طبق آییننامه داخلی مجلس، در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر ازنمایندگان موافق با حفظ ترتیب یکنفر مخالف و موافق هرکدام براى مدت پانزده دقیقه فرصت خواهند داشت.
پس از آن وزیر و در صورت صلاحدید رئیسجمهور، به مدت سى دقیقه براى دفاع از برنامه و صلاحیت وزیر مطروحه وقت خواهند داشت.
احمدینژاد برای دفاع از نامی وراد صحن علنی مجلس شد
محمود احمدینژاد رئیسجمهوری کشورمان برای دفاع از محمدحسن نامی وزریر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.
طریقت منفرد سرپرست وزارت بهداشت، محمد رضا رحیمی معاون اول و جمع دیگری از وزرا احمدینژاد را هنگام ورود به صحن علنی همراهی میکردند.
در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ارتباطات؛
احمدینژاد: وزیر پیشنهادی متخصص در حوزه ارتباطات و فضای مجازی است/باید به سمت راهاندازی شبکه ملی اطلاعات مختص ایران گام برداریم
محمود احمدینژاد رئیسجمهور در جلسه علنی امروز مجلس برای رای اعتماد به گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات، اظهار داشت: مسئله ارتباطات و موضوع فضای مجازی امروز مهمترین مسئله در فضای دانش و ارتباطات است.
وی افزود: با حضور انسان در فضای مجازی جهانی به مراتب بزرگتر از جهان فعلی به روی بشر گشوده شد؛جهانی که هنوز ابعاد آن به طور کامل شناخته نشده است.
رئیسجمهور گفت: ظرفیتهای فضای مجازی و دنیای ارتباطات این فرصت و امکان را فراهم میکند که استعدادهای گوناگون انسان شکوفا شود و در تبادل اطلاعات همه محدودیتها برداشته میشود.
احمدینژاد افزود: در استفاده از فضای مجازی در ابتدای راه هستیم. البته دیگران قبل از ما پا به این فضا گذاشتهاند و فرصتهای فراوانی برای خود ایجاد کردهاند اما برای ما فرصت همچنان باقی است.
وی ادامه داد: میبینیم به لحاظ تکنولوژی و اندیشه و نرمافزار سرعت پیشرفت بسیار بالاست و لحظه به لحظه شاهد دستاوردهای جدید و شگرفی هستیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: فضای مجازی شرایطی به وجود میآورد که انسان بتواند از تواناییهای عظیم خود برای پیشبرد امور و ساختن جهانی بهتر و سعادتمند استفاده کند.
احمدینژاد افزود: در کشور ما خوشبختانه هم در حوزه ارتباطات و هم در حوزه فضای مجازی کارهای بسیار خوبی انجام شد.
وی ادامه داد: در حوزه ارتباطات فراموش نمیکنیم که همین 6-7 سال قبل علیرغم زحمات فراوانی که بعد از انقلاب عزیزان ما کشیدهاند، در چه شرایطی بودهایم.
احمدینژاد گفت: به لحاظ ارتباطی شرایط ما با وضع مطلوب فاصله داشت اما امروز ضریب نفوذ تلفن ثابت و همراه و شبکه ارتباطی و استفاده از ظرفیت ارتباطی تقریبا در تمام کشور هم شناخته شده و هم مورد استفاده است.
رئیسجمهور اظهار داشت: در حوزه فضای مجازی، دانشمندان و جوانان متخصص ما ورود کردند و در تولید نرمافزار و محتوا و استفاده از این ظرفیت گامهای بسیار بلند و ارزشمندی را برداشتهاند.
بر اساس گزارش فارس، احمدینژاد افزود: فضای مجازی و حوزه ارتباطات جایی است که هر ملتی بخواهد جایگاه شایستهای در دنیا داشته باشد، باید خود را در مرزهای دانش و فناوری و بهرهبرداری از آن تثبیت کند.
وی با بیان اینکه کارهای فراوانی هم در حوزه فضای مجازی و هم در حوزه ارتباطات پیش روست، ادامه داد: خوشبختانه اخیرا مرکز ملی و شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده تا سیاستگذاری و برنامهریزی و هدایت و اجرای تمام برنامهها در سراسر کشور متمرکز شود و هدفمند حرکت کنیم.
رئیسجمهور گفت: کسی که امروز به عنوان وزیر به مجلس معرفی شده، از متخصصین مسلط به حوزه ارتباطات و حوزه فضای مجازی است.
احمدینژاد افزود: آقای نامی که مانند بسیاری از جوانان این سرزمین در دوران دفاع مقدس فداکارانه حاضر شد تا جان خود را برای استقلال و عزت و فرهنگ و آرمان این سرزمین فدا کند، بعد از دفاع مقدس در تخصصهای مرتبط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی را به ثمر رسانده است.
وی ادامه داد: او از فرزندان رشید این ملت است که با لباس پرافتخار عضویت در ارتش سرافراز جمهوری اسلامی همه عمر کاری خود را بیش از 30 سال در خدمت انقلاب و آرمانهای نظام و عزت و استقلال ایران عزیز صرف کرده است.
رئیسجمهور گفت: آقای نامی به لحاظ دانش تخصصی در بالاترین سطح لازم برای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد و به لحاظ کار پژوهشی و تحقیقاتی نیز دارای سابقه بسیار غنی و ارزشمند است.
احمدینژاد افزود: وی به لحاظ تجربی هم مسئولیتهای گوناگون البته عمدتا مرتبط با ارتباطات و فضای مجازی داشته و قریب به اتفاق آنها نیز با موفقیت برای انجام خدمات و پیشبرد امور کشور همراه بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد با حضور نامی در وزارت ارتباطات، پیشرفتهای ما در حوزه ارتباطات و فضای مجازی و فناوری اطلاعات با سرعت مضاعف رو به جلو حرکت کرده و شاهد دستاوردهای بزرگتر و افتخارآمیزتری در این فضا باشیم.
رئیسجمهور گفت: امروز ما در حوزههای فضایی، ماهوارههای ارتباطی و سنجشی و ارتباطات زمینی و فضای مجازی نیازمند هماهنگی بسیار بالایی هستیم.
وی افزود: امیدوارم با پشتیبانی و رای بالای مجلس و با همت آقای دکتر نامی و همه دلسوزان شاهد برداشتن گامهای بلندتری در این عرصهها باشیم.
– احمدی نژاد پس از 10 دقیقه سخنرانی صحن مجلس را ترک کرد/حضور ۱۷ دقیقهای رئیس جمهور در مجلس
محمدحسن نامی به جهت مدرک تحصیلی غیرمرتبط با مخالفت جدی برخی نمایندگان روبرو شد.
احمد بخشايشي نماينده اردستان نخستين نمايندهاي بود که در مخالفت با محمدحسن نامي وزير پيشنهادي ارتباطات و فناوري اطلاعات، با بيان اينکه براي خدا، صحبت ميکنم، اين شعر را خواند: یک شبی مجنون نمازش راشکست؛ بی وضو در کوچه لیلا نشست؛ عشق آن شب مست مستش کرده بود؛ گفت یا رب از چه خارم کرده ای؟؛ بر صلیب عشق دارم کرده ای !؛خسته ام زین عشق دل خونم نکن؛ من که مجنونم ،تو مجنونم نکن؛مرد این بازیچه دیگر نیستم؛این تو،لیلای تو ،من نیستم. از سوي خدا جواب آمد: گفت: ای دیوانه لیلایت منم؛ در رگ پیدا و پنهانت منم؛ سال ها با جور لیلا ساختی؛ من کنارت بودم و نشناختی.
او که مي گفت اعتدال در فضيلت است، ادامه داد: جهان سوم تند تصميم ميگيرد اما کند عمل ميکند. در عوض در جهان پيشرفته کند تصميم ميگيرند ولي سريع عمل ميکنند.
