هـراز نـو: پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابه‌جا کنند، خوک به‌عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران است.
  آنفولانزای فوق حاد پرندگان آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان است، ویروس‌های آنفلوانزا دارای 3 نوع تیپ C،B،A هستند؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری کند، این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند.
پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابه‌جا کنند، خوک به‌عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران است.مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند.

در حالی که مردم مازندران بی‎خبر از شیوع این بیماری در استان هستند، اداره‎کل دامپزشکی استان کرمان به شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در یکی روستایی های استان مازندران خبر داد.

در خبری که بر روی خروجی این سایت قرار داده شده و خبر از جانب مسئول مراقبت و بررسی بیماری‌های دامی اداره‎کل دامپزشکی کرمان مطرح شد، به‎طور قطع درباره شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستایی در مازندران اظهار نظر کرد.

مسئول مراقبت و بررسی بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی کرمان حتی بیان کرد: برای جلوگیری از طیور زنده استان‌های شمالی نیاز به همکاری نیروی انتظامی هستیم.

صدیقه کاظمی‌زاده با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد مرغی در روستایی در مازندران، افزود: کانون بیماری در حال حاضر در مازندران است، خواستار اعمال محدودیت‌های ویژه برای جلوگیری از ورود بیماری و همچنین به‌منظور حمایت از تولیدکننده بومی هستیم.

اما این خبر توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌وگو با ایسنا تأیید شد که دلاور حیدرپور درباره شیوع آنفلونزای فوق حاد پرندگان در مازندران، از معدوم شدن 1000 قطعه مرغ مشکوک به ویروسی خاص در روستای “هتکه پشت” بابل خبر داد.

دلاور حیدرپور اظهار کرد: معدوم کردن این تعداد مرغ با همکاری نیروی انتظامی، اداره کل دامپزشکی استان مازندران و ادارات ذیربط انجام شد.

وی با اشاره به اینکه روستای «هتکه‌پشت» به عنوان کانون بیماری طبق گزارش دامپزشکی باید پاکسازی می‌شد، افزود: مرغ‌های خانگی در حال پرورش، مشکوک به ویروس خاصی بودند که هم اکنون نوع آن مشخص نیست.

حیدرپور با بیان اینکه اداره‌کل دامپزشکی مازندران به قیمت روز و به صورت نقدی هزینه مرغ‌ها را به دارندگان آنها پرداخت کرده است، خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری‌هایی که از معدوم کردن مرغ‌های آلوده دریافت شده در اداره‌کل دامپزشکی در حال بررسی برای کشف ویروس است.

این اظهارات در حالی مطرح شد که مسئول روابط عمومی دامپزشکی مازندران با وجود تأیید شیوع آنفلونزای فوق حاد پرندگان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران دوباره حرفش را پس گرفت و به شدت این موضوع را از اساس کذب خواند.

این خبر کاملاً تکذیب شده و تاکنون هیچ نوع گزارشی مبنی بر تلفات غیرعادی در واحدهای صنعتی طیور مازندران اعلام نشده است.

این در حالی است که صبح دوشنبه همین هفته مسئول روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی مازندران گفت: در پی مشاهده ویروس آنفلوانزای مرغی در یکی از روستاهای بابل، تصمیم گرفته شد برای جلوگیری از شیوع ویروس این بیماری، نسبت به معدوم‌سازی حیوانات مبتلا اقدام شود تا از تسری این بیماری به مکان‌های دیگر جلوگیری شود.

باکویی با اشاره به اینکه کارشناسان این اداره‌کل طبق وظایف حاکمیتی و نظارتی خود در طول سال، ضمن بازرسی و بازدیدهای ادواری از واحدهای صنعتی و بومی، اقدام به نمونه‌برداری کرده و ضمن بررسی نتایج آزمایشات، گزارشی از وضعیت واحدهای دام و طیور صنعتی تهیه می‌کنند، از هم‌وطنان درخواست کرد با مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی در دام و طیور موضوع را سریعاً به ادارات دامپزشکی و خانه‌های بهداشت روستایی اطلاع دهند تا اقدامات پیشگیرانه لازم برای تشخیص و کنترل بیماری انجام شود.

بحث شیوع آنفلونزای فوق حاد پرندگان به نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در آمل نیز کشیده شد که عزت‌الله یوسفیان ملا این موضوع را نیز تأیید کرد و گفت: شیوع آنفلونزای مرغی در برخی از روستاهای «مواردی از ابتلای مرغان خانگی به بیماری آنفلونزای مرغی در شهر آمل و برخی مناطق دیگر مازندران دیده شده است و همه مردم و مسئولان منطقه این مساله را می‌دانند.

وی همچنین از مسئولان سازمان دامپزشکی خواست که «هرچه سریع‌تر» برای کنترل شیوع این بیماری، اقدام کنند.

نماینده آمل گفت: آماری از میزان گسترش این بیماری در منطقه ندارم اما در برخی روستاهای اطراف آمل و شهرهای بابلسر، فریدونکنار و محمودآباد هم وضعیت مشابهی وجود دارد.

اما نکته اینجاست که اگر این بیماری در مازندران شیوع پیدا کرده است، نیاز به پنهان‎کاری از مردم نیست، مسئولان دامپزشکی به‎جای تهیه تکذیبه به فکر راهکاری برای افزایش آگاهی مردم باشند تا مردم مراقبت بیشتری در برنامه کاری خویش قرار دهند.بلاغ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *