حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنج شنبه) در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان در سخنان مهمی ضمن ارائه تحلیلی جامع از حركت رو به جلو و پیشرفتهای شگرف ملت ایران بعد از گذشت 34 سال و چالش های پیش روی او، نگاه بلندمدت در مسیر حركت به سوی آرمانها و اهداف نظام اسلامی را بسیار ضروری دانستند و تأكید كردند: ایمان به اسلام، عزم راسخ، تكیه به مردم و حفظ و تقویت روحیه امید، عوامل اصلی استمرار حركت رو به جلو و رسیدن به موفقیتهای بزرگتر و عبور از موانع و سختی های مقطعی است.
رهبر انقلاب اسلامی، نگاه بلندمدت به مسائل مدیریتی و تشكیلاتی و همچنین اهداف و آرمانهای نظام را از لوازم مهم حركت مستمر و صحیح به سوی اهداف تعیین شده نظام اسلامی برشمردند و افزودند: در نگاه بلندمدت، نسبت به اهداف، دشمن و مسیر حركت، شناخت درستی وجود دارد و بر همین اساس، سختی ها و فراز و نشیب ها قابل پیش بینی است.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان كردند: اگر در دوران مبارزه، چنین نگاه بلندمدتی وجود نداشت، قطعاً مبارزه به شكست منتهی می شد اما امام بزرگوار (ره) با ایمان و استقامت و استحكام روحی و امید به آینده، ایستاد و سرانجام مبارزه با همه سختی های خود، به پیروزی رسید.
ایشان شرایط كنونی را نسبت به دوران مبارزه، به مراتب دشوارتر و پیچیده تر توصیف كردند و افزودند: در این شرایط باید از نگاههای كوتاه مدت و مقطعی دوری و با ایمان به اسلام و تكیه به مردم و روحیه امیدوارانه، استمرار حركت رو به جلو را تضمین كرد.
رهبر انقلاب اسلامی یكی از وظایف علما و روحانیون را حفظ و تقویت روحیه امید در مردم بویژه جوانان دانستند و تأكید كردند: باید دائماً در كوره امید دمیده شود، بخصوص كه نشانه های امید فراوان است.
حضرت آیت الله خامنه ای یكی از نشانه های امید را، استمرار موفقیت های روزافزون ملت ایران ارزیابی و خاطرنشان كردند: عظمت كنونی و مركزیت فكری ملت ایران در دنیای اسلام، تسلط گفتمان دینی در كشور، پیشرفتهای علمی و فناوری، نفوذ سیاسی و بین المللی نظام اسلامی و اقدامات زیربنایی عدالت محور در كشور، دستاوردهای شگرفی است كه قبل از انقلاب اسلامی و یا در ابتدای پیروزی آن، غیرقابل تصور بود.
ایشان این دستاوردها را نشان دهنده پیشرفت نظام اسلامی دانستند و افزودند: یكی دیگر از نشانه های پیشرفت، سراسیمگی، عصبانیت و شدت عمل دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: اگر نظام اسلامی پیشرفت نداشت، دشمنان تا این حد سراسیمه و عصبانی نمی شدند.
حضرت آیت الله خامنه ای، موضوع هسته ای را یكی از چالش های پیش روی نظام اسلامی برشمردند و خاطرنشان كردند: البته این چالش به زیان ما نبوده و نخواهد بود.
ایشان با اشاره به نشست اخیر جمهوری اسلامی ایران و 1 + 5 در آلماتی قزاقستان افزودند: در این دیدار غربی ها كار مهمی انجام ندادند كه از آن تعبیر به دادن امتیاز شود بلكه آنها فقط به بخشی از حقوق ملت ایران، اعتراف كوچكی كردند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سابقه غربی ها در نادیده گرفتن صحبت ها و یا توافقات خود، تأكید كردند: برای سنجش صداقت غربی ها در نشست اخیر با ایران، باید منتظر اجلاس بعدی بود.
حضرت آیت الله خامنه ای تحریم ها را یكی دیگر از چالش ها برشمردند و در تبیین علت آن گفتند: بهانه تحریم ها به ظاهر موضوع هسته ای است اما علت اصلی آن یك هدف بلندمدتی است كه غربی ها به دنبال آن هستند.
ایشان، رودررو قرار دادن مردم در مقابل نظام اسلامی را هدف اصلی از تحریم ها دانستند و افزودند: امید غربی ها این بود كه با فشار آوردن به مردم، آنها در مقابل نظام قرار گیرند اما آنچه كه در 22 بهمن امسال اتفاق افتاد برخلاف آرزو و خواسته آنها بود.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور گسترده و پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال را موضوعی بزرگ و مهم برشمردند و خاطرنشان كردند: برآوردهای دقیق و بررسی های افراد خبره و صاحب تجربه نشان می دهد كه حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال نسبت به سالهای گذشته بیشتر، متراكم تر، گرم تر و با نشاط تر بوده است.
حضرت آیت الله خامنه ای با طرح این سئوال كه چنین حضوری بخصوص حضور شاداب مردم، با وجود مشكلات اقتصادی، آن هم بعد از گذشت 34 سال از انقلاب اسلامی، چه معنایی دارد؟ افزودند: معنای این حضور پرصلابت در واقع پاسخ ملت ایران به آنچه كه آنها «تحریم های فلج كننده» می نامیدند، بود و تأثیر این حضور، در میدانهای بین المللی نیز مشهود است.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور مردم در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری را نیز نقش آفرین و تأثیرگذار خواندند و تأكید كردند: در آن زمان هم، به اذن خداوند و به فضل پروردگار دلهای مردم به سمت حركت انتخاباتی تمایل پیدا خواهد كرد.
حضرت آیت الله خامنه ای، انتخابات در نظام جمهوری اسلامی را یكی از بهترین، آزادترین و استانداردترین انتخابات در دنیا برشمردند و افزودند: اینكه برخی تلاش دارند، بررسی صلاحیت ها در انتخابات را به عنوان یك اشكال نظام اسلامی مطرح كنند، سخن غیرفنی و ناشیانه ای است زیرا بررسی صلاحیت كاندیداها و عبور آنها از صافی های قانونی، در دموكراسی های دنیا وجود دارد.
ایشان هدف از بررسی صلاحیت كاندیداها در انتخابات را عرضه افراد دارای شرایط لازم و متناسب با میل و رغبت مردم در انتخابات دانستند و خاطرنشان كردند: باید در انتخابات، افرادی حضور یابند كه دارای صلاحیت ها و حد و اندازه های لازم برای مسئولیت ریاست جمهوری باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مسئولیت سنگین شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها، افزودند: اعضای شورای نگهبان باید همانگونه كه تا به حال براساس قانون عمل كرده اند، در انتخابات ریاست جمهوری نیز در چارچوب قانون عمل كنند و در نهایت هر فردی كه براساس ضوابط قانونی، از این صافی عبور كرد، می تواند وارد انتخابات شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأكید برلزوم پرشور بودن انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان كردند: امیدواریم با عنایت پروردگار، منتخب مردم هم، فردی باشد كه مایه رضای الهی باشد و مردم را به آرزوهای بزرگ آنها از انقلاب اسلامی، نزدیك كند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به موضوع مشكلات اقتصادی و معیشتی مردم نیز اشاره كردند و گفتند: برخی از این مشكلات اقتصادی ناشی از تحریم ها است و برخی هم مربوط به مدیریت ها و سیاست های اقتصادی است اما نكته مهم این است كه این مشكلات قابل حل هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: من به مسئولان برای حل موضوع گرانی توصیه مؤكد كرده ام و اكنون آنها باید گزارش دهند كه چه كرده اند؟
ایشان تأكید كردند: مسئولان باید برای حل این مشكلات، برنامه ریزی و تلاش كنند زیرا این مشكلات قطعاً قابل حل هستند.
رهبر انقلاب اسلامی برخی از چالش های پیش روی نظام اسلامی از جمله تحریم ها بویژه ممنوعیت واردات برخی كالاها را به نفع كشور دانستند و افزودند: نتیجه این تحریم ها، بازگشت به خود و جوشش از درون است همانگونه كه درخصوص اورانیوم بیست درصد مورد نیاز راكتور تحقیقاتی تهران، اتفاق افتاد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تولید رادیو دارو در راكتور تحقیقاتی تهران و فشار غربی ها در خصوص اورانیوم بیست درصد به منظور تسلیم شدن ایران در مقابل خواسته های آنها خاطرنشان كردند: دشمنان ملت ایران به دلیل نشناختن ملت ایران و اشتباههای محاسباتی، در این قضیه راههای پرپیچ و خم و عجیب و غریبی را پیشنهاد دادند كه احتمال رسیدن اورانیوم بیست درصد از این راهها، صفر بود و بر همین اساس نظام اسلامی زیر بار این پیشنهادها نرفت.
ایشان افزودند: آنها برای تحریك افكار عمومی دنیا و دوستان ایران، یك طراحی دیگر كردند و رئیس جمهور امریكا از رؤسای جمهور تركیه و برزیل درخواست كرد وساطت كنند تا ایران یك راه حل میانه ای را بپذیرد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: من همان موقع به مسئولان گفتم كه پیگیری این راه حل اشكالی ندارد اما بدانید كه امریكاییها، آن را قبول نخواهند كرد و همانطور هم شد.
