در شرایطی که رییس دولت گذشته بارها وبارها از تریبونهای عمومی علیه احزاب اقدام به موضعگیری کرده و دولت تمام تلاش خود را برای تضعیف وتعطیلی احزاب فعال و پویای کشور بکار برده بود در اولین گام برای آشتی میان دولت واحزاب در دولت یازدهم نمایندگان 60حزب کشور با وزیر کشور دیدار کردند. وزیرکشور در این دیدار از تمایل رییس جمهور به نشست قریب الوقوعی با احزاب خبر داد.
در شرایطی که رییس دولت گذشته بارها وبارها از تریبونهای عمومی علیه احزاب اقدام به موضعگیری کرده و دولت تمام تلاش خود را برای تضعیف وتعطیلی احزاب فعال و پویای کشور بکار برده بود در اولین گام برای آشتی میان دولت واحزاب در دولت یازدهم نمایندگان 60حزب کشور با وزیر کشور دیدار کردند.
وزیرکشور در این دیدار از تمایل رییس جمهور به نشست قریب الوقوعی با احزاب خبر داد.
نمایندگان بیش از 60 حزب و تشکل سیاسی، صبح امروز (شنبه) در نشست عبدالرضا رحمانی فضلی – وزیر کشور – با دبیران کل و نمایندگان احزاب و گروههای سیاسی شرکت کردند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در ابتدا با تشکر از احزابی که دعوت وزارت کشور را پذیرفتند و در جلسه حضور پیدا کردند، گفت: از ابتدا که در وزارت کشور حضور پیدا کردم و همچنین در برنامههایی که در مجلس ارائه دادم، بر اصل تحزب، تقویت و حمایت از احزاب تاکید کردم و آن را مورد توجه قرار دادم.
وی افزود: در ابتدای مسئولیت، درگیر مسائل استانداریها و تعیین استانداران بودیم ولی در همین حین، آقای میرولد معاون سیاسی وزیر کشور دیدارها و نشستهایی را با احزاب داشتند و من امیدوارم که جلسه امروز مقدمهای باشد که احزاب و تشکلها نشست مشترکی را با آقای روحانی داشته باشند.
رییسجمهور از نشست با احزاب استقبال کرد
وزیر کشور همچنین خطاب به حاضران گفت: وقتی خدمت آقای روحانی مطرح کردم که قرار است چنین جلسهای برگزار کنیم، ایشان ضمن استقبال از این موضوع، گفتند که برنامهای ترتیب دهیم که ایشان نیز با احزاب دیدار داشته باشند و ما در حال برنامهریزی برای تشکیل چنین جلسهای هستیم. البته از شما نیز میخواهیم که نظر بدهید این جلسه چگونه باشد.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به جایگاه و ضرورت حزب اشاره کرد و افزود: در این جلسه مباحثی در این ارتباط مطرح شد. به نظر من جایگاه و ضرورت حزب کاملاً مشخص و روشن است و اصلاً جای بحثی ندارد.
وی با بیان اینکه “در قانون اساسی بر تحزب تاکید شده و این یک موضوع مشخص و شفاف است”، ادامه داد: این که رویکرد ما در قبال احزاب چگونه باشد، بسیار مهم است. در قانون اساسی و صحبتهای امام(ره) و رهبری اشارهای به رویکردها شده است. حزب به عنوان سازوکاری در نظام جمهوری اسلامی ایران باید در راستای تحقق ارزشهای انقلاب اسلامی توسعه و پیشرفت کشور حرکت کند. البته راهها، شیوهها و ابزارها در این ارتباط میتواند متفاوت باشد و احزاب شیوههای مختلفی را دنبال کنند.
وزیر کشور خطاب به فعالان سیاسی و حزبی حاضر در جلسه اظهار کرد: وزارت کشور به عنوان نهاد رسمی و شما احزاب به عنوان نهاد رسمی سیاسی که دارای مجوز هستید، باید با این رویکرد حرکت کنید. بنابراین در ارتباط با رویکرد نیز بحثی وجود ندارد مگر اینکه نگاه جدیدی مطرح باشد که این نیز قابل بحث است.
پیشنویس اصلاح قانون احزاب به زودی در سایت وزارت کشور منتشر میشود
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی در ادامه صحبتهای خود، با اشاره به درخواست تعدادی از حاضران در این جلسه مبنی بر اصلاح قانون احزاب، چنین درخواستی را «درست» خواند و گفت: در دوره قبل در مجلس با همکاری وزارت کشور اقداماتی در راستای اصلاح قانون اصناف صورت گرفت و اکنون نیز دوستان در وزارت کشور کار مفصلی را در این زمینه انجام دادند و انشاءالله آنچه را که دوستان در وزارت کشور با همکاری کارشناسان انجام دادهاند به عنوان پیشنویس در آیندهای نزدیک در سایت وزارت کشور منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: از شما میخواهیم که این پیشنویس را مطالعه کنید و در یک ظرف زمانی مثلاً یک ماه، نظرات و دیدگاههای خود را بیان و به وزارت کشور ارسال کنید تا مورد توجه قرار بگیرد؛ البته شما میتوانید به صورت جمعبندی شده نیز نظراتتان را به ما بدهید، یعنی اینکه با برگزاری جلساتی اینچنینی یا برگزاری پارلمان حزبی که دوستان مطرح کردند نظرات و دیدگاههایتان را به صورت یکجا جمعآوری کرده و به وزارت کشور اطلاع دهید.
اصلاح قانون انتخابات در دستور کار است
قانون NGOها را تدوین میکنیم
وزیر کشور همچنین با بیان اینکه “اصلاح قانون انتخابات در دستور کار وزارت کشور است”، ادامه داد: تدوین قانون NGOها و سمنها (سازمانهای مردمنهاد) نیز در دستور کار است و ما همه را با مشورت دوستان پیگیری میکنیم.
وزارت کشور مخالفتی با فعالیت خانه احزاب ندارد
رحمانی فضلی همچنین با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه در ارتباط با خانه احزاب، گفت: نگاه تقریباً همه دوستان این است که خانه احزاب فعال شود. وزارت کشور مخالفتی با این موضوع ندارد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در ارتباط با فعالیت خانه احزاب وجود دارد، از جمله تمدید نشدن پروانه آن، اظهار کرد: در ارتباط با مشکلات خانه احزاب، وزارت کشور تقصیری ندارد و یکسری اختلاف دیدگاهها در داخل خود دوستان وجود داشته و خود دوستان باید پیگیری کنند تا مشکلات رفع شود.
وزیر کشور افزود: ما برای تمدید فعالیت خانه احزاب یا حتی بازنگری در ارتباط با آن در خدمت شما هستیم و اسناد و مدارکی در وزارت کشور وجود دارد که امانت است و هر موقع خانه احزاب فعالیتش را شروع کند، این اسناد تحویل داده میشود و حمایتهای لازم را ما نیز انجام میدهیم.
رحمانی فضلی با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه در ارتباط با عدم توفیق احزاب در کشور نیز تصریح کرد: ما باید در راستای اعتمادسازی مردم به احزاب تلاش کنیم. احزاب باید در نگاه، داوری و قضاوت مردم مؤثر باشند و به گونهای حرکت کنند که مردم از احزاب حمایت داشته باشند.
وزیر کشور به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور و ضرورت فعال بودن احزاب در کشور نیز اشاره کرد و گفت: ما باید در راستای تقویت و حمایت از احزاب در جامعه تلاش کنیم، باید اعتمادسازی کنیم، صداقت، قانونگرایی و احترام به ارزشهای دینی و حرکت در راستای مطالبات مردم باید از اولویتهای احزاب باشد و قانونگرایی را احزاب مورد توجه قرار دهند.
یکی از روشهای ما حمایتهای حقوقی و قضایی از احزاب است
وی با بیان اینکه “در این جلسه همه بر موضوع قانونگرایی تاکید کردند”، افزود: اتفاقی که در برخی عرصهها رخ داده این است که برخی از هیجانات، عصبانیتها و برخی از دخالتهای بیمورد موجب شد که ما از مسیر قانون خارج شویم، در حالی که مهم این است که در فضاهای خاص و در شرایط ویژه که احساسات و نظرات موجب برخی اظهارنظرها میشود، بتوانیم خود را حفظ کنیم. بعد از 34 سال به این درجه از پختگی رسیدهایم که مبنا را قانون قرار دهیم و وقتی که اینچنین باشد، اگر برخی از نهادها دخالت یا اعمال سلیقه میکنند، این از آنها سلب میشود و حتی اگر چنین اتفاقهایی نیز بیفتد وزارت کشور از احزاب حمایت میکند و یکی از روشهای ما حمایتهای حقوقی و قضایی از احزاب است و اگر فعالیتها در مسیر قانون باشد، ما از احزاب حمایت میکنیم.
با برگزاری نشستهای دورهای با احزاب موافقم
رحمانی فضلی همچنین با بیان اینکه “با برگزاری نشستهای دورهای با احزاب موافق هستم”، تصریح کرد: اگر خانه احزاب فعال شود، آنجا بهترین جا برای برگزاری چنین نشستهایی است.
وزیر کشور همچنین تاکید کرد: حتماً تلاش میکنم که نشستهایی نیز با سران قوا داشته باشیم تا موضوعات به صورت تخصصی، عینی و ملموس در میان گذاشته شود. همانطور که گفتم، شرایطی در کشور حاکم است که اقتضاء آن، کار حزبی است.
انتقادهای وزیر کشور از موسمی بودن فعالیت احزاب
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به برخی از صحبتهای مطرح شده در این جلسه مبنی بر اینکه فعالیت احزاب در کشور موسمی است، با درست عنوان کردن این موضوع، گفت: نباید از این موضوع ناراحت شویم.
وزیر کشور با اشاره به طرح انتقادهایی در این زمینه اظهار کرد: برای مثال دولت فعلی در ارتباط با نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها به دنبال ایجاد اصلاحاتی است؛ چراکه مسیری که قبلا طی شده خلاف قانون بوده و خود من زمانی که در دیوان محاسبات بودم چندین گزارش از تخلفات در این زمینه ارائه دادم.
وی به میزان یارانه نقدی دولت به مردم اشاره کرد و با تاکید بر اینکه “بخش تولید، صنعت، سلامت در این ارتباط مغفول شدهاند و به آنها چیزی داده نشده است”، تاکید کرد: احزاب در ارتباط با هدفمندی یارانهها و آمادگی مردم در این زمینه چکار کردهاند؟
رحمانی فضلی همچنین با اشاره به تصویب پیشنهاد رئیسجمهور در سازمان ملل در راستای مبارزه با خشونت و افراطیگری گفت: یکی از اتهاماتی که قدرتهای سلطه به جهان اسلام وارد میکنند، حمایت از خشونت است و رئیسجمهور کشور ما به عنوان رئیسجمهور یک کشور اسلامی که بیشترین هجمهها به آن میشود، پیشنهاد مبارزه با خشونت و افراطیگری را داد، به نحوی که تمام اعضای سازمان ملل به آن رأی دادند ولی احزاب چه موضعی در مقابل آن گرفتند و چقدر در ارتباط با آن فعالیت کردند؟
وزیر کشور با بیان اینکه “هرکس از هر حزبی رأی میآورد، همه باید به او کمک کنیم تا موفق شود و امور کشور را به پیش ببرد”، گفت: متأسفانه تاکنون کمتر این اتفاق افتاده است.
وزارت کشور تدوین لایحه جرم سیاسی را دنبال میکند
رحمانی فضلی همچنین در مورد مباحث مطرح شده در ارتباط با لایحه جرم سیاسی و اهمیت تدوین آن اظهار کرد: در ارتباط با این موضوع اختلافی بین قوا بوجود آمد و شورای نگهبان آن را برای رسیدگی به قوه قضائیه واگذار کرد ولی در حال حاضر فضا باز است که دیدگاهها مطرح شود و مجلس نیز میتواند در قالب یک طرح، موضوع را بررسی کند و از طرف دیگر قوه مجریه و وزارت کشور این موضوع را به صورت جدی دنبال میکند.
وی همچنین به اهمیت پاسخگویی و مسئولیتپذیری احزاب اشاره کرد و افزود: همانطور که انتظار داریم دولت در برابر اقداماتش پاسخگو باشد، احزاب نیز باید اینگونه باشند و رفتارها باید شفاف و روشن باشند.
وزیر کشور همچنین به نقش رسانهها از جمله رسانه ملی در فرهنگسازی حزبی و ایجاد اعتماد از سوی مردم به احزاب اشاره کرد و ادامه داد: رسانههای مختلف از جمله رسانه ملی با توجه به دایره تأثیرگذاریشان میتوانند در این زمینه مؤثر باشند و من سعی میکنم در یکی از جلسات آینده از آقای ضرغامی دعوت کنیم که در بین شما حضور پیدا کند و تبادل نظر صورت بگیرد و از صدا و سیما نیز میخواهیم که در ارتباط با موضوعات مختلفی که مطرح میشود این زمینه را فراهم کند که نظرات نمایندگان احزاب نیز مطرح شود.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به نقش و کمک احزاب در تصمیمسازی و تصمیمگیری و اینکه باید این موضوع در داخل یک سازوکار مشخص صورت بگیرد، گفت: ما باید بر روی اشتراکات تاکید کنیم.
وی با بیان اینکه “همه باید کمک کنیم که دولت برخاسته از آراء مردم موفق شود”، خاطرنشان کرد: این بدان معنا نیست که انتقادی صورت نگیرد، بلکه باید به عملکردها انتقاد بشود ولی متأسفانه گاهی به جای انتقاد از عملکردها، شاهد زیرسؤال بردن افراد و دستگاهها هستیم.
وزیر کشور همچنین با بیان اینکه “چیزی که در نگاه بیشتر عزیزان مشاهده کردم، نوعی وابستگی به دولت و دولتگرایی در راستای فعالیت احزاب بود، در صورتی که این نگاه چندان درست نیست”، ادامه داد: دولت باید در محدوده قانون برای فعالیت احزاب بسترسازی کند و حمایت از احزاب و گروهها از سوی دولت در چارچوب قانون باشد. در حالی که در ارتباط با مسائلی مانند فرهنگسازی یا آموزش خود احزاب باید بیشتر مشارکت کنند.
یارانه احزاب باید ضابطهمند باشد
رحمانی فضلی همچنین به برخی از مسائل مطرح شده در مورد کمک یارانهای از سوی کشور به احزاب اشاره کرد و گفت: زمانی که این اتفاق در حال صورت گرفتن بود، شخصاً مخالف بودم و در حال حاضر نیز اگر قرار باشد این کمک مالی صورت بگیرد و نظر شما نیز در این راستاست، باید مشخص شود که این کمکهای مالی چقدر باشد، چقدر تأثیر داشته باشد و اینکه حتما باید ضابطهمند باشد و به طورکلی ابعاد آن باید به طور دقیق مشخص شود.
وی در ادامه به برخی دیگر از صحبتهای مطرح شده در این جلسه از جمله پیشنهاد طبقهبندی احزاب اشاره و اظهار کرد: برخی دوستان این پیشنهاد را مطرح کردند و برخی دیگر گفتند نباید در حال حاضر به احزاب جدید مجوز فعالیت داد و برخی دیگر نیز نظر مخالف داشتند و میگفتند نباید در این زمینه بخلی به خرج داده شود.
