یک روزنامه سوئیسی در گزارشی با اشاره به هزینه های بالایی که در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری این دوره آمریکا شده است، انتخابات 6 نوامبر را تصمیم گیری درباره پر هزینه ترین بازی سیاسی تاریخ آمریکا ارزیابی کرد.
مهر، روزنامه سوئیسی “تاگس انسایگر” در مطلبی نوشت: در انتخابات ریاست جمهوری 6 نوامبر در آمریکا درباره یک بازی سیاسی بسیار پر هزینه تصمیم گیری می شود که تنها میت رامنی و باراک اوباما نامزدهای این انتخابات در آن شرکت نداشتند.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: مسابقه “دو” امسال رقبا به سمت کاخ سفید پر هزینه ترین رقابت انتخاباتی تمام دوره ها محسوب می شود. مرکز غیر وابسته سیاستهای پاسخگو Responsive Politicsدر پایان این مبارزات انتخاباتی انتظار  خوردن یک برچسب قیمت حدود 2.5 میلیارد دلاری را بر روی این دوره از رقابتهای انتخاباتی آمریکا دارد.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: انتخابات  ریاست جمهوری 6 نوامبر در آمریکا یک بازی سیاسی بسیار پر هزینه است که در آن نه تنها رئیس جمهوری آمریکا اوباما و رقیب جمهوریخواه وی رامنی شرکت دارند همچنین بسیاری از گروههای دیگر به ویژه سوپر پک ها Super-PACبا مبالغ میلیونی در آن دخالت داشتند.

سوپر پکها کمیته های سیاسی هستند که با هدف تاثیر بر انتخابات قادر به دریافت کمکهای مالی نامحدودی از شرکت ها، اتحادیه ها یا افراد ثروتمند هستند. این اصطلاح در سال 2010 پس از تصمیم دادگاه عالی آمریکا علیه کمیسیون انتخابات فدرال باب شد. تفاوت سوپرپک‌ها با کمیته‌های تبلیغاتی سنتی در این است که سوپرپک‌ها اجازه اهدای مستقیم پول به نامزدها را ندارند. در عوض، می‌توانند پولشان را صرف مخارج آنها بکنند. سوپرپک‌ها موظفند اسامی اهداکنندگانشان را اعلام کنند و اجازه هماهنگی با نامزدها یا برنامه‌هایی را که از آن‌ها هواداری می‌کنند ندارند.

منتقدان بر این باورند که با این تصمیم دادگاه عالی آمریکا راه برای نفوذ لابی های قدرتمند مالی در انتخابات آمریکا باز شد.

این روزنامه سوئیسی در ادامه نوشت: از نظر هزینه های انتخاباتی، اوباما و رقیب جمهوریخواهش رقابت شانه به شانه ای با هم داشتند. تا اواسط اکتبر، اوباما، حزب دموکراتش و سوپر پک لیبرال  «Priorities USA»حامی اوباما بر اساس گزارش نیویورک تایمز حدود 869 میلیون دلار جمع آوری کردند.

در طرف مقابل رامنی،حزب جمهوریخواه و سوپر پک حامی این جناح یعنی«Restore our Future»اعتبار و هدایایی به مبلغ حدود 831 میلیون دلار جمع آوری کردند. در کنار آن سوپر پکهای دیگری هم در این مبارزات انتخاباتی فعالیت می کردند که اکثرا حامی جمهوریخواهان بودند، از جمله «American Crossroads»که یک گروه محافظه کار است که تا حدودی از سوی رئیس پیشین کمیته ملی جمهوریخواه، اد گیلپسی و کارل روو یکی از مشاوران پیشین رئیس جمهوری سابق آمریکا جرج بوش اداره می شود.

نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه درباره هدایایی که مستقیما نامزدهای انتخاباتی می توانند دریافت کنند یک سقف 2500 دلار تعیین شده است نوشت: اوباما بیشتر از رامنی این گونه هدایا و کمکهای انتخاباتی را دریافت کرده است.

اما درباره سوپرپک ها و هدایایی که آنها جمع آوری می کنند هیچ سقفی در نظر گرفته نشده است. به گونه ای که سوپر پک لیبرال«Priorities USA»حامی اوباما تقریبا 3 میلیون دلار را از یکی از تهیه کنندگان فیلم در آمریکا دریافت کرد. سوپر پک «Restore our Future»نیز از یکی از شرکتهای آمریکایی ده میلیون دلار کمک مالی دریافت کرد. بخش اعظم این هدایا و اعتبارات مستقیما برای به حرکت درآوردن سریع ماشین مبارزات انتخاباتی هزینه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *