به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محمودآباد- امروز چهارشنبه بیست و هفتمین روز صفر و در آستانه رحلت جانسوز پیامبر اکرم (ص) و سبط اکبرش امام حسن (ع) جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید داود موسوی امام جمعه ، یحیی یوسف پور فرماندار ، احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل شورای فرهنگ عمومی استان و امیر امیرنیا سرپرست این اداره و دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان ، و روسای ادارات و نهادهای مرتبط در امور فرهنگ عمومی شهرستان در دفتر امام جمعه محترم این شهر برگزار گردید.
در این جلسه رسمی ابتدا امیر امیرنیا ریاست اداره و دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان با خیر مقدم به حضار،موضوع جلسه را بررسی شیوه افزایش کارایی مساجد و حسینیه ها و تکایا در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری ،امربه معروف و نهی از منکر ،مذهبی و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برشمرد و سپس هر یک از حاضرین با بیان دیدگاه های خود از منظر دستگاه مربوطه به بحث و بررسی پرداختند.
و در ادامه ی جلسه یحیی پوسف پور فرماندار و نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی نیز با توجه به موضوع جلسه گفت: با توجه به اینکه جایگاه مسجد می تواند نقش ارزنده ای را در توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری شهرستان داشته باشد و در پی سفر ریاست محترم جمهور به استان مازندران نیازمندیهای فرهنگی و هنری شهرستان را طی گزارشی ارائه کردیم،
امیدواریم با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای فعالیتهای فرهنگی و هنری شهرستان بخصوص در حوزه کانون های فرهنگی هنری مساجد اهتمام ویژه ای داشته و با حضور جمع نخبگان و دهیاریها، پایگاه های بسیج و ائمه جماعات و شهرداری ها در زمینه حمایتهای مادی و معنوی ویژه به کانونهای فرهنگی هنری در اجرای منویات مقام معظم رهبری برای جذب هر چه بیشتر جوانان و نوجوانان به این کانونها گام برداریم.
احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و دبیر کل شورای فرهنگ عمومی استان طی سخنانی گفت : دستگاه های اجرایی در حوزه فرهنگی و هنری با توجه به سبک و سیاق و ماموریتهای سازمانی متنوع هستند به همین دلیل در بسیاری از زمینه های فعالیت فرهنگی و هنری شاهد موازی کاری هستیم. از اینرو با توجه به تعدد برنامه ها باید جلسات شورای فرهنگ عمومی محور تمرکز و جمع بندی فعالیتها باشد و دستگاه های اجرایی با ارائه راهکارها و تصویب در این جلسه ها می توانند وظایف و عملکردهای خود را در توسعه و پیشرفت فرهنگی موثر و از موازی کاری جلوگیری کنند.
احد جاودانی با اشاره به جمعیت بالای یکصد هزار نفری شهرستان و دارا بودن ١٢٧ مسجد که تنها ٥٠ درصد آنها دارای امام جماعت هستند گفت:این آمار مطلوبی نیست وی همچنین افزود: امامان جماعات باید مردم را با دین و شعائر دینی آشنا سازند، فضای مسجد باید جذاب و مناسب باشد چرا که ظاهر خود مسجد بسیار مهم است و مردم به آراستگی مساجد توجه دارند.
وی با تاکید بر اینکه مساجد پایگاه های فرهنگی و اجتماعی مهمی است اذعان داشت: از اینرو ائمه جماعات که نقش رهبران این پایگاه های اجتماعی را دارند باید به مباحث اجتماعی ، فرهنگی و دینی اشراف داشته و آشنایی کافی از نحوه جذب مخاطبان بالاخص جوانان و نوجوانان داشته باشند. با در نظر گرفتن چنین شرایطی و تمرکز بر اجرای فعالیتهای فرهنگی هنری برای افزایش کمی و کیفی این فعالیتها انشاء ا… شاهد پیشرفت در این عرصه ها و رسیدن به اهداف عالیه فرهنگی خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران در پایان پیرامون مسئله کتابخوانی و فرهنگ مطالعه مفید افزود: با توجه به استانداردها به ازای هر سه تا پنج هزار نفر باید یک کتابخانه داشته باشیم ولی با توجه به جمعیت یکصدهزار نفری شهرستان با حداقل ٢٥ کتابخانه در شهرستان داشته باشیم که در حال حاضر این آمار تنها دو کتابخانه و با ٣٤٠٠٠ جلد کتاب است که نمی تواند پاسخگوی این مشکل باشد و برای رفع آن می توان با توسعه کتابخانه های عمومی در مساجد جبران کرد.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ضمن خیر مقدم گویی به حاضران و تسلیت ایام ارتحال جانسوز پیامبر اکرم (ص) و سلاله گان پاکش حضرت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت امام رضا(ع) در جمع بندی سخنان حاضرین و نتیجه گیری از این جلسه گفت : باید نقشه راه فرهنگی از وضعیت فرهنگی شهر و روستاها ترسیم کرد و سپس با سیاست گذاری درست در شورای فرهنگ عمومی توسط دستگاه ها و نهادهای ذیربط پیگیری شود.
وی در ادامه اظهار داشت:البته قبلا” کارگروه هایی در جلسه های قبلی تصویب شد و ریاست محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان به عنوان دبیر جلسه پیگیر راه اندازی آنها باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان در ادامه با توجه به موضوع جلسه پیرامون فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد گفت: مساجد به عنوان بزرگترین پایگاه های اجتماعی از زمان پیامبر تاکنون است و تنها مرکز عبادت نیست ، باید به تمام ابعاد کارکردی مساجد در زمینه فرهنگی هنری ، مذهبی ، هنری ، اجتماعی توجه ویژه شود.
ایشان افزود: امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه های اجرایی شاهد کارهای فرهنگی خوبی در مساجد باشیم. البته باید توجه داشت که دستگاه های اجرایی پیرامون فعالیت های مساجد باید در طول فعالیت یکدیگر باشند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان در ادامه سخنان پیرامون دیگر دستور جلسه درباره وضعیت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اذعان کرد: متاسفانه در حوزه فرهنگ کتابخوانی ظلم بزرگی شد و به توصیه های پیامبر و ائمه معصومین (ع) به ارزش کتاب کمتر دقت شد. لذا باید راه کارهای خوبی از جمله فرصت سازی مطالعه ، ترغیب کودکان و نوجوانان با برگزاری مسابقات کتابخوانی مختلف ، ایجاد کتابخانه های جدید در مساجد و اماکن عمومی برای شکوفایی جایگاه فرهنگ مطالعه تلاش کنیم.
در پایان با توجه به اظهارات همه حاضران موارد ذیل به عنوان مصوبات جلسه به تصویب رسید:
١-تشکیل کارگروه های مرتبط با کانونهای مساجد
٢-برگزاری فصلی جلسه شورای فرهنگ عمومی
٣-حمایت بیشتر شورای شهر و شهرداری در بخش کانونها و کتابخوانی
٤-طراحی شیوه های عملی ترویج فرهنگ کتابخوانی در شهر
٥-طراحی شیوه های عملی همکاری های متناسب کانونهای مساجد با سایر قسمتها
٦-برگزاری جلسات مشترک بین امام جماعت، مسئول پایگاه ، هیات امنای مسجد، دهیاری و کانونهای مساجد
٧-برگزاری نمایشگاه دائمی کتاب در سطح شهر