وی ادامه داد: عادات غذایی ناسالم مانند مصرف غذاهای پر چرب ، شیرین و پرانرژی ،نوشابه های گاز دار ،آبمیوه های آماده و مصرف ناکافی میوه ها و سبزی ها ، نخوردن صبحانه، افزایش مصرف تنقلات در روز، کاهش تعداد وعده های غذایی اصلی و بی تحرکی و کم تحرکی از عوامل موثر در اضافه وزن و چاقی محسوب می شوند.
کارشناس مسوول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: اصلاح الگوی تغذیه، یکی از روش های کاهش وزن است و می توان با کاهش حجم غذاهای مصرفی در هر وعده ، نوشیدن روزانه شش تا هشت لیوان آب و مایعات ، صرف غذا در ساعتی ثابت، مصرف نان تهیه شده از آرد سبوس دار و مصرف شیر و لبنیات کم چرب و گوشت بدون چربی ، تغذیه سالمی داشت.
شکوفا به مردم توصیه کرد برای پیشگیری از چاقی مصرف غذاهای پر انرژی، قند و شکر، فرآورده های گوشتی پرچرب مانند سوسیس ، کالباس، همبرگر ، کله و پاچه و مغز، زرده تخم مرغ، غذا های پرچرب و سرخ شده ، سس سالاد ،کره، خامه،سرشیر و پنیر پر چرب،مغز دانه ها و دانه های روغنی مانند گردو، فندق، بادام، تخمه، پسته و زیتون و مصرف غذاهای آماده و کنسروی را محدود کنند.
وی گفت: برای جلوگیری از اضافه وزن بهتر است غذا ها بیشتر به شکل آب پز ، بخار پز، کبابی یا تنوری مصرف شود.
کارشناس مسوول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد شیوع روز افزون ابتلا مردان به بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه مانند بیماری های قلبی و عروقی،دیابت،سرطان و فشار خون بالا، کاهش سن ابتلا به این بیماری ها در کشور و از طرف دیگر ارتباط تنگاتنگ این بیماری ها با عادات غذایی و فرهنگ تغذیه ای جامعه نیاز به بررسی و برنامه ریزی برای اصلاح الگوی مصرف در جامعه دارد.
باقری نیا گفت: در حال حاضر به دلیل تغییر در عادات غذایی در کشور ما مصرف مواد غذایی دارای ارزش تغذیه ای -که به طور سنتی در سفره ایرانی جا داشته است – از جمله خرما،شیر،میوه و سبزی تازه ،نان سبوس دار و ماهی جای خود را به غذاهای غیر خانگی و آماده (فست فود ها)، داده است.