وزیر کشور اضافه کرد: برخی نیز نظر داشتند که بعد از اینکه احزاب مجوز گرفتند، بر اساس میزان فعالیتشان آنها را به احزاب فعال و نیمه فعال تقسیم کنیم و عدهای نیز گفتند اگر حزبی مجوز گرفت و دو سه سال کار نکرد، پروانه فعالیت آن باطل شود.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه “باید یک نظام مهندسی بر احزاب حاکم باشد و خانه احزاب میتواند در این زمینه مؤثر باشد و وزارت کشور نیز به این موضوع کمک میکند”، گفت: ما در واقع معتقدیم که باید برنامهمحوری را مبنا قرار دهیم.
تشکیل پارلمان حزبی امر مطلوبی است
وی همچنین به پیشنهاد تشکیل پارلمان حزبی اشاره کرد و گفت: اگر سازوکار این موضوع نیز مشخص شود، این امر مطلوبی است.
وزیر کشور همچنین به سخنان برخی از نمایندگان احزاب در این جلسه مبنی بر اینکه فرمانداریها در شهرستانها نیز با احزاب برای فعالیتشان همکاری کنند، خاطرنشان کرد: سهشنبه و چهارشنبه این هفته نشستی با استانداران خواهیم داشت و در آن جلسه بر تقویت NGOها و احزاب تاکید میکنیم.
نشست رییسجمهور با NGOها اواخر دی برگزار میشود
رحمانی فضلی همچنین با اشاره به نشست خود با NGOها اظهار کرد: انشاءالله در اواخر دی ماه نیز رئیسجمهور با NGOها جلسهای خواهد داشت.
استقبال از نامگذاری روزی به نام احزاب
وی همچنین در مورد پیشنهاد مطرح شده در ارتباط با نامگذاری روزی به نام روز احزاب در تقویم کشور، اظهار کرد: این پیشنهاد را میتوان به شورای فرهنگ عمومی ارائه کرد و اگر خانه احزاب به نتیجه رسید، میتوان روی این موضوع بحث کرد.
وزیر کشور با بیان اینکه “باید رفتارهای سیاسی در کشور را بوسیله احزاب محقق کنیم”، خطاب به نمایندگان احزاب حاضر در نشست گفت: شما باید محور اعتمادسازی بیشتر در نظام و درون مردم باشید.
19 تقاضای تشکیل حزب در دولت یازدهم وجود داشته است
به گزارش، فهرست اسامی احزاب حاضر در نخستین نشست هماندیشی دولت تدبیر و امید با نمایندگان احزاب و تشکلهای سیاسی بدین شرح است:
1-انجمن روزنامه نگاران مسلمان، 2- انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، 3- انجمن اسلامی معلمان ایران، 4- انجمن روزنامهنگاران زن ایران (رزا)، 5- جامعه اسلامی دامپزشکان، 6- جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران، 7- جامعه اسلامی فرهنگیان، 8- جامعه اسلامی کارگران، 9- جامعه اسلامی کارمندان، 10-جامعه اسلامی مهندسین، 11- جامعه اسلامی ورزشکاران، 12- جامعه زنان انقلاب اسلامی، 13- جامعه زینب (س) 14- جمعیت آبادگران جوان، 15- جمعیت ادوار جنبش دانشجویی کشور، 16- جمعیت اسلامی فرهنگیان، 17- جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، 18- جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، 19- جمعیت تولید گرایان، 20-جمعیت حمایت از حقوق بشرزنان، 21-جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، 22- جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران، 23-جمعیت زنان مسلمان نواندیش، 24-جمعیت فدائیان اسلام، 25- جمعیت مستقل ایران اسلامی، 26-جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، 27- حزب آزادی، 28- حزب آیین مردم، 29- حزب اراده ملت، 30-حزب اسلامی ایران زمین، 21- حزب اسلامی کار، 32- حزب اعتدال و توسعه، 33- حزب اعتماد ملی، 34-حزب تمدن اسلامی، 35- حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی، 36-حزب جوانان ایران اسلامی، 37- حزب دفاع از قانون اساسی و منافع ملی، 38-حزب زنان جمهوری اسلامی ایران، 39- حزب سبز، 40- حزب عدالت طلبان ایران اسلامی، 41- حزب فرزندان ایران اسلامی، 42-حزب کارگزاران سازندگی ایران، 43-حزب مؤتلفه اسلامی، 44-حزب مردم سالاری، 45- حزب مردم مسلمان ایران، 46- حزب نواندیشان ایران اسلامی، 47-حزب وحدت و همکاری ملی ایران اسلامی، 48- حزب همبستگی ایران اسلامی، 49-خانه کارگر، 50-خانه کشاورز، 51-سازمان دفاع از منافع ملی ایران، 52-کانون تربیت اسلامی، 53-کانون جمعی از زندانیان سیاسی مسلمان دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، 54-کانون دانشجویان ودانش آموختگان بوشهر، 55-کانون فارغ التحصیلان شبه قاره هند، 56-کانون مهستان، 57-کانون نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، 58-مجمع جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی، 59-مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، 60- مجمع روحانیون مبارز،61-مجمع نمایندگان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، 62-مجمع نیروهای خط امام (ره)
به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست سیدکاظم میرولد معاون سیاسی وزیر کشور طی سخنانی اظهار کرد: این جلسه به دعوت وزیر کشور از احزاب فعال انجام شده است و باید گفت از ابتدای تشکیل کمیسیون ماده 10 احزاب، 230 حزب مجوز گرفتهاند که حدود یک چهارم احزاب فعال و نیمهفعالند و البته صرفاً فعالیتشان به دوره انتخابات محدود نمیشود.
معاون سیاسی وزیر کشور افزود: در دوره آقای روحانی 19 تقاضای حزب وجود داشته که در حال بررسی است.
وی با مورد توجه قرار دادن جلسه امروز وزیر کشور با دبیران کل احزاب گفت: در این جلسه از نمایندگان 60 حزب دعوت شده است و اگر این جلسه مفید باشد، احزاب دیگر را در جلسات بعد دعوت میکنیم تا آسیبشناسی لازم انجام شود.
هنوز کار حزبی در کشور ارزش به حساب نمیآید
در این نشست رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز گفت: اینکه برخی میگویند حزب با نظام اسلامی همخوانی ندارد، تئوری درستی نیست.
محمدرضا باهنر با مورد توجه قراردادن بحث احساسی خانه احزاب گفت: اگر قرار است خانه احزاب احیا شود باید ساختار آن مورد اصلاح قرار بگیرد و جریانات فعال سیاسی کشور در آنجا کرسی داشته باشند، نه اینکه با انتخابات همدیگر را حذف کنند.
وی افزود: من اعتقاد دارم نظام مردم سالاری دینی که جز افتخارات جمهوری اسلامی است، بدون در نظر گرفتن جنبه حزبی، قدرتمند، فراگیر و شناسنامهدار ابتر است و اگر بخواهیم حکومت وسیستم را یک سیستم حزبی و چارچوبدار کنیم نیاز به اصلاحاتی است که در فاز اول آن اصلاحات همین قوانین لازم است.
باهنر گفت: دولت یازدهم وقت مناسبی را برای حرکت جدی در جهت مورد توجه قرار دادن نگاه حزبی در کشور آغاز کرده است.
وی با اشاره به اعتقاد برخی مبنی بر اینکه حزب با نظام اسلامی همخوانی ندارد، گفت: کاملا میشود در چارچوب نظام اسلامی ساختار حزبی برقرار کرد و امید ما این است که احزابی داشته باشیم که دولت ساز باشند و نه دولت ساخته؛ چرا که احزاب دولت ساخته پس از پایان یافتن عمر دولت از بین میروند.
رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری خاطرنشان کرد: در خانه احزاب منشور اخلاقیای وجود داشت که بسیار خوب بود و تفکرات مختلف سیاسی در آن جمع میشود، اما متأسفانه در نظر گرفتن آن استمرار نیافت.
باهنر با بیان اینکه بالا بودن هزینه فعالیت سیاسی در کشور از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار داد، گفت: در برخی موارد بحث محاکمه و زندان به عنوان جرم سیاسی در نظر گرفته میشود و در ذیل آن هنوز کار حزبی در کشور یک ارزش به حساب نمیآید در حالی که بسیار از جوامع حزبی بودن یک ارزش حساب میشود.
وی همچنین افزود: باید برای احزابی که ضابطهمند هستند هزینه مالی در نظر گرفته شود، تا آنها بتوانند از بخشی از خزانه دولت استفاده کنند وگرنه اینها به سمت رانتخواری خواهند رفت.
راکعی: امیدواریم این دولت از احزاب حمایت کند
دبیرکل جمعیت زنان نواندیش نیز در سخنانی گفت: با توجه به امیدهای شکل گرفته در این دولت، امیدواریم این دولت از احزاب حمایت کند.
فاطمه راکعی اظهار کرد: این دولت، دولتی است که ابعاد مختلفی را برای سعادت و توسعه کشور ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به سخنان رئیسجمهور درباره تحزب مبنی بر اینکه مردمسالاری بدون وجود تشکلهای حزبی ناقص است و نمیتوان بدون آنها به اهداف رسید، تاکید کرد: حزب باید خواست و اراده مردم را به مسئولان برساند.
دبیرکل جمعیت زنان نواندیش همچنین گفت: در دولتهای گذشته جمعیت زنان نواندیش با محدودیتهای بسیاری روبرو بود و متاسفانه آخرین مجمع عمومی ما که برای برگزاری آن نامهنگاری انجام داده بودیم، برگزار نشد و به ما گفته شد باید اسامی تمام کسانی را که قرار است در این جمع حضور یابند اعلام کنید.
راکعی ادامه داد: ما از وزیر کشور و معاونان سیاسی ایشان انتظار داریم که با توجه به امید بیشتری که در این دولت پیدا کردهایم، بگویند که چه خواهند کرد و برای بازگشایی فضای سیاسی کشور چه راهکارهایی دارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین با ابراز امیدواری نسبت به حمایت وزارت کشور از احزاب، اظهار کرد: از آنجا که وزارت کشور تنها دستگاه متولی احزاب سیاسی است، امیدواریم بتواند از احزاب حمایت کند.
وی افزود: ما هم به دنبال این هستیم که با رعایت مسائل قانونی، از بداخلاقیهای سیاسی و نگاههای سیاسی برخی افراد عبور کنیم و بر این مشکلات فائق آییم.
دبیرکل جمعیت زنان نواندیش خاطرنشان کرد: اگر اعضای یک حزب یا دبیرکل آن مرتکب جرمی شوند، باید جور آن را خودشان بکشد و این ربطی به منحل شدن احزاب ندارد. اگر چنین اتفاقی میافتد باید گفته شود که بر اساس چه قانونی آن حزب منحل شده است.
حشمتیان: محل خانه احزاب را به این تشکل برگردانید
در ادامه این نشست، دبیرکل جمعیت مستقل ایران اسلامی نیز گفت: نباید این گفته شود که کشور فقط دو جریان سیاسی دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، قدرتعلی حشمتیان در نشست مشترک وزیر کشور با دبیران کل و نمایندگان احزاب و گروههای سیاسی با مورد توجه قرار دادن ضرورت احیای خانه احزاب گفت: باید سعی شود که محل خانه احزاب را برگردانیم تا دوباره احیاء شود.
وی افزود: اگر هم چنین اقدامی انجام نمیشود همینجا در همین جمع 6 نفر از گروههای مختلف سیاسی برای تصدی خانهی احزاب انتخاب شوند.
وی همچنین اظهار کرد: باید به مستقلها توجه بیشتری شود و فقط این موضوع گفته نشود که در کشور تنها 2 جریان سیاسی وجود دارد.
شاکری: در کشور ما نظام حزبی شکل نخواهد گرفت
در ادامه این نشست یک عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی گفت: در کشور ما نظام حزبی شکل نخواهد گرفت.
مجتبی شاکری در نشست مشترک وزیر کشور با دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی، اظهار کرد: وضعیت مملکت ما حاصل پیگیری و توجهات چنین جمعی است.
وی همچنین گفت: چه کسی در این جمع است که خواسته حرفی بزند ولی نتوانسته باشد؟ امکان برای همه وجود دارد. برخی روزنامهها هستند که مخاطب خاص دارند و ما هم هرکدام مخاطبان خاص خود را داریم.
شاکری همچنین با بیان اینکه “در کشور ما نظام حزبی شکل نخواهد گرفت”، افزود: احزاب نمیتوانند در مصدر قرار بگیرند تا بتوانند تعین تکلیف کنند. نباید مسألهای را مطرح کنیم که بعداً نتوانیم از پس آن بر بیاییم.
کواکبیان: مرز بین جرم سیاسی و امنیتی مشخص شود
دبیر کل حزب مردمسالاری نیز در نشست مشترک وزیر کشور با دبیران کل و نمایندگان احزاب و گروههای سیاسی گفت: 60 درصد مشکلات احزاب به دولت و حاکمیت برمیگردد.
مصطفی کواکبیان اظهار کرد: وجوب عقلی و سیاسی و ملی اقتضا میکند که احزاب در این کشور نهادینه شوند.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرها در این جلسه مبنی بر اینکه نظام حزبی در کشور ما شکل نمیگیرد، افزود: تا وقتی که چنین تفکراتی در کشور وجود دارد، وضعیت ما بهتر از این نخواهد شد.
وی با بیان اینکه 60 درصد مشکلات احزاب به دولت و حاکمیت باز میگردد و تنها 20 درصد آن مربوط به خود احزاب و فرهنگ سیاسی مردم است خطاب به وزیر کشور گفت: باید تدارکی ببینیم تا این جلسه خروجی مفیدی داشته باشد.
کواکبیان همچنین اظهار کرد: زمانی من از آقای اژهای پرسیدم چرا مشارکت و مجاهدین را تعطیل کردید و اگر اینها جرائم سیاسی مرتکب شدهاند باید در دادگاه علنی به جرم آنها پرداخت. که به من گفته شد اینها جرائم امنیتی مرتکب شدهاند و با این وجود ما نمیدانیم مرز بین این دو جرم چیست و شما به عنوان وزیر کشور متعهد هستید که این موضوعات را پیگیری کنید.
کواکبیان همچنین از اینکه هیچکدام از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم از دبیران کل احزاب نبودند، انتقاد کرد.
منتجبنیا: آغوش وزارت کشور برای احزاب باز باشد
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی نیز با اشاره به اهمیت «حزب» در نظامهای سیاسی، بر لزوم توجه بیشتر وزارت کشور به این مقوله تاکید کرد و گفت: حزب ارزش است و ضد ارزش نیست.
حجتالاسلام والمسلمین رسول منتجبنیا اظهار کرد: اگر در کشورمان شاهد هستیم که حزب نهادینه نشده است، اگر ملاحظه میکنیم که در ایام انتخابات بر روی شایستگان کمتر تکیه میشود و پس از انتخابات شایستهسالاری آنچنان مورد توجه قرار نمیگیرد و فضای امنیتی بجای فضای سیاسی در کشور حاکم میشود و اگر تحمل جامعه در رابطه با دیدگاههای متفاوت و مختلف پایین است، همه و همه اینها در اثر این است که برخی مسئولان نسبت به وظیفه خود در مورد تحزب و فرهنگسازی تحزب در جامعه عمل نکردهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه “برخی از احزاب نیز نتوانستند با عملکرد مثبت خود به نهادینه شدن تحزب در جامعه کمک کنند”، گفت: در دولت قبل شاهد این بودیم که با فرهنگ تحزب مقابله میشد ولی در دولتی که هدفش را تحقق مردمسالاری دینی و توجه به مردم قرار داده، انتظار این است که احزاب که چکیده مردم و عصاره سیاسی مردم هستند مورد توجه بیشتر واقع شوند و وزارت کشور برای آنها برنامه داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب به بخشی از وظایف ذاتی وزارت کشور اشاره کرد و افزود: وزارت کشور ضامن تحقق مسائل سیاسی و دفاع از حقوق حقه آحاد مردم است و باید در ارتباط با احزاب و نهادینه شدن هرچه بیشتر فرهنگ تحزب برنامهریزی کند و از طریق رسانههای مختلف برای جامعه تبیین کند که حزب ارزش است و ضد ارزش نیست و جزو نهادهای انقلاب است نه بیگانه با آن.
