هرازنيوز:ماجرای خرید امام علی در بازار  می تواند بهترین عبرت و درس برای مسوولان نظام اسلامی باشد 

 علامه مجلسی نقل کرد امام امیرمؤمنان علیه السلام در ایام خلافت همانند یک فرد عادی وارد بازار بزّازها شد تا برای خود و غلامش پیراهن تهیه کند، آنگاه در مغازه پیراهن فروش رفت و چون مغازه دار حضرتش را شناخت و گفت: یا امیرالمؤمنین! بفرمائید آنچه را که بخواهید نزد من موجود است، از آن مغازه گذشت تا رسید به دکان جوانی نورَس و از وی دو پیراهن خرید، یکی را به سه درهم و دیگری را به دو درهم و جمعاً پنج درهم پرداخت و در بین راه به غلامش قنبر فرمود: لباس سه درهمی را تو بگیر و بپوش.
قنبر گفت: شما بر فراز منبر می روید و برای مردم سخنرانی می فرمایید، شایسته تر هستید که پیراهنِ بهتر را بپوشید.
امام فرمود: تو جوانی و شور و شوقِ جوانی در سر داری و باید آن را که بهتر است بپوشی، وانگهی من از پروردگارم شرم می کنم که از تو – در پوشش لباس – برتری جویم.
من شنیدم رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم می فرمود: از همان لباسی که خود می پوشید به غلامانتان بپوشانید و از همان خوراکی که خود می خورید بدان ها بخورانید.
آنگاه لباس را در تن کرد و آستینش را کشید و دستور داد مقدار بلندی آن را قطع نماید تا برای فقرا کلاهی دوخته شود.
جوانِ فروشنده گفت: اجازه دهید تا لبِ آستین را بدوزم.
فرمود: آن را رها کن، کار از این حرف ها زودتر می گذرد.
بعداً پدرِ جوان که صاحب اصلی مغازه بود از راه رسید، او امیرمؤمنان را می شناخت و چون از جریانِ معامله آگاه شد، به دنبال آن حضرت رفت و با ارائه دو درهم گفت: آقا ببخشید، پسرِ من شما رانمی شناخت، این دو درهم سود آن است، من از شما سود نمی خواهم، اینک آن را بگیرید.
حضرت از پس گرفتنِ دو درهم امتناع کرد و فرمود: من نمی گیرم، ما حرف هایمان را باهم زدیم، – من چانه زدم و او چانه زد.
شرح این داستان می تواند بهترین الگو برای بسیاری از مسوولان نظام باشد ؛ روش امام علی علیه السلام اینکه غلام جوان خود را برای دسترسی به امکانات ضروی مثل لباس برخود مقدم میدانست .
آیا مسوولان کشور ما اینگونه فکر می کنند آیا مردم و یا زیر دستان خود را بر خود و خانواده شان ترجیح می دهند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *