هـراز نـیـوز: فرمانده انتظامي استان مازندران از کشف شبکه بزرگ سايت هاي شرط بندي با کلاهبرداري 830 ميليارد ريالي خبر داد .
سردار« مسعود جعفري نسب » در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار پايگاه خبري پليس گفت : افراد سود جويي که با ايجاد سايت و وبلاگ به بهانه کمک به ورزش کشور، کمک به پيشکسوتان فوتبال، و…. شرط بندي آنلاين در فضاي مجازي ايجاد کرده اند، با اقدامات اطلاعاتي و فني پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات اين فرماندهي شناسايي و دستگير شدند.
فرمانده انتظامي استان مازندران با اشاره به اجراي مرحله دوم طرح مبارزه با شرط بندي هاي آنلاين در شبکه هاي اجتماعي و مجازي، افزود : با هماهنگي قضائي اين طرح از سوي پليس فتاي اين فرماندهي به مرحله اجرا درآمد.
وي افزود : در اين طرح ماموران پليس فتا با انجام اقدامات اطلاعاتي و فني موفق شدند، بيش از 56 سايت ، وبلاگ و بيش از 70 نفر از گرداندگان اين سايت ها را در سطح استان مازندران و ساير استان هاي کشور ، شناسايي و دستگير کنند.
فرمانده انتظامي استان مازندران با اشاره به کشف کلاهبرداري 830 ميليارد ريالي اين سايت ها، گفت : گرداندگان اين سايت ها با راه اندازي شرط بندي مسابقات فوتبال تحت عنوان نظرسنجي، پيش بيني،کارشناسي و فروش اسکريپت پيش بيني مسابقات فوتبال، اعمال مجرمانه خود را عملي مي کردند.
سردار جعفري نسب گفت: گرداندگان اين سايت ها، پس از گذاشتن انواع بازي هاي داخلي و خارجي بصورت پيش بيني مسابقات در اول هفته، ميان هفته و پايان هفته بر روي سايت يا وبلاگ خود و بصورت تست هاي تک بازي و چندبازي ، افراد و گروه هاي مختلف را با اخذ مبالغي و يا واريز به حساب هاي بانکي در درگاه هاي مختلف، تشويق به شرط بندي مي کردند.
فرمانده انتظامي مازندران گفت : متهمان به کلاهبرداري در اين سايت ها، براي قانوني جلوه دادن اقدامات خود، تصاوير استفتائات مراجع تقليد را با سوالاتي که از ديدگاه خودشان مطرح مي کردند، در سايت بارگذاري مي کردند، تا به شرکت کنندگان اينگونه القاء کنند که اقدامات آنان بر خلاف قانون و شرع نيست.
سردار جعفري نسب با هشدار به جوانان و خانواده ها از آنان خواست : فريب تبليغات دروغين و فريبنده اينترنتي را نخورند. و اين تبليغات اغوا کننده بيشتر در جهت ترغيب کاربران به انجام درخواست آنها و عضويت در سايت براي پيش بيني نتايج مسابقات و شرط بندي مي باشد.
وي همچنين به جوانان توصيه کرد : فريب سايت هاي فروش بليط هاي مسابقات را نخورند و فقط از طريق سايت فدراسيون جهاني فوتبال به آدرس www.fifa.com بليط تماشاي مسابقات را تهيه کنند. چرا که هرگونه اطلاع رساني در اين زمينه از طريق منابع رسمي مسابقات و فدراسيون جهاني فوتبال صورت مي پذيرد.
در قانون عناوين مجرمانه و مجازات هاي آنها در زمينه قمار و سايت هاي قماربازي که شامل سايت هاي شرط بندي است در بندهاي 705، 406، 707، 710 قانون مجازت اسلامي براي اين گونه افراد مجازات تعيين شده است.
در بند 708 در خصوص احداث اماکن قمارخانه ( با تفسير موسع قانون در مورد لفظ اماکن مي توان گفت، که اماکن را مي توان فضاي مجازي تعريف کرد) در اين بند مجازات تعيين شده براي افراد مجرم از شش ماه تا دو سال حبس يا از سه تا 12 ميليون ريال جزاي نقدي محکوم مي شود.
قانون 705: قماربازي با هر وسيله اي ممنوع و مرتکبين آن به يک تا شش ماه حبس و يا تا 74 ضربه شلاق محکوم مي شوند و در صورت تجاهر به قماربازي به هر دو مجازات محکوم مي شوند.
ماده 706: هر کس آلات و وسايل مخصوص به قماربازي را بخرد يا حمل يا نگهداري کند به يک تا سه ماه حبس يا تا 500 هزار تا يک ميليون و 500 هزار ريال جريمه نقدي محکوم مي شود.
ماده 707: هر کس آلات و وسايل مخصوص به قماربازي را بسازد يا بفروشد يا در معرض فروش قرار دهد يا از خارج وارد کند يا در اختيار ديگري قرار دهد به سه ماه تا يک سال حبس و يک ميليون و 500 هزار تا شش ميليون ريال جزاي نقدي محکوم مي شود.
ماده 708: هر کس قمارخانه داير کند يا مردم را براي قمار به آنجا دعوت نمايد به 6 ماه تا دو سال حبس و يا از 3 ميليون تا 12 ميليون ريال جزاي نقدي محکوم مي شود.
ماده 709: تمام اسباب و نقود متعلق به قمار حسب مورد معدوم يا به عنوان جريمه ضبط مي شود.
ماده 711: هرگاه يکي از ضابطين دادگستري و ساير مامورين ذيصلاح از وجود اماکن مذکور در مواد (704) و (705) و (708) يا اشخاص مذکور در ماده (710) مطلع بوده و مراتب را به مقامات ذيصلاح اطلاع ندهد يا برخلاف واقع گزارش کنند در صورتي که به موجب قانوني ديگر مجازات شديدتري نداشته باشند به سه تا شش ماه حبس يا تا 74 ضربه شلاق محکوم مي شوند.