مدیرعامل اتحادیه تعاونی دهیاری های مازندران گفت: نقش روستاها در توسعه همه جانبه عمرانی واقتصادی کشور پر رنگ و تاثیرگذار می باشد و باید در این خصوص به روستاها توجه ویژه ای شود.

 

به گزارش هراز نو، پاسخ نیوز  فرید صمدایی اظهار داشت: توسعه پایدار روستایی یکی از اهداف اساسی سیاست گذاری های کل در همه کشور ها و بخصوص در ایران است که دهیاران در توسعه پایدار روستا ها نقش کلیدی دارند.
وی بیان داشت : دولت گام های موثر و مهمی برای رفع محرومیت از روستا ها برداشته است که این تلاش ها باعث ماندگاری بیشتر مردم در روستاها و به تبع آن موجب کاهش مهاجرت به شهر شده اند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی دهیاری های مازندران گفت: امروزه دهیاری ها میتواند نقش بسیار مهمی را در راستای توسعه روستایی به ویژه بهبود اوضاع کالبدی – فیزیکی روستا ایفا نمایند و فعالیت های انجام شده دهیاران گواه بر این مدعاست . اما از طرفی ضعفهایی در مدیریت روستایی کنونی وجود دارد که نظارت عالیه استانداری ها ،اختصاص بودجه بیشتر،برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با شرح وظایف دهیار ،تفویض اختیارات لازم از سوی دستگاهها به فرمانداری ها و بخشداری ها و فرهنگسازی برای مشارکت مردم می توانند تا حدود زیادی از میزان ضعف های موجود بکاهند . از اینرو اهتمام و مشارکت روستائیان به موازات حمایت دولت در راستای توسعه جوامع روستایی امری اجتناب ناپذیز است.
صمدایی با اشاره به وظایف دهیاران گفت :اجرای مصوبات شورای روستا همکاری در حفظ و نگهداری تاسیسات عمومی و عمرانی و اموال و دارایی های روستا ، همکاری با سازمان ها و نهادهای دولتی و ایجاد تسهیلات لازم در جهت ایفای وظایف آنان و اجرای طرح های عمرانی و خدماتی در محدوده روستا در صورت آمادگی با تایید کمیته برنامه ریزی شهرستان از مهمترین وظایف دهیاران در هر روستا است.
وی تصریح کرد: نقش دهیاران به عنوان مدیر روستا در فرآیند توسعه یکپارچه و پایدار روستاها بسیار با اهمیت است.صمدایی با اشاره به وظایف و اختیارات دهیاران در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی، بهداشتی، آموزشی و امور رفاهی روستا و حفظ توسعه پایدار آن گفت: دهیاری به عنوان متولی اداره امور روستا و تحقق بخش توسعه پایدار روستایی وظایف متعدد و گسترده ای به عهده دارد.
صمدایی با اشاره به ضرورت و اهمیت توسعه روستایی با توجه به نقش جامعه روستایی خاطر نشان کرد: با اهتمام ویژه دولت در بخش محرومیت ‌زدایی روستاها، توسعه این حوزه در سطح کشور مشهود است و ملاحظات امنیتی و سیاسی از دیگر نکاتی است که تاثیر و نقش توسعه روستایی را در توسعه ملی نمایان می‌سازد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی دهیاری های مازندران بر مشارکت مردم روستا برای حل مشکلات و رفع محرومیت ها تأکید کرد و اظهار داشت: همانگونه که در جامعه به سلامت جسمی و بهداشتی اهمیت می‌دهیم باید به سلامت مسائل فرهنگی جامعه روستا نیز اهمیت ویژه‌ای داد.
وی تصریح کرد: نقش روستاها در توسعه همه جانبه عمرانی واقتصادی کشور پر رنگ و تاثیرگذار می باشد و باید در اینخصوص به روستاها توجه ویژه ای شود. صمدایی افزود: از موارد بارز مشارکت مردمی، مشارکت ورزشی مردم روستاست.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی دهیاران مازندران اظهار داشت: ورزشکاران روستایی نقش بی بدیلی در ارتقاء سطح فرهنگی و ورزشی جامعه دارند و هر مکان از موفیقت های ورزشی سخنی بر میان می آید نامی از ورزشکاران و قهرمانان حوزه روستا طنین انداز می شود.
صمدایی یادآور شد: ورود جوانان به فعالیت‌های روستایی همچون ورزش دریچه‌ای جهت حضور روستاییان در عرصه‌های خدمت‌گزاری است.
وی گفت: توجه به مشکلات منابع انسانی به عنوان مهم‌ترین و ارزشمندترین عامل موفقیت هر سازمان و تلاش برای رفع این مشکلات، می‌تواند تاثیری انکارناپذیر در میزان موفقیت هر سیستم داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی دهیاران مازندران خاطر نشان کرد: ایجاد نشاط و شادابی برای جامعه روستایی و توسعه کمی و کیفی ورزش در سطح روستاها باید به طور جدی صورت گیرد .
صمدایی تاکید کرد: مدیریت روستایی در فرآیند توسعه روستایی نقش اساسی دارد و در واقع فرآیند سازمان‌دهی و هدایت جامعه و محیط روستایی از طریق شکل دادن به سازمان‌ها و نهادهاست.
وی عنوان داشت: با سیاست‌گذاری، مدیریت و اجرای برنامه‌های مختلف آموزشی، توسعه زیرساخت‌های لازم، کمک به جذب منابع مالی می توان در توسعه روستاها نقشی اساسی ایفا کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *