:
معاون وزير آموزش و پرورش: بيش از دو ميليون نفر در كشور بيسوادند

به گزارش هراز به نقل از  ايرنا ، ‘علي باقرزاده فاروجي’ سه شنبه در همايش سوادآموزي در بجنورد اظهار داشت : البته در قالب اين طرح چهار ميليون و ۸۰۰ هزار نفر در اين گروه سني اعلام بيسوادي كرده بودند كه اين رقم پس از چند مرحله پالايش و جست‌ و جو در بانك اطلاعات آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزي، به دو ميليون و ۷۰۰ هزار نفر رسيد.
رييس سازمان نهضت سوادآموزي افزود : نتايج بررسي در بانك‌هاي اطلاعاتي نشان داد كه بخش عمده‌اي از اين افراد پيشتر در دوره‌هاي مقدماتي نهضت سوادآموزي شركت و يا تا سوم ابتدايي در مدارس تحصيل كرده و بعد تحصيل را رها كرده اند.
وي گفت : در سرشماري سال ۸۵، ۹ ميليون و ۸۰۰ هزار نفر در گروه شش سال به بالا اعلام بيسوادي كرده بودند.
باقرزاده افزود : در طرح هدفمندسازي يارانه ها نيز در اطلاعات پردازش شده مشخص شد كه ۱۰ ميليون نفر اعلام بيسوادي كرده اند و ۱۰ ميليون نفر نيز خود را كم سواد دانسته اند.
وي ميانگين سطح تحصيلات در سال ۸۵ را ۵/۷ سال اعلام كرد و افزود : تا پايان سال ۸۵، ۲۰ ميليون نفر بيسواد و كم سواد در كشور وجود داشته است.
وي گفت : در شاخص سواد، كشور ما در منطقه رتبه ۱۵ و در بين ۱۳۹ كشور جهان رتبه ۸۷ را دارد كه رتبه قابل قبولي نيست و براي ارتقاي اين شاخص برنامه هاي ضربتي كوتاه و طولاني مدت تدوين و اجرايي شده است.
باقرزاده با بيان اينكه بر اساس خواست رهبر معظم انقلاب بايد شاخص باسوادي گروه سني ۱۰ تا ۴۹ در پايان برنامه پنجم توسعه به صفر برسد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب به اين سازمان اعتماد داشته اند كه چنين شاخصي را اعلام كرده اند.
وي تعداد آموزشياران كنوني نهضت سوادآموزي را ۳۹ هزار نفر ذكر كرد.
وي با بيان اينكه نرخ گذر دوره هاي سوادآموزي در كشور پايين است، افزود : در سطح كشور براي ۱۰ ميليون و ۵۰۰ هزار نفر گواهي دوره مقدماتي صادر شده كه از اين تعداد شش ميليون نفر به مرحله بعد راه يافته و از آن مرحله نيز دو ميليون نفر در دوره هاي تكميلي شركت كردند كه در نهايت يك ميليون نفر در كلاس پنجم نام نويسي كردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *