هراز نیوز :این روز ها در شهرستان آمل تب و تاب خاصی برقرار شده و مردم شهر هزار سنگر و همیشه در صحنه این شهرستان هر روز در انتظار برگزاری کنگره ملی سیده طاهره هاشمی هستند تا میهمانان این کنگره را به میزبانی بنشینند.
این شهیده گرانقدر در اولین روز از خردادماه سال 1346، در شهرستان آمل به دنیا آمد، پدر و مادرش هر دو از سادات متدین، مذهبی و انقلابی بودند.
شرایط مذهبی حاکم بر خانواده و دقت پدر و مادر در تربیت اسلامی فرزندانشان بخصوص طاهره، او را از کودکی با قرآن، نهج البلاغه و سایر کتب روایی شیعی، مانوس کرده بود.
گویی روح تشنه و عاشق سیده طاهره در دریای زلال معرفت سیراب می شد.
او دختری مهربان، دلسوز برای خانواده و دانشآموزی نمونه، موفق و درسخوان بود. به انجام فرایض توجه خاص و مستحبات را تا جایی که میتوانست به جا میآورد.
گویی خدا درهای کمال و معرفت را به روی طاهره باز کرده بود. او نه تنها در عبادت بلکه در کارهای هنری همچون خطاطی، طراحی، گلدوزی، نگارش مقاله، تهیه روزنامه دیواری و نیز اداره برنامههای فرهنگی مدرسه بسیار کوشا و موفق بود.
دوران نوجوانی اش مصادف با اوج مبارازت انقلابی مردم ایران بود به همین خاطر با توجه به بینش و آگاهی وسیعی که داشت؛ بسیاری از برنامههای فرهنگی، اجتماعی و حرکتهای سیاسی مدرسه را بر عهده گرفته بود .
پس از پيروزي انقلاب با پيوستن به انجمن اسلامي مدرسه و انجمن اسلامي شهيد محله، در تداوم انقلاب اسلامي ميكوشيد.
مطالعه های مستمر باعث شده بود تا سیده طاهره برای هر سوالی که به ذهن دوستانش می رسید، جوابی درست و منطقی داشته باشد.
توجه به معنویات، او را صبور و مهربان کرده بود و به همین خاطر در برخورد با دانشآموزانی که تحت تأثیر تبلیغات گروهکهای منحرف قرار گرفته بودند، با مهربانی، حوصله و دلسوزی رفتار می کرد و با توجه به همین نوع برخورد از فرط مهر و دوستی، آنها را به خود جذب میکرد.
شهيد سعي داشت كه دوستان و آشنايان خود را با اسلام عزيز آشنا سازد و خود نيز آنچه ميگفت عمل مينمود؛ در وقت نماز اول، خود وضو ميساخت و منتظرميماند تا دوستانش وضو بگيرند آنگاه باهم نماز می خواندند.
به پيامهاي امام اهميت زيادي ميداد و روزهاي دوشنبه و پنج شنبه هر هفته روزه ميگرفت.
شهيد يك شب قبل از شهادتش، شهيد مظلوم بهشتي و يارانش را با دو تن از اعضاي انجمن اسلامي محل (شهيد امان الله قدير و شهيد فضلی) را در خواب ميبيند و مژدة شهادتش را از زبان آنها براي خانوادهاش تعريف ميكند.
آري خوابش به وقوع پيوست و در روز 6 بهمن ماه 1360 در حالي كه براي رزمندگان اسلام كه براي مقابله با جنگ هاي محارب در شهر مستقر بودند مشغول جمعآوري دارو و غذا بود، مورد رگبار ملحدين سربدار قرارگرفت و بسوي معبودش شتافت.
شهيد كاملاً آگاه بود كه به شهادت خواهد رسيد زيرا وقتي از او سوال ميشود چه تصميمي در آينده داريد مينويسد:«… اگر تحصيل ميكنم براي اين نيست كه توشهاي از علم بردارم بلكه براي عبرت گرفتن و پي بردن به راز جهان و اين راه كه راه شناخت پرودگار است … ديگر نميتوانم چيزي بنويسم بخاطر اينكه به من الهام شد كه من آيندهاي ندارم كه درمورد آن برايتان انشايي بنويسم بخاطر اين، همة اين موضوعي را كه نوشتم پس ميگيرم زيرا به من الهام شده كه من ميميرم.
والسلام طاهره هاشمي
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در آستانه برگزاری کنگره ملی شهیده شاخص سال 1392، پیامی را به این کنگره فرستاد.
سردار محمدرضا نقدی «رئیس سازمان بسیج مستضعفین» پیامی را به مناسبت کنگره ملی شهیده سیده طاهره هاشمی، ارسال کرده که بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
کنگره بزرگداشت شهیده سیده طاهره هاشمی، فرصتی برای رصد و بازشناسی ستاره درخشانی است که میتواند برای همیشه راهنمای مسیر تکامل همه آزادگان به ویژه نوجوانان حق طلب باشد.
دختری زهرایی که ایمان آمیخته با علم و شجاعتِ آراسته به بصیرت او، یاد یاران نوجوان حسین بن علی(ع) را در خاطرهها زنده میکرد.
دلدادگی او به حقیقت و آمادگیاش برای فداکاری در راه آن،از او شخصیتی شایسته ساخته بود که با موقعیت شناسی هوشمندانه، ساعات کوتاه جهاد جانانه مردم دیار هزار سنگر آمل را مغتنم شمرد و از آن روزنه کوچک،معبری نورانی به سوی قله رفیع شهادت گشود.
خدمتگزاری و رفتار متواضعانه او،نامههای پر نغز،نوشتهها و آثار حکیمانهاش،گواه آن است که شهادتش نه یک اتفاق که یک انتخاب بود،بیان مکرر آرزوی شهادت و رویای صادقِ شهادت او گواهِ روح بلندِ شهادت طلب و شخصیت فراتر از زمانِ اوست.
روحیه حماسی سیده طاهره هاشمی،میراثی از جدّه بزرگوارش حضرت فاطمه زهرا(س) در دفاع از حریم ولایت بود.
درک عمیق از تعاملات سیاسی،اجتماعی و روحیه استکبارستیزی او، مصداقی از زن مسلمان ایرانی و الگوی زنان تاریخ که به بیان امام خامنهای عزیز،در کنار پایبندی غیرتمندانه به عفاف و حجاب،با حضور اثربخش خود در جامعه،به حق معلم ثانی برای زنان و دختران جهان محسوب میشوند.
امید است به فضل پروردگار،همگان به ویژه دختران نوجوان،این توفیق الهی و فرصت معرفی و تجلیل از این شهید عزیز را قدر بدانند و اعتقادات و سلوک شهید سیده طاهره هاشمی را الگویی برای سبک زندگی تعالی بخش و طی مسیر کمال بشناسانند.
باشد که دختران جوان و نوجوان همه نسلها از سرچشمه معرفت او سیراب شوند، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.
گزارش مریم اکبرپورهراز نیوز