دکتر  فاضل لاریجانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی در جلسه مشترک با دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی و عضو پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی درآمل گفت : با عنایت جناب آقای دکتر میرزاده موضوع تبدیل این واحد دانشگاهی به قطب گیاهان دارویی در بین واحد های دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی طرح شده است .

دکتر لاریجانی ابراز امیدواری کرد :  ایجاد همکاری های مشترک و عقد تفاهم نامه  بین شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی و پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی بتواند نقش موثری در توسعه برنامه های گیاهان دارویی در سطح منطقه داشته باشد .

این استاد دانشگاه تصریح کرد : در راستای کیفی سازی در برنامه های گیاهان دارویی واحد آیت الله آملی  امیدواریم با مشاوره و حمایت شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی به استاندارد های مطلوب جهانی این حوزه دست یابیم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی با اشاره به اختصاص  زمین 20هکتاری برای توسعه گیاهان دارویی در واحد آیت الله آملی خاطر نشان کرد : آماده ایم برای صنایع داخلی یا خارجی بررسی های لازم جهت کشت گیاه با استاندارد های بین المللی را در این منطقه آغاز نماییم و در مراحل بعدی نیز  امکان عصاره گیری و اسانس گیری  فراهم شود .

دکتر پیمان صالحی، دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی   پس از بازدید از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی در جمع اعضای هیات رییسه این واحد دانشگاهی حاضر شد وبیان داشت : با همت دکتر فاضل لاریجانی  این واحد دانشگاهی امکانات بسیار مناسبی در زمینه زیر بنایی فراهم کرده است .

وی از راه اندازی رشته فیتو شیمی در واحد آیت الله آملی تقدیر کرد و گفت : این رشته از آن دسته رشته هایی است که مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر وزارت علوم تحقیقات و فناروی برای این رشته بورس خارج از کشور نیز گذاشته است .

صالحی هر گونه سرمایه گذاری در خصوص گیاهان دارویی برای آینده این دانشگاه را  مناسب ارزیابی کرد و بیان داشت : توصیه می کنم در این حوزه سرمایه گذاری به واسطه تنوع در این رشته  طوری صورت گیرد که حلقه های مختلف  گیاهان دارویی  به هم وصل شود .

وی طرح واحد آیت الله آملی را برای تبدیل شدن به قطب گیاهان دارویی در بین واحد های دانشگاه آزاد اسلامی کشور را نقطه عطفی در فعالیت های واحد دانشگاه دانست ، بیان داشت : گیاهان دارویی میراثی با ارزش برای سلامت جامعه بشری محسوب می شوند و در نقشه 20 ساله کشور توجه ویژه ای به توسعه این حوزه شده است .

این مسوول  با اشاره به اهمیت راه اندازی شرکت های دانش بنیان و تاکید  مقام معظم رهبری برای تاسیس 20هزار شرکت دانش بنیان اظهارکرد : سیاست جدید کشور بالا بردن و حمایت از شرکت های نوپایی است که دارای نو آوری هستند .

دکتر صالحی از عضویت واحد آیت الله آملی  در  شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی استقبال کرد وابراز امیدواری کرد مراحل بررسی عضویت این دانشگاه به سرعت مورد بررسی قرار گیرد .

 دکتر فرزاد نجفی عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی نیز بیان داشت :پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی با مجوز سازمان توسعه صنعت ملل متحد (UNIDO) و در راستای نیاز کشور برای استفاده بهینه از گیاهان دارویی بومی ایران تأسیس شده است.

نجفی با بیان اینکه  در سالهاي اخير رويکردي همه جانبه جهت استفاده از داروهاي با منشأء طبيعي و به ويژه گياهي در بين مردم بوجود آمده است تصریح کرد : بخش عمده اي از داروهاي عرضه شده در برخي از کشورهاي جهان را داروهاي با منشأء گياهي و طبيعي تشکيل مي دهند.

وی اضافه کرد : در حال حاضر اتحادیه اروپا بزرگترین مصرف کننده گیاهان دارویی می باشد و حدود 5 سال است که محصولات گیاهان دارویی شرکت دانش بنیان زیر نظر دانشگاه شهید بهشتی به اروپا صادر می شود .

این مسوول بیان داشت  : دومین جشنواره ونمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران با همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از هفتم تا دهم مهرماه سال جاری درمصلی امام خمینی (ره) تهران برگزارمی شود.

نجفی خاطر نشان کرد :نقش صنعت گیاهان دارویی درتوسعه کشور با استفاده از روش های نوین و آخرین دستاوردها و پیشرفت های حاصله در زمینه گیاهان دارویی و سایرفرآورده های طبیعی ، فرصت های نوین اشتغال زایی و کارآفرینی در این نمایشگاه معرفی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *