توضیحات دادستان مرکز مازندران درباره پرونده شورا و شهرداری چند شهر
دادستان مرکز مازندران با اشاره به اینکه پرونده سازمان عمران شهرداری ساری به مرحله کارشناسی رسیده است،گفت: در سال جاری۵۸۹ نفر به اتهام موضوعات مربوط به جنگل محاکمه شدند و جالب آنکه خانم ها نیز در حال قاچاق چوب بوده و 6نفر از متهمان را بانوان تشکیل می دهند.
به گزارش هراز نیوز از ایسنا مازندران،سید یونس حسینی عالمی در نشستی با خبرنگاران که در دادستانی مرکز استان برگزار شد در مورد طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان و ورود دستگاه های نظارتی به این موضوع،خاطرنشان کرد: این کار بسیار تخصصی است و اگر تمام جوانب آن بررسی شده باشد دخالت نمی کنیم، اما اگر مطالعه کافی برای آن انجام نشده باشد در این قضیه ورود خواهیم کرد.
وی در ارتباط با پرونده شهرداری ساری نیز گفت: این پرونده مربوط شهرداری ساری نبوده و مربوط به سازمان عمران است که در مرحله کارشناسی قرار دارد، بازپرس موضوع را به کارشناس ارجاع کرده و پس از بررسی مجدد سه نفر از کارشناسان، رای صادر میشود.
دادستان مرکز مازندران با بیان اینکه به دلیل حجم بالای کار نظر نهایی ممکن است با تاخیر انجام شود، اظهارکرد:باتوجه به حساسیت این پرونده کارشناسان بیطرف و با دقت در حال حسابرسی هستند تا موضوع هرچه سریع تر مشخص شود.
*روند پرونده شورای شهر بابل
حسینی عالمی در ادامه در مورد پرونده شورای شهر بابل که منجر به استعفای چند نفر از اعضای شورای شهر شده بود،نیز گفت: بخشی از این پرونده مربوط به دادگاه انقلاب بوده که رای آن صادره شده ولی هنوز قطعی نیست.
وی تصریح کرد: بخشی از پرونده نیر در دادگاه جزایی و کیفری ۲ در حال بررسی بوده که هنوز منجر به صدور رای نشده است.
دادستان مرکز مازندران با بیان اینکه بخشی از پرونده شورای شهر بابل در دادگاه کیفری یک در حال بررسی است،تصریح کرد:دراین دادگاه راجع به بخشی رای صادر شد و قسمتی دیگر از پرونده هنوز باز است.
* اختلاس در جهاد کشاورزی مازندران صحت دارد؟
حسینی عالمی در پاسخ به موضوع اختلاس در یکی از ادارات زیرمجموعه جهاد کشاورزی و دستگیری و یکی از مدیران این نهاد گفت: این پرونده هنوز منجر به تثبیت ماهیتی نشده اما بازپرس برای متهم قرار صادر کرده و وی با وثیقه آزاد است.
وی با اشاره به اینکه علت جابه جایی مدیر زیر مجموعه جهاد مشخص نیست، درباره طرح تنفس جنگل افزود: در هرصورت، طرح تنفس جنگل در قانون پنج ساله توسعه اقتصادی آمده و ابلاغ شده است و طبق بند آن بهره برداری از جنگل باید از درختان خشک و شکسته رخ دهد اما این مسئله منجر به مسائلی شده است.
دادستان مرکز مازندران یادآور شد: صنایع سلولزی می توانند مواد اولیه را از طریق مختلف از جمله واردات تامین کنند اما باید بدانیم برداشت بی رویه و نامناسب سبب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی می شود.
* وقوع سیل ها ناشی از برداشت در دامنه ها است
وی در مورد وقوع سیل های مخرب و بررسی علت آن گفت: وقوع سیل ها ناشی از برداشت در دامنه ها بوده و از بین رفتن جنگل در دامنه سبب بروز سیلاب های شدید در استان شده است و باید به جد از نوع و نحوه برداشت در منابع طبیعی جلوگیری کنیم، نباید اجازه دهیم با روش های گذشته از جنگل برداشت شود.
حسینی عالمی تصریح کرد: در سال جاری ۵۸۹ نفر به اتهام موضوعات مربوط به جنگل محاکمه شدند و جالب آنکه خانم ها نیز در حال قاچاق چوب بوده و 6 نفر از متهمان را بانوان تشکیل می دهند.
* امکانات و بودجه کافی برای حفاظت از منابع طبیعی وجود ندارد
وی با بیان اینکه امکانات و بودجه کافی برای حفاظت از منابع طبیعی وجود ندارد، تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی نیز همانند محیط زیست با کمبود امکانات و نیروها در راستای حفاظت از عرصه ها مواجه است.
دادستان مرکز استان مازندران در ارتباط با مطرح شدن پرونده یکی از مراکز خیریه گفت: دادستانی ورود پیدا کرده و در حال بررسی هستیم که مربوط به دو شهرستان ساری و بابل است و مردم ما باید بدانند که اولویتهای کمک نهادهای رسمی هستند، نهادهای خودگردان اگر ثابت شود که با دقت لازم کارشان را انجام میدهند در اولویت بعدی قرار گیرند.
*لزوم ساماندهی شکار پرندگان در فریدونکنار
حسینیعالمی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با شکار در منطقه فریدونکنار، گفت: یکی از دغدغههای رسمی، ساماندهی شکار در کل استان مازندران بوده به طوری که شکار بیرویه در تالابهای استان انجام میشود و چون حجم شکار در این منطقه زیاد بوده حساسیت و تمرکز جهانی روی این منطقه وجود دارد.
وی تاکید کرد: شکار در منطقه فریدونکنار با توجه به فرهنگ غنی به صورت فرهنگ تبدیل شده است، این رویه باید اصلاح شود، مسئولان شهری و شهرستانی موافق شکار نیستند اما در روش و نحوه عملکرد اختلاف دارند.
دادستان مرکز مازندران با اشاره به اینکه این موضوع به صورت ویژه در دستور کار دادگستری کل استان مازندران قرار گرفته و نگاه ما هم ساماندهی موضوع شکار است، گفت: نحوه شکار با کرس، گذر و تورهوایی اشتباه است این رویه نیاز به اصلاح دارد، باید روشهای بومی گذشته در این منطقه برای شکار نهادینه شود و همه دغدغه ما هم این موضوع است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اختلاس مالی یکی از مدیران سابق اداره کل ارشاد استان، خاطرنشان کرد: بحث اختلاس مطرح نیست، تخلف مالی انجام شده، گزارش این گونه است که به سبب بی احتیاطی پول در محل واقعی خودش هزینه نشده که در حال رسیدگی هستیم.
وی در پایان صحبتهای خود با تاکید بر اینکه از مردم مازندران میخواهیم زمینهای خود را حفظ کنند، گفت: این زمین های کشاورزی بیمه و آینده فرزندان شماست و خواهش میکنیم آنها را نفروشید.