منتجبنیا با بیان اینکه “وزارت کشور باید با آغوش باز در مورد احزاب برخورد کند”، تصریح کرد: وزارت کشور از تأسیس احزاب استقبال کند و باید توجه داشت که از تکثر احزاب و صداها نباید نگران باشیم.
وی با بیان اینکه “جامعه از صدای مخرب و کسانی که بازی و قاعده بازی سیاسی را رعایت نمیکنند، ضربه میبیند نه از تکثر احزاب و صداها”، تاکید کرد: وزارت کشور باید برای احزاب بعد از تأسیس برنامهریزی کند. در واقع یک برنامه مستمر داشته باشد و علاوه بر اینکه در جامعه تحزب را فرهنگسازی میکند برای کادرهای احزاب نیز جهت آموزش بیشتر برنامهریزی کند.
منتجبنیا با بیان اینکه “احزاب حلقه وصل بین مردم و حکومت هستند”، گفت: اگر احزاب تقویت شوند، دولت نیز تقویت میشود؛ چراکه احزاب در کادرسازی و معرفی نیروهای مفید، مؤثر هستند.
وی با بیان اینکه “وزارت کشور باید در ارتباط با وظایف خود در مورد احزاب تلاش بیشتری کند”، افزود: دولت تدبیر و امید سیاست خارجی خود را به دست وزیر خارجه سپرده و موفقیتی بزرگی نیز تاکنون در این عرصه کسب شده است. ما نیز از دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور میخواهیم که سیاست داخلی را به گونهای تدوین کند که برخی از بیتحملیها، بیصبریها و برخوردهای غلط به برخوردهای کرامتآمیز که قرآن و اسلام بر آن تاکید دارند تبدیل شود تا مردم بتواند در برهههای مختلف از جمله انتخابات، در کنار هم فعالیت کند.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی همچنین با اشاره به مشکلاتی که برخی احزاب در دولت قبل با آن مواجه شدند، گفت: از وزارت کشور میخواهیم که در مورد وضعیت این احزاب، یعنی احزابی که مورد بیمهری قرار گرفتند، تعیین تکلیف کند.
منتجبنیا در پایان با اشاره به اینکه “یکی از این احزاب دو میلیون درخواست عضویت داشته است”، گفت: تمام اسناد و مدارک آن حزب به تاراج رفته است و هیچ مقام و نهادی مسئولیت این کار را نپذیرفته است.
حبیبی: میتوانیم به میثاقنامه احزاب دست یابیم
به گزارش ایسنا، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه “تعدد احزاب توانمند در کشور ما میتواند عملیاتی شود”، گفت: یکی از لوازم تحقق جمهوریت نظام، تعمیق و گسترش تحزب است.
محمدنبی حبیبی صبح امروز در نشست احزاب با وزیر کشور، با بیان اینکه “برای اینکه بخواهیم یک تشکل را حزب بنامیم، باید ضابطهها و شاخصهایی را در نظر بگیریم”، گفت: متاسفانه برخی از احزابی که اکنون در کشور ما مجوز فعالیت دارند، فعالیت نمیکنند یا نیمهفعال هستند و تعدادی از احزاب به صورت فعال در عرصه حضور دارند.
وی با بیان اینکه “یک تشکل باید دارای سه مشخصه باشد که مجوز حزب بگیرد”، در تبیین این مشخصهها اظهار کرد: مشخصه اول، توانمندی ایدئولوژیک است و همچنین داشتن برنامه برای اداره کشور و توانمندی برای کادرسازی، مشخصههای دیگر هستند.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: وقتی احزاب این سه مشخصه را داشته باشند، در رقابتهای سیاسی از جمله در انتخابات به جای رقابت بین الفاظ و شعارها، شاهد رقابت بین برنامهها و مدیرانی که احزاب برای اداره کشور معرفی میکنند و در واقع شاهد پیشرفت کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه “وقتی حزبی در انتخابات برنده میشود، برای ماندن خود سعی میکند برنامهها و شعارهایی را که داده است، محقق کند”، افزود: در خانه احزاب قبلی منشوری به تصویب رسید که برخی احزاب نه تنها این منشور را اجرا نکردند بلکه گاه عکس آن را نیز انجام دادند.
حبیبی با بیان اینکه “ما در همین نظام میتوانیم به سمت تشکیل دولت حزبی، مجلس حزبی و شورای شهر و روستای حزبی برویم”، گفت: این نوع فعالیتها مغایرتی با موازین نظام اسلامی ندارد.
وی با بیان اینکه “احزاب در کنار سلیقههای مختلفی که دارند، دارای اشتراکاتی هستند”، اظهار کرد: اینکه تصور شود یک اصلاحطلب و یک اصولگرا در هیچ موردی نمیتوانند در کنار هم بنشینند، تصور نادرستی است و کسانی که اصول نظام را پذیرفته باشند و در این موارد اشتراک نظر داشته باشند، میتوانند در عین اختلاف سلیقه با هم رفاقت کنند و رقیب با هم باشند و این رقابت به معنای تضاد و کینهتوزی نیست.
دیرکل حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اهمیت تضارب آرا و احزاب و اینکه این زمینه در نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم است، گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل توانمندی ایدئولوژیک از تضارب فکری و آرا ابایی ندارد و تعدد احزاب توانمند نیز میتواند در کشور ما عملیاتی شود.
حبیبی با بیان اینکه “ما میتوانیم به یک میثاقنامه که مورد توافق همه باشد، دست یابیم”، تصریح کرد: البته معتقدم در صدر این میثاقنامه باید ولایت فقیه باشد؛ چراکه حفظ نظام ما و تمامیت ارضی ما در گرو اعتقاد به این اصل محقق میشود.
روحالامینی: احزاب دشمن کشور نیستند
در ادامه این نشست، دبیرکل حزب توسعه و عدالت خطاب به مسئولان وزارت کشور و دیگر مسئولان مرتبط با موضوع احزاب اظهار کرد: دست و پای احزاب را باز کنید؛ آنها دشمن کشور نیستند.
عبدالحسین روحالامینی در نشست وزیر کشور با احزاب، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حبیبالله عسگراولادی، علیاکبر پرورش و مریم بهروزی، گفت: امیدوارم که این جلسه به یک جلسه تشریفاتی تبدیل نشود و انشاءالله حضور رسانهها در این جلسه نیز ضمانت میکند که اینگونه جلسات تشریفاتی نباشد.
وی با بیان اینکه “ما پارلمان دانشآموزی در کشور داریم ولی پارلمان احزاب نداریم”، به اهمیت تاسیس چنین نهادی از دل برگزاری جلساتی نظیر جلسه امروز اشاره کرد و گفت: من به مسئولان وزارت کشور توصیه میکنم که مُر قانون را اجرا کنند و از برخورد سلیقهای بپرهیزند.
روحالامینی با بیان اینکه “احزاب در عین رقابت، باید مسیری رو به جلو طی کنند و بر مشترکات تاکید داشته باشند”، تصریح کرد: گلایهها از قبل زیاد است ولی مهم این است که ما در حال حاضر به سمت جلو حرکت و پیشرفت کنیم و به جای اعتمادسوزی، اعتمادسازی کنیم.
