جریان های سیاسی آمل بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در تکاپوی جدی برای انتخابات مجلس قرار گرفتند تا با انتخاب گزینه ای مطلوب بتوانند این کرسی حساس در مجلس را در اختیار بگیرند ولی در این مسیر مشکلات و اختلاف نظرهایی وجود دارد که رسیدن به گزینه نهایی را مشکل می کند و خطر حضورهمزمان چند کاندیدا بطور همزمان در انتخابات و احتمال شکست آرا نگرانی هایی را برای بزرگان جریان های سیاسی در شهر ایجاد کرده است.

بهمین دلیل بر آن شدیم تا به  بررسی گزینه های احتمالی جریان های سیاسی شهر بپردازیم. بهمین دلیل طی چند مطلب به بررسی جریان های اصلاح طلب و حامیان دولت پرداختیم و این بار نیز قصد داریم به بررسی اوضاع و گزینه ها در طیف اصولگرایان بپردازیم.
نکته قابل تامل اینکه مطالب نوشته شده بدون هیچگونه حب و بغض و فقط بر حسب تحقیق و یافته های نویسنده نوشته شده و یک تحلیل شخصی می باشد.
اصولگرایان همانند جریان های اصلاح طلب عزم خود را جزم کردند تا در انتخابات مجلس گزینه ای توانمند برای انتخابات مجلس انتخاب کنند ولی تا به این لحظه هیچ گزینه را نمی توان گزینه نهایی آنها دانست.
این مشکل و اختلاف نظرها در دوره گذشته انتخابات نیز مشاهده شد و مدتها کشمش بر سر گزینه مطلوب و نهایی جبهه متحد اصولگرایان نشان از این اختلاف نظر ها داشت و البته تمایل طیفی از اصولگرایان به عزت الله یوسفیان ملا نماینده فعلی آمل در مجلس شورای اسلامی را نیز باید یکی از موانع پیش روی اصولگرایان آمل برای رسیدن به گزینه نهایی دانست.
در بین گزینه های متعدد مطرح شده به نظر می رسد 4 نفر شانس بیشتر ی برای حضور و یا تبدیل شدن به گزینه نهایی اصولگرایان را داشته باشند که به بررسی آنها می پردازیم:
1.رضا حاجی پور:مرد با انگیزه و فعال اصولگرایان که علیرغم 3 حضور ناموفق بسیار پرانگیزه در صحنه ها حضور دارد و تمایل خود برای چهارمین حضور را بارها اعلام کرده است و همچنان با برگزاری جلسات مختلف و حضور در بسیاری از مراسم های شهری حکایت از عزم جزم او برای حضور مجدد در انتخابات دارد.
هرچند هر از گاهی شایعاتی مبنی بر احتمال ائتلاف و یا کناره گیری او به نفع کاندیدا یا جریان خاصی شنیده می شود ولی هر بار این قضیه از سوی او رد شده و بر حضور قطعی در انتخابات مجلس 94 تاکید کرده است.
تحلیل ها از احتمال موفقیت او دراین دوره متفاوت است بسیاری بر این باور هستند که حاجی پور بواسطه انگیزه های فراوان جوانی و شناخته شده بودن و پشتوانه رای بالا در دوره های گذشته بیشترین پتانسیل را برای رای آوری مجدد و گزینه نهایی اصولگرایان بودن را داراست.
اما منتقدین بر این باورند که سبک رضا حاجی پور برای انتخابات مجلس بسیار سنتی است و او توان رای آوری در آمل را ندارد چون در دوره گذشته که او گزینه نهایی حامیان دولت و مورد حمایت بسیاری از مسئولین شهری  هم بود نتوانست در مقابل یوسفیان نتیجه بگیرد و با اختلاف شکست خورد بهمین دلیل با توجه به تغییر دولت و احتمال حضور کاندیداهای قدرتمند از سوی حامیان دولت نیاز به یک چهره با گفتمان متفاوت تر در اصولگرایان منطقی تر است.
البته با همه تفاسیر تا به این لحظه رضا حاجی پور بسیار فعال تر از سایر گزینه های اصولگرایان در حال فعالیت است و هیچ تمایلی برای کناره گیری و یا ائتلاف با هیچ فرد یا گزینه خاصی در او دیده نمی شود و چه بسا در صورت به نتیجه نرسیدن اصولگرایان دوباره او بتواند نماینده این طیف سیاسی در انتخابات مجلس شود.
