روزنامه گاردين در مقالهاي به قلم سعد الفقيه رئيس جنبش اصلاحات اسلامي در عربستان با عنوان عربستان منتظر بهار خودش است، نوشت: عربستان زير فساد و سركوب قرار دارد لذا شرايط براي انقلاب پخته و آماده است. وي درعين حال اشاره كرد كه اصلاح گرايان در عربستان مردد هستند.
الفقيه كه در انگليس به عنوان پناهنده زندگي مي كند، درمقاله خود به برخي شرايط عربستان اشاره كرد و گفت: اكثر عوامل و شرايطي كه باعث انقلاب هاي جهان عرب شد، در عربستان نيز وجود دارد به عنوان مثال رژيم سعودي دهها هزار زنداني سياسي را در بازداشت دارد كه اكثر آنها بدون تفهيم اتهام زنداني هستند و سطح فساد رو به افزايش است و تنها در بودجه اخير عربستان صدها ميليون دلار مفقود شده است.
وي همچنين در مقاله خود به وضعيت معيشتي عربستان پرداخت و از درآمد هنگفت نفت و بيكاري و فقر در اين كشور سخن گفت و تاكيد كرد: ميانگين بيكاري در اين كشور داراي درآمدهاي هنگفت نفتي همانند موشك بالا مي رود و متوسط حقوق در ماه 1300 دلار است و 22 درصد از ساكنان عربستان در فقر به سر ميبرند.
الفقيه در ادامه این یادداشت خود آورده است: خاندان سعودي با عربستان و ملت آن به گونه اي برخورد مي كنند كه انگار ملك آباء و اجدادي و شخصي آنها است.
اين نويسنده، رسانههاي غربي را به خاطر تمركز فقط بر تظاهرات شيعيان و وضعيت زنان (در عربستان) سرزنش كرد و گفت: رژيم سعودي از تظاهرات شيعيان و اعتراضات آنها به نفع خود سوء استفاده مي كند و تلاش مي كند كه با اشاره به اين اعتراضات، اكثريت سني عربستان را درخصوص خطر سلطه شيعيان قانع كند.
فقيه درباره وضعيت زنان در عربستان هشدار داد كه تمركز رسانه هاي غربي به وضعيت زنان در عربستان نتايج معكوس دارد زيرا اين ديدگاه رسانه ها، با ارزشهاي غرب منسجم است كه در بين مردم عربستان طرفداري ندارد.
وي گفت: تمركز بر اين دو موضوع باعث منحرف شدن افكار از چالش هاي بزرگتر و مهمتري مي شود كه موجويت رژيم سعودي را تهديد مي كند.
وي با طرح اين پرسش كه با وجود این مسایل چرا انقلاب تا اين لحظه به عربستان نرسيده است، اينگونه به آن پاسخ مي دهد كه اصلاح گرايان همچنان در بيان علني نظرات خود دچار ترديد هستند؛ چه برسد كه گام هاي عملي اتخاذ كنند.
اين نويسنده سعودي افزود: برخي در رسانه هاي گروهي هشدار مي دهند و بروز تغييرات را با هرج و مرج خونريزي همراه مي دانند، اما الفقيه در مقاله خود تاكيد كرد: روند امور در مسير تغييرات در عربستان حركت مي كند.
وي اشاره كرد كه آغاز تغييرات چه بسا با مرگ عبدالله بن عبدالعزيز شاه 90 ساله سعودي يا حادثه اي نظير حادثه خودسوزي محمد بوعزيزی در شهر سيدي بوزيد تونس آغاز شود.العالم