وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در پي انتشار اخباري مبني بر حذف 13 رشته علومانساني و طرح و نظرات مختلف در اين زمينه اطلاعيهاي صادر كرد كه متن كامل اين اطلاعيه جهت تنوير افكار عمومي به شرح ذيل است:
1- با توجه به ضرورت ساماندهي آموزش عالي براساس نياز كشور، معاونت آموزشي وزارت علوم در طي دو سال گذشته با اجراي طرح آمايش آموزش عالي ضمن شناسايي وضعيت موجود تعداد دانشجويان در رشتههاي مختلف درصدد احصاء نيازهاي جامعه با همكاري ساير دستگاههاي اجرايي بوده و نتايج اوليه بررسي طرح مذكور جهتگيريهايي را در پيشروي قرار داده است.
2- با توجه به افزايش متقاضيان دورههاي كارشناسيارشد به حدود يك ميليون نفر و نيز متقاضيان دورههاي دكتراي تخصصي به بيش از 130 هزار نفر ، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دانشگاههاي مادر به ويژه در تهران را به سمت افزايش ظرفيت تحصيلات تكميلي جهت داده و همچنين به افزايش ظرفيت دورههاي كارشناسي در دانشگاههاي كوچكتر به ويژه در شهرستانها پرداخته است.
3- دانشگاهها با توجه به سياستهاي كلي، زيرساختهاي عمراني، امكانات و تواناييهاي آموزشي در خصوص ميزان پذيرش در دورههاي كارشناسي و تحصيلات تكميلي، با تصويب شوراي دانشكده و دانشگاه نسبت به ثبت ظرفيت از طريق درگاه الكترونيكي سازمان سنجش آموزش كشور اقدام ميكنند.
4- براساس اعلام رئيس دانشگاه علامه طباطبايي با توجه به ايجاد 10 رشته جديد در مقطع كارشناسي ارشد و 8 رشته جديد در مقطع دكترا و با احتساب افزايش ظرفيت در رشتههاي قبلي در مقاطع تحصيلات تكميلي در مجموع ظرفيت پذيرش دورههاي كارشناسي ارشد اين دانشگاه از 2500 نفر به 3500 نفر و ظرفيت پذيرش دورههاي دكتري را نيز از 250 نفر به حدود 500 نفر افزايش داده است. به اين معنا دانشگاه علامه طباطبايي مجموعاً ظرفيت پذيرش دانشجو را 15 درصد افزايش داده است.
5- در رابطه با درخواست جدي داوطلبان عزيز در تحصيل در دانشگاه علامهطباطبايي كه يكي از دانشگاههاي برتر كشور در علوم انساني است، معاونت آموزشي، سازمان سنجش و دانشگاه علامه طباطبايي در حال بررسي شرايط هستند كه بتوانند راهكار مناسبي براي ايجاد ظرفيت جديد فراهم كنند.
منبع: ایرنا