب نشینی دریا نقاط حادثه خیز به 420 نقطه افزایش داده شد و افزایش نیرو در دستور کار قرار دارد.
نقی کریمیان با اشاره به استقرار 950 نجات غریق در 375 نقطه حادثه خیز در استان که در دو شیفت در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: طرح های منجیان از ابتدای خرداد با حدود ۴۰۰ نجات غریق آقا وخانم از ساعت 8 صبح الی 8 شب شروع شد که با توجه به در خواست نیرو مانند جت رانان و قایقرانان توسط بخش خصوصی حدود 600 نفر نیرو به این مراکز مشغول فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: حدود 206 نفر نجات یافته از ابتدای طرح دریای امسال داشتیم که از این تعداد متاسفانه ۳ غریق در بابلسر، نوشهر و عباس آباد فوت شدند و ۱۲ نفر توسط همکاران در هلال احمر و اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان انتقال داده که اکنون در سلامت کامل به سر می برند.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران خاطرنشان کرد: براساس انعقاد تفاهم نامه با بیمه عشایری تمامی منجیان مکلف به بیمه شدند تا علاوه بر سابقه شغلی از مزایای بیمه عمر، حوادث و نقص عضو بهره مند شوند وعلاوه بر آن تحت پوشش بیمه بی نام هم قرار دارند تا اگر خدای ناخواسته در حوزه عملیات خود مشکلی بوجود آمد این بیمه آن ها را تحت پوشش قرار می دهد.
کریمیان در ادامه گفت: با ورود جدی برنامه و بودجه، معاون سیاسی استاندار و مدیرکل اجتماعی نفری یک میلیون و 500 هزار تومان به هر ناجی تعلق می گیرد که از اول تیر ماه به حسابشان واریز می شود.
وی یادآورشد: افزایش مسافران درفصل تابستان مطمئنا تجهیزات بیشتری مانند جت اسکی و قایق را برای کاهش آسیب دیدگی وسرویس دهی بهتر می طلبد که کمبود تجهیزات یکی از موانع در روند کاری است.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران با اشاره به آموزش جزئی در سنوات گذشته منجیان، افزود: امسال با استفاده و کمک روانشناسان، جمعیت هلال احمر، هیئت پزشکی به منجیان آموزش داده شد و حتی ازمدرسان فدراسیون با دانش روز برای آموزش ها استفاده شد.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران با بیان اینکه استانداری بودجه آموزش 700 نیرو اعم از 500 مرد و 200 خانم را برای استفاده در طرح جدید رایگان داده است، اظهار کرد: از سفیران با اخلاق، دانشگاهی، جوان و معلم با نگاه پیشگیری در سواحل برای آسیب کمتر مردم استفاده شده است.
کریمیان خاطرنشان کرد: همکاری و تمکین مردم خصوصا مازندرانی ها با ناجیان و تمامی عواملی که در دریا مشغول هستند، نسبت به تذکرات و هشدارهای به موقع باعث کاهش خطرات می شود که متاسفانه سال گذشته در همین راستا 17 نفر مازندرانی در دریا غرق شدند.
وی بیان کرد: استخر و دریا را دو مقوله جدا از هم است و با گوش دادن هموطنان به تذکرات و عدم ایجاد درگیری و پرخاشگری تابستان شادی را برای هم رقم خواهیم زد.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران یکی از مشکلات در حوزه خود را شنای در شب دانست و ادامه داد: عوامل امدادی، دریابانی ، نیروی انتظامی ،هلال احمر هیچ یک در شب نیستند و مردم باید با رعایت این نکته شب ها شنا نکند تا شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم.
کریمیان با اشاره به اینکه سال گذشته بیشترین غریق در سنگ چین ها و اسکله ها بوده است، گفت: موج های شکافنده و طوفان باعث خالی شدن زیر سنگ ها می شود و این مناطق علاوه بر اینکه گودترین و عمیق ترین جاها نسبت به سایر نقاط است اصلا حفاظت شده نیست و افراد بدون اطلاعات کافی متاسفانه به شنا می پردازند که بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه حس انسان دوستانه باعث می شود تا اگر فردی در حال غرق شدن است خانواده ها بدون آشنایی به فنون شنا وارد عمل شوند، گفت: اگر هموطنان آشنایی به فنون شنا ندارند تا آمدن ناجیان غریق وسایلی مانند چوب، تیوپ، چند دستمال یا چادر گره زده را برای غریق پرت کنند تا شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم همان گونه که متاسفانه در سال گذشته در یک خانواده چند نفر را از دست دادیم.
ایسنا