2.یدالله اکبرزاده: از سرهنگ یدااله اکبرزاده فرمانده سابق سپاه و فرماندار سابق آمل در دو سال اخیر بارها به عنوان کاندیدای احتمالی و نهایی اصولگرایان نامبرده شد ولی این قضیه تا به این لحظه هیچگاه توسط او بطور قطعی تایید نشده است.اما نکته ای که کاملا مشخص است تمایل بسیار فراوان او برای معرفی یک گزینه قدرتمند در مقابل یوسفیان ملا ست.از برادر او ذبیح الله اکبرزاده گرفته تا دکتر متکان معاون سابق وزیر علوم در دولت محمود احمدی نژاد به عنوان گزینه های مطلوب او نامبده می شد ولی این موضوع نیز تا به این لحظه رسما تایید نشد.
چالش های جدی اکبرزاده با یوسفیان ملا نماینده فعلی مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در زمان فرمانداری آمل انگیزه های زیادی را برای او ساخته است.
اکبرزاده طی مصاحبه ای با یکی از رسانه های محلی با قطعیت کامل از دستیابی اصولگرایان به گزینه نهایی و واحد خبر داد.اما بسیاری از منتقدین یدالله اکبرزاده را فاقد وِیژگی ها و کاریزمای لازم برای رای آوری می دانند و اعتقاد دارند او پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به گزینه نهایی اصولگرایان را ندارد.
3.علی اکبریان:فرماندار سابق آمل و تاکستان و مدیرکل سابق سیاسی استانداری مازندران که از رزومه اجرایی قوی تری نسبت به گزینه های مطرح شده تا به این لحظه دارد طی مصاحبه ای با چند رسانه محلی از احتمال حضور خود در انتخابات مجلس خبر داد.اما به نظر می رسد اکبریان جزء آندسته از افرادیست که تمایل دارد اصولگرایان حتما با یک  گزینه واحد وارد انتخابات شوند و حاضر نیست به هر قیمتی در انتخابات حاضر شود.
اکبریان کارشناس ارشد علوم سیاسی است.وعملکرد بهتری نسبت به اکبرزاده در فرمانداری آمل داشت.اما منتقدین اعتقاد دارند اکبریان تا به این لحظه برای حضور در انتخابات مجلس مصمم نبوده و فعالیت زیادی را انجام نداده است.
ولی بسیاری نیز بر این باورند احتمال ثبت نام او باحمایت چهره های شاخص اصولگرا  مانند مهندس قناعت استاندار سابق گلستان و تیم سابق استانداری مازندران صورت خواهد گرفت.
4.مهدی کاظمی دینان:فرزند مرحوم سید محمود کاظمی دینان نماینده سه دوره آمل در مجلس  شورای اسلامی که معاونت فنی و مهندسی اداره کل مهندسی و پشتیبانی مجلس را دراختیار دارد بعد از فوت پدر یک حضور ناموفق داشت ولی هر دوره از تمایل و احتمال حضور او در انتخابات مجلس صحبت می شود. مهدی کاظمی دینان که محبویت زیادی در بین هیات مذهبی شهر آمل نیز دارد پتانسیل زیادی برای تبدیل شدن به گزینه نهایی اصولگرایان را داراست و بسیاری بر این باورند اگر او رسما اعلام حضور کند می تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
ولی منتقدین اعتقاد دارند او بیشتر مطلوب جبهه پایداری است و احتمال توافق اصولگرایان به عنوان گزینه واحد در مورد او بعید به نظر می رسد و شخص او پایگاه رای مشخصی در آمل ندارد.
کلام آخر:
رسیدن به گزینه واحد کار نسبتا دشواریست که جریان های سیاسی آمل به دنبال آن هستند ولی بسیاری بر این باورند که احتمال ائتلاف غالب جریان های سیاسی بر سر گزینه های میانه رو نیز وجود دارد ولی مساله ای که امروز بیشتر به نظر می رسد عزم جزم جریان های سیاسی آمل برای رسیدن به گزینه واحد و نهاییست.
4 thoughts on “تحلیل احسان محمدی از کاندیداهای احتمالی اصولگرا ها در آمل”
  1. سلام و درود به آقای دکتر مهدی کاظمی دینان

  2. واقعا به جسارت و تلاش مجدانه آقای حاجی پور در رسیدن به هدفی که در زندگی خود ترسیم کرده اند غبطه می خورم

  3. نامزدهای احتمالی دیگر: دکترمتکان، دکترخضرایی، دکترابراهیمی،دکترعیسی زاده،دکترمجد …………..

  4. متاسفانه هر نماینده ای که انتخاب شد برای توسعه آمل کاری نکردشعار امروزشون رو بعد انتخابات با عملشون مطابقت بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *