جلسه علنی صبح امروز مجلس با حدود یک ساعت تأخیر آغاز شد که به گفته ابوترابی فرد در نشست غیر علنی صبح امروز وکلای ملت، عسگری آزاد جانشین معاونت توسعه سرمایه انسانی رئیس جمهور حضور داشته و مسائلی پیرامون حوزه اداری با نمایندگان درمیان گذاشته است.
پیش از قرائت قرآن کریم، محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه دستور کار امروز مجلس را بدین شرح اعلام کرد: ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مورد طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه بیمهگران و اتکاییگران خطرهای تجاری و غیرتجاری در کشورهای عضو سازمان تعاون اسلامی و موسسه تضمین اعتبارات صادراتی و سرمایهگذاری عربی و تصویب اساسنامه، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب 1387، گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح الحاق یک بند به ماده (2) قانون تشکیل شورای عالی اشتغال، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سرمایه دور پنجم بانک توسعه اسلامی و گزارش شوردوم کمیسیون انرژی درمورد: طرح حمایت از صنعت برق کشور.
**حسینی: آلودگی در سیستان و بلوچستان دو برابر حد بحرانی است
سید باقر حسینی نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری به استناد بند 9 اصل سوم قانون اساسی که به تبعیض ناروا میپردازد، اظهار داشت: وضعیت آلودگی در سیستان دو برابر حد بحرانی و 5 برابر وضعیت استاندارد است اما مسئولان هیچ اقدامی نکردهاند و مسئولان وزارت بهداشت نیز اقدامی انجام نداده است.
وی با بیان اینکه به دلیل طوفان شن و ریزگردها، رتبه اول بیماریهای تنفسی را در جهان داریم، گفت: مسئولان نه تنها هیچ اقدامی انجام ندادهاند بلکه حتی در این شرایط بحرانی منطقه را تعطیل نکردهاند.
حسینی با تاکید بر اینکه خواستار اقدام جدی دولت در زمینه شنهای روان هستیم، افزود: از مسئولان میخواهیم به وضعیت سلامت و بهداشت مردم سیستان و بلوچستان نیز اهمیت بدهند.
محمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب علی لاریجانی برای ساعاتی ریاست صحن علنی را برعهده داشت، پس از اخطار نماینده زابل گفت: از وزیر کشور و سازمان محیط زیست و مسئولان ذیربط میخواهیم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند و رسیدگی کنند.
**شرایط صدور پروانه فعالیت نهایی برای احزاب ملی و استانی تعیین شد
در ابتدای جلسه علنی امروز ، نمایندگان مجلس رسیدگی به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را در دستور کار قرار دادند و در ادامه رسیدگی به این طرح، شرایط صدور پروانه فعالیت نهایی برای احزاب ملی و یا استانی تعیین شد.
ماده 6 طرح مذکور شرایطی را در نظر گرفته که در صورت احراز این شرایط برای احزاب ملی و استانی پروانه فعالیت نهایی صادر میشود.
بر این اساس، ارائه اسناد برگزاری مجمع عمومی موسس با حضور حداقل 300 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از استانهای کشور، ارائه اسناد تاسیس دفاتر رسمی حداقل در یک سوم از مراکز استانهای کشور و عدم ارتکاب تخلفاتی مانند نقض مبانی دین مبین اسلام، اقدام علیه امنیت ملی از شرایط صدور پروانه فعالیت نهایی برای احزاب ملی تعیین شد.
همچنین ارائه اسناد برگزاری مجمع عمومی موسس مطابق با حضور حداقل 100 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از شهرستانهای استانهای با جمعیت تا یک و نیم میلیون نفر و یا با حضور حداقل یکصد و پنجاه نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از شهرستانهای استانهای با جمعیت تا 3 میلیون نفر و یا با حضور حداقل 200 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از شهرستانهای استانهای با جمعیت بیش از 3 میلیون نفر، ارائه اسناد تاسیس دفاتر رسمی حداقل در یک سوم از شهرستانهای استان و عدم ارتکاب تخلفاتی همچون اقدام علیه امنیت ملی و نقض مبانی دینی از شرایط صدور پروانه نهایی برای احراز استانی تعیین شد.
بر اساس تبصره ماده 6 عضویت در یک حزب ملی و استانی به طور همزمان منعی ندارد ولی هیچ شخصی نمیتواند به صورت همزمان عضو موثر بیش از یک حزب ملی و یا استانی باشد.
این ماده با 157 رای موافق، 8 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
**شرایط زمانی جدید برای صدور پروانه فعالیت احزاب تصویب شد
نمایندگان در ماده 7 این طرح، کمیسیون احزاب را موظف کردند که پس از بررسی شرایط موضوع احراز، شرایط صدور پروانه فعالیت نهایی برای فعالیت ملی و استانی، حداکثر ظرف 5 ماه از تاریخ ارائه درخواست در صورت صدور و یا عدم صدور پروانه اعلام نظر کند.
بر این اساس در صورت احراز شرایط، پروانه فعالیت احزاب ملی یا استانی ظرف یک ماه از زمان اعلام احراز شرایط، به امضای وزیر کشور صادر میشود.
بر اساس تبصره یک ماده 7 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در صورتی که کمیسیون احراز در موعد مقرر اعلام نظر نکند، وزیر کشور موظف است ظرف یک ماه پس از انقضای مهلت، پروانه فعالیت نهایی را صادر کند.
در تبصره 2 این ماده نیز آمده است: در صورت عدم احراز شرایط صدور پروانه فعالیت، مراتب کتبا به متقاضیان حزب اعلام میشود. متقاضیان پروانه فعالیت میتوانند ظرف یک ماه از تاریخ اعلام نظر، به تصمیم کمیسیون اعتراض کنند. در صورت اعتراض، کمیسیون ماده 10 موظف است ظرف حداکثر 3 ماه نسبت به اعتراض متقاضیان پروانه فعالیت رسیدگی و اعلام نظر کند.
بر اساس تبصره 3 ماده 7 این طرح نیز در صورت عدم احراز شرایط صدور پروانه فعالیت، مجوز اولیه صادر شده باطل میشود و هیئت موسس حق هیچگونه فعالیتی تحت عنوان مجوز اولیه مذکور را ندارند.
در تبصره 4 این ماده نیز آمده است که پس از صدور پروانه، مرامنامه و اساسنامه حزب باید از طریق کمیسیون احزاب به هزینه حزب در روزنامه رسمی چاپ و منتشر شود. این ماده با 161 رای موافق، 4 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
بر اساس ماده 8 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، وکلای ملت مصوب کردند در صورتی که 2 یا تعداد بیشتری از احزاب ملی یا استانی قصد ادغام با یکدیگر را داشته باشند، باید موضوع را به کمیسیون احزاب موضوع ماده 10 این قانون اعلام و مرامنامه و اساسنامه و مدارک مورد نیاز در این قانون را جهت بررسی به کمیسیون ارائه دهند.
در این ماده، کمیسیون ماده 10 احزاب را نیز موظف شد که پس از بررسیهای لازم بدون رعایت نوبت جهت صدور پروانه حزب اقدام کنند. در این حالت حزب جدید جهت فعالیت، نیازی به صدور مجوز اولیه تاسیس ندارد.
این ماده نیز با 161 رای موافق، 2 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
**تشکر نماینده ارومیه از قالیباف به دلیل لغو مراسم افطاری در برج میلاد
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی طی اخطاری در نشست علنی صبح امروز پارلمان از لغو برنامه مراسم افطاری شهردار تهران تشکر کرد و گفت: پس از اینکه بنده دیروز نسبت به برگزاری مراسمهای افطاری در برج میلاد تذکر دادم، آقای قالیباف شهردار تهران به این تذکر لبیک گفت و مراسم افطار خود در برج میلاد را لغو کرد.
وی برهمین اساس اظهار امیدواری کرد: همه دستگاههای دولتی این کار خیر را انجام دهند و بیتالمال را حیف و میل نکنند.
به گزارش تسنیم، نادر قاضیپور در جلسه علنی روز گذشته مجلس در تذکری نسبت به مراسمهای افطاری دستگاههای اجرایی انتقاد کرد و گفت: برگزاری مراسم افطاری در برج میلاد که هزینه افطار برای هر نفر از 150 تا 300 هزار تومان است، حرام است و نسبت به برگزاری مراسم افطاری یکی از دستگاههای اجرایی با حضور 1600 نفر در برج میلاد انتقاد کرد.
**درخواست یک نماینده از هیئترئیسه برای برگزاری جلسه مشترک قوای مجریه و مقننه
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی اخطاری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام و تاکیدات ایشان بر تشکیل جلسه مشترک سران قوا و برگزاری جلسات مشترک دوجانبه میان قوا اظهار داشت: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری که هر 3 قوه به خصوص بدنههای مدیران قوا جلسات مشترک داشته باشند، مجلس هنوز در این رابطه برای برگزاری جلسه مشترک با قوه قضائیه برنامهریزی خاصی نکرده است.
وی برهمین اساس از هیئت رئیسه خواست تا در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه تصمیمی اتخاذ کنند و گفت: اگر چنین جلسهای با حضور نمایندگان مجلس و مسئولان قوه قضائیه برگزار شود، نمایندگان میتوانند مسائل و دغدغههایی که دارند با مسئولین قوه قضائیه مطرح کنند.
نماینده مردم شاهینشهر همچنین با اشاره به طرح استیضاح وزیر نیرو خاطرنشان کرد: 23 فروردین سال جاری طرح استیضاح وزیر نیرو را تقدیم هیئت رئیسه کردیم و تاکنون نیز 3 جلسه برگزار شده و حدود یک ماه و نیم است که قرار است رئیس مجلس جلسهای را با حضور وزیر نیرو و استیضاحکنندگان برگزار کند. بنابراین جای سوال است که ما تا کی باید برای این موضوع صبر کنیم. در حالی که استیضاح وزیر، حق نمایندگان است و بر این اساس از هیئت رئیسه میخواهیم طرح استیضاح را اعلام وصول کنند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد نایبرئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست صحن علنی را برعهده داشت، در پاسخ به اخطار نخست این نماینده مجلس گفت: ما پیگیری میکنیم تا هرچه زودتر جلسه مشترکی با مدیران ارشد و رئیس قوه قضائیه برگزار شود.
وی با اشاره به طرح استیضاح وزیر نیرو نیز گفت: استیضاح دغدغه نمایندگان است و در جلسه اخیر هیئت رئیسه نیز با توجه به اهمیت موضوع آب تصمیم گرفتیم به طور سریع جلسهای را با وزیر نیرو و مقامات ارشد دولت داشته باشیم تا موضوع مورد بحث قرار گیرد.
نایب رئیس مجلس همچنین گفت: از آنجا که بحران آب تنها محدود به چند استان نیست و استانهای زیادی را در بر گرفته لذا رئیس مجلس گفتند تا مشکل آب هر استان به طور جداگانه در جلسات تفکیک شده مورد بررسی قرار گیرد.
**نطق 31 دقیقهای ناطقان میان دستور
مهرداد بذرپاش عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه اسامی ناطقان میان دستور امروز مجلس را قرائت کرد؛ براین اساس مقداد نجفنژاد نماینده مردم بابلسر، حسین امیری خامکانی نماینده مردم زرند، عبدالله تمیمی نماینده مردم شادگان، ضرغام صادقی نماینده مردم شیراز و محمدرضا خانمحمدی نماینده مردم ابهر در مجلس شورای اسلامی به عنوان ناطقان امروز سخنرانی کردند.
**مشاجره لفظی نجفنژاد و توکلی در صحن علنی مجلس
مقداد نجفنژاد نماینده مردم بابلسر در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در نطق میاندستور اظهار داشت: اخیراً در برخی از روزنامهها و سایتها علیه من نسبت ناروایی درج شده که آن را ظلم آشکار به خود و اهانت به مردم حوزه انتخابیهام میدانم و منشأ این ظلم سایت الف و شخص آقای توکلی است.
وی در تشریح این موضوع گفت: شهرستان بابلسر بهمثابه بسیاری از شهرستانهای استان مازندران، املاک و مغازههایش جزو اموال و املاک پهلوی بوده و بعد از انقلاب به بنیاد علوی منتقل شده است، لذا اگر مسئولان به زمینی برای برنامههای خود نیاز داشته باشند، باید از بنیاد مستضعفان مطالبه کند؛ در همین راستا هیئت امنایی با درخواست بنده تشکیل شده و زمین 8هکتاری از پلاک 200 هکتاری بنیاد مستضعفان در بابلسر خریداری شد و از همان ابتدا فروش نامه با عنوان حقوقی بنده بهعنوان نماینده مجلس، فرماندار، شهردار و شورای شهر تهیه شد تا کاملاً روشن باشد که معامله عمومی است و جنبه خصوصی ندارد.
نماینده مردم بابلسر در مجلس افزود: ما بهعنوان هیئت امنای خانه جوان نتوانستیم خانه جوان را تأسیس کنیم لذا خیّر دیگری در منطقه دیگری در همان بابلسر زمینی احداث کرد و خانه جوان تأسیس شد و بنده به بنیاد مستضعفان مراجعه کردم و برای اینکه میخواستم زمین در اختیار بنده نباشد و این خدمت بهشکل مطلوبی استمرار پیدا کند، ما قرض الحسنهای با عنوان قرض الحسنه بعثت برای ازدواج و اشتغال جوانان تأسیس کرده و از این 8 هکتار 4 هکتار آن را در اختیار پلاکداران زحمتکش قرار دادیم و مابقی را براساس نیاز شهرستانی با مشورت شورای شهر و فرماندار برای چند طرح عمرانی اختصاص دادیم. چرا که کاربری این زمینها تفریحی، توریستی، فرهنگی و ورزشی است.
نجفنژاد یادآور شد: ما در این معامله از ابتدا تا انتها با بنیاد مستضعفان مشورت کردیم و از آقای رفیقدوست که زمین را از ایشان خریده بودیم اجازه گرفتیم و او گفت: هیچ اشکالی ندارد و براساس کاربری در آنجا ساخت و ساز انجام دهید. زمانی که آقای فروزنده آمدند شکایتی در دادگاه مطرح شد و چند سال دادگاه حکم داد که معامله بهدلیل عدم شرط تحقق خانه جوان فسخ شود.
وی ادامه داد: بنیاد مستضعفان نیز مصمم است که مشکل را بهنفع مردم حل کند اما روی صحبت من با آقای توکلی است که غیرواقع و خلاف حکم دادگاه نسبت ناروایی را به بنده دادند؛ اقوام روزگار به اخلاق زندهاند، قومی که گشت عاری زاخلاق زنده نیست. از رسول اکرم(ص) پرسیدند: «بالاتر از حرمت خانه خدا چیست؟ فرمود: حفظ حرمت و آبروی مسلمان».
نماینده مردم بابلسر خطاب به توکلی افزود: آقای توکلی؛ اهل مازندران و نماینده تهران شما تعمداً اسم بنده را بهعنوان نماینده آوردید و عناوین حقوقی فرماندار، شورای شهر و شهردار را حذف کردید که القا کنید معامله شخصی بوده است. آقای توکلی؛ اگر شما کنجکاو هستید و احساس تکلیف میکنید که هر موضوعی را حق یا ناحق به اطلاع عموم مردم برسانید اشکالی ندارد. لااقل جوانمردی کرده و همان واقعیت را که حکم دادگاه بوده است اعلام کنید نه اینکه به بنده توهین کنید و تهمت بزنید.
نجفنژاد گفت: بنده در تاریخ 13 آذر 92 نامهای را در کمال آرامش و اطمینان و شهامت به آقای لاریجانی رئیس مجلس نوشتم و در آن گفتم که چنانچه اینجانب حتی یک سانتیمتر زمین از بنیاد مستضعفان برای خود یا اقوام یا دودمانم در سراسر کشور دریافت کردم، ضمن سلب مالکیت از خود حاضر به تحمل هرگونه مجازات هستم؛ گردن ما در مقابل قانون از مو باریکتر است؛ دستگاه قضایی و هیئت نظارت مجلس این موضوع را بررسی کند و اگر خلاف این نوشته و ادعای بنده ثابت شد خود را سزاوار همهنوع مجازات میدانم.
وی ادامه داد: با افتخار اعلام میکنم آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟ آقای توکلی؛ شما هم میتوانید چنین ادعایی کنید؛ شما که پرونده زمینخواریتان کاملاً روشن است. شما چند هزار متر زمین فقط در شهرک غرب از بنیاد مستضعفان بهصورت شخصی گرفتید و متعهد شدید که 20 درصد عواید آن را برای یتیمان اختصاص دهید. بترسید از آه یتیم که آن را هم پرداخت نکردید. الآن قیمت آن زمان که بهثمن بخس با تخفیف به شما فروخته شد 10ها میلیارد تومان است، غیر از این شما چند هزار متر زمین در منطقه ییلاقی دماوند بهصورت شخصی گرفتید؛ دست پیش میگیرید که پس نمانید؟ واقعاً آدم از آدمهایی که شعارشان گوش فلک را کر میکند ولی در عمل پایشان میلنگد، تعجب میکند.
نماینده مردم بابلسر خاطرنشان کرد: به عالمی گفتند فلانی به این و آن تهمت میزند و غیبت میکند، او گفت او مریض است و مستحق ترحم؛ آقای توکلی، شما بیمارید و بیماری مزمن دارید، لذا به روانپزشک مراجعه کنید بلکه درمان شوید.
**لاریجانی: چرا به همکارتان توهین میکنید؟
لاریجانی رئیس مجلس خطاب به نجفنژاد گفت: حالا چرا شما اینگونه صحبت میکنید و به همکارتان توهین میکنید؟
نجفنژاد در پاسخ گفت: ابتدا آقای توکلی شروع کرد؛ ایشان به بنده اهانت کرد. حضرت امام فرمودند: «میزان رأی مردم است» بنده چهار دوره متوالی بعد از ماجرای معامله رأی مطلق از مردم گرفتم.
وی خاطرنشان کرد: آقای توکلی؛ از شما بعید است. فردی که باجگیر است به بنده مراجعه کرد و از من پست خواست اما من با او مخالفت کردم ولی به شما مراجعه کرد و شما را فریب داد. شما به مردم مراجعه کنید؛ مردم چشمه زلال هستند. یک بار امتحان کنید و در محل تولدتان یک بار کاندیدای مجلس شوید تا معلوم شود شما بین آنهایی که شما را بهخوبی میشناسند هیچ جایگاهی ندارید.
**توکلی: بنده خودم را از تهمتهای نجف نژاد مبرا میدانم
به گزارش تسنیم، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس نیز پس از نطق نجفنژاد با استناد به ماده 79 آییننامه داخلی مجلس طی تذکری گفت: آقای نجفنژاد تهمتهایی زدند که باید در دادگاه و مراجع ذیربط پاسخ دهند، بنده خودم را مبرا میدانم و اگر از این تهمتها مبرا نبودم، دست داخل لانههای زنبوری مثل این لانه زنبور نمیکردم.
وی در تشریح ماجرا گفت: آقای نجفنژاد بهاستناد اینکه یک هیئت امنا تشکیل دادند و خانه جوانی تشکیل دادند، زمینی از بنیاد مستضعفان گرفتهاند و بعداً این زمین را تفکیک کرده فروختند و بنیاد مستضعفان هم از وی شکایت کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دادگاه اول یعنی دادگاه جزایی و عمومی بابلسر، آقای نجفنژاد را محکوم و معامله را باطل اعلام کرد و آن را تصرف شخصی دانسته است، سپس این پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفت و قاضی دادگاه تجدیدنظر نیز ضمن اینکه گفته بنیاد مستضعفان حقی ندارد، تصریح کرده که حق مردم بابلسر است که شکایت کنند و زمین را از این آقایان پس بگیرند چرا که این زمین در غیر محل خود مصرف شده، بنابراین هرچند دادگاه دوم ابطال معامله را رأی نداده اما تصریح کرده که این تخلف صورت گرفته است.
**توکلی: من قضاوت نمیکنم
توکلی افزود: بنیاد مستضعفان پس از این صدور رأی تقاضای اعمال ماده 18 کرده و این تقاضا به قوه قضائیه رفته است و 3 کارشناس عالیمقام نظریه دادهاند و گفتند این اقدام تخلف بوده است.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با قطع سخنان توکلی گفت: ما اکنون نمیخواهیم در اینجا قضاوتی کنیم.
توکلی نیز ادامه داد: من قضاوتی نمیکنم چرا که قضاوت شده است؛ این نظریه مستشاری به دست مقامات ذیربط میرود و آنها اعمال ماده 18 را اجازه میدهند و دادگاه تجدید نظر هم در مازندران تشکیل میشود و حکم ابطال معامله را میدهد و تمام تخلفات را صادر میکند و دستور قلع و قمع تمام ساختمانهای ساخته شده در این زمینها را میدهد.
وی افزود: متأسفانه این زمینها تفکیک شده بود و به یکی از بدنامترین و متخلفترین صندوقهای اعتباری فروخته شده و متأسفانه این کار صورت گرفته و بنده هم تأسف میخورم که چنین کاری صورت گرفته است اما مجلس باید منزه باشد از چنین افرادی که از مقام خود سوء استفاده میکنند و به اسم منافع عمومی امکانات میگیرند اما استفاده شخصی میکنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: این پرونده مسیر دادگاهی دارد و اگر تخلفی شده دادگاه بررسی میکند اما اینجا محل محکمه نیست و لزومی ندارد که چنین مسائلی مطرح شود.
**نجفنژاد: آقای توکلی نباید نصف مطلب را بگوید
در ادامه مقداد نجفنژاد نماینده مردم بابلسر نیز تقاضای تذکر ماده 79 و دفاع از خود را داشت و گفت: ما حکم دادگاه را قبول کردیم اما آقای توکلی نباید نصف مطلب را بگوید بلکه باید تمام ماجرا را شرح دهد.
وی گفت: پس از اینکه ما قرضالحسنه تشکیل دادیم ما 5 نفر نیز یعنی بنده، فرماندار، شهردار و شورای شهر نامهای را امضاء کردیم و تأکید کردیم که ما امضاء کنندگان جهت بسط و توسعه خدمات فرهنگی و ارتقای وضعیت اقتصادی و توجه بیشتر و عمیقتر به جوانان و رفع مشکلات آنها جهت اشتغال به ویژه ترویج ازدواج تمامی اختیارات و امکانات به هر شکل و نحو اعم از مستقیم یا غیرمستقیم از خود سلب و به صندوق قرضالحسنه بعثت بابلسر واگذار میکنیم.
لاریجانی در پایان سخنان وی گفت: بهتر است که دیگر به این بحث ادامه ندهید.
**صادقی: دولت در زمینه کاهش نرخ تورم موفق بوده است
ضرغام صادقی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در نطق میاندستور خود در جلسه علنی امروز پارلمان در سخنانی با تأکید بر اینکه آمریکا پس از شکست نقشهاش در حمله نظامی به کشورهای اسلامی طرح اختلاف فرقهای در منطقه را دنبال میکند، گفت: آنچه در سوریه، عراق و افغانستان اتفاق میافتد، تلاش برای امنیتسازی برای رژیم صهیونیستی است.
وی با بیان اینکه گروهک تروریستی داعش هرگز موفق به پیاده کردن اهداف خود در منطقه نخواهد شد، افزود: آنچه ما را از سایر کشورهای اسلامی متمایز میکند، ولایت فقیه است که ما باید قدردان آن باشیم و در برخورد با مسائل مختلف اقتصادی و اجتماعی، تورم، رکود، بیکاری، احیای ارزشهای اسلامی و اجرای امر به معروف و نهی از منکر به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه کنیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس همچنین با تأکید بر اینکه میتوان متفاوت بود، اما از چارچوبهای انقلاب خارج نشد، اظهار داشت: بنده معتقدم که دولت تا کنون در زمینه کاهش نرخ تورم موفق بوده است اما در خروج از رکود هم باید طرحی را پیاده کند.
صادقی در همین زمینه ادامه داد: ما امیدواریم که با تحقق وعدههای رئیسجمهور، وضع مردم بهتر شده و سرمایه در گردش صنایع، تأمین و مشکلات اقتصادی نیز برطرف شود.
وی در ادامه نطق میاندستور خود بر ضرورت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: بدترین کار در اجرای این طرح برخورد شعاری با آن است.
نماینده مردم شیراز در مجلس ضمن درخواست از دولت برای احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی، گفت: جلوگیری از برداشتهای غیر ضروری از صندوق توسعه ملی امری ضروری است که باید به این مسئله از سوی دولت توجه شود.
صادقی در بخش دیگری از سخنانش خواهان رسیدگی بیشتر سازمان میراث فرهنگی به استعدادهای گردشگری در استان فارس شد و خاطرنشان کرد: ما به دنبال ارتقای زیرساختهای حمل و نقل و دلجویی از فعالان اقتصادی در شهرهای این استان هستیم.
**لاریجانی:”موضوع مشاجره توکلی و نجفنژاد” برای بررسی به هیئت نظارت ارجاع شد
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز مجلس در واکنش به اظهارات مقداد نجفنژاد و احمد توکلی، نمایندگان بابلسر و تهران در مجلس گفت: اینگونه صحبتهایی که امروز مطرح شد، جای بحث نداشت و نباید این طور مباحث در مجلس مطرح شود.
وی با بیان اینکه طرح اینطور مباحث در مجلس برای کشور و مجلس مضر است، افزود: جای اثبات آن در مجلس نیست و قوه قضائیه باید این موضوع را بررسی کرده و اظهارنظر کند بنابراین طرح این مسائل در صحن علنی مجلس فقط ابهام ایجاد میکند.
لاریجانی در ادامه تصریح کرد: از نمایندگان مجلس میخواهم که اینگونه مطالب را که جنبه فردی دارد و مربوط به فرد است در صحن علنی مجلس مطرح نکنند.
وی در ادامه اظهار داشت: هر دوی این برادران عزیز، توکلی و نجفنژاد نامهای به بنده نوشتهاند و خواستهاند که این موضوعات در هیئت نظارت بررسی شود که بنده از هیئت نظارت میخواهم تا در اسرع وقت این موضوع را بررسی کرده تا موضوع روشن شود.
** احزاب، موظف به اعلام تغییرات در شورای مرکزی خود به وزارت کشور شدند
پس از استماع نطق میان دستور ناطقان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیدگی به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را ادامه دادند و ماده 9 آن را به تصویب رساندند.
براساس این ماده کلیه احزاب موظف شدند تا تغییرات مربوط به مرامنامه، اساسنامه، شورای مرکزی، دبیرکل و بازرسان و صورتجلسات برگزاری کنگرههای خود را به کمیسیون احزاب اعلام کنند.
تبصره یک ماده 9 این طرح نیز احزاب را موظف میکند، برای شرکت نماینده کمیسیون احزاب در کنگرههای خود، 2 هفته قبل از برگزاری، مراتب را به اطلاع این کمیسیون برسانند.
نمایندگان در تبصره 2 این ماده نیز کمیسیون احزاب را موظف کردند که پس از برگزاری اولین مجمع عمومی موسس، در صورت تقاضای یک سوم اعضای شورای مرکزی یا 20 درصد اعضای مجمع عمومی حزب، نمایندهای را جهت نظارت بر انتخابات شورای مرکزی معرفی کند.
براساس تبصره 3 ماده 9 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، چنانچه تغییرات اعلام شده موضوع همین ماده موجب مغایرت مرامنامه یا اساسنامه حزب با تصریح التزام به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه شود و یا تغییر بعضی از اعضای شورای مرکزی مشمول محرومیت از حقوق اجتماعی به موجب احکام قطعی دادگاهها شود، کمیسیون ضمن دادن تذکر کتبی، مراتب را حداکثر ظرف 3 ماه به حزب اعلام میکند. حزب موظف است ظرف 3 ماه اصلاحات لازم را انجام دهد و نظر کمیسیون را تامین کند. در صورت عدم تامین نظر کمیسیون پروانه فعالیت حزب توقیف میشود و رفع توقیف پروانه فعالیت منوط به انجام اصلاحات موردنظر از سوی حزب است. در غیر این صورت فعالیت حزب خاتمه مییابد.
این ماده با 149 رای موافق، 3 مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
به گزارش تسنیم، ماده 10 این طرح نیز به ترکیب اعضای کمیسیون احزاب میپردازد که برای رفع ابهامات موجود و بررسیهای بیشتر، نمایندگان این ماده را به کمیسیون شوراها ارجاع دادند.
**عارفی: رئیس جمهور به نگرانی 163 نماینده درباره مشکلات کشاورزی توجه کند
در ادامه، تذکرات شفاهی نمایندگان در صحن علنی مجلس مطرح شد.
عباس صلاحی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی به رئیس جمهور خواستار تسریع در پرداخت وام ازدواج از طریق صندوق توسعه ملی و همچنین تشکیل اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تفرش شد.
وی همچنین به وزیر کشور در خصوص تسریع در ارائه لایحه تقسیمات کشوری و کمک سازمان همیاری شهرداریها جهت تأمین وسایل نقلیه موتوری و تجهیزات مورد نیاز شهرستانهای تفرش تذکر داد.
محمد علیپور نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به وزیر کشاورزی گفت: حفاظت از اراضی ملی وظیفه همگانی است؛ اما امروزه دست اندازی به منابع ملی به هر بهانه و دستاویز و تغییر کاربری توسط افراد سودجو به هیچ وجه پذیرفته شده نیست.
وی ادامه داد: شاهد هستیم که زمینهای با ارزش در اطراف تهران و در شهرستانها به انحا مختلف تغییر کاربری میدهد و توسط زمین خواران تصاحب میشود. امروز نیز آقای تابش به دنبال طرحی است که ما بتوانیم از اراضی، محیط زیست و آبخیزداری را حفاظت کنیم. اما این مسئله در حوزه انتخابیه بنده به گونه دیگری است. عموم مردم در شهرهای ماکو به امر کشاورزی یا دامداری مشغولند و سایر امور مانند صنعت و کارگاه وجود ندارد که از آن طریق امرار معاش کنند ولی متأسفانه عملکرد منابع طبیعی در حوزه انتخابیه بنده مناسب نیست و مبنای عملکرد آنها نقشههای هوایی پنجاه سال قبل است.
نماینده مردم ماکو در مجلس افزود: منابع طبیعی براساس نقشههای هوایی پنجاه سال قبل روستاها و دامداریها را محدود میکند، روستاییهایی که در نقاط محروم و مرزی با کمترین امکانات زندگی میکنند؛ سختگیریهای بیمورد منابع طبیعی عرصه را براین افراد تنگ کرده است و همین امر سبب شده که در شهرستان چالدران نرخ رشد جمعیت در چند سال اخیر منفی شده است. امروزه منابع طبیعی با اخذ جریمههای سنگین زندگی برای هر دامداری، مشکل ایجاد کرده است. بنده از وزیر کشاورزی تقاضا دارم بازرسی خود را به آذربایجان غربی و حوزه انتخابیه بنده اعزام و نظرسنجی کنند.
فرج الله عارفی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به رئیس جمهور گفت: 163 نماینده مجلس شورای اسلامی دغدغه و نگرانی خود از مسائل و مشکلات بخش کشاورزی به او اعلام کردند اما متأسفانه یک ماه از این موضوع میگذرد و هیچگونه اقدامی از سوی دولت صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور؛ درحالی که همه قیمتها و محصولات افزایش پیدا کرده است و نهادههای کشاورزی و بذر برای کشاورزان بین دو تا 5 برابر افزایش یافته است، با کمال تأسف در سال جاری شاهد بودیم که قیمت محصولات کشاورزی تا یک دهم کاهش پیدا کرده است. ضرورت دارد با توجه به فشاری که به زندگی کشاورزان بوجود آمده و با توجه به اینکه بانکها با فشاری که به کشاورزان آوردند، زندگی آنها را به مخاطره انداختند و اموال آنها را مصادره میکنند، فکری به حال این قشر شود.
نماینده مردم جیرفت در مجلس یادآور شد: اگر مردم نجابت به خرج میدهند و سکوت میکنند، وظیفه دولت است که پاسخ نجابت مردم را با اقدام به موقع بدهد و مشکلات مردم را حل کند. درخواست نمایندگان مجلس از آقای لاریجانی این بود که استمحال 2ساله وام بخش کشاورزی را پیگیری کنند. متأسفانه در سال جاری هزینه حمل و نقل 4 برابر شده است یعنی سال گذشته 800 هزار تومان بود و هم اکنون سه میلیون و 200 هزار تومامن شده است لذا درخواست داریم که رئیس مجلس و رئیس جمهور به این موضوع توجه کنند.
سید عنایت الله هاشمی نماینده مردم سپیدان در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به وزیر نیرو اظهار داشت: درخواست میکنم افرادی که در مناقصات شرکت میکنند و توان و تجربه کار دارند بدون دلیل حذف نشوند و اعمال نفوذها باعث نشود که افراد توانمند را از مجموعه خارج نکنند.
**بذرپاش: خودروسازان نه دولت مکدر را جدی گرفتند و نه مجلس را
مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: رئیس جمهور در تبلیغات انتخاباتی خود یکی از دلایل اصلی مشکلات اقتصادی کشور را تغییر سازمان مدیریت و برنامه ریزی عنوان کرد و بسیاری از مشاوران آن زمان وی نیز بر این امر تأکید زیادی داشتند.
وی ادامه داد: هم اکنون یک سال از آن زمان میگذرد؛ پس چرا سازمان مدیریت احیا نشد؟ یا آن صحبت انتخاباتی بود یا این کار درست؛ با احترامی که برای جناب آقای نوبخت قائل هستم، ایشان حدود یک سال است که به صورت غیرقانونی عهده دار دو مسئولیت در معاونت ریاست جمهوری است. لطفا تجدید نظر کنید.
نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص وضعیت خودروسازی در کشور، گفت: خودروسازان نه دولت مکدر را جدی گرفتند و نه مجلس را؛ به نظر این اصرار ممکن است خودروسازان را از نعمت آقای نعمت زاده محروم کند.
بذرپاش در خصوص مشکلات حوزه ورزش و جوانان، گفت: وزارت ورزش و جوانان و حوزه جوانان تقریبا نیمه تعطیل است؛ مشکل جوانان سازمان و وزارت خانه نیست، شورای عالی جوانان را فعال کنید و در حوزه ورزش نیز شاهد دخالت مستقیم دولت در امور فدراسیونها هستیم.
وی اظهار داشت: هنر کنترل تورم با تشدید رکود شاید نوعی کم هنری است؛ ما در دو سال گذشته به دلیل تحریم شاهد افزایش نرخ ارز بودیم که یک تورم ناشی از شک ارزی به کشور وارد شد؛ که اگر هیچ کس هیچ کاری هم نکند تورم نقطه به نقطه کاهش پیدا خواهد کرد بماند اینکه این کاهش تورم را مردم باید احساس کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: برداشت از صندوق توسعه ملی به میزان 4.1 میلیارد دلار و اصرار بر برداشت، دیگر کار نادرستی است و ثروت ملی را تحت الشعاع قرار میدهد.
بذرپاش یادآور شد: کسانی که شعار ” نه غزه، نه لبنان” را سر دادند، الآن نتیجه شعارشان را ببینند که چه سخن ناصوابی برزبان راندند و کشته شدن کودکان بیگناه را نظاره کنند.
**جعفرزاده:برخی نمایندگان به جای محکوم کردن اسرائیل، مسئولان دولت را محکوم میکنند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در مجلس در تذکر آئیننامهای، با اشاره به حملات اسرائیل به غزه اظهار داشت: امروز اسرائیل غزه را بمباران میکند ولی برخی نمایندگان به جای محکوم کردن اسرائیل، مسئولین دولت جمهوری اسلامی را محکوم میکنند در صورتی که رهبر انقلاب، حمایت خود را از این دولت اعلام کرده بود.
وی گفت: برخی از این آقایان در دوره ریاست جمهوری قبل تمام تخلفات را دیدند، اما ساکت ماندند.
نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به گزارش عسگری آزاد به نمایندگان مجلس افزود: محمود عسگری آزاد امروز گزارشی را به مجلس ارائه کرد که میتواند یک پرونده منفی برای همه نمایندگان مجلس باشد به نحوی که 200 هزار موسسه و سازمان خلاف قانون تشکیل شده است.
جعفرزاده گفت: 400 هزار نفر پرسنل از 650 هزار نفر استخدام شده خلاف قانون بوده است و 76 هزار نفر در آموزش و پرورش برخلاف تمام مقررات استخدام شده اند.
وی با بیان اینکه اخطار من در مورد ماده 3 قانون اساسی و در مورد تبعیض ناروا است، تأکید کرد: متأسفانه باوجود صراحت قانون در جذب و استخدام، اکنون این آمارها را مشاهده میکنیم و از 76 هزار استخدام شده در آموزش و پرورش 10 هزار و 640 نفر بیسواد هستند، این در حالی است اکنون بسیاری از تحصیلکنندگان با مراجعه به نمایندگان مجلس تقاضای یافتن شغل را دارند و این موضوع نیازمند بررسی است.
نماینده مردم رشت در مجلس خطاب به لاریجانی اظهار داشت: اگر صلاح میدانید این گزارش را به کمیسیون اصل نود ارجاع داده تا رسیدگی شود.
وی ادامه داد: مقرر نیست که یک شخص مأموریت خود را انجام دهد و پس از آن، هیچ پیگیری صورت نگیرد.
لاریجانی خطاب به لاریجانی اظهار داشت: کمیسیون اصل 90 این موضوع را بررسی خواهد کرد و در صورت مشخص شدن تخلفات آن را اعلام خواهد کرد.
**سالک: رئیس جمهور در لایحه بودجه 94 به دغدغههای رهبری در حوزه فرهنگ توجه کند
احمد سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در تذکر آئین نامهای و با استناد به اصل سوم قانون اساسی از رئیس جمهور درخواست کرد که در تنظیم برنامه ششم و لایحه بودجه 94 دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ را مورد توجه قرار دهد.
**آقامحمدی: جریان افراطی که روحانی را هم قبول ندارد در حال حذف جریان ارزشی است
ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری با استناد به اصل 84 قانون اساسی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام به خط حذف جریان ارزشی توسط افراد معلومالحال اشاره کردند و از دولت خواستند جلوی این روند را بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع باید در دستور کار مجلس قرار گیرد، گفت: یک جریان تند افراطی که حتی دولت و شخص آقای روحانی را هم قبول ندارد و همچنین یک جریان فرصتطلب در حال حذف و عزل جریان ارزشی در استانها هستند و این افراد ارزشی را کنار میگذارند.
این نماینده مجلس با اشاره به طرح سوال نمایندگان از برخی وزرا تصریح کرد: وقتی یک سوالی از وزیری مطرح میشود دهها نفر پادرمیانی میکنند تا این سوال به صحن علنی نیاید اما این در حالیست که اگر جلوی افراطیگری گرفته نشود دودش به چشم همه ما میرود لذا از شخص رئیس جمهور میخواهیم حساسیت بیشتری روی این مسئله داشته باشد و جلوی افراطگرایان را بگیرد.
**کوچکزاده: تهمت زدن به افراد از تریبون مجلس نتیجهای جز مایوس شدن مردم ندارد
مهدی کوچکزاده نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان طی تذکری با استناد به ماده 24 آییننامه داخلی مجلس اظهار داشت: هیچ کس از جماعتی که اینجا است مخالف تحلیل مواضع و روشها و یا رسیدگی به فساد و یا برخورد با مفاسد نیست اما همه ما در مجلس بارها تجربه کردیم که موضوعاتی که به قول مقام معظم رهبری نیاز به رسیدگی قضایی دارد، در صحن علنی نسبت به افراد مختلف مطرح شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه از تریبون مجلس از سوی برخی افراد توسط افراد دیگر زده میشود که نتیجهای جز لوث شدن ندارد؛ همه ما چوب خورده این روشهای غیرمعمول هستیم به خصوص اینکه در تبلیغات انتخاباتی که تهمتهایی را راجع به موضوعات مالی یا اخلاقی علیه خودمان میشنویم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: تحلیل مواضع اشکالی ندارد اما اینکه از تریبون مجلس گفته شود فلان فرد زمین گرفته یا فلان نماینده زمینخواری کرده، به ضرر خود ما نمایندگان است و جز اینکه جامعه را نسبت به جمهوری اسلامی مایوس کند، نتیجهای ندارد لذا نباید از تریبون مجلس چنین حرفها و تهمتهایی زده شود.
کوچکزاده در ادامه گفت: بنده به تحلیلگر تند معروف هستم اما هیچگاه سعی نکردم به کسی تهمتی بزنم و اگر هم تهمتی زدم همینجا توبه میکنم اما متاسفانه از تریبون مجلس به افرادی تهمت زمینخواری، دزدی و روابط نامشروع زده شده و این در حالیست که برخی از اینها منتظر همینها هستند تا تیترهایی که آمریکاییها میزنند برای این خبرها بزنند. همچنین متاسفانه برخی از رسانهها منتظرند علیه افراد متشخص حرفهایی زده شود تا آنها هم تیتر کنند.
علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان نیز در پاسخ به این تذکر گفت: بنده هم قبلا گفتم که طرح این مسائل در مجلس درست نیست اما به این دلیل که در جلسه امروز برخی از این موضوعات توسط 2نماینده مطرح شد، این موضوع را برای اینکه شفاف شده و برای مردم روشن شود، به هیئت نظارت ارجاع کردم تا هیئت نظارت نیز هر چه زودتر بررسی کند و نظر دهد.
در ادامه حجتالاسلام حسین سبحانینیا عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
**نامه 6 بندی نمایندگان مجلس به روحانی درباره منابع طبیعی
تسنیم، 227 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حیطه مسائل مبتلابه به حوزه محیط زیست نامهای به رئیس جمهور نوشتند. این نمایندگان مجلس در این نامه از رئیس جمهور درخواست کرده اند تا موارد ذیل را مد نظر قرار دهد. این نامه توسط ضرغام صادقی قرائت شد.
1- توجه ویژه به فصل محیط زیست و منابع طبیعی در تدوین برنامه ششم
2- تقویت راهکار تشکیلاتی و اعتباراتی محیط زیست و منابع طبیعی
3- برنامهریزی موثر برای توسعه جنگلها، مهار و کنترل بیابانزایی و کانونهای گرد و غبار
4- جلوگیری از خشک شدن تالابها و احیای آنها
5- برنامهریزی و اقدام موثر جهت جلوگیری از آلودگی هوا، آب و خاک
6- برخورد قاطع با پدیده زمینخواری و مسئولان خاطی
**تیم مذاکرهکننده از امضای توافق نقضکننده 190هزار سو خودداری کند
در ادامه ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه پارلمان بیانیهای که به امضای اکثریت نمایندگان مجلس رسیده است در حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای را قرائت کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از تیم مذاکره کننده هستهای و تشکر و قدردانی از خدمات آنها نکاتی چند که رعایت آنها برای مذاکره کنندگان لازم است را متذکر میشویم:
1- همانطور که مقام معظم رهبری صریحا اعلام فرمودند نیاز پیش روی کشور برای تولید سوخت نیروگاه اتمی 190 هزار سو میباشد. تیم مذاکره کننده از هر توافقی که این میزان را نقض کند یا در آینده موجب اختلاف و فشارهای 1+5 باشد، خودداری کند و از هرگونه ابهامنویسی خودداری نماید.
2- تحقیق و توسعه خط قرمز جمهوری اسلامی است زیرا رسیدن به تولید مورد نیاز با کمترین هزینه و زمان و بالاترین کیفیت لازمه این دانش فنی است. مضافا تامین کننده رادیوداروهای مورد نیاز مردم از عوامل رشد صنعتی است.
3- فوردو به عنوان مرکز غنیسازی، تحقیق و توسعه برای کشور ضرورت دارد و باید حفظ شود.
4- تحریمهای غیرعادلانه که بر مردم تحمیل شده است، باید یکجا برداشته شود.
5- پرونده هستهای ایران باید به حالت عادی برگردد و از تمام مزیتها و حقوق ان پی تی برخوردار شود.
**پایان جلسه علنی مجلس/ جلسه یکشنبه آینده
جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان به پایان رسید و وی اعلام کرد که نشست علنی بعدی ساعت 8 صبح روز یکشنبه هفته آینده برگزار میشود.
برایم جالب هست که کسی که دادگاه شهرش او را محکوم به زمین خواری کرده چطور و با چه روئی وارد جامعه میشود چه برسد که در صحن علنی مجلس بیاید و بابت حق و حقوق مردم و حزب و …. حرف بزند.
لاریجانی هم هر وقت پای درد اصلی کشور یعنی تخلف مسوولان به وسط میاد میگه تمومش کنید.
خب آدم حسابی که مثلا رئیس وکلای مردم بدبخت کشوری.. این مسائل چون در حوزه ی کار نمایندگان هست طبق قوانین همون مجلس میتونه در مجلس و کمسیون هاش مطرح بشه. چرا میگید جای بحث این طور موارد اینجا نیست..
پس مجلس جای چیه؟
ضمنا..چرا وقتی احمدی نژاد با تمام گندکاری های خودش اومد گند برادر حضرتعالی رو رو کنه شما دفاع از برادر خودت رو تو مجلسی که برادرتون عضو و مسوولتی در اونجا نداشت حق خودتون دونستید. وقتی پای خوردن بیت المال مردم بدبخت میرسه مجلس جای این حرفها نیست؟
دمت گرم حاجی… دمت گرم.. روی مردم آمل رو سفید کردی با این ریاستت.