دبیرکل حزب توسعه و عدالت با بیان اینکه “ما زبان گفتوگو با هم را خوب تجربه نکردهایم”، گفت: هر دستگاهی در کشور باید کار خود را بکند. مثلا وزارت کشور، وزارت ارشاد و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی باید کار خود را انجام دهند. متاسفانه گاه دیدهایم که خلط وظایف ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت کشور باید به عنوان متصدی امور در ارتباط با احزاب کار خود را انجام دهد، اظهار کرد: دولتمردان باید احزاب و تشکلها را یار خود بدانند و نصیحتهای آنها را مشفقانه تحمل کنند.
کرباسچی: هیچ حزبی نباید خود را مطلق بداند
به گزارش ایسنا، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی نیز در این نشست اظهار کرد: تنها شخصی که در مقام ریاست مجلس، با جرأت حزب تشکیل داد، جناب آقای کروبی بود.
غلامحسین کرباسچی در نشست وزیر کشور با نمایندگان و دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی که صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به توجه قرآن به احزاب، گفت: در زمان معصوم و پیغمبر راه روشن است؛ بنابراین اگر اختلافی پیش بیاید احزاب میتوانند در مسیر حق و عدالت باشند و یک حزب باید تابع معصوم و ولایت باشد اما در زمان غیبت که ما از حضور معصوم، محروم هستیم، مثل دیگر مسائل شرعی که باید به اجتهاد رجوع شود، احزاب میتوانند زمینهای برای این باشند که مردم از آنها اجتهاد کنند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه “ما در هیچ حزبی نباید خود را حق مطلق بدانیم”، تصریح کرد: زمینه تفاهم اساساً این است که ما خود را در هیچیک از احزابی که هستیم، حق مطلق ندانیم.
وی همچنین گفت: ماموریت اصلی وزارت کشور، بحث سیاسی و امنیتی است که در این راستا در موضوع امنیت، دستِ بازی دارد اما در بحث سیاسی، امر انتخابات مدنظر است.
کرباسچی اضافه کرد: در دولت مرحوم مصدق اعلام شد که دو هدف اصلی وجود دارد؛ یکی نفت و دیگری اصلاح قانون انتخابات، به این دلیل که دربار در این مسیر شرکت نداشته باشد.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی همچنین از اینکه در مباحث سیاسی کار مطالعاتی نمیشود ابراز تاسف کرد و گفت: باید زمینهای فراهم آورد تا مبانی ایدئولوژیک بررسی شود.
وی در ادامه، حضور شخصیتهای سیاسی و مورد توجه قرار دادن احزاب از سوی آنها را یک ضرورت خواند و اظهار کرد: تنها شخصی که در مقام ریاست مجلس سینه سپر کرد و با جرأت، حزب تشکیل داد، جناب آقای کروبی بود و اصلاً بحث عدم حضور شخصیتها که در شکست یا پیروزیها بحث مورد توجهی است، نیاز به بازنگری دارد.
مافی: برای موفقیت نظام حزبی خیلی راه داریم
در ادامه این نشست سخنگوی جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران گفت: ما خیلی راه داریم تا اینکه بتوانیم در نظام حزبی موفق باشیم.
پروانه مافی در نشست وزیر کشور با نمایندگان و دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی تصریح کرد: باید دانست وقتی کسی پاسخگو نیست به سراغش نمیروند اما وقتی کسی پاسخگو شد، بیشتر زیر ذرهبین قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه ما راه بسیاری داریم تا اینکه بتوانیم در نظام حزبی موفق شویم، افزود: وقتی وزارت کشور در وقت دادن به دوستان موفق نیست چه توقعی داریم که مردم کوچه و بازار ما در مسائل مربوط به حزب موفق باشد. چطور من حزبی با بضاعت کم مالی بتوانم در سطح گسترده ملی و بینالمللی فعالیت کنم. ما که در تقسیم وقت بالا و پایین میکنیم و آقایی را که نماینده مجلس است در اولویت قرار میدهیم چطور میتوانیم همه را با یک چشم ببینیم. این موضوع خطرناکی است و منشاء برخی گرفتاریهای ما نیز همین است.
مافی گفت: آقای خاتمی جامعه مدنی و فضای سیاسی را مورد توجه قرار دادند، ولی آنچه که فعالیت دوره ایشان مدنظر بود موفقیت اقتصادی بود که در سایه فضای سیاسی ایجاد شد. حالا که دولت تدبیر و امید ناچار است که با توجه به شرایط موجود فضای اقتصادی را مدنظر قرار دهد باید دانست که در سایه فضای سیاسی، فضای اقتصادی میتواند رشد کند.
سخنگوی جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران با اشاره به شرایط خانه احزاب، اظهار کرد: تقاضای ما از وزیر کشور و دولت تدبیر و امید این است که این خانه احیا و قوانین مربوط به آن اصلاح شود.
وی همچنین گفت: برخلاف اعتقاد دوستان که میگویند ما 100 سال سابقه وجود حزب در کشور را داریم من میگویم اینطور نیست. قبل از انقلاب بحث تک حزبی مطرح بود و بعد از امام (ره) که ولایت فقیه مورد توجه قرار گرفت و گفته شد که اگر مردم اقبال کردند ولایت فقیه تثبیت شود حالا باید گفت که ما از چه واهمه داریم؟
مافی همچنین تاکید کرد: روزی ماندلا از امام درس میگرفت و روزی هم میگفت که ما میتوانیم در کنار هم باشیم ولی گذشته را فراموش نکنیم.
زاکانی: خود احزاب نباید منشاء بیاعتمادی باشند
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در سخنانی گفت: اگر میخواهیم احزاب در کشور پا بگیرند باید از خود شروع کنیم.
علیرضا زاکانی در نشست وزیر کشور با نمایندگان و دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی با مورد توجه قرار دادن بحث اصلاح قانون احزاب در مجلس شورای اسلامی، افزود: ما در جلساتمان نظرات مختلف دوستان را شنیدیم و قانون احزاب هماکنون آماده نوبت ارایه به صحن است.
وی همچنین به بیان برخی ویژگیهای قانون احزاب پرداخت و اظهار کرد: ما احزاب را به طور رسمی مورد توجه قرار دادیم و در این قانون وظیفه حکومت دانسته شده که امکاناتی را در اختیار احزاب قرار دهد و بحث یارانه احزاب را نیز مدنظر قرار دهد. همچنین مسئولیتپذیری احزاب و شفافیت نیز از مواردی است که در این قانون لحاظ شده است.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه با طرح این پرسش که باید ببینیم توقع از خودمان چیست، گفت: آیا توقعمان این است که کشور احزاب را به رسمیت بشناسد؟ و آیا ما خودمان را به رسمیت میشناسیم؟
زاکانی افزود: آیا ما خودمان قائل به این هستیم که در امور کلان و ملی فارغ از هر گروه سیاسی به تفاهم فکر و خودمان را نقد کنیم و درباره این مسائل با مردم صحبت کنیم؟ فارغ از اینکه راه باید باز و جرم سیاسی باید تعریف شود چقدر در این مسیر میتوانیم گام برداریم؟
وی همچنین گفت: هماکنون بخش عمدهای از قانون شفاف است ولی ما به آن تن در نمیدهیم و اگر احزاب میخواهند در کشور پا بگیرند باید از خود شروع کنند و با مردم صادقانه حزب بزنند.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تاکید کرد: ما نمیتوانیم از حزب فقط پوستهاش را مورد توجه قرار دهیم و با محتوای آن کاری نداشته باشیم. باید خودمان درست حرکت کنیم و منشا بیاعتمادی نباشیم.
راهچمنی: روزی به نام روز احزاب در نظر گرفته شود
در نشست وزیر کشور با نمایندگان و دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی، دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی پیشنهاد کرد که روزی با عنوان روز احزاب در کشور در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا، محمدرضا راهچمنی، با بیان این که بحث حزبگریزی در کشور از جمله مواردی است که باید در حال حاضر مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: بسیاری از موانع در این مسیر را میتوان ریز کرد و حتی بخشنامههایی برای حل آنها در نظر گرفت. نباید اینطور باشد حزبی که دارای پروانه است به دنبال مجوز گرفتن از اماکن باشد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای احزاب و استفاده از کارشناسان حزبی در صداوسیما نیز باید مدنظر قرار بگیرد، گفت: پیشنهاد میکنم یک روزی را به نام روز احزاب در جمهوری اسلامی نامگذاری کنند، تا اینکه در آن روز فعالیت احزاب مورد توجه قرار بگیرد.
حمید قزوینی: وزارت کشور برای فعال شدن خانه احزاب اقدام کند
عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام نیز در ادامه این نشست گفت: وزارت کشور باید در راستای فعال شدن خانه احزاب و پیگیری حقوق فعالان سیاسی اقدام کند.
حمید قزوینی در نشست احزاب با وزیر کشور گفت: ضروری میدانم که در اینجا یاد مرحوم آقای عسگراولادی را گرامی بدارم گرچه ایشان در طیف اصولگرایان بودند ولی به عنوان یک اصلاحطلب، از سیره ایشان در فعالیتهای حزبی درسهایی آموختهایم و ضروری میدانم که از ایشان تجلیل کنم.
وی با اشاره به خاطرهای از مرحوم عسگراولادی اظهار کرد: یادم هست که اختلافی در خانه احزاب ایجاد شده بود و دوستان اصولگرا آقای عسگراولادی را به عنوان حکم انتخاب کرده بودند و دوستان ما در جریان اصلاحطلب آقای بهزاد نبوی را به عنوان حکم انتخاب کرده بودند و این دو در کمال اعتدال و صبوری با یکدیگر تعامل داشتند و مساله را حل کردند. مرحوم عسگراولادی به شدت از عملکرد دولت قبل در ارتباط با احزاب انتقاد میکرد و میگفت که رفتاری که دولت در مورد احزاب در پیش گرفته، رفتار خوبی نیست.
وی اضافه کرد: در جلسه امروز مشاهده کردم که وزیر کشور و دیگر معاونان ایشان مطالبی که در این جلسه مطرح میشود، یادداشت میکنند و به آن توجه دارند. از این موضوع خوشحال هستم و ما در واقع چیزهایی را میبینیم که در طول هشت سال گذشته فراموش شده بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین با اشاره به عملکرد وزارت ارشاد در راستای بازگشایی خانه سینما و دفاع از حقوق هنرمندان گفت: وزارت کشور نیز باید در ارتباط با خانه احزاب و پیگیری حقوق فعالان سیاسی، اینگونه رفتار کند و باید در دوستانمان در وزارت کشور آن احساس مسئولیتی که لازم است مجدداً ایجاد شود.
دبیرکل جامعه زینب: وزیر کشور، معاون یا مشاور امور حزبی تعیین کند
همچنین دبیرکل جامعه زینب(س) اظهار کرد: پیشنهاد میکنم که وزیر کشور یک معاون یا مشاور در امور حزبی برای خود تعیین کند.
به گزارش ایسنا، اعظم حاجی عباسی به تشریح برخی از پیشنهادهای خود پرداخت و گفت: پیشنهاد میکنم که احزاب دیداری با مقام معظم رهبری و همچنین آقای روحانی رئیسجمهور داشته باشند.
وی همچنین به اهمیت افزایش سهم احزاب در دیپلماسی غیردولتی اشاره کرد و افزود: مناسب است که به احزاب یارانه اختصاص یابد و فرصتهای برابر تحت عنوان نظام صنفی و حزبی برای آنها ایجاد شود.
این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: از مسئولان صداوسیما میخواهیم برای مناظره بین احزاب در این رسانه برنامهریزی کنند.
وی با بیان اینکه “احزاب میتوانند به دولت در پیشبرد برنامهها یاری کند و باید از این ظرفیت بهرهبرداری مناسب شود”، در ادامه گفت: هر موقع زنان سهمخواهی کردهاند، گفته شده که حق، گرفتنی است، ولی من معتقدم که حق نه گرفتنی است و نه دادنی، بلکه حق آموختنی است و این وظیفه نهادهای فرهنگی از جمله احزاب و نهادهای حقوقی است که به افراد جامعه در ارتباط با حق و حقوق خود آموزش دهند.
کنعانیمقدم: بدون قانون جرم سیاسی امکان فعالیت سیاسی محدود میشود
در ادامه این نشست، دبیرکل حزب سبز گفت: دولت نباید با تغییر در عوامل اجرایی و نظارتی اقداماتی انجام دهد که شائبه دخالتش را در آرای مردم ایجاد کند.
حسین کنعانیمقدم در ادامه اظهار کرد: باید این پرسش را مطرح کرد که چرا دولت اصولگرا از دادن مجوز به احزاب جدید خودداری و به قهر سیاسی خود با احزاب و تشکلهای سیاسی ادامه داد.
وی افزود: آیا زمان آن نرسیده است که احزاب و تشکلهای سیاسی به عنوان خانواده بزرگ انقلاب اسلامی، منشور سیاسی اتحاد ملی را به منصه ظهور برسانند؟ آیا وقت آن نرسیده است که احزاب در مقابل تهدیدها و تحریمها و تحقیرهای بینالمللی با وحدت داخلی سد محکم در مقابل دشمن مشترک استکباری و صهیونیستی ایجاد کنند.
دبیرکل حزب سبز در ادامه به بیان چند توصیه به احزاب و تشکلهای سیاسی و دولتمردان برای تحقق عدالت سیاسی پرداخت و اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی رکن اصلی اجرایی و دستگاه مورد اعتماد رهبری، مردم و مسئول حضور پرشور و بانشاط و آزاد مردم در حماسه سیاسی و اقتصادی است، بنابراین با ارائه لایحه جرم سیاسی به مجلس با نظر قوه قضاییه در جهت جلوگیری از هرگونه شائبه بیقانونی و بیعدالتی در فعالیتهای سیاسی و کاهش هزینه مشارکت سیاسی مردم اقدام عاجل کند چرا که بدون این قانون امکان فعالیت سیاسی محدود میگردد.
وی افزود: همچنین دولت نباید با تغییر در عوامل اجرایی و نظارتی به لحاظ تعاملات سیاسی مسئولان و یا به منظور اثرگذاری در آرای مردم در آستانه انتخابات اقداماتی را انجام دهد که شائبه دخالت دولت را ایجاد کند.
دبیرکل حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی: مرکز آموزش سیاسی تاسیس شود
دبیرکل حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی نیز در این نشست پیشنهاد کرد: مرکز آموزش سیاسی برای احزاب در نظر گرفته شود.
علیرضا متانی با مورد توجه قرار دادن فرمایشات حضرت امام و مقام معظم رهبری راجع به احزاب و گروههای سیاسی، گفت: مسائل حزبی و سیاسی در عرصه سیاسی کشور باید نمود خوبی پیدا کند و با تعامل و التزام از اصل مطلقه ولایت فقیه احزاب باید بتوانند راهکار جدیدی را برای هدایت و توسعه کشور پیش بگیرند.
وی همچنین پیشنهاد کرد: در همین راستا یک مرکز آموزش سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای احزاب در نظر گرفته شود و به وضعیت قانون احزاب نیز رسیدگی شود.
سجادی: عدم حضور مردم در بدنه احزاب، آسیبشناسی شود
به گزارش ایسنا در ادامه این هماندیشی، دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان گفت: اینکه مردم در بدنه احزاب حضور قوی ندارند، باید آسیبشناسی شود.