نماينده اردستان از مدرک دکتراي جغرافياي سياسي بخشايشي ياد کرد که هيچ ارتباطي با وزارت ارتباطات ندارد. وي خطاب به رئيس جمهور گفت: بهتر بود نامي را براي وزارت امور خارجه ميگذاشتيد و آقاي صالحي را با مدرک مکانيک در وزارت ارتباطات قرار ميداديد! اين چه نوع شايسته سالاري است؟
وي با اشاره به اينکه تنها 4 ماه از عمر دولت مانده است، افزود: اما اين دليل نميشود که ما شايسته سالاري را ناديده بگيريم. اگر ايشان نماز شب خوان است بگذاريد نماز شبش را بخواند! اين چه ربطي به تخصص وي دارد؟
بخشايشي، گفت: مرسوم است که همراه اول فقط 58 يا 100 ميليون تومان پاداش ميدهد. چه کسي به اين امور ميخواهد رسيدگي کند؟ آقاي نامي با اين مدرک؟ نميشود که بگويند همراه اول خصوصي شده تا از زير پاسخگويي شانه خالي کنند و بعد چنين پاداشهايي بگيرند. اين روش شتر مرغي است!
محمد باقري نماينده بناب هم در مخالفت با وزير پيشنهادي ارتباطات از لزوم معرفت و شناخت در حيطه پذيرش يک مسئوليت، عدالت و تحمل بار امانت ياد کرد و گفت: با وجود اين شرايط که از سوي حضرت علي (ع) عنوان شده است، در کشور ما بويژه در چند سال اخير کمتر به اين نکات توجه شده است. متاسفانه ما در بخش شايسته سالاري لنگ لنگان حرکت ميکنيم و اين سبب خساراتي شده است.
او که ميگفت براي همه نمايندگان سخن ميگويد، از شلوغي صحن علني و بينظمي نمايندگان گرد آمده اطراف رئيس جمهور و اعضاي کابينه، چندين بار انتقاد کرد و گفت: کشور عزيز ما از باند بازي و تنگ نظريها رنج ميبرد. اينکه هر کسي با ما نيست، بر ماست، از آفات کشور شده است.
نماينده بناب هم که معتقد بود نامي براي وزارت خارجه مناسب تر بوده است، در ادامه سوالات مکرري را به اين شرح پرسيد: چرا از تخصص صحبت ميکنيم اما در عمل به تخصص پايبند نيستيم؟ چند نفر بر اساس شايسته سالاري در جايگاه واقعي خود قرار دارند؟ چند نفر بر اساس سفارشات حضرت علي(ع) انتخاب شدهاند؟ اينگونه انتخاب وزرا، موجب دلسردي و آسيب ديدن نخبگان ميشود. چون اين شائبه ايجاد ميشود که نظام بعد از 34 سال هنوز کسي را آموزش نداده که چهار ماه بتواند سکان وزارت ارتباطات را در دست بگيرد. آيا در ميان معاونان و کارکنان اين وزارتخانه کسي نبود که وزير شود؟ آقاي نامي چقدر با اين وزارتخانه آشنايي داريد؟ چقدر نيروهايش را ميشناسيد؟ نکند مثل برخي وزراي ديگر ميخواهيد با اتوبوس جمعي را بياوريد و در اين وزارتخانه مستقر کنيد؟
باقري در واکنش به اينکه برخي ميگويند «فقط چهار ماه مانده، کاري نداشته باشيد»، ادامه داد: اين چه حرفي است؟ حضور حتي يک روز فرد غير متخصص در پستي کليدي ميتواند فاجعه بار باشد. هرچند ميدانم با توجه به فضاي امروز مجلس به او راي ميدهيد.
وي در پايان اظهاراتش تاکيد کرد: آقايان فراموش نکنيد که آنچه مهم است اين است «تخصص، تخصص، تخصص و تعهد، تعهد، تعهد»
عزیز اكبریان نماینده مردم كرج در مجلس شورای اسلامی كه به عنوان نماینده موافق رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ارتباطات در صحن علنی مجلس به ایراد سخنرانی پرداخت وزارت ارتباطات را یكی از وزارتخانه های زیربنایی در كشور نام برد و گفت: امروز كشورهای پیشرفته كه كمترین وزارتخانه را دارند دارای وزارتخانه ارتباطات، فناوری اطلاعات هستند.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه وزرات ارتباطات نباید یك روز هم با سرپرست اداره شود، گفت: جا دارد تشكر كنم از نمایندگان كه نگذاشتند این وزارتخانه منحل و ادغام شود ، انشاء الله با رای نمایندگان به وزیر این وزارتخانه ثبات بیشتری داشته باشد.
اکبریان با تاكید بر اینكه اكثر نمایندگان از بركناری تقی پور وزیر پیشین این وزارتخانه ناراحت هستند خطاب به نمایندگان گفت: می دانم كه همگی از عزل وزیر پیشین ارتباطات ناراحت هستید كه چرا در آخر دولت این اقدام صورت گرفت ولی دیگر كار انجام شده را باید رها كنیم و به دنبال ترمیم مشكلات و حل مسایل مختلف باشیم. ادامه این وضعیت و لج و لجبازی ها ممكن است اتفاقات دیگری به بار بیاورد و موجب زیر پا گذاشتن فرمایشات و توصیه های رهبری می شود.
وی افزود: باید كاری كنیم دولت هم با كمترین تنش این دوره را سپری كند لذا معرفی دكتر نامی از طرف ریاست جمهوری و انشاء الله برای اعتمادی كه شما به این سرباز دفاع مقدس خواهید داشت موید این حركت خواهد بود.
این نماینده موافق رای اعتماد به وزیر، با اشاره به دلایل دفاع خود از محمد حسن نامی و با بیان اینكه وی را 35 سال است كه می شناسد، تصریح كرد: شاید كمتر كسی بوده باشد كه نامی و حضور ایشان در دفاع مقدس به عنوان یكی از سربازان در ارتش جمهوری اسلامی از بدو پیروزی انقلاب آشنایی نداشته باشد.
وی ادامه داد: نامی از افسران جوانی بود كه در كردستان در كنار شهید صیاد شیرازی و در دانشگاه امام علی(ع) در كنار شهید نامجو و در كنار شهدای ارتش و شهدای والامقام د ر دفاع مقدس نقش بسزایی داشته است.
اکبریان، با اشاره به ویژگی بسیجی بودن محمدحسن نامی گفت: در دفاع مقدس نامی را به عنوان یك بسیجی می شناختند و بعد به عنوان یك ارتشی. بسیجی بودن امروز برای همه ما افتخار است. و نامی در سازمان نیروهای مسلح به عنوان یك فرد بسیجی می شناختند این برای ایشان و برای همه ما یك افتخار است.
وی خاطرنشان كرد: حضور ایشان در مناطق مختلف و در ماموریت های سنگین به خصوص در كارهای اطلاعاتی و ماموریت های خطرناك نقش خود را در دفاع مقدس ایفا كرد و امروز هم خودش را سرباز ولایت می داند. نامی اهل هیچ باند و فرقه و گروهی نیست و سرباز ولایت است.
نماینده مردم کرج همچنین با اشاره به سوابق پژوهشی وزیر پیشنهادی دولت در رابطه با موضوع ارتباطات گفت: نامی دارای سوابق پژوهشی در فضای مجازی و ارتباطات است و 30 جلد كتاب و ده ها مقاله در این زمینه دارد و حتی دارای سابقه مدیریت كلان در نظام جمهوری اسلامی است.
نام «نامی» به لیست وزرای کابینه اضافه شد
محمدحسن نامی که برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شده بود؛ از نمایندگان رای اعتماد گرفت.
صبح امروز بررسی صلاحیت وی برای پیوستن به کابینه، نخستین دستور کار صحن علنی بود. پس از دفاع کوتاه رئیس جمهور از وزیر پیشنهادی و مخالفت کمرنگ دو نماینده با نامی، این موضوع به رای نمایندگان گذاشته شد.
از میان 234 نفر نماینده ای که در این رای گیری شرکت کردند 177 رای موافق به گلدانها ریخته شده بود. از این رو او به عنوان دومین وزیر ارتباطات دولت دهم پس از رضا تقیپور، پذیرفته شد.
محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس این رای را در راستای ارتقای سطح تعامل با دولت و انجام وظایف حوزه وزارت ارتباطات خواند. وی آرای منفی و ممتنع به نامی را قرائت نکرد.