حضرت آیت الله خامنه ای تأكید كردند: امریكاییها می خواستند به افكار عمومی دنیا القاء كنند كه ایران راه حل های منطقی را هم قبول نمی كند اما آنچه كه اتفاق افتاد، اثبات واقعیت مهم غیرمنطقی بودن خود امریكاییها بود.
ایشان از این موضوع نتیجه گیری كردند، همانگونه كه تحریم، در قضیه اورانیوم 20 درصد باعث شد تا متخصصان جوان كشور با اتكاء به دانش و تواناییهای خود به فناوری اورانیوم بیست درصد و تبدیل آن به صفحه های سوخت دست یابند، در موارد دیگر نیز می توان از فشارها، به نفع كشور استفاده كرد.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص تحریم ها واقعیت دیگری را نیز بیان كردند.
ایشان افزودند: واقعیت این است كه كشورهایی كه امروز ملت ایران را تحت تحریم قرار داده اند، خودشان گرفتار مشكلات اقتصادی به مراتب سخت تر، سنگین تر و غیرقابل حل هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان كردند: امریكا و اروپا اكنون، بین دو محظور قرار گرفته اند و در حال حركت به سمت استهلاك نیروی اقتصادی هستند.
ایشان افزودند: غربی ها علاوه بر مشكلات اقتصادی خود، گرفتار برخی مشكلات ناشی از تحریم ایران نیز شده اند، این در حالی است كه آنها برای مشكلات خود راه حل ندارند اما ایران برای مشكلات اقتصادی خود راه حل دارد.
رهبر انقلاب اسلامی در جمع بندی این بخش از سخنان خود با تأكید بر لزوم تقویت بیش از پیش روحیه امید در میان مردم، خاطرنشان كردند: اگر اعتقاد قلبی واقعی داشته باشیم كه همه امور به دست خداوند متعال است و او حاضر، ناظر، مجیب و سامع است، همه دغدغه ها و مشكلات برطرف خواهد شد، بخصوص كه نظام اسلامی دارای عزم راسخ، مردم خوب و با ایمان، اهداف روشن و راه معین است.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود با تبریك انتخاب مجدد آیت الله مهدوی كنی به ریاست مجلس خبرگان، به مباحث مطرح شده در نشست اخیر خبرگان بویژه مسائل مربوط به صدا و سیما اشاره كردند و افزودند: حساسیت نمایندگان مجلس خبرگان به مسائل مهم كشور و موضوعاتی همچون صدا و سیما بسیار مهم و لازم است و باید ادامه پیدا كند.
ایشان سازمان صدا و سیما را یك مجموعه پیچیده فنیِ هنریِ سیاسیِ سازمانی خواندند و خاطرنشان كردند: مسئولان صدا و سیما افرادی خوب، متدین و پایبند به ارزشها هستند اما توقعات و انتظارات نیز از صدا و سیما بسیار بالاتر است.
رهبر انقلاب اسلامی برآورده شدن انتظارات از صدا و سیما را منوط به نگاه بلندمدت مسئولان آن و پرهیز از نگاههای مقطعی و كوتاه مدت دانستند.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آیت الله مهدوی كنی رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حضور اكثریت قریب به اتفاق اعضا و بررسی مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی كشور در اجلاس مجلس خبرگان، از تشكیل كمیته ویژهای مطابق آیین نامه داخلی این مجلس برای پیگیری مستمر برخی موضوعات اساسی كشور خبر داد.
همچنین آیت الله یزدی نایب رئیس مجلس خبرگان گزارشی از نشست دو روزه مجلس خبرگان بیان كرد.
«تقدیر و تشكر از ملت ایران برای حضور در صحنههای مختلف اعلام حمایت از انقلاب اسلامی بویژه راهپیمایی با شكوه 22 بهمن امسال»، «تأكید بر حضور حداكثری در انتخابات ریاست جمهوری و كاندیداتوری افراد دارای صلاحیت و در نهایت تشكیل دولت با ویژگیهایی نظیر اهتمام به اقتصاد مقاومتی و دارای برنامه منسجم در حوزه مسائل فرهنگی»، «اظهار تأسف و محكوم كردن كشتار شیعیان در پاكستان»، «نقش برجسته و تعیین كننده ولی فقیه در عبور دادن كشور از بحرانها و ضرورت تبیین هر چه بیشتر اصل ولایت فقیه و بركات آن»، «ضرورت مقابله با مظاهر فساد فرهنگی» و «بحث مفصل با رئیس سازمان صداوسیما و ارائه نقطه نظرات و شنیدن پاسخها» از جمله مسائلی بود كه نایب رئیس مجلس خبرگان در گزارش خود از آنها بعنوان مهمترین محورهای سخنان، نطقها و مذاكرات اعضای مجلس خبرگان در اجلاسیه اخیر یاد كرد.