حجت الاسلام سید حسن النمر، خطیب جمعه سیهات عربستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اوضاع و تحولات امت اسلامی گفت: جوانان مسلمان در برهه کنونی بر لزوم تغییر و اجرای اصلاحات پافشاری می کنند، افرادی که از وضعیت کنونی سود می برند نیز در برابر این جنش قرار گرفته اند تا همچنان بر قدرت باقی بمانند. این افراد تلاش می کنند فتنه های طایفه ای را جهت ایجاد شکاف میان امت گسترش دهند تا اراده مسلمانان برای برپایی عدالت و بازپس گیری حقوق سلب شده تضعیف شود.
وی درباره سریال موهن علیه ائمه اطهار تصریح کرد: بنده سریال «الحسن و الحسین و معاویه» را مشاهده نکرده ام، اما از واکنش هایی که از سوی شخصیت ها و گروهای قابل احترام سر زد می توان به جنبه ها و پیامدهای منفی این سریال پی برد.
حجت الاسلام النمر از مصاحبه سازنده این سریال موهن با روزنامه عکاظ عربستان یاد کرد و اظهار داشت: سازنده این سریال در مصاحبه ای که هفته گذشته با روزنامه عکاظ داشت بی اطلاعی مسلمانان از تاریخ واقعی امام حسن و امام حسین (علیهما السلام)، تبیین دلیل اصلی فتنه میان مسلمانان و پرداختن به این توطئه بزرگ و تشریح رابطه مناسب و مطلوب صحابه با اهل بیت (ع) را دلیل ساخت این سریال عنوان کرد.
خطیب جمعه سیهات ادامه داد: پاسخ سازنده سریال درباره علل و عوامل ساخت آن بر پیچیدگی ها می افزاید. سازنده سریال از مردم می خواهد با بخش های مختلف سریال همراه شوند و تحت تاثیر آن قرار گیرند، اما به این مساله اشاره نکرده است که بسیاری از نظرات کاملا بر خلاف آنچه در این سریال به نمایش در می آید است.
وی سخنان سازنده سریال موهن علیه ائمه اطهار را دارای اشتباهات فراوان خواند و اظهار داشت: سازنده سریال مشخص نکرده است که آیا سیره ائمه اطهار (ع) را می خواهد بر اساس عقاید و تاریخ پذیرفته شده شیعیان ارائه دهد یا عقاید و تاریخ اهل سنت، دلیل اصلی فتنه فرد خاصی است، آیا حوادث تاسف آور فتنه از توطئه های خارجی نشات گرفته است یا در نتیجه اختلاف عمیق میان مسلمانان است که از ابتدا به روش های صحیح مورد درمان قرار نگرفت و آیا رابطه اهل بیت (ع) با صحابه با تاریخ شیعیان همخوانی دارد یا تاریخ اهل سنت.
سید حسن نمر تاکید کرد: این شبهه ها ما را نسبت به پخش این سریال نگران می سازد خصوصا اینکه اوضاع سیاسی جوامع اسلامی در وضعیت نابسامانی قرار گرفته است.
عالم شیعه عربستان از بی اعتنایی تهیه کنندگان این سریال به مخالفت الازهر و علمای جهان اسلام انتقاد کرد و بیان داشت: متاسفانه تهیه کنندگان این سریال حتی با رای الازهر که از مراکز اهل سنت به شمار می آید نیز مخالفت ورزیده و اقدام به پخش این سریال کرده اند. نظر مجمع پژوهش های الازهر با توجه به اینکه از دیدگاه فقهی نشات می گیرد قابل احترام و پذیرش است، ولی عوامل سریال از پذیرش این رای و دیدگاه شرعی اجتناب کردند.
وی حمایت علما و شخصیت های اسلامی از پخش این سریال را رد کرد و گفت: موافقان و حامیان پخش این سریال موهن از برخی شخصیت های برجسته اسلام به عنوان اجازه دهندگان پخش آن یاد می کنند، در حالی که بسیاری از این افراد، این ادعا را تکذیب کرده اند که می توان به عنوان مثال از دکتر خالد المصلح که از سلفی گرایان برجسته عربستان است یاد کرد که به تکذیب حمایت از پخش این سریال از سوی خود پرداخت.
حجت الاسلام نمر افزود: متاسفانه برخی از افراد در سایت ها و پایگاه های اینترنتی پا را فراتر از حد خود گذاشته و با نشر فتوای دروغین آیت الله سیستانی به مردم چنین جلوه می دهند که این مرجع تقلید از پخش سریال حمایت کرده است. این ادعا دروغ و کذب آشکار و فریب مردم است. آنان جواب یکی از فتواهای آیت الله سیستانی را گلچین کرده و در قالب استفتا درباره پخش سریال موهن به مردم عرضه کردند.
خطیب جمعه سیهات رابطه مطلوب اهل بیت (ع) با دشمنان و منتسب کردن شیعیان به عبدالله ابن سبا را از دروغ های بزرگ این سریال خواند و خاطر نشان ساخت: این سریال با نشان دادن حسن رابطه میان اهل بیت (ع) و بنی امیه و معاویه که از دشمنان آنان به شمار می آیند بر اساس یک دروغ تاریخی آغاز شد و انحراف بودن خود را با واقعی جلوه دادن برخی از شخصیت هایی نظیر عبدالله ابن سبا که توهمی بودن آنان ثابت شده است ثابت کرد.
وی درباره شخصیت عبدالله ابن سبا اظهار داشت: ابن سبا دروغ بزرگی بود که بوسیله آن میان امت نزاع و شکاف ایجاد شد و این مشکلات تاکنون ادامه یافته اند. کسانی که می خواهند درباره شخصیت تخیلی عبدالله ابن سبا تحقیق کنند باید به کتاب «عبدالله ابن سبا و اساطیر اخری» که علامه بزرگوار سید مرتضی عسکری (ره) بر اساس مدارک و اسناد تاریخی نگاشته و در پایان بحث، به صراحت به عدم وجود چنین فردی در تاریخ تاکید می ورزد مراجعه کنند. البته دکتر طه حسین نیز در کتابی که به نام «فتنه کبری» تالیف کرده به این مساله پرداخته است.
سید حسن النمر درباره حکم شرعی به تصویر کشیدن چهره بازیگران نقش های ائمه اطهار گفت: فقهای شیعه در احکام اولیه، حرمتی برای این امر منظور نداشته اند، ولی هنگامی که این امر به توهین و هتک حرمت اهل بیت (ع) منجر شود و احتمال بروز مفسده ای باشد قطعا پخش چهره بازیگران نقش ائمه اطهار (ع) حرام خواهد بود.
منبع: رسا نیوز