سیدکمالالدین سجادی افزود: تکثر احزاب یکی از ویژگیهای نظام مردمسالاری محسوب میشود و در متن قانون اساسی که میثاق ملی و اسلامی ماست فعالیت احزاب مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: یکی از راههای مناسب در این راستا فعالیت و حضور سیاسی مردم در احزاب و تشکلهاست و اینکه چرا تاکنون مردم در بدنه احزاب حضور قوی نداشتهاند نیاز به آسیبشناسی دارد.
دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان همچنین تدوین نظام جامع احزاب را یک ضرورت خواند و خاطرنشان کرد: احزاب کشور صرفنظر از تفاوتها میتوانند در مورد امنیت و منافع ملی در داخل و در سطح بینالمللی تعاملات و همکاریهای خوبی داشته باشند.
نجفقلی حبیبی: کشور وزارت مدارک خانه احزاب را به این تشکیل برگرداند
همچنین دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها گفت: وزارت کشور مدارک دوره قبل خانه احزاب را در اختیار این تشکل قرار دهد. بعد از این همه سال تجربه باید به این نقطه برسیم که چهار تا پنج حزب قوی و سراسری تاسیس کنیم.
نجفقلی حبیبی همچنین اظهار کرد: وزارت کشور تمام مدارک خانه احزاب را در دوره قبل در اختیار گرفته است و امکان برگزاری انتخابات از خانه احزاب سلب شده و هماکنون فرصت خوبی است که مدارک خانه احزاب تحویل داده شود تا انشاءالله هر چه سریعتر خانه احزاب به عنوان یک خانه صنفی مورد توجه قرار بگیرد.
دبیرکل انجمن مدرسین دانشگاهها در ادامه به بیان برخی از موانع فعالیت احزاب در کشور پرداخت و اظهار کرد: عدهای به قانون تن در نمیدهند و اگرچه جریانهایی فریاد میزنند که ما حزب نداریم ولی مشاهده میکنیم که در انتخابات احزابی بدون شناسنامه به عرصه میآیند و کسی هم از آنها نمیپرسد شما از کجا آمدهاید بنابراین لازم است که کمیسیون ماده 10 احزاب در این باره تدابیر لازم را بیندیشد.
حبیبی گفت: برگزاری تجمعها از جمله حقوق شهروندی است و در این باره باید دستهبندیهای لازم از سوی وزارت کشور انجام شود. همچنین وقتی حزبی میخواهد کنگره برگزار کند نباید با ترس و لرز مواجه شود.
دبیرکل انجمن مدرسین دانشگاهها همچنین با بیان اینکه کارهای مربوط به خانه احزاب را مسئولین خود این خانه باید انجام دهند، گفت: این پیشنهاد را دارم که چند نفر از خانه احزاب به کمیسیون ماده 10 معرفی شوند و پیگیر مباحث مربوط به خانه احزاب باشند.
محبیان: نبود احزاب پیوند ثروت و قدرت را شکل میدهد
دبیرکل حزب نواندیشان انقلاب اسلامی نیز در همین نشست گفت: اگر احزاب شکل نگیرند، پیوند ثروت و قدرت شکل خواهد گرفت. باعث تاسف است که ما در مرحله اثبات ضرورت موجودیت احزاب دچار مشکل هستیم.
امیر محبیان با بیان اینکه مخاطب احزاب به یک مفهوم دولت نیست و بحث حزب حاکمیتی و فرادولتی است، اظهار کرد: باید دید که آیا حاکمیت احزاب را رقیب خود و یا شریک خود میپندارد. وقتی احزاب به عنوان شریک مدنظر قرار میگیرند بحث تقویت احزاب مورد توجه قرار خواهد گرفت و احزاب نیروی بالقوهای قلمداد میشوند که میتوانند نیروهایی را تربیت و در خدمت نظام قرار دهند.
دبیرکل حزب نواندیشان انقلاب اسلامی همچنین هشدار داد: اگر احزاب شکل نگیرند خطر پیوند ثروت و قدرت شکل میگیرد ولی اگر احزاب فعالیت داشته باشند این فسادها کاهش پیدا میکند.
رمز ماندگاری، اقتدار و استقلال ما در سایه تبعیت از ولایت بوده است
در ادامه این نشست دبیرکل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار گفت: باید تمهیداتی انجام شود که طی آن شاهد رها بودن خانه احزاب نباشیم.
احمد کریمی اصفهانی ، اظهار کرد: ما باید بدانیم که رمز ماندگاری، اقتدار و استقلال ما در سایه تبعیت از ولایت بوده است. ما هم باید به این اهداف کمک کنیم و چوب لای چرخ نباشیم.
وی همچنین گفت: در بحث باشگاه احزاب باید تمهیداتی انجام شود که ما اینگونه شاهد رها بودن خانه احزاب نباشیم و اینطور نباشد که با لشکرکشی در باشگاه احزاب مواجه شویم.
توجه جدی به منابع درآمدی احزاب مدنظر قرار گیرد
در ادامه دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین گفت: دولت باید سعه صدر داشته باشد و آستانه تحمل خود را بالا ببرد.
ابوالقاسم رئوفیان در نشست وزیر کشور ،اظهار کرد: ما از دولت تدبیر و امید توقعی بیشتر از آنچه که در قانون اساسی وجود دارد، نداریم.
وی داشتن سعه صدر و بالا رفتن آستانه تحمل دولت را یک ضرورت خواند و اظهار کرد: نقش عمده احزاب و گروههای سیاسی این است که فعالیتهای دولت را رصد و دیدهبانی کنند. دولت هم باید نقدهای منصفانه را بپذیرد.
رئوفیان همچنین گفت: توجه جدی به منابع درآمدی احزاب باید مدنظر قرار بگیرد و در این مسیر پیشبینی ردیف بودجهای در قانون ضرورت دارد.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین جلوگیری از ادامه فعالیت احزاب موسومی و فصلی، همچنین وجود تعریف دقیق از جبههها را نیز یک ضرورت خواند و در ادامه درباره خانه احزاب، گفت: تاریخ شورای مرکزی خانه احزاب منقضی شده و باید از اعضای شورای مرکزی ادوار یا اعضای هیات رییسه شورای مرکزی احزاب عضو دعوت به عمل آید تا اینها از بین خود تعدادی را برای برگزاری انتخابات انتخاب کنند.
در دولت جدید بهانهگیری از احزاب کمتر شود
در ادامه نشست وزیر کشور با نمایندگان و دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی گفت: امیدواریم در دولت جدید بهانهگیریها نسبت به احزاب کمتر شود.
کمیجانی، اظهار کرد: باید بگویم خانه احزاب هماکنون در حال فعالیت است و جلسات شورای مرکزیاش هم تشکیل میشود و هیچ وقت هم تعطیل نبوده است.
وی افزود: علیرغم همه بیمهریها این جلسات تشکیل میشود و وزارت کشور مدارک را به خانه احزاب پس دهد تا انتخابات آن برگزار شود.
دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی همچنین اظهار کرد: امیدواریم در دولت جدید بهانهگیریها کمتر شود.
در نظر گرفتن مشوق برای احزاب زنان یک ضرورت است
سخنگوی حزب جوانان ایران اسلامی در ادامه گفت: نباید نگاه جانبدارانه و تبعیضآمیز نسبت به احزاب وجود داشته باشد.
محمد خونچمن، اظهار کرد: انتظار ما این است که رویکرد و نگاه وزارت کشور به احزاب تبلیغاتی نباشد و کمیتهای خاص تشکیل داده و برنامهریزیهای لازم در این مورد انجام شود.
وی افزود: باید بپذیریم لازمه تحقق جمهوریت نظام وجود احزاب قوی و شناسنامهدار است.
سخنگوی حزب جوانان ایران اسلامی با بیان اینکه نباید در واگذاری مجوز به احزاب جدید سختگیری انجام شود، گفت: نباید نگاه جانبدارانه و تبعیضآمیز نسبت به احزاب وجود داشته باشد.انتخاب